Ny skandal – Google är en politisk maskin som styr dina sökningar – NewsVoice sammanfattar

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 25 juni 2019
- Torbjörn Sassersson red.
James Okeefe med en Google-visslare den 24 juni 2019. Foto: Project Veritas

En ny visslare som klivit fram via Project Veritas avslöjar att Google används för att politiskt styra upp sökningarna för miljontals människor. En chef på Google uppger att Trump aldrig får bli återvald. Algoritmer, maskininlärning och manuell påverkan används för att ändra på Googles sökfunktioner.

James O’Keefe som grundade Project Veritas frågar om visselblåsaren är orolig för konsekvenserna för sina avslöjanden och mannen uppger att han till och med befarar för sitt liv, men tidigare visslare som gått via Veritas lever.

NewsVoice studerade Veritas Youtube-video med visslaren sent på måndagskvällen, men tidigt på tisdagsmorgonen hade YouTube som ägs av Google tagit ned videon. Istället finns reportaget på videokanalen Bitchute.com.

Google vill påverka valet 2020 i USA

Jen Gennai, Google. Foto: Project Veritas
Jen Gennai, Google. Foto: Project Veritas

Google-chefen Jen Gennai (Head of Responsible Innovation vid Google Global Affairs) säger inför en dold Veritas-kamera att Google sedan 2016 är aktivt med att förhindra att Trump vinner nästa val 2020. Gennai säger att kongressen pressat Google att företaget måste delas upp på grund av sin mäktiga storlek, men att Googles inställning inte ändras. Hon menar att om Google delas upp i flera företag förloras företaget den kraft som Google idag har, kraft som krävs för att kunna påverka nästa USA-val.

Gennai säger att många väljare under 2016-valet tydligt visade att de inte har samma värderingar som Google. Hon kallar det “fairness” vilket i sammanhanget kan översättas till “rimlig och öppen rättvisa”.

Den anonyma visslaren säger att Google är en mycket partisk och politisk maskin. Han säger att efter USA-valet 2016 gjorde företaget en helomvändning. Plötsligt börjar ledningen på Google att diskutera rimlighet i sökträffar, näthat och rasism. Man ansåg att dess problem var orsaken till att  Trump vann valet och därför måste Googles användare övervakas och styras.

Machine learning fairness och autocomplete

Visslaren säger att när Googles chefer diskuterar “fairness” handlar det inte om ordets sanna betydelse. När Google syftar på “fairness” handlar det egentligen om Googles politiska agenda och att man anser sig ha rätt att påverka användarnas sökresultat så att agendan lättare kan realiseras.

En algoritm som styr sökresultaten heter ML fairness där ML står för Machine Learning. Ett exempel på ML fairness är när funktionen autocomplete träder i kraft vid sökningar på Google. James O’Keefe testar att skriva in “men can” på Google.com (inte Google.se) och när han skriver in orden aktiveras autocomplete som föreslår vad andra redan sökt på. Effekten blir att “men can” blir till ordsträngar som:

 • “men can have babies”,
 • “men can get pregnant”,
 • “men can have periods” och
 • “men can cook”.

När NewsVoice testade detta under måndagskvällen på Google.com erhölls i princip samma resultat, men när samma “men can”-test utförs på tisdagsmorgonen är autocomplete plötsligt avstängt i alla testade webbläsare.

Visslaren berättar att människor faktiskt söker på dessa sökbegrepp som autocomplete visar, men att Googles algoritmer är påverkade så att att bara vissa söksträngar visas. Söksträngarna är manuellt selekterade av Google. När O’Keefe testar att skriva in “women can” i sökfältet på Google.com genererar autocomplete söksträngarna:

 • “women can vote”,
 • “women can do it”,
 • “women can do anything”,
 • “women can be drafted” och
 • “women can fly”.

Googles försöker alltså påverka – nästan subliminalt – användare att tycka något om män och kvinnor genom att selektera vad autocomplete ska visa i samma ögonblick någon söker på Google. Män kan ha mens, få barn och laga mat, medan kvinnor kan flyga, bli “drafted” (kan syfta på att gå in i armén) och generellt klara av att göra allt.


Interna dokument

Enligt interna dokument från Google som Veritas nyligen fått tag på avslöjas att Google försöker motverka sk “algoritmiska orättvisor” genom att aktivt påverka sökresultat och sökningar. James O’Keefe säger att innehållet i detta dokument verifierats genom en intervju med en mjukvaruingenjör på Google som filmats med dold kamera.

Google internal documents. Foto: Project Veritas
Google-dokument avslöjar “social engineering”. Foto: Project Veritas

Dokumentet gör gällande att algoritmerna inte alltid behöver styras upp om dessa automatiskt och korrekt (“accurately”) redan återger verkligheten (“current reality”) enligt Googles syn på samhället och världen, men i andra fall kan det vara nödvändigt att Google utför “product intervention” för att ge användarna ett mer “rättvist” tillstånd (“equitable state”).

Syftet är att etablera “a single pint of truth”, enligt ett citat från dokumentet. Visslaren säger att det betyder att sökfunktionen på Google ska ligga i linje med Googles narrativ. Han säger även att detta narrativ kommer från vissa “establishment players” och att ett delmål är att trycka fram (“boost”) auktoritärt innehåll (“authorative content”).

Läs mer om hur Facebook använder deboosting för att förtycka åsikter

Visslaren uppger att uppstyrningen av algoritmerna sker genom “machine leraning” i kombination med manuell styrning av Google-anställda som sannolikt identifierar sig själva som “social justice warriors”.

Enligt visslaren kommer Google att hävda att det är en konspirationsteori om någon hänvisar till dessa dokument.

Resultat från Trends.Google.com jämförs med autocomplete

Donald Trumps och Hillary Clintons emails -Trends.google.com
Donald Trumps och Hillary Clintons emails –Trends.google.com

Ett exempel som bevisar Google inte är speciellt rättvisa i hanteringen av två oppositionella politiker som Hillary Clinton och Donald Trump är om sökningar jämförs på politikernas respektive mail-skandaler (se medierna) på Trends.Google.com. Jämförande grafer visar att det var betydligt mer populärt att under USA-valet 2016 söka på “Hillary Clinton’s emails” (blått) än “Donald Trump’s emails” (rött).

Kommentar: När O’Keefe söker på Trumps emails erhålls dock inga sökträffar alls.

När sedan autocomplete studeras visar det sig att funktionen inte genererar några förslag på söksträngar vid sökning på Clintons mail, men flera förslag presenteras när någon söker på Trumps mail, trots att graferna ovan visar att allmänheten har ett större intresse för Hillarys mails. Visslaren säger att Googles inställning är att Hillarys emails är en konspirationsteori och där för ska inga autocomplete-förslag genereras.

Det krävs en djupare sökning för att finna respektive skandal. Sök förslagsvis på:

 • hillary clinton email scandal
 • donald trump email scandal

Nyheterna som presenteras är också de filtrerade för att passa in i narrativet. Användare måste ha i det i åtanke när nyheter generellt söks på Google. De sökträffar du får fram på ovanstående förslag på djupsökningar kan peka på nyheter som Google gillar snarare än på neutralt valda nyheter (red anm).

Jen Gennai medger också i en inspelning att Google kritiserats för att vara orättvist gentemot de konservativa i USA. Visslaren säger att Google även påverkar hur nyheter hittas via sökmotorn.

“Social justice narrative”

Visslaren säger att dessa sökningar är exempel på det sociala rättvisetänkande som Google torgför i sina narrativ, dvs berättanden. Han kallar detta för en vandalisering av sökfunktionen genom att presentera “nyckelord” som styr användarens sökningar.

Han menar att Google bör betraktas som en publisher snarare än som sökplattform eftersom Google styr sökningar utifrån narrativ och agenda.

YouTube

Visslaren avslöjar även att han deltog i ett internt möte om Googles framtid och att det presenterades att Googles Inc:s produkt YouTube ska filtreras på innehåll. Efter mötet började vad Google anser är oönskade konservativa röster att tystas på nätet genom att deras YouTube-kanaler stängdes av eller genom att annonsintäkter och besökstrafik ströps.

Tim Pool, Twitter

Konservativa röster (enligt Google) som nämns av visslaren är Dave Rubin, Carpe Diem, Steve Carter och Tim Pool, och den sistnämnda har NewsVoice skrivit om. Pool rapporterade från en svensk no-go-zone utanför Stockholm. Tim Pool har därför klassats som “right wing news commentators” av Google eftersom han rapporterat sanningsenligt om Sverige, anser många som sett hans reportage (red anm).

Visslaren säger att Google låter översätta vad alla dessa personer säger i sina videos till text med hjälp av artificiell intelligens. Googles datorer kan sedan utifrån texterna kategorisera varje person utifrån nyckelord som personer uttrycker som tex: “right winger”, “news talk” eller andra fack. Därefter vidtas Googles algoritmer för att minska exponering av och trafik till dessa personers YouTube-kanaler.

Visslaren säger avslutningsvis att Google fallit i en orwellsk fälla och att Googles raderande av hela videokanaler och styrande av det publika samtalet har en fascistoid karaktär.

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • När jag klickar på “Hantera dina NewsVoice-mail” så finns inte Newsvoice i den. Således är det någon annan som skickar dem ( minus kritik av Google) alltså sannolikt Google.

  Man får väl kanske dubbelkolla det här från en annan terminal också, eftersom man kör Android som också kontrolleras av Google?

 • Jag har länge fått mystiska utskick på min gmail, till synes från Newsvoice, även om Torbjörn förnekar att Newsvoice skickar dem.

  Det intressanta var att kontrollera om just detta inlägg också fanns i inkorgen. Det fanns inte där. Således är manipulatören med stir sannolikhet funnen. Google manipulerar med största sannolikhet din e-post också, om de kan.

  Är det olagligt? Förmodligen. Kommer polis och åklagare göra något åt saken? Förmodligen inte, men det skulle givetvis vara kul om Torbjörn anmälde dem och vi ev. fick skadestånd, för den skada som åsamkats oss med detta bedrägeri.

  • Alla som frivilligt gett sin epostadress via fältet: “FÅ NEWSVOICE DAGLIGA MAIL” (se högerkolumnen) får ett mail när NewsVoice uppdateras. Tidigare har vi skickat ut enstaka mail-nyhetsbrev till de som ville ha dem.

 • När jag klickar på “Hantera dina NewsVoice-mail” så finns inte Newsvoice i den. Således är det någon annan som skickar dem ( minus kritik av Google) alltså sannolikt Google.

  Man får väl kanske dubbelkolla det här från en annan terminal också, eftersom man kör Android som också kontrolleras av Google?

 • Jag har länge fått mystiska utskick på min gmail, till synes från Newsvoice, även om Torbjörn förnekar att Newsvoice skickar dem.

  Det intressanta var att kontrollera om just detta inlägg också fanns i inkorgen. Det fanns inte där. Således är manipulatören med stir sannolikhet funnen. Google manipulerar med största sannolikhet din e-post också, om de kan.

  Är det olagligt? Förmodligen. Kommer polis och åklagare göra något åt saken? Förmodligen inte, men det skulle givetvis vara kul om Torbjörn anmälde dem och vi ev. fick skadestånd, för den skada som åsamkats oss med detta bedrägeri.

  • Alla som frivilligt gett sin epostadress via fältet: “FÅ NEWSVOICE DAGLIGA MAIL” (se högerkolumnen) får ett mail när NewsVoice uppdateras. Tidigare har vi skickat ut enstaka mail-nyhetsbrev till de som ville ha dem.

 • James O’Keefe skriver ikväll i ett nyhetsbrev via mail:

  “Friend,

  Going up against big tech has been an incredible battle.
  The Google investigation we released last week took the internet by storm and it gained mainstream coverage from the LA Times, The Washington Post, Fox News, and many others.
  You and I took on big tech, and within hours of publishing the video, social media companies were already retaliating against us.

  YouTube removed our video. Vimeo removed our account. Reddit banned us!
  As these organizations try to wipe all traces of our journalism from the internet, it makes me even more appreciative of our First Amendment rights.

  No matter what they tried . . . big tech still could not stop us. Our video was too powerful. It was so shocking that it even caught the attention of President Trump.

  I want to take a moment to say thank you for supporting Project Veritas last week. While we were (and remain) under attack from big tech, supporters like you flocked to our defense.

  Tomorrow is Independence Day and I’m looking forward to celebrating the incredible freedoms we have in this country.

  Where else in the world would Project Veritas be able to bring you such hard-hitting journalism? In almost any other country, I would be in prison or litigated out of business.

  Freedom of speech. Freedom of the press. You and I can’t take these liberties for granted. That’s why Project Veritas is working to protect these rights every day. In fact, Veritas is working to expand those rights in places like Massachusetts where we helped remove barriers to citizen journalists, protecting our First Amendment freedoms.

  It’s important that you and I continue to protect the freedoms that we have in this country.
  Our work wouldn’t be possible anywhere else in the world.

  I hope you and your family have a great day tomorrow celebrating our freedoms. You and I are incredibly lucky to play a part in preserving our great Republic.

  Best,
  James”

 • James O’Keefe skriver ikväll i ett nyhetsbrev via mail:

  “Friend,

  Going up against big tech has been an incredible battle.
  The Google investigation we released last week took the internet by storm and it gained mainstream coverage from the LA Times, The Washington Post, Fox News, and many others.
  You and I took on big tech, and within hours of publishing the video, social media companies were already retaliating against us.

  YouTube removed our video. Vimeo removed our account. Reddit banned us!
  As these organizations try to wipe all traces of our journalism from the internet, it makes me even more appreciative of our First Amendment rights.

  No matter what they tried . . . big tech still could not stop us. Our video was too powerful. It was so shocking that it even caught the attention of President Trump.

  I want to take a moment to say thank you for supporting Project Veritas last week. While we were (and remain) under attack from big tech, supporters like you flocked to our defense.

  Tomorrow is Independence Day and I’m looking forward to celebrating the incredible freedoms we have in this country.

  Where else in the world would Project Veritas be able to bring you such hard-hitting journalism? In almost any other country, I would be in prison or litigated out of business.

  Freedom of speech. Freedom of the press. You and I can’t take these liberties for granted. That’s why Project Veritas is working to protect these rights every day. In fact, Veritas is working to expand those rights in places like Massachusetts where we helped remove barriers to citizen journalists, protecting our First Amendment freedoms.

  It’s important that you and I continue to protect the freedoms that we have in this country.
  Our work wouldn’t be possible anywhere else in the world.

  I hope you and your family have a great day tomorrow celebrating our freedoms. You and I are incredibly lucky to play a part in preserving our great Republic.

  Best,
  James”

 • Google är bara bra om man vet precis vad man är ute efter. Många andra sökmotorer hittar inget relevant alls. Youtube är dock helt sänkt i sin egen AI-goja. Bara FOX NEWS kommer upp hela tiden. Hatar FOX NEWS. Nu MÅSTE jag helt enkelt söka mig efter andra kanaler. Men de har skickligt censurerat bort mycket viktig information, i synnerhet för att vilseleda sanningssökare och polarisera dem dem emellan. Nu är det som tur är mycket uppenbart som kan leda till lite adekvat handling och nödvändig.

 • Google är bara bra om man vet precis vad man är ute efter. Många andra sökmotorer hittar inget relevant alls. Youtube är dock helt sänkt i sin egen AI-goja. Bara FOX NEWS kommer upp hela tiden. Hatar FOX NEWS. Nu MÅSTE jag helt enkelt söka mig efter andra kanaler. Men de har skickligt censurerat bort mycket viktig information, i synnerhet för att vilseleda sanningssökare och polarisera dem dem emellan. Nu är det som tur är mycket uppenbart som kan leda till lite adekvat handling och nödvändig.

 • Fiskargubben, det verkar fortfarande vara så att jag inte kan posta kommentarer hos Peter Krabbe. Jag har precis gjort ett försök, men istället för “Din kommentar inväntar moderering.” försvinner den bara.

  Jag är inte alls skicklig på datorer, men om några veckor får jag besök av vänner från Tyskland och då kan jag förhoppningsvis få hjälp att hitta en väg tillbaka.

  Här är kommentaren som jag försökte posta:

  “Tack, Loa, för att du hänvisar till de alternativa länkarna!

  Jag har tidigare sett denna serie och jag tycker att den är utomordentligt intressant, men speglar den hela verkligheten i de dolda sammanhangen?

  Fiskargubben säger i en av de första kommentarerna till den här krönikan:

  “Vad säger Wolodarski och andra när de förstår att de är lurade av Vatikanen? Hofjuden, inte härskare.”

  Det är också min inställning.

  När det gäller så kallad “kontrollerad opposition” har jag ofta lagt märke till att det i regel finns någon form av symbolik som förmodligen är ett budskap till de invigda.

  En mycket vanlig “signal” är att personen som framför budskapet helt eller delvis är klädd i svart (som en jesuit).

  I dokumentären “EUROPA – The Last Battle ~ The Full Documentary (2017)” har den som modererar en svart T-shirt och han har mycket intressanta tatueringar vid ögonen…”

  Fiskargubben, jag kan inte låta bli att associera till punkt 9 på dagordningen för detta års Bilderbergmöte:

  “The key topics for discussion this year are:

  1. A Stable Strategic Order
  2. What Next for Europe?
  3. Climate Change and Sustainability
  4. China
  5. Russia
  6. The Future of Capitalism
  7. Brexit
  8. The Ethics of Artificial Intelligence
  9. The Weaponisation of Social Media
  10. The Importance of Space
  11. Cyber Threats”

  Enormt mycket seriös samhällskritisk information har plockats bort från Youtube och ersatts med skräp – och censuren på internet sprider sig likt mikroberna i en bakterieodling. Kanske inleds nu även en storoffensiv mot oss enskilda aktiva bloggare för att tysta vår kritik av den fascistiska sammhällsstruktur som växer fram.

  Alldeles färsk information om kriget mot sanningen på internet – så här skriver signaturen Loa idag i en kommentar på Peter Krabbes blogg:

  ´Ska det vara så HÄR framöver?!
  ”Firefox upptäckte ett potentiellt säkerhetshot och fortsatte inte till 153news.net.
  Om du besöker den här webbplatsen kan angripare försöka stjäla information som lösenord, e-post eller kreditkortsuppgifter.”´

  • Savalle, jag förvanskade ett namn och inlägget inväntar moderering på Krabbes blogg. Vissa namn får inte nämnas.

   • “Jag skickar er som får in bland vargar. Var därför kloka som ormar och oskyldiga som duvor.”

    (Matteusevangeliet 10:16; Bibel 2000)

    • Det tvingades Swedenborg till när han publicerade anonymt. Lorber slapp gripas, eftersom hans böcker publicerades efter hans död. Vårt skydd? Lite anonymitet för familjens och vänkretsens skull, men makten vet säkert vem åtminstone jag är. Det är nu det är öppet krig. Synligt. Gubben gubbe känner farorna, men bryr sig inte. Herren är på ingång och behöver varje tjänare, om än svag. Han kommer stort i denna den värsta av tider. Han använder sina friskaror, de lite utanför. Forskare, marginaliserade kristna och alternativa journalister. Nu rinner blod, dvs, sanningar.

     Svensken behöver förstå den här pojken. Våra kvinnor lider och jag får larmrapporter i familjen. Kämpa emot!

     Alf Robertson – Balladen om Nisse Karlsson

     https://www.youtube.com/watch?v=PqFx_YNjw4U

     • Jag gillar denna låt!

      Det har alltid varit min inställning att kämpa.

      Jag har tänkt väldigt mycket på Jesu ord om att vända andra kinden till. Walter Veith gav mig bättre insikt om detta. Jag ska leta och se om jag hittar det.

      Jag har aldrig ångrat när jag klått upp onda människor.

 • Fiskargubben, det verkar fortfarande vara så att jag inte kan posta kommentarer hos Peter Krabbe. Jag har precis gjort ett försök, men istället för “Din kommentar inväntar moderering.” försvinner den bara.

  Jag är inte alls skicklig på datorer, men om några veckor får jag besök av vänner från Tyskland och då kan jag förhoppningsvis få hjälp att hitta en väg tillbaka.

  Här är kommentaren som jag försökte posta:

  “Tack, Loa, för att du hänvisar till de alternativa länkarna!

  Jag har tidigare sett denna serie och jag tycker att den är utomordentligt intressant, men speglar den hela verkligheten i de dolda sammanhangen?

  Fiskargubben säger i en av de första kommentarerna till den här krönikan:

  “Vad säger Wolodarski och andra när de förstår att de är lurade av Vatikanen? Hofjuden, inte härskare.”

  Det är också min inställning.

  När det gäller så kallad “kontrollerad opposition” har jag ofta lagt märke till att det i regel finns någon form av symbolik som förmodligen är ett budskap till de invigda.

  En mycket vanlig “signal” är att personen som framför budskapet helt eller delvis är klädd i svart (som en jesuit).

  I dokumentären “EUROPA – The Last Battle ~ The Full Documentary (2017)” har den som modererar en svart T-shirt och han har mycket intressanta tatueringar vid ögonen…”

  Fiskargubben, jag kan inte låta bli att associera till punkt 9 på dagordningen för detta års Bilderbergmöte:

  “The key topics for discussion this year are:

  1. A Stable Strategic Order
  2. What Next for Europe?
  3. Climate Change and Sustainability
  4. China
  5. Russia
  6. The Future of Capitalism
  7. Brexit
  8. The Ethics of Artificial Intelligence
  9. The Weaponisation of Social Media
  10. The Importance of Space
  11. Cyber Threats”

  Enormt mycket seriös samhällskritisk information har plockats bort från Youtube och ersatts med skräp – och censuren på internet sprider sig likt mikroberna i en bakterieodling. Kanske inleds nu även en storoffensiv mot oss enskilda aktiva bloggare för att tysta vår kritik av den fascistiska sammhällsstruktur som växer fram.

  Alldeles färsk information om kriget mot sanningen på internet – så här skriver signaturen Loa idag i en kommentar på Peter Krabbes blogg:

  ´Ska det vara så HÄR framöver?!
  “Firefox upptäckte ett potentiellt säkerhetshot och fortsatte inte till 153news.net.
  Om du besöker den här webbplatsen kan angripare försöka stjäla information som lösenord, e-post eller kreditkortsuppgifter.”´

  • Savalle, jag förvanskade ett namn och inlägget inväntar moderering på Krabbes blogg. Vissa namn får inte nämnas.

   • “Jag skickar er som får in bland vargar. Var därför kloka som ormar och oskyldiga som duvor.”

    (Matteusevangeliet 10:16; Bibel 2000)

    • Det tvingades Swedenborg till när han publicerade anonymt. Lorber slapp gripas, eftersom hans böcker publicerades efter hans död. Vårt skydd? Lite anonymitet för familjens och vänkretsens skull, men makten vet säkert vem åtminstone jag är. Det är nu det är öppet krig. Synligt. Gubben gubbe känner farorna, men bryr sig inte. Herren är på ingång och behöver varje tjänare, om än svag. Han kommer stort i denna den värsta av tider. Han använder sina friskaror, de lite utanför. Forskare, marginaliserade kristna och alternativa journalister. Nu rinner blod, dvs, sanningar.

     Svensken behöver förstå den här pojken. Våra kvinnor lider och jag får larmrapporter i familjen. Kämpa emot!

     Alf Robertson – Balladen om Nisse Karlsson

     https://www.youtube.com/watch?v=PqFx_YNjw4U

     • Jag gillar denna låt!

      Det har alltid varit min inställning att kämpa.

      Jag har tänkt väldigt mycket på Jesu ord om att vända andra kinden till. Walter Veith gav mig bättre insikt om detta. Jag ska leta och se om jag hittar det.

      Jag har aldrig ångrat när jag klått upp onda människor.

 • Åke: Duck Duck Go är ett alternativ som tydligen använder samma “sökskelett” som Google. Alltså ” jjj” oc minustecken fungerar, men inga sökningar eller sajtbesök sparas eller säljs till företag för annonser.
  Om google lägger på filtren “på slutet” , bortsett från lurande autocomplete så borde Duck… vara ok. Men kommer det då helt utan Googles politiska och även medicinska filtrering Vilka andra bra sökmotoralternativ finns. Någon som vet?

 • det gäller väl knappast enbart sökningar? Jag lät en musiksträng rulla på tuben och efter en stund dyker det upp i strängen annat som hade relevans till ett telefonsamtal dagen innan.

 • Fiskargubben, jag hoppas att du läser det här!

  Nu har det hänt igen – jag kan inte publicera kommentarer på Peter Krabbes blogg längre.

  Jag postar ett svar till dig här istället – och jag tror att mitt svar också kan vara intressant för Newsvoice läsare:

  “Även för mig var det så många mil, så många år innan jag stötte på Walter Veith. Han har öppnat mina ögon för vad som är på gång.

  Ständigt när jag lyssnar på Veiths enormt avslöjande föredrag hittar jag intressanta paralleller till makten i Sverige.

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har en intressant logga. Det har vi konstaterat tidigare. Oktogonen är en mycket central symbol för dem som styr.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Myndigheten_f%C3%B6r_samh%C3%A4llsskydd_och_beredskap

  Efter 32 minuter i detta föredrag hittar vi ytterligare ett samband:

  https://www.youtube.com/watch?v=qZRj-CleopA

  (Walter Veith. The Islamic Connection to Catholicism.Total Onslaught)

  Och här är den fina låten:

  https://www.youtube.com/watch?v=gy5JngykHQY

  (Sven Ingvars – Så många mil så många år)”

  Fiskargubben, skulle du vilja meddela dem andra på Peter Krabbes blogg att jag just nu inte kan delta i debatten, men att jag ska försöka att finna en väg att komma tillbaka.

  • Savalle, jag postade ditt meddelande och det inväntar granskning av Peter. Vi har båda haft konstiga problem och du mer än jag. Så var det på Lars Berns blogg och sedan på Peters, men vi kom runt det. Det betyder att vi gör någonting rätt. Vi är ett irritationsmoment för draken.

   1937 och 1938 avrättades ryska präster och munkar för att de inte trodde på evolutionen. Walter Veith talar om vad som kan komma att hända. Jag bryr mig inte längre efter alla år och vet att draken är livrädd. Han kan bara göra det som är honom givet och vet inte vilka tio som tar min plats, om jag inte är kvar.

   Christina är inte längre på jorden. Så här sjöng hon.

   Jag ska gå genom tysta skyar

   https://www.youtube.com/watch?v=cByfPjiidDI

   • Tack, Fiskargubben!

    De två människor som jag lärt mig allra mest av är Stanley Monteith och Valter Veith.

    Stanley Monteith började varje radiosändning med följande ord:

    “Bringing you the Story behind the Story, the News behind the News. Hoping to convince you, that reality is usually scoffed at, and illusion is usually king, but in the battle for the survival of Christian civilization it will be reality and not illusion or delusion that will determine what the future will bring.”

    Och Walter Veith, vars föredrag många, många miljoner människor lyssnat på, inleds med följande citat från Bibeln:

    “And have no fellowship with the unfruitful works of darkness, but rather expose them.”

    (Ta inte del i mörkrets ofruktbara gärningar. Mer än så, avslöja dem”)
    (Efesierbrevet 5:11; Bibel 2000)

    Dessa ord av Stanley Monteith och Walter Veith har stor kraft.

    Jag har flera gånger varit på väg att ge upp, av trötthet, av uppgivenhet, av rädsla,

    Fiskargubben, du gamle man, du har gång på gång hjälpt mig att fortsätta att kämpa. Din starka tro har rest mig upp och gett mig hopp och numera har även jag inställningen att jag ska kämpa vidare och att andra tar min plats, om jag inte är kvar.

    Tack, på nytt, Fiskargubben, och tack för denna vackra sång av Christina.

    Här är en sång till dig, min Fiskargubbe:

    https://www.youtube.com/watch?v=oni0tO_HN30

 • Tack för artikeln.
  Google gräver tydligen för närvarande sin egen grav.
  Man har även minimerat träffar till alternativa hälsosajter. Mercola skrev om det alldeles i dagarna.

  Finns artikeln på Engelska, ej översatt med “Google translate”?
  “AI-översättaren” har ju säkert liknande själv-värderingar som Orwells grisar i Animal farm och Google självt.

 • Åke: Duck Duck Go är ett alternativ som tydligen använder samma “sökskelett” som Google. Alltså ” jjj” oc minustecken fungerar, men inga sökningar eller sajtbesök sparas eller säljs till företag för annonser.
  Om google lägger på filtren “på slutet” , bortsett från lurande autocomplete så borde Duck… vara ok. Men kommer det då helt utan Googles politiska och även medicinska filtrering Vilka andra bra sökmotoralternativ finns. Någon som vet?

 • det gäller väl knappast enbart sökningar? Jag lät en musiksträng rulla på tuben och efter en stund dyker det upp i strängen annat som hade relevans till ett telefonsamtal dagen innan.

 • Fiskargubben, jag hoppas att du läser det här!

  Nu har det hänt igen – jag kan inte publicera kommentarer på Peter Krabbes blogg längre.

  Jag postar ett svar till dig här istället – och jag tror att mitt svar också kan vara intressant för Newsvoice läsare:

  “Även för mig var det så många mil, så många år innan jag stötte på Walter Veith. Han har öppnat mina ögon för vad som är på gång.

  Ständigt när jag lyssnar på Veiths enormt avslöjande föredrag hittar jag intressanta paralleller till makten i Sverige.

  Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har en intressant logga. Det har vi konstaterat tidigare. Oktogonen är en mycket central symbol för dem som styr.

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Myndigheten_f%C3%B6r_samh%C3%A4llsskydd_och_beredskap

  Efter 32 minuter i detta föredrag hittar vi ytterligare ett samband:

  https://www.youtube.com/watch?v=qZRj-CleopA

  (Walter Veith. The Islamic Connection to Catholicism.Total Onslaught)

  Och här är den fina låten:

  https://www.youtube.com/watch?v=gy5JngykHQY

  (Sven Ingvars – Så många mil så många år)”

  Fiskargubben, skulle du vilja meddela dem andra på Peter Krabbes blogg att jag just nu inte kan delta i debatten, men att jag ska försöka att finna en väg att komma tillbaka.

  • Savalle, jag postade ditt meddelande och det inväntar granskning av Peter. Vi har båda haft konstiga problem och du mer än jag. Så var det på Lars Berns blogg och sedan på Peters, men vi kom runt det. Det betyder att vi gör någonting rätt. Vi är ett irritationsmoment för draken.

   1937 och 1938 avrättades ryska präster och munkar för att de inte trodde på evolutionen. Walter Veith talar om vad som kan komma att hända. Jag bryr mig inte längre efter alla år och vet att draken är livrädd. Han kan bara göra det som är honom givet och vet inte vilka tio som tar min plats, om jag inte är kvar.

   Christina är inte längre på jorden. Så här sjöng hon.

   Jag ska gå genom tysta skyar

   https://www.youtube.com/watch?v=cByfPjiidDI

   • Tack, Fiskargubben!

    De två människor som jag lärt mig allra mest av är Stanley Monteith och Valter Veith.

    Stanley Monteith började varje radiosändning med följande ord:

    “Bringing you the Story behind the Story, the News behind the News. Hoping to convince you, that reality is usually scoffed at, and illusion is usually king, but in the battle for the survival of Christian civilization it will be reality and not illusion or delusion that will determine what the future will bring.”

    Och Walter Veith, vars föredrag många, många miljoner människor lyssnat på, inleds med följande citat från Bibeln:

    “And have no fellowship with the unfruitful works of darkness, but rather expose them.”

    (Ta inte del i mörkrets ofruktbara gärningar. Mer än så, avslöja dem”)
    (Efesierbrevet 5:11; Bibel 2000)

    Dessa ord av Stanley Monteith och Walter Veith har stor kraft.

    Jag har flera gånger varit på väg att ge upp, av trötthet, av uppgivenhet, av rädsla,

    Fiskargubben, du gamle man, du har gång på gång hjälpt mig att fortsätta att kämpa. Din starka tro har rest mig upp och gett mig hopp och numera har även jag inställningen att jag ska kämpa vidare och att andra tar min plats, om jag inte är kvar.

    Tack, på nytt, Fiskargubben, och tack för denna vackra sång av Christina.

    Här är en sång till dig, min Fiskargubbe:

    https://www.youtube.com/watch?v=oni0tO_HN30

 • Tack för artikeln.
  Google gräver tydligen för närvarande sin egen grav.
  Man har även minimerat träffar till alternativa hälsosajter. Mercola skrev om det alldeles i dagarna.

  Finns artikeln på Engelska, ej översatt med “Google translate”?
  “AI-översättaren” har ju säkert liknande själv-värderingar som Orwells grisar i Animal farm och Google självt.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *