Arnold Schwarzenegger visar kylskåpet och hur han tränar

30
Arnold Schwarzenegger. Foto: MensHealth.com
Arnold Schwarzenegger. Foto: MensHealth.com

Skådespelaren och den forne guvernören i Kalifornien Arnold Schwarzenegger visar upp vad han har i kylskåpet och hur han som 72-åring tränar på gymet. Hans milkshakes kan innehålla råa ägg med skal och tysk schnaps. På gymet tar han det lugnare nu än förr tiden, men han tränar varje dag. Inga fler repetitioner med övervikter är bäst efter en hjärtoperation.

I kylskåpet hos Schwarzenegger

När han var ung slarvade han med kosten, men på äldre dar är han mycket mer noggrann. Han äter havregrynsgröt och mycket grönsaker. Han undviker kött, animaliska proteiner eftersom det brukade finnas en missuppfattning om att köttprodukter var det enda sättet att bli stor och stark, säger Schwarzenegger. Nu mår han mycket bättre.

Schwarzenegger verkar vara både strikt och liberal i sina kostval. Han säger att han ibland lagar biffar åt sina vänner, tar en energidryck eller dricker juice, beroende på vad han känner för. Ibland skojar han med intervjuaren. Han säger att han ibland spetsar sin proteindrink med tysk schnaps eller mexikansk Tequila och förr i tiden kallades han för avfallskvarnen eftersom han kunde äta vad som helst.

Läs mer och se video på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice


Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Se reglerna.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd.
Föregående artikelLingon är bra för matsmältning och hjälper mot förkylning och urinvägsinfektion
Nästa artikelSandström: Handeln med utsläppsrätter triggar stora affärsintressen och gynnar inte miljön
Torbjörn Sassersson är redaktör på NewsVoice.se. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995 och har i övrigt en bakgrund inom webb-PR, IT och kommunikation.
Prenumerera
Notify of
guest
30 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Ola KS.
Ola KS.
Gäst
20 oktober 2019 kl 18:41

Jag såg videon för ett tag sedan. Äggskal och tysk snaps. Jag skrattade gott. Arnold är KUNG.

Anders Arlborg
Anders Arlborg
Gäst
20 oktober 2019 kl 23:24

Där denna man ute och cyklar… kött är en utmärkt koncentrerad proteinkälla. Det klart är man 72 behövs inte så mycket proteiner för uppbyggnad. Det är underhåll som räknas. Lycka till Arnold.
B.R. Anders NL Arlborg

per
per
Reply to  Anders Arlborg
21 oktober 2019 kl 18:01

Just äldre behöver verkligen se till att få i sig högvärdigt protein, som kött, fisk, ägg och opastöriserade mjölkprodukter. Missar de detta så går de en för tidig död till mötes.

Erik Forsman
21 oktober 2019 kl 07:42

Ta exemplet medelmjölk, varför inte dricka vatten då den den bara 2 procent mandel? Dels saknar den naturligt kalcium, men även selen. Vidare riboflavin och den innehåller mindre eller inget vitamin B12. Fettet är omega 6, som driver på inflammationer i kroppen, istället för mättat fett (omega 3) som är nödvändigt för oss.

Läs innehållsförteckningen på baksida noggrant och kolla av vilka av dessa konstiga E-ämnen den INTE innehåller:

antioxidationsmedel (E 331), konserveringsmedel (E 202), sur-hetsreglerande medel (E330), stabiliseringsmedel (E 412) glukossirap, etylalkohol, arom, konsistensmedel E422, förtjockningsmedel E415, konserveringsmedel E202, färgämne E100, surhetsreglerande medel E330) emulgeringsmedel E471, stabilisator E407) antioxidationsmedel (E 331), konserveringsmedel (E 202), sur-hetsreglerande medel (E330), stabiliseringsmedel (E 412) onsistensmedel E422, förtjockningsmedel E415, konserveringsmedel E202 färgämne E100, surhetsreglerande medel E330) stabiliseringsmedel E 440, syra E 330, antioxida-tionsmedel E 223 (SULFIT) geleringsmedel (pektin), antioxidationsmedel (NATRIUMSULFIT)

per
per
21 oktober 2019 kl 17:26

Arnold mår bättre nu, säger han. Om detta kommer sig av att han har slutat äta kött, så avviker han från mängden, detta enligt vetenskapliga studier som visar att köttätare är friskare både fysiskt och mentalt än vegetarianer:

https://journals.plos.org/plosone/article/file?id=10.1371/journal.pone.0088278&type=printable

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0165032716323916?via%3Dihub

Naturligt kött är nyttigt.

Arnold hatar mjölk, men vetenskapliga studier har visat att de som dricker opastöriserad mjölk från helt naturligt uppfödda och hållna djur är friskare än de som inte gör det:

http://mnhlrp.org/images/RawMilkStudy.pdf

http://static1.squarespace.com/static/522a1e61e4b09616ca67a851/t/545bcbb7e4b05cff714e040e/1415302071341/Dr.+Loss+study+of+Childs+immunity+and+raw+milk.pdf

Naturlig mjölk är nyttig.

per
per
22 oktober 2019 kl 09:45

T Sassersson red. 22 oktober, 2019 at 01:07

Vegetabilier är såklart väldigt nyttiga för människan, men detsamma gäller animalier, till exempel naturligt kött. Där finns essentiella näringsämnen i form av fett, aminosyror, vitaminer och mineraler av hög kvalitet och biotillgänglighet, särskilt om man tar vara på och använder inte bara muskulaturen, utan också skelett och inälvor.

Den viktnedgång som oftast blir följden av en återgång/övergång till en animalieinnehållande blandkost, där man prioriterar kolhydratfattiga grönsaker framför de med hög kolhydratladdning, är sekundär. Dess höga innehåll av olika näringsämnen som människan behöver för att utvecklas enligt sin blueprint är det primära.

Människan är omnivor, därför behöver vi äta både animalier och vegetabilier. Vegetarianer drabbas förr eller senare av olika näringsbrister.

Kött av hög kvalitet är inte inflammatorisk, snarare motsatsen.

Jag tror att propagandan för vegetarianism/veganism kommer sig dels av vinstintressen hos den del av livsmedelsindustrin som tjänar extremt mycket pengar på miljöskadligt mono-kulturodlade grödor som säd, soja och majs, dels av önsketänkande hos godhjärtade men näringsmässigt aningslösa människor som inte vill döda djur.

Erik Forsman
22 oktober 2019 kl 10:16

Arnold Schwarzenegger visar vart (kyl)skåpet skall stå 🙂

Mike Tyson har gjort samma resa, även han är nu vegetarian och är betydligt lugnare.

per
per
Gäst
Reply to  Erik Forsman
22 oktober 2019 kl 16:16

Det är med all sannolikhet inte övergången till vegetarisk diet som har gjort Tyson och Arnold lugnare, om de nu har blivit det.

Märkligt att Arnold “undviker kött, animaliska proteiner eftersom det brukade finnas en missuppfattning om att köttprodukter var det enda sättet att bli stor och stark”, hade han inga bättre bevekelsegrunder för det beslutet.

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 oktober 2019 kl 17:54

Då förmodar jag antar att Adolf Hitler aldrig kom ut ur garderoben med att han åt kött.

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 12:17

Definitivt inte, det var ett skämt som syftar på att en av historiens våldsammaste personer vittnade om att han var vegetarian. Blink, blink.

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 12:20

Och anspelar på att Adolf Hitler har beskrivits som en homosexuell som aldrig kom ut ur garderoben.

There´s an edge to everything.

Erik Forsman
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 oktober 2019 kl 19:02

Jo, men stämmer nog Torbjörn. Under några år på 90-talet försökte jag bygga optimalt (utan droger, alltså utan anabola Steroider, har aldrig brukat) och läste åtskilligt av forskning. Ytterst handlar allt om tre ben: äta rätt. Träna rätt. Vila rätt. Sedan har vi ytterligare en punkt och det är att stimulera hortonomer, för utan dem händer ingenting.

Sammanfattningsvis kan man säga att normalt behöver man ca 0.95 gram animalisk protein per kg kroppsvikt. Tränar man mycket möjligen 2 gram per kg kroppsvikt. Går man “all in”, skulle jag säga: höj till 4 gram per kg kroppsvikt. Då stimuleras kroppen till att producera mer testosteron,av testosteron blir du mer mycket mer aggressiv.

Det finns många knep till att stressa kroppen till att producera mer testosteron. Isbad ett ett sätt (efter träning).Nofap – ingen onani eller porrsurfning med kontrollera sädesutgång: max en gång per vecka samt massor av vegetabiliska ämnen som stimulerat testosteronbildningen helt lagligt:

NMDA som innehåller: zink, magnesium och vitamin B6. Du tar en tablett innan du går och lägger dig – tas tillsammans med ZMA (innan läggdags) ger dig mer attityd på morgonen. DAA: en viktig aminosyra som ger ganska kraftfull effekt, orken ökar. Ger skarpare humör, och bland annat kraftigare benstomme. Tribooster: ger dig ännu mer energi. Detta tas med den vanliga D-vitamin magnesium, omega 3-olja och uteslut alkoholen helt. Mer sömn gör underverk. Under en tid tränade jag två pass per dag: thaiboxning och friskis och gick från 85 till hela 93 kg och var laddad som värsta reaktorn.

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 12:14

T Sassersson red. 23 oktober, 2019 at 08:17

Slutsatser kan inte dras om den vegetariska dietens inverkan på internernas förändrade beteende, eftersom den fördelaktigare miljön, med faktorerna bibelstudier, jobbträning och undervisning i hantering av ilska, påverkade resultatet.

Hur ser standarddieten på CDCR ut? Serverar de naturligt kött inklusive inälvor och köttbuljong, fisk med minimala mängder kvicksilver och andra toxiner från djupa vatten på nordliga breddgrader, naturligt ekologiska, opastöriserade mjölkprodukter och naturligt, ekologiskt producerade ägg?

Vad är det för skillnad mellan standardmenyn och vegandieten i fråga om kvalitet på grönsakerna och frukten samt mängderna som serveras?

Hur mycket råa och därmed avgiftande vegetabilier serverades på respektive avdelning?

Vegetariska dieter av hög kvalitet är kända för att ofta ge relativa hälsofördelar kortsiktigt vid byte från en standardamerikansk kosthållning. Däremot kan man se att näringsbrister med sämre mående inträder på sikt, eftersom de vegetarisk dieterna ger för lite av olika essentiella näringsämnen.

Om man av en eller annan anledning har bestämt sig för att agendan vegetarianism till varje pris skall säljas in och drivas igenom, så helgar ändamålet, hur befängt det än är, medlen.

Vegetarian spotlight skickade med dig reklam för det hälsovådliga läkemedelsindustripreparatet Viagra, Torbjörn.

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 12:37

Researchers Find Vegans may Lack Essential Nutrient Intake, Heather Fields, M.D., Mayo Clinic:

https://www.youtube.com/watch?v=4tTevZBAAm8 (Video, 1 minut, 25 sekunder)

Eight Vegan Diet Dangers (One Is Irreversible):

https://www.cleaneatingkitchen.com/vegan-diet-dangers-health/ (Text)

The Hidden Dangers of the Vegan Movement, av Ethical Omnivore Movement:

https://www.ethicalomnivore.org/dangers-of-vegan-movement/

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 13:56

Slarviga vegetarianer får näringsbrist lite snabbare än noggranna vegetarianer.

Äggätare är inte vegetarianer.

Äter du som är vegetarian kosttillskott, Torbjörn?

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 14:03

T Sassersson red. 23 oktober, 2019 at 13:42

Varför tycker du att de personer som i mina länkar ovan vittnar om farorna med vegansk/vegetariansk kosthållning är slarviga?

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 21:30

T Sassersson red. 23 oktober, 2019 at 19:07

Misslyckats har de uppenbarligen, något som de själva inte kan rå för, eftersom människan är omnivor och drabbas av näringsbrister på vegetarisk kost.

Lakto- och ovo-vegetarianer kan klara sig om de äter naturliga RAW mjölkprodukter och dito äggulor i tillräcklig mängd.

Människor är olika skapta beträffande hur väl de kan tillgodogöra sig och tål att äta uteslutande vegetabilier. Somligas hälsa rasar nästan omgående, medan den andra ytterligheten verkar må bra, tills den dagen kommer då olika bristsjukdomar börjar göra sig gällande, till exempel demens.

Motsätter du dig försök att förkasta vegetarisk kost, det vill säga en kost bestående av uteslutande grönsaker, av principskäl? Sådana kommer man inte långt med när det gäller en gammal skapelse som människokroppen, byggd under tusen och åter tusen år av inte minst animalier som kött och fisk.

Varför är det så viktigt för dig att människan skall äta vegetariskt, när till och med TV-Helse erkänner att man måste äta kosttillskott för att inte drabbas av näringsbrist på en sådan diet?

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
23 oktober 2019 kl 21:35

T Sassersson red. 23 oktober, 2019 at 19:07

Om det inte är en för personlig fråga, anser du dig behöva äta kosttillskott för att undvika näringsbrister?

per
per
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
24 oktober 2019 kl 10:53

T Sassersson red. 24 oktober, 2019 at 08:26

Min poäng är att man inte skall förkasta en kosthållning som människan har utvecklats på till vad den är under sannolikt hundratusentals år och alltjämt behöver för att få i sig essentiella näringsämnen. Nödvändigheten med olika kosttillskott för de som äter vegetariskt bevisar att vi i grunden inte är lämpade att leva uteslutande på sådan mat.

Var tydlig med, om du nu så gärna vill göra dina medmänniskor till vegetarianer, att de måste fylla näringsluckorna som bli följden, med högkvalitativa och kostsamma näringsämnen på burk, eftersom vi i grunden är omnivorer utvecklade på både animalier, i form av främst kött, och vegetabilier.

Både du och jag är missnöjda med hur den mesta maten produceras idag, men vi löser inte det problemet genom att propagera för ytterligare en anomali i form av vegetarianism. Istället behöver klockan vridas tillbaks och matproduktionen i fråga om hållbarhet och näringsinnehåll göras om till vad den var före industrialiseringen.

Erik Forsman
24 oktober 2019 kl 10:02

Kanske man borde omvärdera synen på mat och kosttillskott; inte vad som är bra eller dålig mat, utan mer se det som en fusion med ett visst syfte: alltså varför äta överhuvudtaget och i så fall vad – ungefär som med kläder. Vi måste ha kläder på kroppen i detta subarktiska klimat, men det betyder inte att vi bär vilka kläder som helst, utan våra kläder har en eller flera funktioner, ämnade till ett visst syfte.

Säg att de flesta yngre, och kanske även äldre killar, vill bygga stora muskler. Då duger inte vilken mat som helst och ätandet består av vissa speciella livsmedel och kosttillskott, var primära syftet blir att hjälpa till på traven att få stora muskler. För en annan grupp i samhället t ex tjejer, så är inte inte alls ovanligt att viljan finns att tappa några kilo överflödigt fett. Då ser dieten annorlunda ut. Så vad du äter, hur ofta du äter borde mer svara på frågan i vilket syfte du äter, till skillnad mot att ätandet av vad som helst för att bli mätt.

Sedan har vi en mängd andra aspekter av kost och kosttillskott som bland annat: tradition, livsstil, sjukdomshistoria, social status, religiösa influenser osv. Sist men inte minst så äts vissa speciella sammanslagna livsmedel enbart av kulinariska orsaker.

Nästan alla nu för tiden kör någon utvald diet, och då ska man inte jämföra dieter med varandra, utan särskilja olika syften med de olika dieter. Intar en människa en viss diet anpassar sig kroppen efter den dieten, på gott och ont. Så även om du lever några få år längre med en viss diet, så är det betydligt med avgörande hur den totala livsupplevelse var under åren du levde inte hur länge du lever. Säg att danskarna förr hade kortare livsläng (innan massinvandringen – i bägge länderna) ‘n svenskarna, så kanske danskarna hade roligare under tiden dem levde?

eva-marie
eva-marie
Gäst
25 oktober 2019 kl 15:44

Ibland tror jag det läggs för stort fokus på dieter i samband med sjukdomar t ex.
Att Arnold S lagt om sin kost nu, beror nog mest på den hjärtoperation han gjort. Har man haft hjärtproblem brukar man rekommenderas att äta ungefär som han gör nu. ( utom ” schnapsen ” kanske ). Men han mår bättre också och det är ju positivt.

Nu vet inte jag vad hans hjärtproblem orsakades av. Men en sak som ofta ignoreras när det gäller sjukdomar är den mentala delen eller psyket. Jag tänker ibland på vad min svärfar sa en gång för länge sen. En bekant hade dött av en hjärtinfarkt, och vi pratade om vad sånt kunde bero på. Vi var också inne på mat bl a. Så säger svärfar ; ” Och tråkigheter. ”
Det var ganska träffande att han sa så eftersom den nyss avlidna mannen blivit lämnad av sin fru. Hon hade efter många års äktenskap träffat en annan man, och maken tog det hårt.
Så jag tror det mentala välbefinnandet är minst lika viktigt, om inte viktigare, för hälsan.

Sen blir många känsligare för viss mat när dom blir äldre. Det vet jag med mig själv. En del saker jag åt utan problem förr måste jag vara försiktigare med, om jag alls kan äta för magen. Jag äter det jag tål och mår bra av och tänker inte så mycket på hur nyttigt det är.