MSNBC tystade Jesse Ventura om Irakkriget

publicerad 4 augusti 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Jesse Ventura, 2:a augusti, 2019. Foto: Redacted Tonight, RT.com

MEDIA. Den tidigare amerikanska brottaren, Vietnamveteranen och guvernören i Minnesota Jesse Ventura säger i en intervju på Redacted Tonight på ryska RT att MSNBC lyckades få tyst på Ventura genom ett kontrakt som förbjöd honom från att medverka i media under 3 år. Anledningen var hans mycket uttalade kritik mot Irak-kriget, säger Ventura.

Jesse Ventura tystades av MSNBC
Conspiracy Theory med Jesse Ventura finns på Amazon.com

Jesse Ventura har i samarbete med CIA-veteranen L. Fletcher Prouty, filmregissören Oliver Stone och journalisten Dick Rusell skrivit flera samhällskritiska böcker i vilka han granskar maktcentra i det amerikanska samhället. Ventura hade ett eget TV-program, Conspiracy Theory, där han refererar till sina erfarenheter som guvernör och medlem i marinens Underwater Demolition Teams, vilka var föregångare till Navy Seals. I programmen granskade han korrupta samhällsmekanismer.

I Redacted Tonight berättar Jesse Ventura att MSNBC bröt ett då nyskrivet TV-kontrakt, värt närmare 10 miljoner dollar, med Ventura. Kontraktet stipulerade att han under kontraktstiden (3 år) inte fick delta i andra TV-produktioner och nyhetsprogram, uppger Ventura. Det innebar i realiteten att Ventura tystades under tre år vilket sammanföll med en period då han mycket aktivt och offentligt motsatte sig Washingtons arbete för att starta Irakkirget.

Text: Torbjörn Sassersson | Videokälla: Redacted Tonight, RT.com | RT: MSNBC paid me millions to ‘keep quiet’ on Iraq: Jesse Ventura to RT’s Lee Camp

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *