Top Gun får en uppföljare – här kommer första trailern

publicerad 19 juli 2019
- av NewsVoice
Tom Cruise i Top Gun 2. Foto: Paramount Pictures

Top Gun-stjärnan Tom Cruise kommer åter igen att spela superpilot i en uppföljare till filmen Top Gun från 1986. Filmen som har premiär 2020 visar upp en betydligt äldre Cruise, men inte desto mindre är han ett pilotess som också kommer att ha en romans, denna gång med en karaktär spelad av Jennifer Connelly. Tom Cruise avslöjade sommaren 2018 att filmandet hade börjat, men först nu kommer den första trailer.

I en intervju på amerikansk TV berättade Tom Cruise att ett krav han ställde var att vissa filmscener skulle spelas in i ett riktigt stridsflygplan under flygning. Piloten i planet valde då att utsätta Cruise för maximala G-krafter vilket fick Cruise att kasta upp i en spypåse.

Produktionsbolag: Jerry Bruckheimer Films, Paramount Pictures
Regissör: Joseph Kosinski
Premiär: 17 juli 2020 (Sverige)