Vimeo stänger Project Veritas och Natural News samma dag

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 juli 2019
- NewsVoice redaktion
Reklamfilm från Vimeo, 2019. Skärmdump från Vimeo.com

MEDIA. Videoplattformen Vimeo stängde, på samma dag, ner de självständiga nyhetsplattformarna Project Veritas och Natural News. Detta är tecken på att Vimeo är en del av ett konsensus bland de stora tech-företagen, vilka systematisk tystar ner oberoende journalistik.

Bild: Reklamfilm från Vimeo, 2019. Skärmdump: Vimeo.com. Observera att bilden har ändrats av NewsVoice som la till ordet “not”. 

Project Veritas släppte en uppmärksammad video som visade en av Googles högst anställda, Jen Gennai, erkänna att Google är involverat i en härva för att påverka valresultat och tysta ner konservativa uttalanden. Googles plattform YouTube tog bort videon i ett desperat försök att tysta ner avslöjandet, meddelar Mike Adams.

Trots att videon togs bort från YouTube fanns den kvar på Vimeo, Bitchute och Brighteon.com där den fortsatte att få många visningar.

Vidare lade Vimeo ner Project Vertias konto, tog bort alla deras upplagda videos inklusive videon i fråga som avslöjar Googles aktiviteter.

“Big Tech och deras censurmaskin verkar vara i panikläge, eftersom Project Veritas uppmanar fler visselblåsare att komma framåt. Dammen kan öppnas på dessa monolitiska företag som tydligen har ljugit för allmänheten om vad de planerar bakom kulisserna”, uppger Big League Politics.

“Det som har blivit klart är att en lång lista med stora tech-företag som Vimeo, Google, Twitter och YouTube är engagerade i samordnad kriminell racketeering och bedrägeri för att tysta alla oberoende röster samt stärka sitt monopol”, skriver Mike Adams.

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq