George Galloway varnar – USA bör inte attackera Iran

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 juni 2019
- NewsVoice redaktion
George Galloway - Foto: RT.com

USA anklagar Iran för att ha attackerat två fraktfartyg i Gulf of Oman, något som Iran förnekar. Däremot sköt Iran ner en amerikansk drönare för två dagar sedan. USA hotar därför att angripa landet, men den brittiska politikern George Galloway varnar med skarpa ord från ett försök att skada Iran. 

George Galloway varnar USA med sina allierade att en attack mot Iran kan utlösa ett större krig. Iran är inte som Irak. Iran har kapacitet att slå tillbaka. Sammanfattningsvis säger Galloway:

 • Iran är ett land med mäktiga stödländer som Kina och Ryssland.
 • Iran kan blockera oljetransporter via Hormuz-sundet vilket kommer att påverka många länder.
 • Iran är en starkt land med 80 miljoner människor.
 • Iranska militären har stor kapacitet.
 • Iranska folket är enat* och har en hög force morale i händelse av en amerikansk attack mot landet.
 • En attack mot Iran kommer att leda till att lojala irakier attackerar amerikanska tillgångar i Irak.
 • Qatar och Saudiarabien kommer att dras in i kriget eftersom Iran kommer att anse att dessa länder står på USA:s sida.
 • Iran har även miljontals allierade krigare i Libanon.

Läs mer i NewsVoice: Skapar USA ett “Gulf of Tonkin” för att kunna attackera Iran?

Den 20 juni sköt Iran ned en amerikansk militär drönare av typen RQ-4 Global Hawk. USA hävdar att farkosten flög bortom iranskt territorium, men Iran hävdar att det inkräktat på iranskt luftrum.

Samma dag som drönaren sköts ner beslöt den indiska regeringen att skicka ner sina krigsfartyg till Gulf of Oman för att skydda fraktfartyg till Indien, skriver RT.

ArcanumSkolan 2024
Drönaren RQ-4 Global Hawk. Foto: Bobbi Zapka. Licens: Public domain, Wikimedia Commons
Drönaren RQ-4 Global Hawk. Foto: Bobbi Zapka. Licens: Public domain, Wikimedia Commons

Donald Trump hävdar på twitter att USA var endast 3 minuter från beslutet att angripa Iran med vedergällningsattacker mot tre iranska städer. Angreppen blåstes av. Trump säger till CNN att det inte var värt att döda uppskattningsvis 150 iranier för att vedergälla en obemannad drönare.

En RQ-4 Global Hawk är alltså värd mer än 150 människoliv (red anm).

Galloway säger att Iranska folket är förberett på krig och att alla länder som hjälper USA med militära angrepp mot Iran kommer att drabbas.

BBC som hänvisar till NBC skriver att Trump hotat med att förinta Iran i händelse av krig.

Text: NewsVoice | Video: RT.com

* Galloway säger: “Iran is a vibrant, powerful country of nearly 80 million people, most of them young people, most of them united, united at least in their rejection of foreign intervention in their country, of a foreign attack upon their country.”

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Sun Tsu – en genialisk och djävulsk kampmetod. Efter 29 minuter i detta föredrag redogör Walter Veith för hur denna metod kom till:

  https://www.youtube.com/watch?v=NOEIBuXOnFE

  (242 – From Crete to Malta – Part 2 – Walter Veith)

  De onda använder denna metod för att fullkomna sin makt.
  Den som angrips vet ofta inte ens om att det sker.

 • Sun Tsu: om du är otillräcklig för strid, spela stark och om du stark att vinna spela svag.
  Generaler tänker logistik, medan folket lockas till att “skåda fyrverkerier”.
  Den här incidenten liknar mest en reaktions- och kapacitetstest.
  Om det var clintonfraktionen som arrangerade det hela, kan det också vara så att nedskjutning var avsedd att försvaga USA, med att “skänka” en drönare till Iran.

 • Tar ni bort kommentarer som inte håller med om dyngan ovan? Stödjer NewsVoice Den Islamiska Republiken av Iran?

  • Bäste Sara, tror ingen försvarar tokiga ayatollor utan reagerar på när USA söker anledningar att föra hopplösa krig baserade på falska anklagelser som drabbar så många oskyldiga människor. Det finns två huvudanledningar bakom USAs aggression. Den ena är vad Israel kräver att USA skall göra för ett stor Israel, det andra skälet framgår klart och tydligt om du går in på usdebtclock och tittar på USAs statsskuld och dess utveckling. När Obama tillträdde c:a 10000 miljarder usd och när Trump tog över straxt under 20000 miljarder USD, nu börjar det närma sig 23000 miljarder usd. Det relativa budgetunderskottet mot BNP stiger hela tiden och börjar snart närma sig 5%. Hur länge till? 1 år, 5 år? finns det någon gräns? 25000 eller 30000 miljarder usd, vi är snart där. USAs katastrofala bytesbalans kräver att usd efterfrågas som referensvaluta och då duger det inte om en så pass stor aktör som Iran inte säljer sin olja i usd och när världens största oljeimportör är Kina som dessutom är världens största fabrik som kan leverera istort sätt alla de varor Iran behöver och de varor Kina inte kan leverera finns i Ryssland. USA är i en svår sits, skall man arbeta sig ur krisen eller är det bara krig som fungerar? Hillary hade redan bestämt sig Trump velar.

 • Iran är inget enat land, vilken rappakalja. Den Islamistiska Republiken av Iran är hatad något fruktansvärt av minst 30-40% av befolkningen i landet och av många, många andra i mellanöstern. Jävla Islamist grisar ska passa sig jävligt noga, hoppas på total annihilation av dessa sharia styrda helveten på jorden inom en snar framtid( inkl alla som stöder sharia och plågar andra över hela världen).

  • George Galloway säger ordagrant:

   “Iran is a vibrant, powerful country of nearly 80 million people, most of them young people, most of them united, united at least in their rejection of foreign intervention in their country, of a foreign attack upon their country.”

   Med andra ord säger Galloway att Iran är enat i det fall landet attackeras. Jag förtydligar det i textsammanfattningen.

   I övrigt Diana, håll god ton och passa språket i dina kommentarer annas riskerar du att svartlisas i detta forum.

   • Varifrån har du fått infon att Iran skulle stå enat inför ”attack” utifrån?
    Vad för slags attack tror du det skulle röra sig om?
    Tror du att President Trump skulle utplåna urskiljningslöst?
    Varför skyddar ni( NewsVoice)Iran när de gång på gång provocerar USA för regimen vill att USA ska ta militär aktion?
    Hur många iranier känner NewsVoice faktiskt? Förstår ni överhuvudtaget hur trötta folk är på de fula, äckliga mullorna, kvinnor som män? Ja, män också!
    Jag har tyvärr stött på vidriga iranska män här i Sverige, falska som ormar, som utger sig för att vara så sekulära, de stödjer dock alla shariastyre i Iran.
    Som tur är har jag också fått kännedom om den riktiga bilden av hur folk mår i Iran, från de enda iranier som borde få bo här i Sverige( som politiska flyktingar), de postar sanningen om hur ”enat” Iran är.
    Svartlista mig gärna, mer censur, tänk att Islam har lyckats så fantastiskt väl, även nu med sk Alternativ Media.

  • Krig skapar misär och i misären och lidande tyr sig människor till opiater och sekterism. Krig utrotar inte sekterism, men stärker den.

   Fredlig sekularism är vägen bort från indoktrinering och sekterism. Det gäller även vad gäller västmedias indoktrinering och sekterism.

   Mullor, diktaturer, sionister och Trump är beroende av konflikt, eftersom de är svaga ledare.

   Kriget kommer sannolikt i valtider, som vanligt. Det korkade folket röstar nämligen gärna på presidenter när der finns en yttre fiende som landet är i krig med och kan hata, medan de viftar likt hundar med den flagga som är djupt uppkörd i deras egna rektum.

 • Gissar att USA bekymrade sig mer för att Iranska missiler skulle kunna göra stora skador eller tom sänka ett eller annat Amerikanskt hangarfartyg som låg väl inom räckhåll för Iranska långdistansmissiler. Mer eller mindre “sitting ducks” med dagens högexplosiva precisionsrobotar.
  Bra att Galloway påpekar den enorma styrkeskillnaden mellan Irak då och Iran idag. Flera stöddiga Pentagongeneraler kan därigenom ges en chans att tänka till. I vår natur attackerar de största djuren sällan varandra då en även vinst i sådana matcher vanligen ger livshotande skador för bägge sidor. Men de skäller gärna högt på varandra, precis som Trump i dagarna. Koordinaterna som Iran gav för nedskjutningen ligger ca 9.1 sjömil från kusten. Vid 12 sjömil går gränsen. Intressant att veta om transpondern även för det bemannade planet som flög bredvid den nedskjutna drönaren med avslagen transponder hade sin transponder avstängd. Iran säger att man varnade bägge och det bemannade planet direkt ändrade kurs ut från territorialvattengränsen, men drönaren fortsatte utan reaktion. Om planen hade transpondern avstängd har USA inga bevis för var planen flög, samtidigt som de brutit mot internationella regler. Vi får se vad Iran kan presentera i UN snart!

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *