Mats Jangdal: Klientsamhälle, Urbanisering, Globalisering

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Klientsamhället är den stora statens samhälle, där skattetrycket är högt och bidragen många. Till klienterna räknas också de som avlönas i sitt arbete via skattsedeln. Det kan vara lärare, journalister och läkare. De är alla för sitt välstånd beroende av att staten betalar det åt dem. De är mer undersåtar än medborgare. Därmed är klientsamhället en farlig samhällsorganisation, ty den bär inom sig sin egen undergång.

Text: Mats Jangdal

En nackdel med klientsamhället är att det urholkar landsbygden och småstäderna, för det bidrar till urbaniseringen. Denna insikt har jag burit med mig i snart 25 år, sedan ica-handlaren i Filipstad förklarade att det viktigaste för ortens framtid är full sysselsättning. För då har folk inte tid och ork att åka in till Karlstad för att spendera sina pengar (lön) där.

Pengarna blir i stor utsträckning kvar på orten och skapar fler jobb. När filipstadsborna (som exempel) blivit klienter istället för löntagare och medborgare, får de tid över för att åka in till Karlstad, där utbudet är större och i vissa fall billigare.

Efter en tid inser flera av dem dels att arbetsmarknaden utvecklats negativt i Filipstad (för att filipstadsborna gör sina inköp i Karlstad) och de sannolikt aldrig mer kommer att få jobb på hemorten. Lika bra då att flytta till Karlstad, klientbidraget följer ju med. Då slipper de resorna och kanske, kanske kan de få jobb i Karlstad, eftersom andra inflyttade klienter från hela Värmland får Karlstads arbetsmarknad att växa.

I traditionell mening har vi inte haft någon urbanisering i Sverige de senaste 40 åren. Befolkningen på landsbygden har stadigt legat vid 1,5 miljoner människor. Det är alltså inte landsbygdsborna som flyttat in till städerna. Det är rikets befolkningsökning som hamnat i städerna. Det kan man också kalla urbanisering om man vill, städerna i sig har urbaniserats.

Ett sätt att beskriva det hela är som en urbanisering av delmängder ur befolkningen. De som lämnat landsbygden (eller aldrig etablerat sig där) är barnfamiljerna och de högskoleutbildade, grovt räknat. Man kan också beskriva det som aktiviteter och arbetsplatser som urbaniserats, nämligen skolor och myndigheter.

Därefter försvinner butikerna och kvar blir nästan enbart pensionärer och brukare av jord och skog. Att pytsa ut bidragsberoende migranter i landsbygdens tomma bostäder löser inget. De är snart också omlokaliserade till städerna.

Staten ålägger kommunerna, de förment självstyrande offentliga enheterna, en massa arbetsuppgifter som förstärker klientsamhället. Men staten skickar inte, i strid med gällande lag, tillräckligt med pengar för att bekosta uppdraget, verksamheten. Den blir därför underfinansierad, vilket i viss mån kompenseras i kommunerna med höjda skatter.

Situationen förvärras av att statsmedia synes ha i uppdrag att bevaka så att det kommunala självstyret inte resulterar i olika utbud av tjänster eller olika prissättning för dessa tjänster. Med uppmärksamhet på sådana olikheter, men till förebyggande av dem, rycker statens tjänstemän städslade hos länsstyrelserna ut för att granska kommunernas verksamhet och förelägga dem ditten eller datten. Allt i klientsamhällets tjänst.

Klientsamhällets administratörer och profitörer skaffar sig ständigt mer arbetsuppgifter, allt enligt Parkinsons lag. Därför bejakar de årligen migration av upp till 10 miljoner lycksökare, subversiva infiltratörer och andra över Medelhavet i undermåliga farkoster. Dessa migranter ”räddas” av ”godhetsapostlar” som utgör en ideologisk förgrening av klientsamhället. När dessa migranter fördelats till väntande klienthandläggare i hela Europa kan dessa peka på behoven av ytterligare resursförstärkning till verksamheten. Resurser som inte minst skattevägen ska tas från dem som inte ännu insett fördelen av att bli klienter

Hela EU:s verksamhetsidé bygger på att klientsamhället ständigt expanderar. EU-byråkaternas betydelse ökar därmed i det närmast exponentiellt, utan att de själva behöver göra särskilt mycket för att påskynda utvecklingen dithän. Till sin hjälp har de ständigt FN och dess paraderande av godhetsplaner och tillhörande klientsamhällesutveckling. Inte minst klimathotet är ett kraftfullt verktyg i denna globalisering av klientsamhället.

I den skruvade logiken är det en självklarhet att svenskarna slutar köra bil för att därigenom rädda regnskogarna i Amazonas. Lika självklart som att klienterna inte ska få välja vilken mat de ska äta.

Text: Mats JangdalMer läsning

Matti Sällberg (KI) vaccinlobbyist. Montage: NewsVoice

Vaccine pusher Matti Sällberg at the Swedish Vaccine Factory participates in a brownish vaccine...

0
OPINION. Matti Sällberg cleverly combines his position as a vaccine lobbyist on TV and professor at Karolinska Institutet with being chairman of the board...
Matti Sällberg (KI) vaccinlobbyist. Montage: NewsVoice

Matti Sällberg (KI) säljer vacciner via Svenska Vaccinfabriken och deltar i brun vaccinkampanj

28
GRANSKNING & OPINION. Matti Sällberg kombinerar på ett smart sätt sin position som vaccinlobbyist på TV och professor på Karolinska institutet med att vara...
Dr Chris Milburn, pressfoto

Dr Chris Milburn sparkades för att han uttryckte tvivel kring covidpolicyn

2
Efter två och ett halvt år som Cape Bretons främsta akutläkare fick Chris Milburn sparken över telefonen fem dagar efter att Milburn medverkat på...
Jan Norberg, 10 juli 2021, selfie

Jan Norbergs bok: Kapitel 14-15: Fallet Mariana hamnar i Riksdagen

5
Newsvoice publicerar Jan Norbergs bok: “Det kunde ha varit din mamma – Fallet Mariana” kapitel 14 och 15. Boken handlar om hur äldreomsorgen och...
Annegret Kramp-Karrenbauer. Foto: Sandro Halank, Wikimedia Commons, CC BY-SA 3.0

Tyskland etablerar militärt rymdkommando

2
RYMDFART. Den tyska militären tillkännagav i juli 2021 inrättandet av ett militärt rymdkommando. Tyskland ansluter sig därmed till en handfull nationer som senaste åren...
Foto: 38442328 Licens: Pixabay

Forex Trading – Nybörjartips

0
Forex Trading, det vill säga att investera i utländsk valuta (Forex) har varit en stabil inkomstkälla för många människor världen över. Faktum är att...
Dr. Francis Christian. Foto: CTV News

Dr. Francis Christian is fired for his doubts about having children covid vaccinated

1
THE COVID CRISIS. The Canadian surgeon Dr. Francis Christian was fired after he expressed his doubts about cov vaccinating children. NewsVoice posts the phone...
Dr. Francis Christian. Foto: CTV News

Dr Francis Christian sparkas för sina tvivel att låta covidvaccinera barn

25
COVIDKRISEN. Den kanadensiska kirurgen dr Francis Christian fick sparken efter att han uttryckt sitt tvivel inför att covidvaccinera barn. NewsVoice lägger ut det telefonsamtal...
Mats Jangdalhttp://frihetsportalen.se
Jangdal är en oberoende politisk debattör och bloggare med särskilt intresse för individens frihet och äganderätt. Stort intresse har i många år riktats mot klimathotets falska påståenden. Jangdal har debatterat bla på SvD.

10 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest
10 Kommentarer
Äldst
Nyast Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Janne
Janne
Gäst
10 oktober 2019 kl 00:25

Mats. Du beskriver det sinnessjuka väl och allt det där är ju så uträknat. Vi ska alla bo i stora städer och ha bidragssysselsättning eftersom sysselsättning är den nya meningen med livet. Skit samma om man tjänar dåligt så länge man har något att göra anvisat av högre makter.

Sen är väl den strida strömmen av s.k. “migranter” en del i FN:s Agenda 2030 mål att utrota fattigdom. När hela tredje världen flyttat hit kommer vi alla vara på samma låga ekonomiska nivå. Eftersom det då inte kommer finnas någon som har det sämre än någon annan blir fattigdomen utrotat genom att man tar bort jämförelsematerialet. Jag förstår den perversa logiken men gillar inte framtidsutsikten.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
10 oktober 2019 kl 12:40

Tittar man t.ex. på hur våra kommuners ekonomi redan nu har försämrats av detta inflöde av ekonomiska migranter från tredje världen och vilka effekter det här har haft på den redan befintliga kommunpopulationen, så är det ändå bara en liten försmak av vad som komma skall med fortsatt inflöde.

När man ser det konkreta resultatet av denna politiska agenda blir det lättare att se igenom de ormlikt väsande lena orden som uttalar agendan. Verkligheten hinner alltid ikapp skitsnack och när man sen tolkar verkligheten blir skitsnacket så uppenbart. Men en dag är förändringen så stor att den inte går att vrida tillbaka och jag undrar var vi befinner oss på den förändringsskalan.

FN borde verkligen läggas ned men jag har svårt att se detta hända. Titta bara på hur “våra” politiker behandlar FN dekret som heliga påvliga bannbullor som inte får ifrågasättas. Hur kan man lägga ned något som inte ens får ifrågasättas?

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
10 oktober 2019 kl 17:31

Mats. Det är ju där du sätter fingret mitt i poängen. Via FN påstår denna lilla “elitklick” att de vill utrota den fattigdom som är ett direkt resultat av deras egen rovdrift.

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
10 oktober 2019 kl 09:53

En mästerlig redogörelse, tack för den Mats.
Under gårdagen har självaste försteministern och Sverigehataren bestämt sig för att begränsa invandringen till Sverige. Han kanske rentav platsar hos Sverige Demokraterna, dock endast som röstboskap får vi hoppas!

Birgitta
Birgitta
Gäst
11 oktober 2019 kl 11:14

Helt rätt Mats – visst växer klientsamhället och urbanisering. Det är så det är uträknat/dikterat av FN. Enligt FN:s World Urbanization Prospects 2018 så framgår det att Sverige, sedan 60-talet, leder urbaniseringstrenden inom EU. År 2050 räknar FN med att en bra bit över 90 % ska bo i städer i Sverige medan bara ett fåtal procent ska bo på landet.

Biofossil är det nya “gröna guldet” enligt Löfven och för att odla storskaligt får det naturligtvis inte begränsas av att folk bor på landsbygden. De enda som kan få lov att bo kvar är väl de som ska slava (genom enkla jobb) på biofossilplantagen.

Centern är ju ett stureplansparti och när de säger att “hela landet ska leva” så är det bara valfläsk.

https://population.un.org/wup/Country-Profiles/

Thomas
Thomas
Gäst
15 oktober 2019 kl 21:29

Och den som låg inkomst haft, skall också låg pension hava… Prata om klass-samhället… Men det är det ingen i denna förljugna social-fascistiska tillvaro som funderar på, då det enda sättet att skilja en “god kamrat” från en dålig kamrat är via lönen – och pensionen… Klientsamhället är vår civilisations död.

10
0
Kommentera gärnax
()
x