MSNBC tystade Jesse Ventura om Irakkriget

0
14

MEDIA. Den tidigare amerikanska brottaren, Vietnamveteranen och guvernören i Minnesota Jesse Ventura säger i en intervju på Redacted Tonight på ryska RT att MSNBC lyckades få tyst på Ventura genom ett kontrakt som förbjöd honom från att medverka i media under 3 år. Anledningen var hans mycket uttalade kritik mot Irak-kriget, säger Ventura.

Jesse Ventura tystades av MSNBC
Conspiracy Theory med Jesse Ventura finns på Amazon.com

Jesse Ventura har i samarbete med CIA-veteranen L. Fletcher Prouty, filmregissören Oliver Stone och journalisten Dick Rusell skrivit flera samhällskritiska böcker i vilka han granskar maktcentra i det amerikanska samhället. Ventura hade ett eget TV-program, Conspiracy Theory, där han refererar till sina erfarenheter som guvernör och medlem i marinens Underwater Demolition Teams, vilka var föregångare till Navy Seals. I programmen granskade han korrupta samhällsmekanismer.

I Redacted Tonight berättar Jesse Ventura att MSNBC bröt ett då nyskrivet TV-kontrakt, värt närmare 10 miljoner dollar, med Ventura. Kontraktet stipulerade att han under kontraktstiden (3 år) inte fick delta i andra TV-produktioner och nyhetsprogram, uppger Ventura. Det innebar i realiteten att Ventura tystades under tre år vilket sammanföll med en period då han mycket aktivt och offentligt motsatte sig Washingtons arbete för att starta Irakkirget.

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: Redacted Tonight, RT.com | RT: MSNBC paid me millions to ‘keep quiet’ on Iraq: Jesse Ventura to RT’s Lee Camp


  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här