Bitte Assarmo: Nu har verkligheten nått fram till kultursidorna

9
1167
Bitte Assarmo och Jens Liljestrand, Expressen.Kollage: NewsVoice
Bitte Assarmo och Jens Liljestrand, Expressen. Kollage: NewsVoice

Om du tycker att det känns som om samhällsklimatet har börjat förändras på senare tid så tycker du rätt. Tänk bara på en sådan sak som den utbredda kriminaliteten som oroat så många av oss medborgare så länge. Det är inte så längesen den oron avfärdades av allt från politiker till seriösa skribenter och högprofilerade kändisar av allehanda slag, något som vi ofta skrivit om här på Det Goda Samhället.

Text: Bitte Assarmo | Artikeln har tidigare publicerats i Det Goda Samhället

Något har dock förändrats. På senare tid har det uttryckts förståelse för människors oro, och önskemål om breda politiska samtal för att åtgärda kriminaliteten och det var längesen kändisar som Magnus Betnér och Henrik Schyffert skrev drapor om hur tryggt och fint Sverige är.

Verkligheten har till och med börjat nå fram till kultursidorna. 

För några dagar sedan skrev kulturjournalisten Jens Liljestrand i en krönika i Expressen där han anklagade vänstern för att tycka att kriminalitet är coolt. Givetvis inledde han texten med att göra tummen ner för alla konservativa – det är närmast en dogm för en kulturjournalist på en stor kvällstidning – men därefter riktade han faktiskt ett visst mått av kritik även vänsterut.

Vänstern har ”blinda fläckar”, hävdar han, och skrev att :

”Inom delar – återigen, det finns undantag – av vänsterrörelsen har det i generationer varit självklart att se polisen som OND.”

Det är nästan lite rörande att det här är så nytt och outforskat för Liljestrand, att han till och med väljer att använda versaler för att betona det. Och när man fortsätter läsa i texten blir det allt tydligare att en kulturjournalist uppenbarligen kan slumra under längre tid än de flesta andra:

”Nu skakas landet av grova våldsdåd och problem som i årtionden har sopats under mattan av en vänster som är oförmögen att behandla kriminaliteten som ett allvarligt samhällsproblem ligger i öppen dager.  Och samma vänster har alltså avfärdat de som har ropat på hårda tag som ”batongliberaler” och konservativa, och jag undrar varför? Varför skulle det vara konservativt att värna om ett brottsoffer? Varför skulle det vara progressivt att låta de svaga grupperna – de boende i problemförorterna, de ensamstående kvinnorna, de oförsäkrade, de nyanlända – drunkna i laglöshet?” 

Det Liljestrand skriver har åtskilliga skribenter skrivit före honom – och många av dem betydligt bättre. Ordet ”hyckleri” ligger därför inte långt borta – inte heller ordet ”efterapning”, men istället för att förakta Jens Liljestrand för att han först nu vågar uttrycka det som modigare människor uttryckt långt före honom bör vi istället fundera på det positiva i hans kovändning.

Att en person som för bara ett drygt år sedan, på typiskt vänstermanér, anklagade vita svenska män för att vara orsaken till sommarens skogsbränder plötsligt vågar erkänna att det finns brister i vänsterns sätt att förhålla sig till kriminalitet är nämligen signifikativt för att något har förändrats.


När en skribent som är så politiskt korrekt och konventionell som Liljestrand skriver sådant som tidigare gett upphov till brunstämpling är det uppenbart att det inte längre går att förneka verkligheten. De visselblåsare som tidigare har hängts ut som högerextremister, foliehattar, fascister och rasister hade rätt. Och då vågar till och med kulturskribenterna på de stora medieplattformarna säga sanningen.


 

Det här innebär sannolikt inte att vår regering kommer att bli mer handlingskraftig när det gäller att värna medborgarnas väl. De saknar sannolikt både kompetensen och viljan, och är fortfarande mer fixerade vid SD än vid de yrkeskriminella gäng som lamslår Sverige.

Däremot innebär det att de fula greppen med brunstämpling inte haft avsedd effekt. Och att det som du tycker och tänker, men tidigare inte vågat säga högt av rädsla för att bli smutskastad och svartmålad, faktiskt kan sägas. För när någon som Jens Liljestrand vågar närma sig sanningen, då vet du att det inte får några elaka konsekvenser.

Text: Bitte Assarmo


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Prenumerera
Notify of
guest
9 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Carina Agrell
Carina Agrell
Gäst
25 september 2019 kl 08:13

Det är i ljuset av detta uppvaknande som politikernas värsta mardrömsscenario kan bli sant – fruktan för att deras slapphänthet rent av hotar den representativa demokratin och friställer politikerna från deras feta löner och arvoden som folket inte längre ser någon anledning att betala. De är ju bara mellanhänder, endast till nytta för Bilderberg.

Direkt demokrati enligt schweitzisk modell,i kombination med ett reformerat penningsystem där räntorna går tillbaka till folket, t ex i form av en basinkomst skulle lösa alla samhällsproblem i ett slag. Inget etablerat parti önskar folket så omfattande frihetsgrader eftersom det just skulle innebära många mellanhänders död, t ex fackets. När du själv kan förhandla med arbetsgivare och välja att leva på basinkomsten om förhandlingen strandar, då har du själv makten över ditt liv!

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
25 september 2019 kl 10:31

Att de nu vill börja prata om de problem de själva har varit med om att skapa handlar om att sätta ramarna för att kunna presentera en lösning. För det går ju inte att presentera en “lösning” utan att först diskutera problemet. Det här handlar inte om något “uppvaknande under galgen” utan det är bara en fortsättning på den mediala hjärntvätten som ska driva skocken i önskad riktning. Man kan skapa en kraftig samhällspolarisering genom att hetsa indirekt. Säg att det är bra för Sverige samtidigt som du visar vilka problem det medför. Säg att du inte ställer grupper mot varandra samtidigt som du klart visar hur en grupp försämrar för en annan.

Media har med omvänd psykologi stenhårt kört denna Psyop. Först var det “Refuges Welcome” och “Vi Gillar Olika” så att pjäserna kunde komma på plats. Sen började de mata oss med fredliga islam varvat med artiklar om terrorister som utan någon vidare specifikation skrikit “Allahu Akbar”. Likaså har de undanhållit förövares signalement samtidigt som de kört resuméer av våra livstidsfångar där ca 8-9 av 10 st är av utländsk härkomst. De skrev om Sandviken, som enligt någon Bel-Habib-beräkning, gick en halv miljard i invandringsvinst och nu lyfter de fram ett Kommunsverige där hälften av kommunerna krisar p.g.a. rejäla underskott direkt relaterade till invandringen. De skrev om en strid ström av högutbildade läkare och raketforskare som nu har förvandlats till en uppdämd försörjningsbörda av arbetslösa analfabeter. Och så vidare in absurdum.

Skulle man inte vara så övertygad om medias ädla syften kan man nästan tro att de satt upp oss för ett inbördeskrig. Allting annat som “rasisterna” förutspådde för flera år sedan har ju visat sig vara sant, så varför inte även detta.

JohnnyD
Johnny
Reply to  Peter Johansson
25 september 2019 kl 15:48

“De skrev om Sandviken, som enligt någon Bel-Habib-beräkning, gick en halv miljard i invandringsvinst…”

Jag uppskattar uttrycket “Bel-Habib-beräkning”. Jag har aldrig lyckats med att få ihop hans beräkningar som alltid är upp och ner av verkligheten. Hur kan invandringen vara lönsam om 90% lever på bidrag och AMS åtgärder övergår mitt förstånd.

Peter Johansson
Peter Johansson
Gäst
Reply to  Johnny
25 september 2019 kl 17:29

Inte heller Habib brukar få ihop det. Allt som oftast så presenterar han siffror som statistik helt irrelevanta för diskussionen och sen räknar han helt kallt med att andra inte kan skilja på äpplen och päron. Men även det här är ju ett rent räknefel.

Sen är invandringen som lögnen bara verktyg för att uppnå politiska mål vi ännu inte ens sett början av. Politiska verktyg/mål behöver inte vara lönsamma eftersom det alltid är någon annan som får betala.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
25 september 2019 kl 11:13

Det syns troligen också i att globistas försöker föra över folkets uppmärksamhet till klimatet, och nu senast med ett inbördesbeundrarpris till en viss Greta. Hon som backas av O.N.E. en NGO.
Kan det vara så att världens eländen senare skall skyllas på den vite mannen avsedd för genocid, Man kan kanske skönja detta i att reklam sällan visar vita män numera – han finns inte längre!
Vad som skall hända med vita kvinnor kan skönjas i Epsteins förehavanden. Farming for pleasure.
Våra regeringar kommer hellre sänka skutan med allt folket än att erkänna någon felaktighet. Det är ett signum som avslöjar en kriminell.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
25 september 2019 kl 11:30

För att snabba på sanningens entre’ läs om att “Vänster/ Höger” är också en bluff. Emotionell frekvensskala finns sedan tidigare på NV.

Erik Forsman
25 september 2019 kl 16:59

Kulturen är en av de viktigaste slagfälten, eller det viktigaste och hur det har kunnat undgå svenska folket fattar jag inte.

Som av en händelse kom den första svenska kulturpropositionen 1974. Året efter kom proposition 1975:26:

“Invandrar- och minoritetspolitiken bör präglas av en strävan att skapa jämlikhet mellan invandrare och svenskar. Invandrarna och minoriteterna bör ges möjlighet att välja i vilken mån de vill gå upp i en svensk kulturell identitet eller bibehålla och utveckla den ursprungliga identiteten”.

Vikten av att infiltrera kulturen förstod Frankfurtskolan redan 1930. Varför är kultur viktigt? Jag har läst åtskilligt av Frankfurtskolan teoribildning eller filosofier påverkade av den samma, men anser mig i detta gebit vara illitterat – det finns så mycket mer att läsa. Litteraturen är svårgenomträngligt, tungt och svårläst. Inte desto mindre ger det mycket tillbaka; insikter hur alla dess olika teorier är konstruerade, hur dem är tänkt att påverkar människor. Detta ger en ökad förståelse för, hur, varför samt vilka idéer som vrider världen.

I två steg: kan man säga att allt först är tillåtet inom kulturen. Sedan bara vissa kulturyttringar, och till sist bara toppen av vissa idéerna. Det är inte meningen att vi skall förstå hur dem gör när dem demonterar ner ett fungerande samhälle genom att trasa sönder dess idéarv, kulturarv samt ersätta det med fördummande idéåtervändsgränder.

Benny
Benny
Gäst
25 september 2019 kl 21:26

Jag är mycket tveksam till om verkligheten någonsin kommer till MSM i Sverige och västvärlden! Den s.k nyhetsförmedlingen är en parodi, se bara på rapporteringen kring klimat-Greta som måste vara världens största ickenyhet för närvarande..men klimatskojeriet verkar inte ha någon gräns. Det senaste vanvettet är medias påhopp på Trump för att han diskuterat skurken Hunter Bidens (Joe Bidens son) stölder i Ukraina med deras nya president Zelenski och åtalet mot Biden. Tydligen är Bidens stölder inget viktigt att skriva om, det är i stället som om Trump gjort sig skyldig till någon typ av påhittat brott eftersom han avslöjar en stöldhärva som inbegriper demokratiska politiker i USA. Ja, Sverige och övriga västvärlden är synnerligen illa ute med liberala pajasar som gör allt för att utradera sig själv med massinvandring och alla de problem det skapar! Ljuset kommer numera från östra Europa där man fortfarande har traditionella värderingar och politiker som jobbar för sina medborgare.

Åke i Sörmland
Åke i Sörmland
Gäst
Reply to  Benny
26 september 2019 kl 09:16

En märklighet är att hela UN-församlingen klappade händer efter Gretas tal där. När klappas händer i församlingar? Jo, som bekräftelse på en god föreställning. Som sägs over there: optics matter!