John McAfee hotar med att släppa graverande info om kongressen

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 juni 2019
- NewsVoice redaktion
John McAfee, 22 Jan 2019, eget verk
John McAfee, 22 Jan 2019, eget verk
John McAfee, 22 Jan 2019, eget verk

NewsVoice har tidigare skrivit om turbulensen kring John McAfee i Belize där han avslöjade regeringskorruption eftersom han hade donerat ett stort antal datorer till Belize regering, alla med spionprogram. Nu irriteras McAfee av att den amerikanska skattemyndigheten IRS jagar honom för ej redovisade inkomster.

McAfee svarar med att hota myndigheterna med att den 14 juni 2019 släppa namn och bevis för korruption i den amerikanska kongressen. I en serie inlägg på Twitter varnar han för konsekvenserna om IRS fortsätter att plåga honom.

“All I wanted was to be left alone. I paid tens of millions of dollars in taxes ane received only the condescension of Federal employees, when i needed services, in return. I chose to pay no more. This is my crime. You should have left me alone.”

“On Friday [June 14, 2019], I will release the names of 25 Congressmen and 5 Senators, from both Parties, who are coming up for re-election in 2020, and who MUST be recalled, and if that fails, booted out of office on election day. Power corrupts, and corruption is the enemy of Freedom.”

John McAfee skapade programvaran McAfee Antivirus. Han sålde bolaget och produkten till Intel för 100 miljoner dollar, men förlorade en stor del av sin förmögenhet under finanskrisen 2008. Han bor för närvarande på Bahamas som inte tillämpar inkomstbeskattning. McAfee säger att IRS försöker få honom utlämnad till USA.

Text: Torbjörn Sassersson

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: John McAfee