Lars Bern varnar: SVT vilseleder om fem “myter” om cancerframkallande mat

4
Lars Bern – Foto: Torbjörn Sassersson, NewsVoice.se

DEBATT. Hälsoförfattaren Lars Bern varnar för att Cancerfonden är en del av cancerindustrin och att SVT vilseleder sina tittare med sin “expert” som på SVT:s podcast listade påstådda “myter” om cancerframkallande mat. Bern som tidigare arbetat för Cancerfonden beskriver vad den egentligen är för en typ av organ och han bemöter SVT:s “cancermyter”.

Text: Lars Bern | Artikeln har tidigare publicerats på Antropocene

Sedan starten 1951 har Cancerfonden delat ut flera miljarder kronor till finansiering av cancerforskning och efter att USA:s president Nixon lanserade kriget mot cancern har det satsats över 5000 miljarder kr på cancerforskning globalt. Under samma period har antalet insjuknade i cancer i Sverige per år i stort sett fyrdubblats. Snart drabbas varannan svensk av cancer under sin livstid. Utvecklingen är densamma i resten av världen. Bevisligen har pengarullningen till cancerforskningen varit ett stort misslyckande. Sämre måluppfyllelse får man leta efter.

Cancerfonden en del av cancerindustrin

Det är mot denna bakgrund man skall se gårdagens utspel från Cancerfonden, där man via sin s.k. expert Maiju Wetterhall gick ut på SVT med en TV-podcast som listade vad som enligt dem var myter om cancerframkallande mat.

Den första påstådda myten som pekas ut är socker som de menar inte är cancerframkallande. Detta påstående är en flagrant desinformation. Vi vet att en sockerrik kost är inflammatorisk och vi vet att inflammationer spelar en stor roll vid utvecklingen av såväl cancer som hjärtkärlsjukdomar.

Läs hela artikeln i TV-Helse | Mediasamarbete med NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

4 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
12 juni 2019 kl 15:22

Jämför man hur livet tedde sig för 100 år sedan med nu, kan man anar en skillnad. Kroppen är skapt att klara många påfrestningar, då den har ett mycket väl utvecklad system att hanterar både gifter och annat osund. Problemet är mängden. Jämför det med ett sår du har där det har bildats en skorpa, vilket kroppen gör automatiskt vid skada. Om du lämna skorpan ifred klarar kroppen att läka skadan under tiden, kliar du däremot bort skorpa ideligen behöver du inte undra varför det inte läker. Gifter klarar kroppen också rätt bra att göra sig av med men det är en fråga om mängden. Om de nedbrytande processer är fler än det uppbyggande går man långsamt men säkert åt sammanbrottet av systemet. Då människan har svårt att klara hanterar flera informationer samtidigt är det lätt att man utpekar en orsak i taget. Tidigare var det fett som var skadligt, sedan svängde det i viss mån, nu är det sockret eller plast o.s.v. Vi bombarderas dagligen av oräkneliga gifter i mat, vatten, luft, mediciner och utsätter oss för ständig stress som också bidra menligt till kroppens förmåga att hanterar skadorna. Var och en följer en annan guru i stället för att stanna upp och rannsaka sitt eget liv, hur man lever , vad man äter och dricker, hur lite man sover, hur mycket man utsätter sig för skadlig information m.m. Vi har faktiskt ett ansvar för vår kropp själv och ingen annan. Man behöva inte vara doktor för att förstå hur biologi/kroppen fungerar. Har man t.ex ett akvarium så blir man snart varse om hur man måste sköta den för att fiskarna inte dyker under i sjukdomar och dör. Man måste kontrollerar vattnet ( temperatur, ph, O2 halten o.s.v.) man får inte övergöda med för mycket eller svälter dem med för lite mat. Akvariet får inte vara för liten för för många fiskar. Det samma gäller allt levande och naturen. Denna regel gäller allt liv. Vi har de senaste 100 åren levt i ett omedvetet rus, som kungar gjorde för flera hundra år sedan och tyckt att vi har förtjänat detta. Människan har förtjänat att inte leva i misär, men man måste vara medvetet, den enes bröd är inte den andres död och i naturen ser man att samarbete är mycket mer utbredd än filosofin “dog eat dog.” Det behövs ett uppvaknande där vi börjar ta ansvar för våra handlingar… Read more »

Öystein Rönne
Öystein Rönne
Gäst
7 juni 2019 kl 15:16

Jag kan rekommendera Lars Berns bok “Den Metabola Pandemin”. Där finns många kloka ord och insikter från Lars Bern.

Peter
Peter
Gäst
7 juni 2019 kl 11:27

Man behöver gå till botten varför fler och fler får cancer… All plast vi använder i vår vardag kommer nästan uteslutande från petroleumprodukter. P.g.a. det har vi också utvecklat en lavinartad allergi mot allt möjligt. Däri tror jag också lösningen på ständigt ökande cancerfall finns.

Se dig omkring i ditt eget hem och inse att nästan allt du äger innehåller plast. Kemikalierna i plasten är det som triggar cancer, eller rättare sagt, gör det gynnsamt för cancer att utvecklas.

Kroppsvätskorna ska ge ett ph-värde över 7, under det frodas mikroorganismer.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Reply to  Peter
7 juni 2019 kl 21:02

Tja. Man kan ju dra vad som helst storvulet rakt ur rektum, helt utan hänvisningar till evidens, men det ger inte trovärdighet till vare sig cancerfonden, eller någon annan, att göra det.