Styrs världen av organiserad kriminalitet?

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 3 september 2019
- NewsVoice redaktion

KULTUR. Videobloggaren Joe M. målar upp bilden av hur organiserad kriminalitet inom en maktelit, som uppges härstamma i Väst, styr större delen av världen genom att kontrollera populationerna och dra näring av konflikter. Problemen som nämns är nymarxism, mediapropaganda, korruption, kontinuerlig krigföring och predatorisk kapitalism.

Joe M. menar att ny informationsteknik används både av den kriminella “kabalen” och allmänheten. Mellan parterna råder ett informationskrig. President Donald Trump beskrivs som spjutspetsen i en kamp mot de kriminella. Trump har bakom sig en armé av godhjärtade beslutsfattare på höga positioner och den gäckande insider-läckan QAnon, menar Joe M.och den “goda” sidan vinner, påstås i filmen.

En del anser att filmen kan avfärdas som ogrundad konspirationsteori eller bara ren fantasi.

Visselblåsaren Zachary Vorihes, en mjukvaruingenjör på Google, som kom ut via Project Veritas, skriver på Twitter att Google tog bort 90% av alla Youtube-likes från Joe M:s tidigare video “We are the plan”. Sveriges Radio kallar honom konspirationsteoretiker.

En professor i Arizona visade den ena Q-filmen för sina studenter, skriver Daily Mail, och fick på sig kritik från universitetsledningen, som valde att utreda professorn.

Diskutera gärna kulturfenomenen nedan.

Text: NewsVoice

https://youtube.com/watch?v=MRtEgdgj_XQ

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq