Bättre lån – Det här bör du tänka på innan du lånar pengar

publicerad 14 oktober 2019
- Extern skribent
Planera för ett bättre lån. Foto: Rawpixel.com. Licens: Pixabay.com

BÄTTRE LÅN. De flesta utgifter i vardagen går att planera för, men när en oförutsedd utgift dyker upp är det lätt att ta första bästa lån för att rädda situationen. Kanske är det ett plötsligt behov utav en renovering i din bostad, nya vitvaror eller att du samlat på dig ett flertal skulder som till slut blir svåra att betala tillbaka.

Vilken anledning det än är, kan det vara svårt att hitta banken som är rätt för just den situation du är i.

När du är i funderingarna på att ansöka om ett lån är det vissa faktorer som spelar stor roll för att du ska få bäst möjlighet till lån med bäst förutsättning. Du vill självklart hitta den bank som erbjuder dig att låna pengar till låg ränta.

Med ett flertal låneförmedlare på marknaden kan du få hjälp med att jämföra ett flertal banker och på så sätt kunna välja fritt det lån som gynnar dig bäst, helt kostnadsfritt.

Banker och långivare sätter en individuell ränta vid en låneansökan. Det är därför svårt att veta vilken bank som erbjuder bäst lån innan du gjort en jämförelse. När du använder dig av en låneförmedlare, kan du jämföra ett flertal olika bankers bud utan att samla på dig flera kreditupplysningar.

Att på egen hand ansöka om lån hos olika banker innebär att du kostar på dig flera kreditprövningar, vilket i sin tur försämrar din kreditvärdighet. Det kan nämligen tolkas av banker och långivare att du planerar att skaffa fler lån samtidigt, vilket kan påverka din återbetalningsförmåga.

Därmed kommer de erbjudanden som bankerna kommer med när de ser att du har fler kreditupplysningar, innebära att de erbjuder dig lån med högre ränta, eller kanske inget alls.

Bättre lån med bästa låneförmedlare

Jämför då istället snabbt och enkelt via en låneförmedlare som Sambla, för att se alla bankers skräddarsydda bud på en och samma plats. Du får då en bra översikt på vilket lån som är mest fördelaktigt för dig och vilken bank som erbjuder lägst ränta, med endast en kreditprövning. Förutom den goda översikten på olika bankers bud, får du även vid flesta fall personlig rådgivning som kan hjälpa dig förbättra din lånesituation ytterligare.

Personlig rådgivning kan vara en trygghet för dig som inte har koll på alla de parametrar som kan göra dig till en mer attraktiv kund för banker.

  • Ett smidigt sätt att göra det kan exempelvis vara att samla ett flertal lån och krediter till ett större och på så sätt minska din månadskostnad.
  • Att ha färre lån innebär att du med större sannolikhet kan betala tillbaka det du är skyldig och med en lägre månadskostnad finns även möjligheten till personligt sparande.
  • Att förbättra sin kreditvärdighet genom att använda dig av en låneförmedlare när du vill jämföra lån, istället för att göra det på egen hand och på så sätt samlar på dig kreditprövningar, förbättrar även det dina förutsättningar till en bättre lånesituation.

Så när du är på jakt efter bästa banken när du ska låna pengar, jämför då kostnadsfritt via en låneförmedlare. Sedan är det helt upp till dig om du väljer att acceptera de bud som kommer in. Att låna pengar har aldrig varit så enkelt, snabbt och tryggt som det är idag!

Extern skribent

Relaterat

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq