Enkla sätt att naturligt gå ner i vikt utan plågor

publicerad 21 oktober 2019
- Extern skribent
Wellvita. Foto: Deedee86. Licens: Pixabay.com

Den här artikeln sammanställer några praktiska tips på hur du kan naturligt gå ner i vikt enkelt och snabbt. Flera tips kommer säkert som en förvåning för dig.

Begränsa dina cocktails

Skylten ”happy hour” är inte så trevligt när man överväger hur det lätt sätter sig på midjan. Speciellt inte de där 5–10 ölen som lätt slinker ner en fredag.  Sprit är en av de största faktorerna i viktökning, speciellt om du dricker alkohol i kombination med sockerblandare, som margaritas eller en rom och cola.

Ett av de bästa tipsen man kan ge till någon som vill gå ner i vikt är att undvika överskott av alkohol. Om du nu fortfarande vill dricka alkohol kan du alltid beställa sodavatten tillsammans med din vodka eller liknande. På så vis undviker du de där extra kalorierna.

Ignorera stämningsbelysning

Låg belysning kan vara perfekt för en romantisk middag, men du bör vrida upp lamporna om du fokuserar på midjan, enligt en studie.

Människor som åt i väl upplysta matställen var 16 till 24 procent mer benägna att beställa hälsosam mat, fann forskarna.

Detta är extremt intressant då belysning är en simpel faktor som man ofta kanske förbiser. Du kan bli förvånad över att lära dig allt detta nu. Men samtidigt är det bästa vi kan göra när vi försöker gå ner i vikt är att gå på vad forskningen säger.

Rensa ut ditt medicinskåp

Först måste det förmodligen rengöras ändå. För det andra, vissa mediciner för vanliga förhållanden, som högt blodtryck, diabetes och depression, kan orsaka viktökning eller göra det svårare för dig att förlora övervikt.

Gå-ner-i-vikt-tabletter kan vara relevanta, men går du på antidepressiva kan det vara värt att kolla med din läkare vad dem gör med din vikt. Det finns gå-ner-i-vikt-tabletter som gör sitt jobb, sedan finns det tabletter som bara gör det svårare för dig att gå ner i vikt. Tala med din läkare om att byta till viktneutrala eller viktnegativa alternativ.

Följ ett ätschema för att gå ner i vikt

Vad du äter är bara hälften av ekvationen. Oavsett vilken diet du väljer, när du äter är också viktigt. Att gå svältande hela dagen är ett recept på att man troligtvis kommer äta för mycket senare.

Ät istället små, hälsosamma måltider och snacks vid regelbundna tider hela dagen för att stävja begäret. Se också till att du har koll på de viktminskningstips som har cirkulerat i åratal men som inte riktigt fungerar.

Snacka på yoghurt

Bakterierna i din tarm påverkar hela kroppen, och det inkluderar din vikt. Ge de goda bakterierna lite backup genom att fylla på probiotiska livsmedel, som yoghurt, surkål, kimchi och andra fermenterade livsmedel. Kan du inte äta yoghurt? Ett annat alternativ är att ta ett probiotiskt tillskott varje dag. Vissa friska bakterier i tarmen predisponerar dig till en snabbare metabolism.

Ät mer grönsaker för att naturligt gå ner i vikt

Grönsaker är bra för din hälsa, och de kan hjälpa dig att gå ner i vikt. Hur då? Allt har med fibrerna att göra. Lägg till en fibrös grönsak till varje måltid och mellanmål. Det lägger till fler näringsämnen, och det håller dig mätt, så att du äter mindre.

Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om hälsa i NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice