Varning: Nämn inte namnet T. Robinson på Facebook – Du kan bli avstängd

NewsVoice är en nättidning som startade 2011. Syftet är att publicera oberoende nyheter, debattartiklar och kommentarer samt analyser.
publicerad 11 juli 2019
- NewsVoice redaktion
T*mmy 10 juni 2019. Foto: InfoWars
Tommy Robinson, 10 juni 2019. Foto: InfoWars
T. R*binson, 10 juni 2019. Foto: InfoWars

NewsVoice har tidigare följt fenomenet T*mmy R*bins*n, medborgarjournalisten och islamkritikern i England som sattes i fängelse för att han rapporterat utanför en domstol inför en rättegång mot en pedofilring bestående av främst muslimer. Pedofilerna fick varierande straff. Nu har Facebook börjat stänga av alla användare som nämner eller länkar till artiklar om T*mmy R*bins*n.

För att du inte ska råka illa ut har vi valt att kamouflera hans namn genom att sätta in asterisker i händelse av att du vill dela denna artikel på Facebook.

I tisdags vädjade Robinson om att om att få asyl i USA strax efter att ännu en gång dömts i en brittisk domstol. Nu döms han för domstolstrots och får 9 månaders fängelse. Precis som sist kommer sannolikt Tommy R*bins*n placeras i ett fängelse med många kriminella som som företräder den mer hårdföra formen av Islam. Han uppger att han riskerar att bli mördad i fängelset. Påståendet baserar han på uppgifter att mordhotades och misshandlades under fängelsevistelsen senaste gången.

Fria Tider skriver att flera användare som försökt posta länkar till Fria Tiders artiklar om R*binson blivit antingen avstängda från Facebook eller varnade. Katerina Janouch blev avstängd i sju dagar i mars 2019 efter att ha postat ett inlägg om Robinson.

“Även Hans Rustad, chefredaktör på den populära norska alternativa nyhetssajten Document.no uppger på onsdagen att han har blivit avstängd från Facebook efter att ha postat ett okontroversiellt inlägg om T*mmy R*bins*n.” – Fria Tider

Rustad skriver att censuren tvingar redaktörer för fria medier att välja mellan sanningen och upplaga. “Man får ut mest annonspengar genom att anpassa sig”, skriver Rustad.

R*binson blev permanent avstängd från både Facebook och Instagram i februari i år. “Facebook hänvisade då till att han ägnade sig åt att sprida “organiserat hat” mot muslimer”, skriver Fria Tider.

R*bins*n anser att fri journalistik i Storbritannien nu är död.

Text: NewsVoice

Relaterat

EXCLUSIVE VIDEO: T*MMY R*BINS*N’S FINAL INTERVIEW BEFORE PRISON

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Tänker inte lyda FB och jag sagt till dem att det gör inget om de portar mig då det blir andra forum för fria ord, som inte stödjer religiös pedofili och folk som kallar anti-jihadister rasister.

 • Voiceofeurope.com (14 juli 2019): Publish Tommy Robinson’s name on Facebook and you’re out in Sweden

  “One who published a Facebook note about Tommy Robinson, was journalist Ingrid Carlqvist, editor for the podcast Ingrid and Maria. Carlqvist wrote that she unfortunately did not believe that Donald Trump would grant asylum for Robinson, due to the close US-UK relations. That post made Facebook cancelling her account for 30 days.”

  https://www.youtube.com/watch?v=ghXZ-zmuv5g

  “Facebook user and opinion maker Johan Widén, wanted to test the ban and wrote Robinson’s name in an update without adding a link to his text – and boom – he was also out.”
  ““If you write a certain name combination consisting of first name and surname, you’re out. It took them 47 minutes from publishing to the closing of my account. Freedom of speech and the right to opinions only exist in our fantasies,” he says.”

  https://voiceofeurope.com/2019/07/publish-tommy-robinsons-name-on-facebook-and-youre-out-in-sweden/

 • Skojade? Nej du han har varit helt konsekvent zionistsympatisör. Men kritiken mot honom från nationalister är i källan nedan inte hans sympatier utan att han INTE straffas för free speech utan för ett oansvarigt agerande som missgynnar hans påstådda kamp vilket är precis vad man kan förvänta av en kontrollerad opposition vars uppdrag är att sabotera för den genuina nationalismen.
  The Truth about Tommy Robinson by Huntley Haverstock https://web.archive.org/web/20180601202322/https://www.counter-currents.com/2018/05/the-truth-about-tommy-robinson/

 • Själv var jag tvungen att pröva. Jag skrev om Tommy Robinson och kritiserade just Facebooks avstängningar av folk pga att de nämnt honom. Peppar, peppar än är jag inte avstängd och detta var tre dagar sedan…en tanke är att de kanske måste gå igenom texter och inte hinner med om tillräckligt många postar? Ännu en anledning i så fall att inte tystna! Jag skrev ett inlägg om det på min blogg också; https://trollhammarn.wordpress.com/2019/07/11/censuren-i-de-osociala-sociala-medierna/

  • Tommy Robinsson är kontrollerad opposition. Det är orsaken till att dom behöver göra honom till martyr så att folk ska fortsätta lita på honom. Eliterna väntar inte på att genuina folkrörelser växer sig starka. Dom startar själv upp dom.
   Han har framträtt som öppen Israelsympatisör med militär framtoning. Det finns ingen anledning för oss i väst att bli en del av ‘clash of civilisations’ där Israel utnyttjas av angloamerikanerna på ett destruktivt sätt. Islamiseringen av väst bör bekämpas utan att hamna på samma sida som imperialismen. Om man dras med som anhängare av TR får man imperialismens falska agenda på köpet.
   Folk behöver bli medvetna om att islamismen är västs imperialistiska taktik.
   Läs tex Thierry Meyssans Before our very eyes, Big Lies and fake wars. Han publicerar den i delar på Voltairenet
   Senaste delen https://www.voltairenet.org/article206956.html

 • Det myndigheter och etablissemanget håller på med just nu främst i Europa är enbart till för att tysta och skrämma medborgarna. I USA är det svårare att tysta folket eftersom deras yttrandefrihet är starkt grundlagsskyddat. Då kan man stänga av dom på Google, Facebook och liknande. I Europa fängslar man folket just nu för åsiktsbrott.

  Näthatsgranskaren i Sverige är enbart uppkommen för att skrämma folket till tystnad. Samma sak med den amerikanske rapparen. En rent politisk arrestering. Hade detta varit svenskar som fått spö så hade han aldrig arresterats.

  Tommy Robinson är satt på ett fängelse nu enbart för att myndigheterna vill bli av med honom. Dom vet att chansen att han blir mördad av muslimer är mycket stor. Och då är problemet Robinson borta.

  Man bildade EU en gång i tiden för att man ville inte att ett nytt krig skulle starta på Europeisk mark. Jag tror att EU är mycket nära att starta ett eget inbördeskrig som kan bli förödande. Mördas Tommy Robinson då tror jag att det tänder gnistan. Det finns ett stort uppror i Frankrike. Folket i Sverige är förtryckt av en korrupt regering och dom fängslas för åsiktsbrott. Tyskland likaså. Regeringarna runt om i Europa inser inte vad dom kommer att ställa till med inom en snar framtid.

 • Vi är bara i begynnelsen… Internet (som det har varit) är ett minne blott. Nu rullar hjulet snabbare än någonsin och om några år är det enbart kommersiella (=Styrda) krafter kvar. Visst är det märkligt att med den fina teknik vi har, så är det ändå böcker/papper och mänskliga möten som kommer och gälla= Vilket nog är bra. Är inte roligt att se mammor med barnvagn, heller kollar i mobilen än ögonkontakt med barnet när dom är ute och går, jag behöver inte heller veta om Kim Kardashian (eller vad nu hon heter) skaffat ännu större silikon-rumpa. Det är verkligen Apornas Planet, och om man tror på utomjordingar eller inte, så förstår jag att dom vill inte ha kontakt med oss, (ungefär som vi, som inte tar kontakt med myrsamhällen, utan endast bevakar). Hopp, Tilltro och Visioner som fanns i efterkrigstiden är som bortblåst sedan början av 70-talet. Vi är på “tippingpoint” nu till förfall. Läs gärna (om ni inte redan vet) romarrikets fall, där kompetensen försvann och skattade dess invånare så hårt, att det till slut rasade.

 • Big Tech Tyranny som tex Google, Youtube, Twitter, Facebook, Instagram, mfl har nu äntligen väckt President Trumps vrede.

  Trump är en varm vän av Free Speech och den amerikanska konstitutionen och när han lackar ur möter dessa amerikanska Big Tech Tyranny corporationer en mäktig motståndare.

  Trump närvarade igår vid the Social Media Summit i Vita Huset, titta gärna på länken härnedan.

  När Trump talar utan teleprompter och blir lite mer personlig kommer han enligt mitt förmenande bättre till sin rätt. Satt jag som medlem i ledargarnityret i något av de bolag som bedriver en häxjakt på politiska motståndare så skulle jag bli orolig nu.

  Trump verkar mena allvar när han nu seriöst börjar fundera på åtgärder för att stoppa de brott mot åsikts och yttrandefriheten som dessa bolag ständigt begår. Bäva månde också MSM typ CNN, NBC, WP, mfl.

  Uppenbarligen förbereder Trump administrationen konkreta åtgärder i form av lagstiftning i någon form.

  Som den gatsmarte politiker Trump är så aktualiserar han den här frågan i god tid före valkampanjen 2020, dvs MSM och Tech Tyranny bolagen bör nog tänka sig för innan de på sitt sedvanliga sätt bedriver sin hetskampanj mot honom inför valet. Han vinner ju sannolikr valet 2020 och då klämtar klockan för dessa tyranner.

  Å andra sidan älskar Trump en tydlig motståndare som han kan häckla och därmed vinna sympatier för hos sin väljarbas. Man ska nog se denna rapportering från the Social Media Summit som en tydlig sonderingsballong från Trump. Han vill nog se hur dessa aktörer reagerar på att han förbereder åtgärder mot dem.

  Jag insåg detta med sociala media redan när dessa kom ut på marknaden och frågade mig därför om jag verkligen behövde deras tjänster. Jag kom till slutsatsen att alla proprietära plattformar är av ondo.

  I min tidigare yrkesutövning har jag mött några av dessa giganter och deras arrogans i mötet med stora kunder, för att inte tala om deras syn på den slutlige användaren (kunden).

  Mest korrupt, något som jag dessvärre också kan styrka, var åtminstone då IBM, Oracle och Microsoft. Hur det ser ut idag undandrar sig min vetskap, men min skepsis till stora amerikanska corporationer är väl underbyggd med många egna erfarenheter alltsedan i slutet av 80-talet då jag skickades fram för att förhandla med dem.

  https://www.youtube.com/watch?v=Xgd1Z8nCxok

  • Trump blev arg när Frankrike annonserade att dom tänker beskatta jättarna med 3%.
   Men han har aldrig sagt ett kritiskt ord mot dom britter som i högsta grad låg bakom drevet mot honom.

  • Tyvärr är vi nättidningspublicister beroende av Facebook. 80% av all trafik kommer via Facebook. Lägger vi och andra inte ut artikellänkar på Facebook tappar vi 80% av trafiken och då tappar vi annonsörernas intresse.

   I framtiden kanske Facebook förbjuder NewsVoice med hänvisning till något vagt brott mot “community-reglerna” och då kan varken vi eller ni posta länkar till NewsVoice utan att vi eller ni stängs av från Facebook.

   Variant på känt citat: First they came for X but I didn’t do anything and then they came for Y but I didn’t do anything and then they came for me and nobody did anything.

   Därför är T. R*bins*n ett avgörande fall precis som Assange och Manning.

   Om man sätter sig in i fallet T. R*obins*on kommer man att se att hans främlingsfientlighet är fabricerad av MSM och att domarna mot honom är rättsövergrepp. De enda egentliga PK-brott som R*bins*on begått är kritik mot kriminella m*slimer och den migrationspolitik som fått engelska medborgare att kräva Brexit.

   R*obins*ons arbete tom uppskattas av vanliga hederliga m*slimer som inte heller vill att de kriminella ska sätta agendan i samhället. R*obins*ons åsikter ligger helt inom ramen för acceptabel yttrandefrihet, även om man kanske inte håller med honom.

   T. R*obins*on har mycket gemensamt med båda fallen Assange och Manning. Många som gått på bluffen att Assange ska ha begått våldtäkt väljer alltid att bortse från Manning som man fängslat av precis samma skäl som Assange, för att ha visslat om amerikanska krigsbrott.

   Alltså, om man är för att Assange fängslas måste man vara för att Manning fängslas. Istället för att hålla sig till den logiken väljer många att följa mobben emot Assange och då inte nämna Manning.

   På samma sätt om ingen protesterar mot rättsövergreppen mot R*obins*on kommer säcken att knytas ihop så att de som hatar R*obins*on en dag förstår att de själva när som helst kan bli föremål för samma behandling som R*obins*on, Assange och Manning får idag, men då är det försent för då är åsiktspolissamhället etablerat.

 • Tänkvärt

  Men å andra sidan vore det väl en välgärning att alla i sina postningar på facebook
  lade till just hans namn för att lyfta frågan som anmärkningsvärt intressant.
  Om fem miljoner användare lade till hans namn bara sådär kommer företaget snabbt att inse att
  man snabbt kapar grenen man sitter på.

  Låt facebook och google dö svältdöden.
  Har själv aldrig haft varken facebook eller googlekonto eftersom dom tydligt visat sitt
  rätta ansikte redan i starten.
  Tips på alternativ till google
  https://www.deepwebsiteslinks.com/uncensored-search-engines-for-anonymous-searching/

  LeifB

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *