Sverige behöver fler bilbränder

Jan Norberg, selfie 2021-08-25 Jan Norberg är pensionerad konsult med en bakgrund inom svensk industri. Han är sedan några år bosatt i Portugal. Jan är en engagerad samhällsdebattör. Se lista på alla Norbergs artiklar.
publicerad 9 juli 2019
- Jan Norberg
Bilbrand - Crestock.com
Bilbrand - Crestock.com
Bilbrand – Crestock.com

DEBATT. Vågen av bilbränder sprider sig och som ett brev på posten uttalar sig, på Expressens begäran, Ingela Kolfjord vilken är rättssociolog och lektor i kriminologi vid Malmö universitet. Förvisso skall man ha respekt för allas åsikter och då särskilt de vilka kan anses ha utbildningsmeriter inom aktuellt område, men när Kolfjord på ett tydligt sätt visar att hon försöker ta karriärbefrämjande poäng genom sina uttalanden så tappar hon helt trovärdighet.

Text: Jan Noberg

Eller vad sägs om följande:

”Bilbränder är inte bara ett sätt att visa sitt missnöje utan ett sätt att visa att man är frustrerad, förtvivlad och förbannad.”

Att Kolfjords egen utbildning styrt hennes ställningstagande bevisar ju bara en sak: hennes utbildning drivs av det narrativ som socialismen präntat in i oss alla. Hur kan man överhuvudtaget komma till den slutsatsen?

ArcanumSkolan 2024

“Polisen är inne på samma linje. Det handlar om ungdomar som är lediga och som har för lite att göra, säger de. Och de säger det utan att blinka, som om sommarlediga ungdomar alltid ägnat sig åt bilbränningar.” – Bitte Assarmo

Hennes gärning på Malmö universitet präglas därför sannolikt av hennes PK-uppfattningar och hon kommer därför att påverka dagens studenter i ännu högre utsträckning än vad hon själv blivit utsatt för.


Logiken blir ju att om det skulle vara som hon säger så är det en naturlig reaktion att bränna bilar när man vill visa sitt missnöje, sin frustration och sin förtvivlan samt när man är förbannad.


Om vi då antar att hennes logik är korrekt så ursäktas dessa bilbrännare från sitt ansvar, en synnerligen haltande logik om någon frågar mig. Så vilka konsekvenser får då Kolfjords uttalande?

Alla vi som känner oss alienerade i dagens Sverige skall därför utan vidare kunna trä på oss svarta huvtröjor, ta med oss lite brännbar vätska och ge oss ut för att bränna bilar. Vi vill ju bara ge uttryck för vårt missnöje, vår frustration och förtvivlan. Att vi är förbannade råder det ingen tvekan om.

Det känns motbjudande, men som jag hävdat tidigare så måste vi skärpa motsättningarna i dagens Sverige och öka polariseringen i debatten. Om vi alla gick ut och brände bilar så skulle det gå ganska fort att ändra samhällsklimatet i Sverige.

Vad tror ni en sådan som Kolfjord skulle säga då? Skulle hon vidhålla sin ursäktande syn på bilbrännare? Kanske bilbrännare blir en ny yrkesutbildning i det bisarra Sverige vi ser komma allt närmare avgrundens brant?

Text: Jan Noberg

Relaterat

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • @ Hans Berggren 11 July, 2019 at 22:39

  Hans du börjar trampa vatten och upprepningar gör inte dina uppfattningar mer relevanta, jag försöker därför fokusera lite på en delmängd av det du skriver.

  “Att individens alla rättigheter skall förbli individens egna är vi överens om, ingen är AB Sveriges egendom, även om det står så nånstans i myllret av lagar, (se Leif Erlingsson), men vilka är egentligen individens rättigheter? Kan man lura och bedra? Bli stenrik på andras snålt betalda slit? Sälja vapen eller smita från skatt? Förgifta miljön? Bestämmer man själv vilka rättigheter man har?”

  När du refererar till den private deckarbyråns ägare Leif Erlingsson så ringer alla varningsklockor i hela församlingen. Den killen har ju [Raderat. Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red].

  Nåja, du pratar om vilka rättigheter man som individ har och gör sedan det sedvanliga kardinalfelet att koppla det till din kommunistiskt […raderat…].

  Jag menar individens grundläggande rättigheter som att fritt få ha åsikter och uttrycka dessa utan att bli straffad bara för sina åsikters skull.

  Du går ju i vanlig kommunistisk ordning betydligt längre och kopplar individens rättigheter till vad en människa skall kunna göra baserat på dina politiska värderingar. [Raderat. Jag vill att när vi i diskussioner beskriver en identifierbar person så ska vi inte använda onödiga nedsättande uttryck om denne person. / red]

 • Här var många o långa kommentarer.
  En av mina vänner säger att om han inte kommer överens eller lyder den nya lagen dvs
  att följa muslimska intressen kommer någon säkert att bränna hans bil.
  Han flydde från långtbortistan för att slippa trakasserier (italiensk katolsk hustru)
  nu finns dom här och hans hustru bär numera slöja.
  Kan detta vara en tanke att brottas med?

  LeifB

 • Jan, du blundar för att Lula är just en icke-doktrinär politiker, en fantastisk medlare som fick till stånd den politik PT trots enormt motstånd från den brasilianska överklassen lyckades föra. Processen och domen mot honom har förkastats av praktiskt taget varenda framstående jurist i världen. Se theintercept.brasil.com om det groteska mygel mellan åklagare och domare som användes för att kunna döma Lula till tio års fängelse Att kampen mot den politiska korruptionen kom igång på allvar under Lula var utan tvivel också en orsak till att han måste hindras från att vinna ett tredje presidentval.
  Under åren 2001 till 2014 femdubblades BNP och fler skolor, sjukhus och universitet byggdes än under landets hela historia, men det slutade med kuppen mot Dilma och nu går ekonomin kräftgång, och inkompetensen är ett krav på alla som vill vara med och dansa kring guldkalven.

  Att individens alla rättigheter skall förbli individens egna är vi överens om, ingen är AB Sveriges egendom, även om det står så nånstans i myllret av lagar, (se Leif Erlingsson), men vilka är egentligen individens rättigheter? Kan man lura och bedra? Bli stenrik på andras snålt betalda slit? Sälja vapen eller smita från skatt? Förgifta miljön? Bestämmer man själv vilka rättigheter man har?

  På de högre pinnarna på samhällsstegen är det tydligen så. Och elitens beteenden efterhärmas tyvärr.
  Men individen lever i ett samhälle där brottsligheten bevisligen minskar när resurserna fördelas så att alla får åtminstone en bit av kakan. Jag talar inte om att sitta i statens knä hela livet utan om att alla ska få en chans att hitta vad de vill göra och kunna försörja sig. Fortfarande en kamp, men med färre onödiga grymheter. Men så snabbt som allt förändras nu, och i den riktning det går, tror jag många fler kommer att gå beväpnade om ett tag. Nåt jobb lär de ju inte få, det är redan bestämt.
  “Do what thou will shall be the whole of the law”, siade satanisten Aleister Crowley, och det ser ut som om han får rätt.

  Är detta det nya sättet att minska den sk överbefolkningen? Slå sönder samhället, installera idioter på alla viktiga poster, privatisera allt till bankernas förtjusning, splittra och klyv tills envar blir sitt eget parti, se till att missnöjet och paranoian är på max och vapen lättåtkomliga. Håller man dessutom folk hungriga så går processen snabbare.
  Men vi lämnar ämnet. Jag har ett boktips till dig, en novell av Fernando Pessoa, “O banqueiro anarquista”. Läs den! Jag tror du hittar en del “food for thought” där.

 • @ Hans Berggren 11 July, 2019 at 00:47

  Med redaktörens goda minne har jag unnats nåden att överskrida antalet ord då min kommentar underlättar för läsaren.

  Hans, din kommentar förtjänar ett seriöst bemötande, jag skall försöka bena ut dina frågor.

  Kolfjord är skvatt galen och fjärrstyrd som så många andra – undrar om hon skulle se det lika positivt om det var hennes bil de brände – men det har ingenting med socialism att göra, Jan, utan spektaklet regisseras som vanligt av globalisterna som du brukar tala om. Rockefeller, Soros, Wallenberg och alla de andra reptilhjärnorna i deras släptåg. De blir livrädda och skitförbannade varenda gång slaveriet ser ut att kunna avskaffas.

  Jan N: Du kan inte alltid koppla globalisternas framfart direkt till en pk-styrd statlig svensk tjänstemans agerande inom Deep State. Kolfjords styrs av detta pk-narrativ därför att hon för sin anställnings skull är beroende av anslag från de svenska politikerna (inte direkt från globalisterna). Dvs hon är en nyttig idiot i socialismens tjänst, vi har ju som bekant en socialistisk regering i Sverige. Pk är lika med socialism!!
  ———————-

  Här i Brasilien har vi en minst lika galen “politisk elit” som sjuklövern, men vår är en skock högerextremister och sk kristna som hatar sitt eget folk men fjäskar för Trump, sågar ner Amazonas, skär ner brutalt på skolor och sjukvård och står med näven i kakburken och skränar om PT-regeringarnas förmenta korruption och kommunism (vilken korrupt kommunistisk regim har femdubblat BNP och utrotat svälten på tio år?).
  CIA-styrda åklagare och domare i maskopi hindrade Lula från att ställa upp i ett val som han utan tvivel skulle ha vunnit, och en gaphals utan kvalifikationer blev president efter en fakenewskampanj utan motstycke.

  Jan N: Jag tror att Lula regeringens misstag var att inte bekämpa den utbredda korruptionen, inte bekämpa den exploderande kriminaliteten men framför allt så var Brasiliens samlade ekonomi inte i så god ordning som BNP siffror och andra positiva indikatorer visade. Att inte heller Lula lyckades ta av alla inom den sk politiska klassen och de offentliganställda deras privilegier retade den stora breda majoriteten. Jag vill understryka att jag inte är någon veritabel Brasilienkännare av rang, mina synpunkter kommer efter att jag pratat med de ganska många människor från Brasilien som befinner sig i Portugal. Lulas mutanklagelser skall nog mer ses ett sätt för hans politiska motståndares att ta av honom sin hjältegloria, Lulas tagande av muta måste ses i ljuset av att hans snedsteg vid en jämförelse var ganska blygsam. Jag tror inte att den nya regeringen är mindre korrupt än Lulas regering var, men i hans fall kom korruptionen också andra mindre gynnade grupper till del. Jag delar din oro över skogsskövlingen och andra mindre trevliga inslag som den nya regeringen förordar. Men glöm inte att det var en majoritet av de röstande som röstade fram Bolsonaro.
  ———————–

  Den ökade polariseringen du efterlyser har vi tyvärr fått här, det ska bli lättare att köpa vapen, så att vi kan ta kål på varann pga våra små meningsskiljaktigheter och inte får för oss att spränga banken i stället. Osams ska vi vara, då är vi mer lätthanterliga.Och illa ska vi må, precis som du verkar göra.

  Jan N: Låt mig ta ett exempel som gör att det trots allt finns en viss förståelse för att vapenanvändning i vissa extrema situationer kan försvaras. En bekant till mig, vilken nu sett sig tvingad att flytta från Brasllien till Portugal, berättade att det främsta skälet var det gatuvåld som plågar landet. När han under vapenhot blivit rånad dagtid på öppen gata tre (!) gånger under en vecka så fick han nog. Jag frågade då hur spridda dessa illegala vapen var i Brasilien, han sade att ibland de kriminella gängen så finns det alltid tillgång till vapen och de används flitigt. Han applåderar att vanligt folk nu också får tillgång till vapen för att kunna försvara sig, vi svenskar har svårt att förstå den extrema våldsanvändningen som dessa kriminella gäng kör med. Om utvecklingen i Sverige fortsätter på inslagen väg är det väl iofs en tidsfråga bara innan situationen börjar likna den i Brasliien. Att skjuta bort den grova kriminaliteten måste ses som ett sätt att stävja våldet då också polisen är hårt korrumperad i Brasilien.
  ————————-

  Ett land bör styras av kloka människor för det allmänna bästa (arkaiskt uttryck), vilket är svårt så länge privata banker har rätt att hitta på pengar som de inte har och låna ut dem mot ränta.

  Jan N: Vad är kloka människor?? De med en socialistisk samhällsåskådning?? Nåja, om du istället hade kopplat globalisternas och deras mäktiga lobby till just banksektorn så hade du varit sanningen på spåret. Vi delar uppenbarligen en del uppfattningar kring globalisternas framfart men det är främst inom banksektorn som dessa plågoandar finns med sina tentakler. För att kunna dominera och gå de globala företagens ärenden så används banksektorn som påtryckningsmedel, Wall Street och FED är globalisternas marknadskanal. Dvs utan nationella gränser kan dessa globalister styra mycket av den globala handeln till gagn för dessa globala corporationer, ta bara de nu aktuella Big Tech företagen som Google, Amazon, Twitter, Facebook, mfl. När den kinesiska förhandlingsdelegationen ganska nyligen skulle träffa Trump administrationen för ett nytt bilateralt handelsavtal så träffade man allra först representanter för Corporate America på Wall Street. Varför kan man undra?? Min teori är att kineserna mycket väl vet att Wall Street och FED går hand i hand, något som begränsar presidentens makt att åstadkomma ett för det amerikanska folket bra handelsavtal. Uppmuntrade av corporate america och FED tog därefter Kina en tuffare approach under sina förhandlingar med Trump. Kineserna synade Trump väl medvetna om att corporate america via FED helst ser att Kina skyddar deras investeringar i Kina, så Trump har ett etablissemang mestadels emot sig när han försöker ändra maktbalansen till gagn för folkflertalet.
  ——————————–
  Men eftersom ett klokt styre minskar klyftorna mellan fattiga och rika har vi de politiker vi har, medelmåttor och nyttiga idioter som inte har några egentliga politiska projekt och inte är i vägen för den omättliga girighetens hejdlösa framfart.

  Jan N: Visst, men vilka de nyttiga idioterna är har vi sannolikt delad uppfattning om.
  ————————
  Så är det på de flesta håll, Jan, och jag vill fråga dig: Vad är högerns ideologi mer än habegär, missunnsamhet och högfärd? Är det snålhet parad med hyckleri? En fasa för att ens billiga husas dotter blir en mycket bättre läkare än ens egen bortskämda odåga till son?

  Jan N: Du höll stilen ända hit men här fick du ett kommunistiskt återfall. Jag definierar inte mig själv som höger, bara så att du vet!! Att jag har konservativ uppfattningar är dock ingen överdrift att påstå, men det är inte detsamma som att vara “höger”. Jag har en sk arbetarbakgrund och vet vad knappa uppväxtförhållanden betyder, men jag har också uppfostrats med starka moraliska värderingar. Värderingar jag delvis var på väg att överge i ungdomen men jag hittade tillbaka till de grundvärderingar som styrde våra föräldragenerationer då de slet för att Sverige skulle bli ett bättre land att leva i för de efterkommande. Något nu socialismen gör allt för att förstöra.
  —————————-

  I Sverige sponsrar storkapitalet både sjuklövern och Jimmy Åkesson, i Brasilien har de skaffat sig en fascistregering eftersom den vettiga vänsterpolitik som fördes under 2000-talet visserligen var toppen för affärerna men ändå ett hot mot “samhällsordningen” i ett land där somliga anser sig ack så mycket mera jämlika än andra, mer förtjänta därför att de t ex har slavägare bland förfäderna.

  Jan N: Visst försöker också den svenska näringslivslobbyn påverka de svenska politikerna, något jag också tycker väldigt illa om. Så därvidlag är vi nog ense, även om jag också tycker lika illa om tex LO:s motsvarande försök att påverka olika socialistpartier, då främst Sossarna.

  Fågeln har två vingar, Jan, men huvudet sitter i mitten. Förnuftet bör styra och hat skapar bara mera hat. Men en spann kallvatten bjuder jag gärna på. Och det vore intressant att veta vad din typ av höger egentligen vill. Vad har ni för mål?

  Jan N: Låt mig först få korrigera dig lite, jag är inte “höger”. Jag är som sagt konservativ med vissa nationalistiska preferenser, men framförallt vill jag att individens alla rättigheter skall förbli individens egna. Du får gärna kalla mig individualismens banérförare, om alla började tänka själva och våga stå för sina uppfattningar och inte gå i någon annans ledband har vi kommit en bit på väg mot den samhällsordning som i förlängningen leder till en bättre värld.

 • Kolfjord är skvatt galen och fjärrstyrd som så många andra – undrar om hon skulle se det lika positivt om det var hennes bil de brände – men det har ingenting med socialism att göra, Jan, utan spektaklet regisseras som vanligt av globalisterna som du brukar tala om. Rockefeller, Soros, Wallenberg och alla de andra reptilhjärnorna i deras släptåg. De blir livrädda och skitförbannade varenda gång slaveriet ser ut att kunna avskaffas.

  Här i Brasilien har vi en minst lika galen “politisk elit” som sjuklövern, men vår är en skock högerextremister och sk kristna som hatar sitt eget folk men fjäskar för Trump, sågar ner Amazonas, skär ner brutalt på skolor och sjukvård och står med näven i kakburken och skränar om PT-regeringarnas förmenta korruption och kommunism (vilken korrupt kommunistisk regim har femdubblat BNP och utrotat svälten på tio år?).

  CIA-styrda åklagare och domare i maskopi hindrade Lula från att ställa upp i ett val som han utan tvivel skulle ha vunnit, och en gaphals utan kvalifikationer blev president efter en fakenewskampanj utan motstycke. Den ökade polariseringen du efterlyser har vi tyvärr fått här, det ska bli lättare att köpa vapen, så att vi kan ta kål på varann pga våra små meningsskiljaktigheter och inte får för oss att spränga banken i stället. Osams ska vi vara, då är vi mer lätthanterliga.Och illa ska vi må, precis som du verkar göra.

  Ett land bör styras av kloka människor för det allmänna bästa (arkaiskt uttryck), vilket är svårt så länge privata banker har rätt att hitta på pengar som de inte har och låna ut dem mot ränta.

  Men eftersom ett klokt styre minskar klyftorna mellan fattiga och rika har vi de politiker vi har, medelmåttor och nyttiga idioter som inte har några egentliga politiska projekt och inte är i vägen för den omättliga girighetens hejdlösa framfart.

  Så är det på de flesta håll, Jan, och jag vill fråga dig: Vad är högerns ideologi mer än habegär, missunnsamhet och högfärd? Är det snålhet parad med hyckleri? En fasa för att ens billiga husas dotter blir en mycket bättre läkare än ens egen bortskämda odåga till son?

  I Sverige sponsrar storkapitalet både sjuklövern och Jimmy Åkesson, i Brasilien har de skaffat sig en fascistregering eftersom den vettiga vänsterpolitik som fördes under 2000-talet visserligen var toppen för affärerna men ändå ett hot mot “samhällsordningen” i ett land där somliga anser sig ack så mycket mera jämlika än andra, mer förtjänta därför att de t ex har slavägare bland förfäderna.

  Fågeln har två vingar, Jan, men huvudet sitter i mitten. Förnuftet bör styra och hat skapar bara mera hat. Men en spann kallvatten bjuder jag gärna på. Och det vore intressant att veta vad din typ av höger egentligen vill. Vad har ni för mål?

  • Jag tror att du har grovt förenklat och generaliserat det här med höger och vänster. Det var nog relevant på 1900-talet, men knappast i någon större utsträckning idag, även om inbitna fanatiker finns även nu.

   Men vill man leva kvar med den symboliken så kan jag påminna om att vi gick över från vänstertrafik till högertrafik 1967.

  • Fågeln har två vingar. Kommunism/socialism och fascism/nazism är identiska som siamesiska tvillingar: En tyrannisk enormt stark stat i ett hänsynslöst feodalt system.

   Edward Griffin säger om dessa båda system: “They are two wings of the same ugly bird.”

   Begreppet höger är lika urvattnat och meningslöst som vänster.

   För fabianerna betyder vänster kommunism. För många frihetskämpar betyder vänster frihet från förtryck. Precis motsatt uppfattning för samma begrepp!

   Noam Chomsky beskriver träffande hur definitionen vänster kan betyda i stort sett vad som helst.

   Höger i politiken förknippas i regel med fascism av aktiva personer inom “vänstern”, medan det har konnotationen frihet att utöva företagande, utan att en förtryckande stat terroriserar med byråkrati till förbannelse och frihet från favorisering av utvalda, frihet från planekonomi m.m.

   Edward Griffin liknar i föredraget (som jag hänvisar till i en kommentar ovan) höger och vänster vid imaginära begrepp i en kolossal politisk potemkinkuliss, där allt är som i en uppgjord brottningsmatch. Han liknar människoskarorna vid åskådare som tror att det är på allvar och som hejar och engagerar sig. Griffin säger också att de lurade människorna är som en tennisboll som slås än hit än dit…

   Situationen i Brasilien är bedrövlig nu och jag delar Hans Berggrens beskrivning av vad som sker och skett där.

   En förebild inom politiken:

   José Mujica, som var Uruguays president fram till 2015.
   Kolla denna korta presentation av denna fina man! Visst är han härlig, eller hur?

   https://www.youtube.com/watch?v=wpcbQOudfZ8

 • Ni behöver fler bilbränder, skadegörelse med mera och helst i varje kommun. Var och en av er svenskar behöver egentligen smaka på lite inbördeskrig eftersom ni varit förskonade från krig, ockupationer och andra slags oroligheter att ni rent ut sagt blivit institutionaliserade idioter, som väljer och låter sig styras av korrupta ärthjärnor, som aldrig kommer att sätta ert bästa i första rummet, ej heller lösa några av problemen, detta pga bristande mental kapacitet.

  Jag har försökt mig på politiken och sitter i en kommun mest på skoj för att genomföra en kul idé och lyfta kommunen till att bli en av de mest attraktiva i landet samtidigt som jag bräcker odågan vi har till kommunalråd. Sen drar jag eftersom jag inte är intresserad av att städa efter andra. Det här handlar inte om pengar. Odågan och jag är i samma parti.

  Det jag sett som politiker är ett system som på nästan alla nivåer, åtminstone kommun och landsting / region, liknar en ideell förening dock med ett fåtal inte bara betalda, men välbetalda platser. På dessa välbetalda platser sitter det ett litet fåtal imbeciler och blockerar allt vad kompetens och idealism heter, ser till att duktiga politiker utesluts, smutskastar och ljuger, eftersom de andra hade kunnat ta dessa välbetalda platser från dem och dessutom göra ett bra jobb. Jag tänker göra det gratis och med lägsta möjliga arbetsinsats.

  Så här är det i alla partier och på alla nivåer. Ett stort antal idealister, som utöver heltidsjobb är ideella fritidspolitiker och en liten klick som drar in stora arvoden, är världsfrånvända och inte presterar något mer under dagen än klick åt Aftonbladet och Expressen.

  Och varför har det då blivit som det är nu? Förstår man inte är det bara att läsa ovan igen. Ni röstar in patrasket vart fjärde år, konstaterar hur fel det blev, knyter sedan näven i byxfickan och mumlar något i stället för att bli medlemmar i det parti ni mest sympatiserar med och använda möjligheten att på årsmötet rösta bort de maktgalna och inkompetenta samt lyfta upp nytt duktigt folk i kommunföreningarna och distrikten i partiet ni går med i.
  Mer än så behövs det inte och för de 2-300 kr årligen får ni mer makt än i riksdagsvalet. Mer än så behövs inte… Eller varför inte engagera sig på riktigt?

  Tyvärr kommer detta inte hända. För det behövs oro, bilbränder, våld och skadegörelse. Inte förrän då tröttnar ni alla medelsvenssons och engagerar er. Förhoppningsvis på det sätt jag skrev, inte med våld.

  Vid det laget har jag hunnit bräcka plantorna som styr kommunen här, påverkat dit jag jag vill och sitter och sippar på något gott någonstans i ett varmare klimat. Jag tänker inte vänta på att Sveriges befolkning ska bli klokare. Det är inte något jag ens hade vågat betta på. Vad är det för fel på er???

   • Ja, en oerhört viktig kommentar!

    Förändringen ska komma inifrån, säger Edward Griffin.

    Infiltrationen förstörde inifrån – befrielsen från infiltrationen behöver komma inifrån.
    Det går inte att rösta bort möglet.

    Ni unga, ärliga människor:

    Gå in och kasta ut packet!

    https://www.youtube.com/watch?v=JTTC_fD598A

    (Leonard Cohen – First We Take Manhattan)

    • Din uppmaning till ungdomen är helt rätt men om du tänker till så har ju hela samhällsutvecklingen numera infantiliserats så till den grad att det är helt orealistiskt och tro att dagens yngre skulle gå in och rensa ut packet.

     Tvärtom är det mitt intryck att det faktiskt är de något äldre som står för förnuftet, de vilka kan jämföra med hur det faktiskt var innan dårskapen hann så långt som den hunnit nu.

     Ta bara häxbrännerskan Klimat Greta, det om något bevisar väl den helt vansinniga infantilisering vi ser ta plats rakt under ögonen på oss.

     • Ja, Jan, visst är det så.

      Det är vi äldre som kämpar, och maktens kreatur vet det och försöker förinta vår kamp.
      Ständigt förlöjligas vi äldre vita män i MSM. De är rädda för oss, för de håller på att avslöjas i all sin nedriga verksamhet.

      Ungdomen är förklenad och navelskådande, sittande framför sina datorspel med popcorn och coca-cola.

      Det har varit en medveten satsning. Vladimir Lenin sade:

      “Give me four years to teach the children and the seed I have sown will never be uprooted.!

      Men jag tror att de har fel. Alla ungdomar behöver inte engagera sig. Tre procent, säger Griffin, så kan vi vinna.

      Jag har varit lite hjälptränare för ungdomar i vår bordtennisklubb och jag har förvånats över hur insiktsfulla somliga av de yngre är.

      De unga är vårt hopp. Och det är deras framtid mycket mer än vår.

  • Mycket bra kommentar, det behövs någon med insikt och distans för att se eländet.

   Dock håller jag inte riktigt med om din slutsats att börja som exempelvis fritidspolitiker ock den vägen få till en förändring. Det skulle inte fungera hela vägen, då systemet är genomkorrupt. Systemet med representativ demokrati har idag utvecklats till att bli en språngbräda för karriärister. Det går säkert att bli framröstad till den andra nivån i den organisatoriska hierarkin, men sen är det stopp. Resten av resan till toppen, där maktmissbruket och pengarna finns, är bara förunnad de som har det syftet.

   Tyvärr. Men heder till att du försöker, det är iaf bättre än att bara dansa med.

   • Självfallet är systemet genomkorrupt. En medlem i ett parti kanske inte gör så stor skillnad, men 100 st gör det. Är man missnöjd är det årsmötena man ska rikta in sig på som medlem. Självfallet finns det ordföranden som signar upp kommunens A-lagare som medlemmar och ger dem en 75:a om de röstar “rätt”, så att vederbörande och dennes svans får sitta vidare, MEN det finns inte hur många A-lagare som helst att ta av. Den resursen sägs dock vara begränsad, eller? Personligen ser jag gärna distriktsordföranden, kommunordföranden eller vad han nu är kursa i processen när vanligt funtade medlemmar röstar bort vederbörande.

    Vad beträffar slutsatsen om att börja som fritidspolitiker glömde jag bort en mening, som tyvärr är tämligen viktig, nämligen att en stor andel faller bort under mandatperioden. Man tröttnar helt enkelt och orkar inte. Det blir lätt 60-80 timmar inklusive det vanliga arbetet om man inte passar sig. Rådet har dock sina 40 timmar och 60000 kr i arvode.
    Sen finns det vägar runt. I mitt egna fall har jag skapat en egen svans, som gillar idéerna som vi vill genomföra och som på olika nivåer i kommunen motionerar och driver frågorna till majoritetens förtret. De vet inte ens vad som träffat dem. En del av oss är inte ens invalda via valsedeln, utan via KF, och ingen av oss ser till att bli utsliten. Så visst får vi till förändring, men det krävs envishet, seghet och slughet. Självfallet finns det en plan. Nästa steg kanske är att starta ett parti. Med det sagda kan jag säga att jag har nog med pengar och tänker inte ta några rådsposter. Utöver att ge fingret åt de hagalna politiker som styr här är mitt huvudsyfte faktiskt att ge mina barn en trygg plats att bo på i framtiden. För egen del har jag så det räcker och i det stora flyttar jag ändå utomlands om några år så att ungarna har manegen krattad om de behöver någonstans att ta vägen.

    Men som jag tidigare skrev förutsätter medlemskap i ett parti inte att man är aktiv. Det räcker att umgås, skapa sig en egen bild av företrädarna och vara aktiv på årsmötet. Är man flera med samma uppfattning kan man alltid gå ihop och hoppas på att få bort de oönskade individerna. Försöker man å andra sidan inte, då förtjänar man kanske de där bilbränderna. Kanske man då kommer på andra tankar.

  • Detta + en annan sak som inte verkar gå in i svenska folket. Dom kan inte se sambandet med vad dom röstar på och samhällsutvecklingen. Den där septembersöndan vart fjärde år tror man är en rolig grej bara för att visa att Sverige har demokrati och har inte så stor betydelse. Inte för inte som man pratar om att sänka rösträttsåldern till 16 år. Då blir det tusentals röster som flyger till vissa partier utan att dom behöver ansträng sig. Höj rösträttsåldern till 25 år tycker jag.

 • Som vanlig pekar Jan Norberg på ett problem men ger inga förslag till lösningar. Dessutom hävdar han att ungdomarna skall gå straffria eftersom de bara är “frustrerad, förtvivlad och förbannad.” Ingenting av detta nämns tydligen i artikeln, som inte går att kommentera eftersom Jan Norberg inte anger någon länk dit.

  • Pentti, funderat på att kolla via internet??

   Eller skall du som alla andra socialister ha allt serverat på silverfat??

   BTW så kan jag rekommendera en ordentligt läsförståelse utbildning, jag raljerar om ungdomarnas straffrihet. Men i en lågpannad socialists värld finns inte ironi och sarkasm som begrepp.

 • Martin, din kommentar här ovan är ett bevis på att du är en aning mer skicklig debattör än andra vänsternissar. Jag tar av mig hatten för din debattskicklighet, men vänder mig mot den slutsats som jag uppfattar är din förklaring och samtidigt ditt förslag för att komma tillrätta med bilränder.

  Du tycks mena att alla bilbränder skulle upphöra om dessa kriminella invandrarungdomar fick av samhället betalda sommarjobb, vad är det för slags lösning??

  Dvs om dessa kriminella ungdomar bränner bilar så belönas de genom att samhället ger dem sommarjobb på skattebetalarnas bekostnad, menar du allvar med det påståendet??

  Kriminella handlingar som bilbränder är allvarlig brottslighet och skall bestraffas, inte belönas.

  Att du måste försöka ge mig och andra med en konservativ samhällsåskådning en passning var ju väntat, du sätter ju alltid likhetstecken mellan konservativ och rasistisk höger.

  Din kommentar anger ju också socioekonomiska orsaker som skulden till att kriminella invandrarungdomar bränner bilar en masse. Ingen större skillnad jämfört med vad tex Rolf Nilsson försökte förklara fenomenet med.

  Du är en annorlunda socialist vilken trimmat sin debattförmåga en smula, men i botten samma gamla kommunistuppfattningar i botten. Väx upp Martin!!!

 • … men det är givetvis svårt för 99,99% av alla jubelidioter att inse att de blivit lurade av det konfliktskapande och vilseledande etablissimanget.

  Därför kommer jubelidioterna fortsätta kasta bort sina röster på EU-8-partiet, röstskolka eller kasta bort sina röster på minipartier som är för korkade för att valsamverka brett mot 4%-spärren.

  99,99% är jubelidioter. (sic)

 • Hade alla ungdomar haft sommarjobb med rimliga löner så är det tveksamt om de hade haft ork eller motivation att bränna bilar.

  Snarare hade de kanske “brännt runt” i begagnade bilar eller funderat på egen lägenhet, vilket inträffade med mig själv när jag fick jobb och inkomst.

  Men nu har svenska medborgare bestämt att det extremt marknadsliberala EU-positiva 8-partiet ska regera och då blir det svårt att få både jobb och rimlig lön för alla, för att inte tala om lägenhet som en ung människa kan ha råd med.

  Segregering och annan press på människor från rövhål till chefer förbättrar givetvis inte kommentarerna i köken i förorten. Den medvetna införseln av kriminella IS-rövhål som regeringen är i terror-maskopi med hjälper förmodligen inte brottsstatistiken heller, men det är inte ungdomarnas fel, lika lite som de grovt kriminella bränner bilar i allmänhet.

  Rasistiska rövhål ökar också konflikten i samhället. Dessa jobbar åt den höger som vägrar se sociala faktorer som en stor del av orsaken, dastän vetenskapliga metastudier är tydliga om sambanden.

  Vänstern vägrar i sin tur att se massmigration, samt numera även EU-problemet, som ett problem.

  Dessa konfliktskapare är inte motpoler, men tvillingar, i monopolkapitalets tjänst.

  Ungdomar är däremot formbara och en potentiell tillgång om de behandlas både rättvist och med rimliga förväntningar, i ett vänsternationellt land.

  • Avseende “sommarjobb med rimliga löner” är det nog så att dessa kriminella och dysfunktionella ungdomar aldrig skulle ta ett sommarjobb om de erbjöds ett sådant. Varför skall man jobba om man ta sig fram utan jobb?

   En gång i tiden fick de flesta unga män göra värnplikt. Där såg man till att det blev män av pojkar. Men värnplikten tog man ju bort.

   Många slynglar tänker nog också att, varför ska jag anpassa mig när våra politiker kör landet i botten?

   Det har gått så långt med Sverige att bilbränder och skjutningar är marginella händelser i förhållande till den kriminalitet våra styrande politiker dagligen utövar.

 • Här är ett av mina allra främsta favoritföredrag. Eward Griffin är mycket insiktsfull och han är väldigt lättlyssnad och “pedagogisk” och han är en av de mest skickliga talare jag någonsin lyssnat till. Detta föredrag är retoriskt kanske hans allra mest briljanta av dem som jag tagit del av.

  Det handlar om skillnaden mellan republik och demokrati och likheten mellan höger och vänster och om politisk teater och mycket mycket mer:

  https://www.youtube.com/watch?v=ynVqPnMQ2sI

  (The Quigley Formula – G. Edward Griffin lecture)

  • Vad betyder: “Det du skriver får stå för sig själv? Om Jans kommentar inte stod för sig själv, Vem står för den då? “Står” inte alla kommentarer för vad signaturen skriver och därför menar? Vad betyder “stå” i sammanhanget, alternativt inte står? Var i ligger skillnaden? Förstår inte påståendet innebörd?

   “Jag har inga fler kommentarer” sa han och kommenterade? Då hade Rolf Nilsson fler kommentarer på lut trots allt. Lika ologiskt som att “Detta är ingen replik på Rolf Nilssons kommentar”, för han kommenterar inte här, då han skriver att han inte kommer att kommentera mera. Står han för det eller inte?

   Eller är det bara ett yttryck för att argumenten tryter? Så fall skall man väl vara så hederlig att man erkänner det, anser jag i vart fall.

  • Rolf lilla, det känns så skönt att få tyst på ännu en socialist, jag njuter i fulla drag när du tystnar!!!!

 • Haha, det är lika roligt när pk-mobben skickar fram nya socialister att försöka ta debatten på sina våldsamt förvrängda villkor.

  Efter att läst din sk källa från det alltid så “objektiva” SVT så lyckas man hitta ett ganska stort antal sk forskare från olika discipliner med ett par saker gemensamt, en majoritet av dem står extremt långt till vänster om man googlar några av namnen.

  Att dessutom använda SVT som källa och samtidigt tro att det utgör någon som helst fakta i sammanhanget är så förvridet att man baxnar. De flesta av dessa sk forskare är beroende av fortsatta ek anslag från skattebetalarnas kassa via korrupta socialistföreträdare från 7-klövern.

  Det finns ingen politisk mitt i Sverige, samtliga riksdagspartier idag står på socialismens grund, möjligen kan man undanta SD en smula om än inte fullt ut då de numera blivit alltför maktkåta.

  Avslutningsvis vill jag fråga vad en artikel från 2014 har för relevans i dag nä det gäller ett kraftigt ökande antal bilbränder?? Dessutom säger artikeln ingenting om bilbränder!!!

  Men det är så här socialister vill föra debatten, allt skall förklaras med socioekonomiska orsaker som i sin tur har sin förklaring i att de rika är de ansvariga. Jag vill påpeka att det socialister som suttit vid makten nästan oavbrutet sedan ca 80 år!!!

 • Jag tar inte illa upp för hur du väljer att adressera mig, men anser att debatt skall vara saklig och inte innehålla den typen av invektiv, det förlorar du själv på i trovärdighet.
  Källa efterlyses: https://www.svt.se/nyheter/vetenskap/sverige-snabbast-pa-att-oka-ekonomiska-klyftor
  Jag vet inte vad du syftar på när du skriver:”socialistiska pk-företrädare försöker ta sig sitt sedvanliga tolkningsföreträde”.
  Om det kan anses som PK att efterlysa en saklig debatt får väl andra kommentatorer avgöra.
  Om du betraktar centern och liberalerna som socialistiska partier undrar jag var du förlägger den politiska mitten.

  • Rolf Nilsson! Du försvarar ju socialistiska pk företrädare då kan du räkna med att få skit. Du är en typisk socialistisk sanningsförvrängare. Jag skulle nog lyssna på “en spann vatten” än på dig. Det är något fel på ALLA kriminologer i Sverige. Från Leif GW till dom som kommer ut nu och påstår att dom är kriminologer. Dom är vänsterextremister och måste lägga rapporter som står i överensstämmande med den kommunistiska regeringen. Annars blir dom utan statliga pengar. Ja, Rolf, Annie Lööf är en typisk vänsterhäxa. Hon vet bara inte vilket parti hon ska företräda. På BRÅ sitter bara ett gäng pk och sanningsförnekare. Sen kör du med ett typiskt pk käbbel när du säger “källa på det” eller att det finns inte forskning som säger det. Typisk sanningsförnekelse från vänstern. Sen om bilbränderna, som är ett samhällsproblem kopplat till invandring. Man vet vilka som gör detta. Därför beröringsskräcken. Det är inget socioekonomiskt problem utan två andra. Försäkringsbedrägeri och en allmän förstörelselusta hos en dysfunktionell grupp. Denna dysfunktionella grupp kommer snart att förstöra alla 291 kommuner i Sverige genom regeringens anvisningslag. Titta bara nu hur Kil och Grums har det.
   Men detta är troligen ett medvetet drag av regeringen. Det går inte att ha några fungerande kommuner
   i landet om merparten är dysfunktionella. Det är inte jämlikt i dårhuset Sverige. Ett råd till dig Rolf Nilsson
   är att flytta dit mångkulturen finns innan du gapar och skrävlar på bloggar.

 • Det var som jag misstänkte, du torgför en åsikt som inte är underbyggd av annat än ditt eget tyckande. Du likställer Stefan Löfvéns regering med socialism trots att Sverige under senare tid utmålas som ett skatteparadis med de snabbast växande klyftorna inom OECD. Det var mycket längesedan socialdemokratin lämnade sina ev. socialistiska ambitioner och de regerar numera på centerpartiets och liberalernas premisser. Du anser kanske att också Annie Lööf och Jan Björklund är socialister? Jag tycker inte att du är en seriös debattör och dessutom tycker jag inte att man adresserar en frågeställare med “Min bäste spann vatten”.

  • Du skriver: “Du likställer Stefan Löfvéns regering med socialism trots att Sverige under senare tid utmålas som ett skatteparadis med de snabbast växande klyftorna inom OECD.”

   Jan N: Källa på det tack som du skulle ha uttryckt det!! Att “utmåla” borde i din värld vara samma som “fakta”, eller hur??

   Du skriver: “Du anser kanske att också Annie Lööf och Jan Björklund är socialister?”

   Jan N: Exakt, jag anser båda dessa partier som tydliga socialister!!!

   Hur jag adresserar dig är något dom du möjligen kan ta illa upp för, men när socialistiska pk-företrädare försöker ta sig sitt sedvanliga tolkningsföreträde bemöter jag sådana debattörer i förklenande ordalag lika dem du föraktar från ditt håll.

 • Jag undrar över den här passusen:”Att Kolfjords egen utbildning styrt hennes ställningstagande bevisar ju bara en sak: hennes utbildning drivs av det narrativ som socialismen präntat in i oss alla. Hur kan man överhuvudtaget komma till den slutsatsen?”
  Hur har Norberg kommit till den slutsatsen att socialismen legitimerar bilbränder? Hur kan man överhuvudtaget komma till den slutsatsen? Källa önskas!

  • Min bäste spann vatten, du efterlyser källa på min slutsats att socialismen legitimerar bilbränder.

   Du tittar på den i det ögonblick du läser min artikel!!!!

   Dvs det är jag som är källan!!!

   Hur jag kommer till den slutsatsen är enkelt att inse, jag ser hur antalet bilbränder ökar dramatiskt, jag följer också vilka som misstänks och de vilka i undantagsfall också döms.

   Att bilbränderna nu också sprids över Sverige i de sk utsatta områdena (No Go zonerna) gör att samhället företrätt av den socialistiska regeringen borde kunna förklara för Sveriges befolkning Hur de avser att snabbt bryta utvecklingen och stoppa alla bilbränder.

   Men kanske problemet med bilbränder behöver bli ännu större innan man tycker att det är värt att prioritera i den socialistiska regeringens ambitioner att bekämpa brott i de kriminella kretsarna som domineras av massinvasionens representanter i de yngre åldrarna.

   Kolfjords och andras ständiga mantra om att dessa huliganer är förbannade och därmed skall ges amnesti är inget annat än en tydlig och klar signal att bilbränning är ett legitimt uttryck för frustration och ilska.

   Var det nån mer fråga du hade Rolf??

 • Stort Tack! Tyvärr finns det allt för gott om “karriärbefrämjande poängplockare” i samhället. Men ljusglimtar finns, när Katarina Janouch får sällskap av fler författare. Björn Ranelid har släppts in som krönikör i Expressen och skriver att han inte känner igen sig i sin hemstad Malmö och att de laglösa styr över de laglydiga. https://www.expressen.se/kvp/kronikorer/bjorn-ranelid/de-kriminella-styr-over-de-laglydiga-i-sverige/
  Det jag saknar är etnicitets förtydligande av de kriminella gängen, men då åkte han väl ut från Expressen. Men det går onekligen framåt, om än i myrsteg, från total förnekelse, till att allt fler talar om att kriminella gäng och våldtäktsmän ökar otryggheten.
  I systemmedia är det ännu tabu att fråga varför och lyfta fram grundorsaken; Våra karriärlystna och kunskapslösa politiker som är humana springpojkar åt den finansiella världseliten!
  Deras bidragsdrivna “flykting”politik, utgör en sockerbit för ekonomiska migranter med en värdegrund som bottnar i en medeltida religion, fylld av förakt mot “otrogna,” medan Ingela Kolfjord tillsammans med andra i den vänsterliberala “änglakören” (myntat av Ivar Arpi) bortförklarar och håller upp sitt beskyddande och moraliska paraply över invandringsrelaterad brottslighet.

 • He he Jan… Där fick du till det. Det är naturligtvis helt främmande att elda bilar så fort man är sur på något. Det har du helt rätt i, men tydligen inte helt främmande för fröken Kolfjord? Kolfjord, vilket namn förresten? Är hon norska?

  Kriminologi är väl mest statistik. Anser att kriminologer inte ska syssla med värderingar, utan med fakta och just det… Statistik. Istället borde hon rabbla statistik över hur mycket bilbränderna har ökat. Orsakerna, värderingar och analyserna ska andra sköta som har det till sin uppgift.

 • Jag hörde för ca:10-15 år sedan om att en av regeringen anlitad, väl etablerad, invandrare, med insyn i invandringsfrågan, blev utsedd att göra en utredning om varför invandrarna begår så mycket brott i Sverige. Han kom till den slutsatsen att; Många av de familjer som har kommit till Sverige är muslimer och att människor dessa ondgör sig över det svenska fria samhället där pappan i familjen säger till sina bara att; I det här jävla landet ska vi inte bo kvar länge ! Utredaren sa att pappans vrede och missnöje över det fria svenska samhället överförs till familjens ungdomar som går ut på stan och begår olika typer av brott.

  Då kan man fråga sig; Om dessa invandrare nu är så missnöjda med det svenska samhället varför flyttar de inte tillbaka till sitt hemland som ju många gånger inte befinner sig i krig ? Antagligen är det för pengarnas skull, då de säkerligen kom till Sverige efter att ha lyssnat på de blåögda svenska politikerna som under många år har ropat ut till omvärlden om att Sverige gärna vill försörja alla människor som kommer hit.

  Så, enligt min syn är inte problemet i första hand invandrarna själva, för det kryllar ju av människor på jorden som är brottsbenägna av sin natur, och det kan vi inte göra något åt – utan de riktiga bovarna är ju våra egna politiker som inte har lagt två strån i kors för att ordna en fungerande kontrollapparat för att sålla bort agnarna från vetet ! Detta är skrämmande !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *