Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Regeringsprofiler, MSB och aktivister stängde ned SwebbTV enligt källor

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Ingrid Carlqvist - Pressfoto

Journalisten Ingrid Carlqvist uppger i en intervju med Mikael Willgert på SwebbTV att det var en samordnad attack från nätaktivister som genomförde en massanmälning gentemot Youtube med avsikten att stänga SwebbTV. Regeringspersoner och MSB sägs även vara inblandade.

Personer i Regeringen som medverkade till avstängningen ska ha varit Morgan Johansson, Isabella Lövin, Amanda Lind och eventuellt även Anders Ygeman. Carlqvist berättar även att Lars Bern, som ofta medverkar i SwebbTV har blivit fruktad av Regeringen, eftersom Bern väcker svåra frågor i klimatfrågan.

“Men genom den starka folkliga reaktionen och reaktionerna i de andra fria och alternativa medierna blev regeringen tvungen att på nytt kontakta Google och be dem återställa SwebbTV, skriver Mikael Willgert från SwebbTV.

En effekt av Ingrid Carlqvists förmodade avslöjande blev att Youtube stängde av hennes kanal “Ingrid och Maria” ungefär samtidigt som SwebbTV återaktiverades, förklarar Willgert. Orsaken ska ha varit vaga påståenden om brott mot Googles community-regler.

Intervjun tar även upp att Regeringen ska ha uppmuntrat Google att anställa 10,000 granskare med målet att censurera oönskade Youtube-kanaler samt att enorma mängder elektricitet till planerade serverhallar i Sverige för Google kan bli i det närmaste skattebefriade, vilket kan vara ett påtryckningsmedel.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: SwebbTV