Sexleksaker och sexrobotar

publicerad 9 juli 2019
- av Underhållning @NewsVoice
Sexleksaker för par och singlar. Foto: Ana Maria Moroz. Licens: Pexels.com
Sexleksaker för par och singlar. Foto: Ana Maria Moroz. Licens: Pexels.com
Sexleksaker för par och singlar. Foto: Ana Maria Moroz. Licens: Pexels.com

Sexleksakernas tabutid är ett minne blott och numera handlar vi den här sortens produkter med betydligt mindre skam. Användningen av sexleksaker har dessutom ökat avsevärt, vilket lett till en större marknad. En ökad efterfrågan innebär också nya typer av produkter och modern teknik har utvecklat de traditionella sexleksakerna.

Men på vilket sett har då utvecklingen av sexleksaker tagit form? Kan till och med det moderna mobilanvändandet spela in när det kommer till dagens sexleksaker? I den här artikeln hittar du svaren kring sexleksaker samt deras utveckling i tiden och framtiden.

Mindre tabu med sexleksaker

En tydlig trend gällande sexleksaker rent generellt är att skammen i samband med köpet försvunnit. Det är inte alls samma tabu nu som det var förr.

Mystiska butiker med förtäckta fönster är inte alls ett signum för sexbutiker. Ett bra exempel är Apoteket som för några år sedan började erbjuda sexleksaker i sitt sortiment. Det gjorde själva köpet mer legitimt bland allmänheten. Sen bör även nätets starka frammarsch nämnas. Marknaden blev mer öppen och accepterande när man plötsligt kunde köpa sexleksaker på nätet.

Värt att nämna i sammanhanget är att det ökade användandet av sexleksaker också bidragit till nya produktstandarder. Faktum är att den här sortens produkter tidigare inte omfattats av samma typ av säkerhetsstandards som andra produkter. Något som nu är på tapeten där man försöker göra marknaden tryggare för alla parter genom att fastställa produktkrav.

Förr var dessutom sexbutikerna främst riktade till killar och män. Att kvinnor skulle vilja ha njutbara produkter fanns inte på kartan. Något som bevisar sig motsatsen idag då det knappast finns någon skillnad mellan män och kvinnor när det kommer till köpen. Förpackningar och marknadsföring är inte längre kvinnligt sexistiska. Det finns en bättre balans på vad som presenteras och till vem. Dessutom är själva snacket kring sexleksaker mer öppet idag. Vi frågar gärna våra vänner om tips och rekommendationer. Något som förut var mer eller mindre tabu.

Intressant historisk fakta om sexleksaker:

 • Den äldsta dildon är 28,000 år gammal och gjord i sten
 • I det antika Grekland användes olivolja som glidmedel
 • På 1200-talet tillverkades penisringar av torkade ögonlock från getter
 • Under tidigt 1900-tal började vibratorer säljas i “förklädd” förpackning till kvinnor
 • På 20-talet uppmuntrades svenska män att köpa vibratorer till sina kvinnor

Smart teknik

Den senaste tiden har framförallt så kallad appstyrning av diverse sexleksaker varit en stor hit. I korta drag innebär det att själva sexleksaken bärs intimt av en partner samtidigt som den andra partnern kontrollerar vibrationerna.

Ett utmärkt sätt för par som inte har möjlighet att vara i varandras närhet spontant när de önskar. Den här sortens tekniska leksaker finns även framtagna för singlar och har blivit en “bestseller”. Vi kan definitivt förvänta oss ännu mer utvecklade sexleksaker med appar som styrning. Med tanke på den smarta teknikens utveckling kommer förmodligen sexleksakerna inom området spinna vidare i samma tempo.

Uppladdningsbara leksaker är dessutom betydligt bättre tillverkade idag än förr. Den trådlösa tekniken har även gjort det möjligt att ladda den här sortens prylar utan behov av en USB-ingång.

Futuristiska sexleksaker brukar vara populärt i Sverige, medan andra länder säljer mer realistiska leksaker. Sexrobotar är ett exempel på den sistnämnda kategorin, vilka förmodligen kommer att avancera i både funktion och utseende. Att vi även i Sverige kommer se mer av den här sortens “verkliga” sexleksaker är ett säkert kort.

Extern skribent

Relaterat

Sinthetics.com sex doll Mr William M1
Sinthetics.com sex doll Mr William M1


Så här kan du stötta Newsvoice

Ämne: Sexleksaker
 • En arbetskamrat till mig för många år sedan berättade om en situation som hon upplevde som rätt pinsam.

  Hon var lite stressad och disträ en morgon när hon var på väg till jobbet, så hon glömde att slänga soppåsen i sopnedkastet. När hon sedan satt i den fullpackade bussen kände hon plötsligt en frän odör och då blev hon varse att hon satt där med soppåsen i knät och att människorna runt henne iakttog henne.

  Så var det hundägaren som på den folkfyllda gågatan fick syn på att vovven bar hennes leksak i munnen, inte den vanliga…

 • En arbetskamrat till mig för många år sedan berättade om en situation som hon upplevde som rätt pinsam.

  Hon var lite stressad och disträ en morgon när hon var på väg till jobbet, så hon glömde att slänga soppåsen i sopnedkastet. När hon sedan satt i den fullpackade bussen kände hon plötsligt en frän odör och då blev hon varse att hon satt där med soppåsen i knät och att människorna runt henne iakttog henne.

  Så var det hundägaren som på den folkfyllda gågatan fick syn på att vovven bar hennes leksak i munnen, inte den vanliga…

 • Ingen fart i den här artikeln inte. Alla nymodigheter – med alla dessa dildos – vad är det för fel på det gamla hederliga fingret?

  Den trend, som återspeglas i artikeln, är inte det ett symtom på en enda sak: Ensamhet. Ingen saxleksaker i världen kan ersätta ett lycklig äktenskap. Sedan vad män och kvinnor gör i sängkammaren har inga med att göra. Så, anser att individer blir betydligt friskare av en tvåsamhet där kommunikation, tillit, respekt och leklust står i centrum än med alla leksaker i världen. Vill man leka, så behöver man inte heller köpa några dyra leksaker över webben.

 • Ingen fart i den här artikeln inte. Alla nymodigheter – med alla dessa dildos – vad är det för fel på det gamla hederliga fingret?

  Den trend, som återspeglas i artikeln, är inte det ett symtom på en enda sak: Ensamhet. Ingen saxleksaker i världen kan ersätta ett lycklig äktenskap. Sedan vad män och kvinnor gör i sängkammaren har inga med att göra. Så, anser att individer blir betydligt friskare av en tvåsamhet där kommunikation, tillit, respekt och leklust står i centrum än med alla leksaker i världen. Vill man leka, så behöver man inte heller köpa några dyra leksaker över webben.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *