Mats Jangdal: Klientsamhälle, Urbanisering, Globalisering

Publicerad

Författare

Ämne

DEBATT. Klientsamhället är den stora statens samhälle, där skattetrycket är högt och bidragen många. Till klienterna räknas också de som avlönas i sitt arbete via skattsedeln. Det kan vara lärare, journalister och läkare. De är alla för sitt välstånd beroende av att staten betalar det åt dem. De är mer undersåtar än medborgare. Därmed är klientsamhället en farlig samhällsorganisation, ty den bär inom sig sin egen undergång.

Text: Mats Jangdal

En nackdel med klientsamhället är att det urholkar landsbygden och småstäderna, för det bidrar till urbaniseringen. Denna insikt har jag burit med mig i snart 25 år, sedan ica-handlaren i Filipstad förklarade att det viktigaste för ortens framtid är full sysselsättning. För då har folk inte tid och ork att åka in till Karlstad för att spendera sina pengar (lön) där.

Pengarna blir i stor utsträckning kvar på orten och skapar fler jobb. När filipstadsborna (som exempel) blivit klienter istället för löntagare och medborgare, får de tid över för att åka in till Karlstad, där utbudet är större och i vissa fall billigare.

Efter en tid inser flera av dem dels att arbetsmarknaden utvecklats negativt i Filipstad (för att filipstadsborna gör sina inköp i Karlstad) och de sannolikt aldrig mer kommer att få jobb på hemorten. Lika bra då att flytta till Karlstad, klientbidraget följer ju med. Då slipper de resorna och kanske, kanske kan de få jobb i Karlstad, eftersom andra inflyttade klienter från hela Värmland får Karlstads arbetsmarknad att växa.

I traditionell mening har vi inte haft någon urbanisering i Sverige de senaste 40 åren. Befolkningen på landsbygden har stadigt legat vid 1,5 miljoner människor. Det är alltså inte landsbygdsborna som flyttat in till städerna. Det är rikets befolkningsökning som hamnat i städerna. Det kan man också kalla urbanisering om man vill, städerna i sig har urbaniserats.

Ett sätt att beskriva det hela är som en urbanisering av delmängder ur befolkningen. De som lämnat landsbygden (eller aldrig etablerat sig där) är barnfamiljerna och de högskoleutbildade, grovt räknat. Man kan också beskriva det som aktiviteter och arbetsplatser som urbaniserats, nämligen skolor och myndigheter.

Därefter försvinner butikerna och kvar blir nästan enbart pensionärer och brukare av jord och skog. Att pytsa ut bidragsberoende migranter i landsbygdens tomma bostäder löser inget. De är snart också omlokaliserade till städerna.

Staten ålägger kommunerna, de förment självstyrande offentliga enheterna, en massa arbetsuppgifter som förstärker klientsamhället. Men staten skickar inte, i strid med gällande lag, tillräckligt med pengar för att bekosta uppdraget, verksamheten. Den blir därför underfinansierad, vilket i viss mån kompenseras i kommunerna med höjda skatter.

Situationen förvärras av att statsmedia synes ha i uppdrag att bevaka så att det kommunala självstyret inte resulterar i olika utbud av tjänster eller olika prissättning för dessa tjänster. Med uppmärksamhet på sådana olikheter, men till förebyggande av dem, rycker statens tjänstemän städslade hos länsstyrelserna ut för att granska kommunernas verksamhet och förelägga dem ditten eller datten. Allt i klientsamhällets tjänst.

Klientsamhällets administratörer och profitörer skaffar sig ständigt mer arbetsuppgifter, allt enligt Parkinsons lag. Därför bejakar de årligen migration av upp till 10 miljoner lycksökare, subversiva infiltratörer och andra över Medelhavet i undermåliga farkoster. Dessa migranter ”räddas” av ”godhetsapostlar” som utgör en ideologisk förgrening av klientsamhället. När dessa migranter fördelats till väntande klienthandläggare i hela Europa kan dessa peka på behoven av ytterligare resursförstärkning till verksamheten. Resurser som inte minst skattevägen ska tas från dem som inte ännu insett fördelen av att bli klienter

Hela EU:s verksamhetsidé bygger på att klientsamhället ständigt expanderar. EU-byråkaternas betydelse ökar därmed i det närmast exponentiellt, utan att de själva behöver göra särskilt mycket för att påskynda utvecklingen dithän. Till sin hjälp har de ständigt FN och dess paraderande av godhetsplaner och tillhörande klientsamhällesutveckling. Inte minst klimathotet är ett kraftfullt verktyg i denna globalisering av klientsamhället.

I den skruvade logiken är det en självklarhet att svenskarna slutar köra bil för att därigenom rädda regnskogarna i Amazonas. Lika självklart som att klienterna inte ska få välja vilken mat de ska äta.

Text: Mats JangdalMer läsning

Mats Sederholm och Gudrun Schyman. Foton: Linda Bjuvgård respektive Olotta (CC BY-SA 4.0). Montage: NewsVoice

Klimatalliansen har inlett självdestruktion – Avhoppare

9
OPINION. "Vad som har skapats i stället är polarisering. En blind tro på klimatidealism står i vägen för den nödvändiga förändringen. Att klistra sig...
Svarta strukturer i blodprov. Foto: Botha

Groteska fynd vid mikroskopering av blod från vaccinationsskadade patienter

13
COVIDVACCINSKANDALEN. Kersti Wistrand redovisar i två artiklar dr Zandre Bothas banbrytande analyser av covidvaccin samt mikroskoperat blod från vaccinationsskadade patienter. Text: Kersti Wistrand De flesta läsare...
Munskydd. Foto: Engin Akyurt. Licens: Unsplash.com

SCB: Barnafödandet i Sverige 2022 har minskat till den lägsta nivån under hela 2000-talet

24
SVERIGE. Barnafödandet har minskat kraftigt i Sverige till den lägsta nivån under hela 2000-talet, enligt Statistiska Centralbyrån (SCB). Myndigheten kan inte förklara varför. Istället...
Wormhole, spaceship. Bild: Deselect.Licens: Pixabay.com

Enligt kosmisk kulturcensur är vi ensamma i universum och utlämnade åt US Space Force

20
KULTURKRÖNIKA. I början på år 2021 gjorde bandcamp, en onlinetjänst för audiomaterial, en “youtube”* på en av sina innehållsskapare, författaren och mediet Barbara Marciniak...
Emmanuel Macron och Rachel Marsden

Rachel Marsden: Afrikanska Mali sparkar ut Frankrike – Macron skyller på Ryssland

6
AFRIKAS FRIHETSRÖRELSE. "Mali förbjuder Paris-stödda icke-statliga organisationer (NGO:er) efter nästan ett decennium av misslyckade franska försök att få fotfäste", skriver Rachel Marsden för RT....
Ryskt par. Privat foto, pixelerat

Ryska spionaget och den hysteriska dansen kring fallen Kia, Skvortsov och Koulkova

4
ANALYS. Först efter två förlorade år, följda av fyra improduktiva år, i sin tur avlösta av fjorton månaders häktning, vågar åklagarväsendet vid en domstol...
Torbjörn Sassersson, 23 juli 2021 - selfie

Kommer svenska journalisteliten kräva Assanges frigivning eller vägrar de erkänna att de hade fel?

7
OPINION. Brasiliens kommande president krävde den 29 november 2022 att Assange släpps och New York Times, Guardian, Le Monde, Der Spiegel samt El Pais...
Därför är gränssnitt så viktigt. Foto: Dell. Licens: Unsplash

Därför är gränssnitt så viktigt

0
Vi människor rör oss mer och mer på webben, oavsett om det är på en dator eller via en mobiltelefon. Det gäller i de...
Mats Jangdal
Mats Jangdalhttp://frihetsportalen.se
Jangdal är en oberoende politisk debattör och bloggare med särskilt intresse för individens frihet och äganderätt. Stort intresse har i många år riktats mot klimathotets falska påståenden. Jangdal har debatterat bla på SvD.

10 KOMMENTARER

Prenumerera
Notify of
guest

10 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Thomas
Thomas
Gäst
15 oktober 2019 kl 21:29

Och den som låg inkomst haft, skall också låg pension hava… Prata om klass-samhället… Men det är det ingen i denna förljugna social-fascistiska tillvaro som funderar på, då det enda sättet att skilja en “god kamrat” från en dålig kamrat är via lönen – och pensionen… Klientsamhället är vår civilisations död.

Birgitta
Birgitta
Gäst
11 oktober 2019 kl 11:14

Helt rätt Mats – visst växer klientsamhället och urbanisering. Det är så det är uträknat/dikterat av FN. Enligt FN:s World Urbanization Prospects 2018 så framgår det att Sverige, sedan 60-talet, leder urbaniseringstrenden inom EU. År 2050 räknar FN med att en bra bit över 90 % ska bo i städer i Sverige medan bara ett fåtal procent ska bo på landet.

Biofossil är det nya “gröna guldet” enligt Löfven och för att odla storskaligt får det naturligtvis inte begränsas av att folk bor på landsbygden. De enda som kan få lov att bo kvar är väl de som ska slava (genom enkla jobb) på biofossilplantagen.

Centern är ju ett stureplansparti och när de säger att “hela landet ska leva” så är det bara valfläsk.

https://population.un.org/wup/Country-Profiles/

Samuel af UgglasD
Samuel af Ugglas
10 oktober 2019 kl 09:53

En mästerlig redogörelse, tack för den Mats.
Under gårdagen har självaste försteministern och Sverigehataren bestämt sig för att begränsa invandringen till Sverige. Han kanske rentav platsar hos Sverige Demokraterna, dock endast som röstboskap får vi hoppas!

Janne
Janne
Gäst
10 oktober 2019 kl 00:25

Mats. Du beskriver det sinnessjuka väl och allt det där är ju så uträknat. Vi ska alla bo i stora städer och ha bidragssysselsättning eftersom sysselsättning är den nya meningen med livet. Skit samma om man tjänar dåligt så länge man har något att göra anvisat av högre makter.

Sen är väl den strida strömmen av s.k. “migranter” en del i FN:s Agenda 2030 mål att utrota fattigdom. När hela tredje världen flyttat hit kommer vi alla vara på samma låga ekonomiska nivå. Eftersom det då inte kommer finnas någon som har det sämre än någon annan blir fattigdomen utrotat genom att man tar bort jämförelsematerialet. Jag förstår den perversa logiken men gillar inte framtidsutsikten.

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
10 oktober 2019 kl 12:40

Tittar man t.ex. på hur våra kommuners ekonomi redan nu har försämrats av detta inflöde av ekonomiska migranter från tredje världen och vilka effekter det här har haft på den redan befintliga kommunpopulationen, så är det ändå bara en liten försmak av vad som komma skall med fortsatt inflöde.

När man ser det konkreta resultatet av denna politiska agenda blir det lättare att se igenom de ormlikt väsande lena orden som uttalar agendan. Verkligheten hinner alltid ikapp skitsnack och när man sen tolkar verkligheten blir skitsnacket så uppenbart. Men en dag är förändringen så stor att den inte går att vrida tillbaka och jag undrar var vi befinner oss på den förändringsskalan.

FN borde verkligen läggas ned men jag har svårt att se detta hända. Titta bara på hur “våra” politiker behandlar FN dekret som heliga påvliga bannbullor som inte får ifrågasättas. Hur kan man lägga ned något som inte ens får ifrågasättas?

Janne
Janne
Gäst
Reply to  Mats Jangdal
10 oktober 2019 kl 17:31

Mats. Det är ju där du sätter fingret mitt i poängen. Via FN påstår denna lilla “elitklick” att de vill utrota den fattigdom som är ett direkt resultat av deras egen rovdrift.