Varning: Nämn inte namnet T. Robinson på Facebook – Du kan bli avstängd

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 11 juli 2019
- NewsVoice redaktion
T*mmy 10 juni 2019. Foto: InfoWars
Tommy Robinson, 10 juni 2019. Foto: InfoWars
T. R*binson, 10 juni 2019. Foto: InfoWars

NewsVoice har tidigare följt fenomenet T*mmy R*bins*n, medborgarjournalisten och islamkritikern i England som sattes i fängelse för att han rapporterat utanför en domstol inför en rättegång mot en pedofilring bestående av främst muslimer. Pedofilerna fick varierande straff. Nu har Facebook börjat stänga av alla användare som nämner eller länkar till artiklar om T*mmy R*bins*n.

För att du inte ska råka illa ut har vi valt att kamouflera hans namn genom att sätta in asterisker i händelse av att du vill dela denna artikel på Facebook.

I tisdags vädjade Robinson om att om att få asyl i USA strax efter att ännu en gång dömts i en brittisk domstol. Nu döms han för domstolstrots och får 9 månaders fängelse. Precis som sist kommer sannolikt Tommy R*bins*n placeras i ett fängelse med många kriminella som som företräder den mer hårdföra formen av Islam. Han uppger att han riskerar att bli mördad i fängelset. Påståendet baserar han på uppgifter att mordhotades och misshandlades under fängelsevistelsen senaste gången.

Fria Tider skriver att flera användare som försökt posta länkar till Fria Tiders artiklar om R*binson blivit antingen avstängda från Facebook eller varnade. Katerina Janouch blev avstängd i sju dagar i mars 2019 efter att ha postat ett inlägg om Robinson.

“Även Hans Rustad, chefredaktör på den populära norska alternativa nyhetssajten Document.no uppger på onsdagen att han har blivit avstängd från Facebook efter att ha postat ett okontroversiellt inlägg om T*mmy R*bins*n.” – Fria Tider

Rustad skriver att censuren tvingar redaktörer för fria medier att välja mellan sanningen och upplaga. “Man får ut mest annonspengar genom att anpassa sig”, skriver Rustad.

R*binson blev permanent avstängd från både Facebook och Instagram i februari i år. “Facebook hänvisade då till att han ägnade sig åt att sprida “organiserat hat” mot muslimer”, skriver Fria Tider.

R*bins*n anser att fri journalistik i Storbritannien nu är död.

Text: NewsVoice

Relaterat

EXCLUSIVE VIDEO: T*MMY R*BINS*N’S FINAL INTERVIEW BEFORE PRISON

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq