Facebook, Google och suspekta uppringare försöker stoppa Ole Dammegårds föredrag

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 22 september 2019
- Torbjörn Sassersson
Ole Dammegård - Pressfoto
Ole Dammegård - Pressfoto
Ole Dammegård – Pressfoto

NOTERAT. Okända uppringare försöker och lyckas stoppa Ole Dammegårds föredrag medan Facebook stänger ned sidor som marknadsför föredragen. Det säger Johnny “Cash” Smith som arrangerar Dammegårds turnéer. Trots motståndet blir turnéerna framgångar. Inom kort kommer Dammegård tillbaka till Sverige.

Ole Dammegård har vuxit till att bli en av Västvärldens mest eftertraktade föredragshållare inom ämnet konspirationer. Dammegård har belönats med “Prague Peace Prize” och han talar om statsterrorism, skuggregeringar och om dödspatruller som eliminerar hot mot makteliters agendor.

Dammegård började runt 1980 med att undersöka morden på John F. Kennedy, Martin Luther King och Robert F. Kenndy, vilket senare ledde till Olof Palme-fallet och Estoniakatastrofen. Under detta ytterst tidskrävande arbete framkom mycket allvarlig information om hur samhället styrs.

Dammegård menar att terrordåden ute i världen sällan tyder på ett religiöst motiverat våld. Istället handlar det oftast om statsterrorism. Han säger att skrämmas är en mycket gammal princip som använts genom historien för att få kontroll över befolkningar. Resultatet av skapad terror och “false flags” är att medborgarna av ren rädsla därför både begär och accepterar ökad kontroll i samhället.

Subtila hot

Med tanke på Dammegårds inflytande genom sina böcker och föredrag är det inte konstigt att han bjuds på motstånd. När NewsVoice träffade Dammegård i Stockholm 2015 berättade han om en av orsakerna till att han valde att lämna Sverige handlade om att två av hans nära vänner bland de så kallade privatspanarna dog under mystiska omständigheter. Han fick även ett oönskat och obehagligt hembesök.

Tecknen på att han var oönskad i Sverige och att det fanns en verklig hotbild riktad mot honom var sammantaget tydliga. Mordet på Olof Palme och Estoniakatastrofen är svenska angelägenheter och de officiella versionerna ska inte rubbas, är en tolkning av dessa “tecken”, eller som Palmemordets förste spaningsledare Hans Holmér sa strax efter det påstådda mordet:

”Om den verkliga sanningen någonsin kommer fram, kommer den att skaka landet i dess grundvalar”.

Vilken sorts sanning skulle kunna påverka vår nation på ett så kraftfullt och negativt sätt? Knappast den officiella versionen med missbrukaren Christer Pettersson i spetsen.

Hotelser är ofta subtila, men den som är hotad ska fatta vinken. “Tecknen” på att han var oönskad i Sverige och att det fanns en verklig hotbild riktad mot honom var sammantaget tydliga. Mordet på Olof Palme och Estoniakatastrofen är svenska angelägenheter och de officiella versionerna ska inte rubbas, är en tolkning av dessa “tecken”.

Även YouTube har stängt ner Dammegårds officiella kanal. Google som 2018 uppvisade runt 1,8 miljoner träffar är numera är nere på c:a 78,000, trots att Ole hela tiden gör nya videos, sammanlagt mellan 500-1000 internationella intervjuer.

Någon ringer och stoppar föredragen

Johnny berättar att han i maj 2019 hyrde lokal hos IOGT-NTOs i Karlstad för ett av Dammegårds föredrag.

“Dagen innan ringer Yrsa Häggström (värden/arrangören) och säger att IOGTs styrelse i Stockholm hade ringt hennes väninna som sköter lokalen, och sagt att de inte får hyra ut till Ole Dammegård.”

IOGT:s motivation löd:

“Han är en kontroversiell talare”.

Samma ord gick även ut på Radio P4 Värmland:

“Kontroversiell talare har blivit stoppad från att tala i Karlstad”.

Ett annat exempel är från den 27 augusti 2019 då Ole skulle hålla föredrag i en skola i Blunkeflostrand i Skåne. Värden hade berättat för rektorn om Ole och varit helt transparent om vad han skulle prata om.

“Inga problem. Det verkar ju vara intressant det här”, sa rektorn.

Samma dag ringde rektorn och sa att han fått ett telefonsamtal och att han inte kan hyra ut lokalen. “Han vägrade att berätta vem som ringt”, säger Johnny, som misstänker Expo, med reservationen att: “vi har inga konkreta bevis”. Klart är dock att någon ringer och delvis lyckas stoppa föredragen.

Johnny “Cash” säger att han måste vara beredd på att Dammegårds föredrag stoppas i sista minut och att han måste han måste ha en plan B så att föredragen an hållas i en alternativ lokal. Trots motgångarna blir turnéerna med Dammegård ofta stora framgångar med utsålda platser.

Johnny berättar att en lösning på att lyckas genomföra föredragen är att leverera föredragen hem till privatpersoner. Han berättar:

“Vi åker med min husbil och håller föredragen hemma hos värdarna. Vi har allt med oss.” … “Värdarna ordnar minst 25 personer och fixar kaffe och fika för pausen”.

Även Facebook är en del av tystandet av Dammegård. Johnny skriver till NewsVoice:

“Jag kan inte promota Ole Dammegård på Facebook längre, de stänger ner mina sidor efter bara ett par postningar i grupper. Är inne på min 6:e sida nu”.

Under oktober turnerar Ole Dammgård i Skandinavien. Schemat för kommande besök i olika städer finns på Dammegårds hemsida. Ett föredrag hålls i Stockholm den 13 oktober och undertecknad ska vara på plats.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Relaterat

  • SwebbTV intervjuade Dammegård i mars 2019:

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq