Valpåverkaren Google försöker förklara ny visslare som mentalt instabil

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 18 augusti 2019
- NewsVoice redaktion
Zachary Vorhies - Foto: Project Veritas

Google-insidern och chefsingenjören Zachary Vorihes avslöjar via Project Veritas att Google har för avsikt att försöka styra amerikanska val och att Google som företag gör allt det kan för att hämma konservativa åsikter.

När Google upptäckte att Vorihes läckt information, och innan läckan nått offentligheten, skickade de polisen på honom för att göra en ”wellness check”. Den undersökande journalisten Ben Swann kommenterar att det handlar om att försöka porträttera Vorihes som mentalt instabil och därför inte trovärdig, men Vorihes hade vid det laget skickat läckta dokument till juridiska myndigheter för översyn.

Zachary Vorihes säger att han är lättad att få agera som visslare.

”Jag tror det finns många dataingenjörer som har en aning om att allt inte står rätt till, men de förstår inte den kolossala skalan av det. Till de människorna vill jag säga, titta på dokumenten, ta pulsen på Amerika, se vad som händer och träd fram och berätta för världen vad du egentligen redan vet är sant”. – Översättning av Nya Dagbladet

Ben Swann kommenterar i RT-videon: ”Google Immunity Must Be Revoked, Whistleblower Proves They’re Highly Biased Political Machine”. Han säger att det nu bevisas att Google inte bara är en sökmotor utan även en publicist, dvs en aktör i samhället med en tydlig politisk agenda och inte alls en neutral sökmotor.

Avslöjandet visar att Google censurerar röster och källor från både vänstern och högern. I läckan finns en lista på 100-tals källor som svartlistats i sökresultat. Svartlistan gäller en nyhetstjänst som lades ned 2016, men mycket tyder på att svartlistandet pågår även idag på Google tjänster.

Vi rör oss in i ett nytt kontrollerat samhälle värre än äldre totalitarianism, säger den slovenska filosofen Slavoj Zizek till RT. Han menar att totalitarianism smyger sig in i våra dagliga liv.

Text: NewsVoice

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: google