Legenden John McAfee – Jagad av en regering och en drogkartell

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 23 augusti 2014
- Torbjörn Sassersson
John McAfee

John McAfee är en legend vars karaktär är som hämtad från en thriller. Han är antiviruspionjären som programmerade världens mest populära antivirusmjukvara känt under varumärket McAfee. Han blev oerhört ekonomisk framgångsrik som företagare, särskilt när han sålde programvaran till Intel. McAfee  är även mannen som levererade 80 datorer med spionprogramvara till regeringen i Belize för att finna bevis på korruption, vilket han också gjorde. Sedan dess är han jagad av både Belize och en drogkartell.

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: Alex Jones interview  (Videofilen är skadad) | Prisonplanet.com

McAfee Ativirus PlusJohn McAfee arbetade som programmerare för NASA, Xerox och i black projects för Lockheed Martin. Han gav Obama-regeringen kalla handen när de sökte hjälp för att reparera mjukvaran bakom Obama Care. Han är idag en kritiker mot det amerikanska övervakningsmaskineriet och han är visslaren som avslöjade hur Belize regering satt i system att göra stora affärer på illegal passförsäljning för olaglig immigration till USA, en av drogkartellernas affärsverksamheter.

Bild th på en av McAfees produkter med Intel Sequrity som ny ägare. Han tjänar idag inga pengar på antivirusprodukterna. McAfee säger att programmen är en plåga för användaren. 

Mustiga rykten

Personen John McAfee är en blandning av Charles Bukowski i kombination med den gäckande personligheten hos Julian Assange kryddad med den amerikanska cowboyens frihetsälskande attityd. Hans överlevnadsinstinkter för att undvika drogkartellens och den Beliziska regeringens lönnmordsförsök har dragit fram en oförutsägbarhet som i hans publika självframställning ofta överskuggar vad som tycks vara en mycket intelligent och sympatisk människa.

Det cirkulerar grova rykten runt John McAfee och han hanterar dessa dels genom att dementera dem och dels genom att skapa spinn runt dem. När crowdfunding-företaget QikFunder gjorde reklamfilm valde de att bygga den på McAfees liv. McAfee har även gjort flera egna humorvideos där han överdriver ryktena om sin person, tex i en video om hur man avinstallerar McAfee Anti Virus.

QikFunders reklamfilm med John McAfee. [solvent = lösningsmedel]

John McAfee verkar ha insett att hans erfarenheter gränsar till det alltför otroliga och har därför valt att samarbeta med en oberoende och undersökande journalist vid namn ?John Casaretto? [Linkedin] som under tre dagar gick igenom McAfees bevismaterial mot Belize regering. ?Casaretto? blev då övertygad om sanningshalten i McAfee berättelse och bevisföring. Casaretto är under Alex Jones-intervju en garant för McAfees trovärdighet. Originalintervjun är på 1 tim och 26 minuter.

Spionerade på Belize regering – Fick sina hus nedbrända

John McAfee dramatiska period i livet började när han utsattes för utpressningsförsök av regeringsmän i Belize, en liten trevlig stat, som använder slogans som  “Under the shade I flourish” och “Land of the Free”. Belize ligger i Centralamerika dit han flyttat ett par år innan han sålde McAfee Inc. till Intel.

“On Thursday, Intel paid $7.68 billion to acquire McAfee, one of the leading sellers of antivirus and other computer security software. The companies, both based in Santa Clara, Calif., plan to create tight links between Intel’s chips and McAfee’s security technology.” – New York Times

När han vägrade att låta sig mutas dödades hans hund och hans fastighet utsattes för razzior. I samband med det skänkte han 80 datorer till regeringen vilka alla fått spionprogram installerade av honom själv. Syftet var att skaffa bevis för att regeringsfolk utsatte honom för utpressningsförsök.

John McAfee fann då mycket mer än vad han förväntat sig. Han kunde läsa deras mail. McAfee upptäckte hur ministrar i regeringen i Belize var djupt involverade i diverse kriminella aktiviteter som tex att handla med pass. Personer i tex Mellanöstern kunde köpa pass för mellan 150,000 och 500,000 dollar för att via Belize komma in i Centralamerika och USA. Identiteterna som köptes kom ofta från avlidna personer. Belize är enligt McAfee en sluss för att komma in illegalt till USA.

“My name is Muhammad Allah and suddenly my new name is George Smith and I have passport proving that I am George Smith. With that passport I am free to move all around central America.” … “We still have the importing of, into America, of foreigners with questionable motives on a mass scale. We have this man [a minister] selling 150 passports in a very brief period of time.” – John McAfee

McAfee Orange Walk burning May 16 2013

McAfee Orange Walk i Belize brinner den 16 maj 2013 | Foto: McAfee Files

Trakasserierna mot McAfee kulminerade och han tvingades hastigt lämna landet eftersom den Beliziska regeringen anklagade honom för mord på en granne. McAfee hävdar sin oskuld och att mordet utfördes för att kasta skulden på honom. Efter att han sökt asyl i Guatemala auktionerades hans mycket högt värderade konstsamling bort innan hans fastighet i Belize under mystiska omständigheter brändes ned till grunden. Flera av hans hus brann ned samtidigt.

“As mentioned in an earlier post the Prime Minister of Belize Dean Oliver Barrow has enormous power and puts in to action whenever he needs to…. today was another good example …… This afternoon [May 16, 2013] my compound in Orange Walk  was burned to the ground , my sources confirm that barrow was livid [rasande] over the fact that my employees were acquitted of all charges last month…” – John McAfee, McAfee Files

Priset på hans huvud – upp till 2 miljoner dollar

McAfee avslöjar att drogkartellen är en del av migrationen av illegala invandrare till USA. De satte därför ett pris på McAfees huvud eftersom han hotar deras affärer. John McAfee är än idag eftersökt respektive jagad av Belize regering och drogkartellen. Det högsta pris som satts på hans huvud är 2 miljoner dollar, enligt bevismaterial som redovisats för ?Casaretto?. John McAfee använder mycket av sina ekonomiska resurser för att skydda sig. Flera mordförsök har avstyrts hävdar McAfee. Ett av de mest spektakulära exemplen finns med i intervjun ovan [start 23 min].

McAfee lever idag välbeväpnad och med livvakter i en säkrad fastighet i Portland, Oregon. Fönstren har pansarglas.

Text: Torbjörn Sassersson

John McAfee intervjuad av RT.com

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq