USA cyberattackerade i natt Iran istället för att bomba

publicerad 23 juni 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Hackerrobot placerade över 10,000 reklamlänkar på NewsVoice

USA utförde i natt cyberangrep istället för att bomba Iran

USA angrep i natt Iran, men inte med konventionella vapen. Det var en cyberattack. Donald Trump beordrade attacken mot Iranska militära datasystem. Enligt källor till Washington Post störde attacken system som används för att kontrollera Irans missilförsvar. Genom att iscensätta en cyberattack kunde USA orsaka stor skada för Iran utan att spilla människoliv.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice, uppd.* kl 14:33

Enligt New York Times var Tucker Carlson en av de röster som fick Trump att stoppa ett konventionellt anfall.

“He [Trump] heard from his generals and his diplomats. Lawmakers weighed in and so did his advisers. But among the voices that rang powerfully for President Trump was that of one of his favorite Fox News hosts: Tucker Carlson.” – New York Times

Anders Romelsjö som driver den *antiimperialistiska nättidningen Global Politics konstaterar att flera röster i USA hävdar att Trump visat på svaghet när han valde att avblåsa en attack mot Iran.

Romelsjö skriver:

 • NBC News, som brukar kritisera Trump, var snabbt på att anklaga Trump för “obeslutsamhet” och förklarade att det skulle “stärka Iran”.
 • Wall Street Journal gör samma bedömning och menar att det inställda kriget var ett “misstag och svagt”.
 • CNN:s Samantha Vinograd anklagade Trump för att han inte kunde “besluta sig” och menade att han “förstört Amerikas trovärdighet” genom att inte attackera Iran.
 • Kori Schake på den gamla kända tidskriften The Atlantic menar att Trumps inställda krig skadar “Amerikas trovärdighet”.

Tidigare i veckan meddelade The Iranian Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) att man skjutit ner en amerikansk Northrop Grumman RQ-4 Global Hawk-drönare som flugit nära kusten i Hormozgan-provinsen efter att den inkräktat på iranskt territorium. Amerikanska Central Command uppger istället att drönaren sköts ner över internationellt vatten.

IRGC-befälhavare, general general Hossein Salami, sa på torsdagen att nedskjutningen var ett “tydligt budskap” till Washington. “Iran vill inte ha krig med något land, men vi är fullt beredda på att försvara Iran”. Det uttalandet ligger i linje med George Galloways starka varning att Iran snabbt kan enas internt om att bedriva försvarskrig mot USA.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

 • Tucker Carlson kommenterar att USA drog tillbaka en konventionell flygattack

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Vi har slutat folkomrösta i det här landet, Löfven och hans gäng är bland de värsta tänkbara ,ändå röstades de fram till regeringsposten, Alltså de som gjorde det, håller tyst i församlingen, Ni är medskyldiga till alla galenskaper som görs, Det har varit en hel mandatperiod som dessa har fått härja fritt, att man sen genom skenmanövrar lockar till sig övriga partier som man kör över,då kan man med god marginal ösa pengar via migrationsverket och försäkringskassan, att massor med kommuner går i konkurs är ju en naturlig konsekvens av deras egen och statens beslut, säg att en jobbfattig kommun tar emot 100 flyktingar och får statligt bidrag för det i 24 månader, inga jobb och pengarna har man givit ut i bidrag, helt naturligtvis går de i konkurs och många flyttar till storstäderna där det inte finns bostäder, men bidrag finns det alltid.

 • Mer data som ger en annorlunda synvinkel på makter som styr planeten, framställt av Ben Fulford i intervju:
  https://youtu.be/VFTYXfOaXx8
  Citat: om inte väst tar sig samman och dränerar träsket, blir det en Kinesisk ny världsordning.

 • Aljazeera (24 juni 2019): Iran denies being hit by US cyberattack

  “”The media are asking about the veracity of the alleged cyberattack against Iran. No successful attack has been carried out by them, although they are making a lot of effort,” telecommunications minister Mohammad Javad Azari Jahromi said on Twitter on Monday without referring to any US attack.”

  https://www.aljazeera.com/news/2019/06/iran-denies-hit-cyberattack-190624064421998.html

  • Läs benjaminfulford.net idag i förkortad form (betalvägg), efter torsdag https://benjaminfulfordtranslations.blogspot.com/
   Där framgår tydligt att man bör söka tredjepart i konflikter.
   I mina tidigare inlägg om emotionella frekvensskalor, kan man även se samband med det refererade av Ben, nämligen symbolism! Varför brinner och störtar saker på vissa datum? Stjärnbilder – symbolism! Vem klär ut sig i guld och dyra mantlar? Symbolism! Sök symbolismen och bakåtspåra vilka personer använder t.ex gematira, heliga tecken, ordensmedaljonger, skapare av ESC-tävlingen,
   Ett tillstånd av symbolism är ett tillstånd fullständigt psykotiskt.

 • Fantastisk kommentar av Tucker Carlson på Fox News. Han skräder verkligen inte orden. Vad han säger om Bolton är häpnadsväckande extremt, men utan tvivel välförtjänt.

  Något jag inte kan förstå, är hur en sån sinnessjuk figur som Bolton kan ha haft så stort inflytande i USA under så lång tid, och till och med nästlat sig in i Trumps regering som “security” (!) advisor (“säkerhetsrådgivare”).

  Min intuitiva slutsats är att Trump placerade honom där i avsikt att exponera honom och få honom att göra bort sig, så han kunde bli av med hans inflytande över utrikes- och “försvars”politiken. Och exponera honom är ju precis vad han just gjort med hjälp av Tucker Carlson!
  Jag tror att Trump är just så smart och manipulativ, som en skicklig schackspelare som förutser sin motståndares tankebanor och strategi flera schackdrag i förväg.
  Låt oss nu bara hoppas att amerikanska folkets reaktion på Trumps och Tucker Carlsons schackdrag blir tillräckligt positiv och stark för att politikerna skall bli rädda för att inte bli omvalda, om de fortsätter med den krigshetsande politiken.
  Men även intervjun med Glenn Greenwald är ganska sensationell med sitt gastkramande perspektiv på det intensiva krigshets, ofta baserat på “fake news” och rena lögner, som amerikanska media ägnar sig åt utan att någon tycks protestera. Israel´s roll i detta spel nämns aldrig men är givetvis central, liksom det faktum att många av de mest inflytelserika krafterna inom amerikansk utrikes- och “försvars”politik är zionistiska judar. Så mycket mer intressant då, att Glenn Greenwald att döma av hans namn, torde vara jude, och en av de många sällan omskrivna icke-zionistiska judar och judiska organisationer som starkt och öppet försvarar fred och folkrätt, samt rättvis och medmänsklig behandling av Palestina och andra muselmanska länder.
  Vågar vi hoppas att detta skall visa sig vara en vändpunkt i världspolitiken?
  Jens

  • Mycket det du skriver vidimeras här: https://youtu.be/hSWeIa7tvs0
   Dave på X22 report följer spelet i bakgrunden och blir mycket lärorikt, såtillvida att inte fastna i krigsretoriken utan mer att se det psykologiska spelet i bakgrunden.
   Andra siter som analyserar “Q” och “Qannon” och framför synpunkter och teknologier som gematria mm. som man aldrig hört talas om i Sverige, utanför de allra innersta kretsarna. Vem har i Sverige har någonsin nämnt att tidsstämplarna på Trumps tweets är en kod?

 • Heja Tucker. Vad jag saknar reportrar som honom i vårt land.
  USA; s krigspolitik är verkligen märklig. Personligen tror jag inte att Trump vill starta några krig. Men att han har många där “bakom sig” som driver på för att tvinga honom till det. Jag håller med Tucker Carlson att det inte känns normalt att resonera som Bolton gör.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *