Hur hittar man billiga lån? Så här gör du

publicerad 3 oktober 2019
- Extern skribent
Loanscouter.com. Foto: Brooke Cagle. Licens: Unsplash.com (free use)

Chansen att hitta billiga lån idag är större än någonsin. Kreditföretagen tävlar hela tiden om vem som är störst, bäst och billigast. Även storbankerna har gett sig in i spelet med extra låga räntor, noll avgifter och förlängda betalningsperioder som pressar månadskostnaden för ditt lån med många hundralappar.

Du som ny kund är en guldgruva för de allra flesta kreditföretag, så det gäller att passa på!

Vad är ett billigt lån?

Det klassiska svaret är: ett lån med låg ränta. Men det finns flera faktorer som spelar en viktig roll för billiga lån.

Det allra billigaste lånet som går att få är ett lån som inte bara har låg ränta utan också en lång löptid, gärna på flera år.

Räntan ska helst inte vara rörlig under hela återbetalningsperioden. När man talar om snabblån eller blancolån ser det däremot annorlunda ut. Detta är högrisklån med relativt låga lånebelopp som helst ska betalas tillbaka inom 30 dagar.

Så hur gör man för att ett dyrare lån ska bli billigt?

Ett snabblån har i 99 % av fallen en högre ränta än ett vanligt banklån. Men på grund av att återbetalningsperioden är så kort påverkas du inte nämnvärt av den högre räntan om lånet betalas tillbaka i tid.

På sikt kan ditt blancolån alltså bli billigare än banklånet där du måste betala ränta under flera år.

Hur hittar jag billiga lån?

Idag är det inte särskilt svårt att hitta billiga lån på nätet. De flesta kreditföretag har specialerbjudanden för dig som är intresserad av småkrediter. Oftast handlar det om konkurrenskraftiga räntor, subventionerade avgifter eller extra förmånliga villkor. Det kan skilja sig rejält åt mellan de olika företagen.

En del väljer att erbjuda riktigt låga räntor medan andra slopar helt de administrativa avgifterna. Tyvärr finns det också långivare som sänker räntan för sina lån men samtidigt höjer avgifterna. Det här är en klassisk lånefälla du enkelt kan undvika genom att t.ex. ta hjälp av en digital jämförelsetjänst.

Behovet av bra jämförelsetjänster har vuxit markant de senaste åren i takt med att kreditmarknaden gjort sig stor och stark. När du söker lån via en jämförelsetjänst sköter tjänsten större delen av jobbet åt dig.

Du behöver inte själv läsa igenom låneavtal eller räkna ut den effektiva räntan för ditt lån. Det har jämförelsetjänsten redan gjort åt dig! Du sparar tid och pengar men framför allt, kan du söka billiga lån på ett tryggt och säkert sätt.

Kan jag låna pengar billigt?

Så länge du har en hyfsat bra kreditvärdighet är det inga problem att låna pengar billigt online. Villkoren för billiga lån är förhållandevis få och enkla att uppfylla. För att få ett billigt lån måste du:

 • Vara minst 18 år gammal
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en fast, deklarerad inkomst
 • Inte vara skuldsatt

Hitta billiga lån med LoanScouter

På jakt efter ett extra billigt lån? Jaga säkert! Med LoanScouter kan du söka tryggt efter de bästa lånen som finns just nu på den svenska kreditmarknaden. I våra tjänster ingår:

 • En snabb och kostnadsfri tjänst utan förbindelser
 • En 100% fri plattform du kan utnyttja 7 dagar i veckan, 24 timmar om dygnet
 • Tillgång till marknadens billiga lån från ledande kreditföretag
 • Tillgång till fräsch data som ständigt uppdateras för att ge dig en korrekt bild av lånemarknaden just nu
 • En smart och pålitlig lösning för dina finansiella behov
 • Ett trettiotal olika lån indelade i smarta kategorier, som t.ex. lån utan UC, snabblån, mikrolån och lån med direkt utbetalning
 • Ett högteknologiskt jämförelseverktyg som hittar det perfekta snabblånet på rekordtid utifrån dina egna kriterier.
 • Möjligheten att navigera kredithavet helt anonymt. Här krävs det varken användarkonto eller inloggningsuppgifter

Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *