Nio saker du måste göra i London – Resor

publicerad 20 november 2019
- Extern skribent
Tower Bridge i London. Foto: Shannon Tremaine. Licens: Unsplash.com

Atmosfären, musiken, historien. Detta är bara några av många anledningar att åka till London Englands huvudstad och drottning Elizabeths hem. London kryllar av en härlig blandning av människor, hippa trender och ingrodda traditioner. Det är platsen för den kulturintresserade och nyfikna turisten.

Det går att uppleva staden så billigt, eller så lyxigt, som möjligt – det finns något för alla. Vi listar de allra bästa, mest sevärda och kanske mest intressanta anledningarna att åka till London.

För den kulturintresserade

London är en kulturell stad med muséer, musikaler, gallerier, live-musik och massa annat. Många muséer och gallerier har dessutom gratis inträde. Självklart finns även årliga festivaler att besöka – musik-, mat-, komedi-, teater- och dansfestivaler sätter staden i rörelse med jämna mellanrum. Och för att fånga upp det bästa av den engelska kulturen är det nästan ett måste att besöka ett afternoon tea-ställe. Nedanför listar vi tips för alla kulturintresserade:

  • Musikal i West End – passa på att se Hamilton, The Lion King, Tina Turner the Musical, Thriller Live eller Mamma Mia!.
  • Klubbar –  The Borderline och Ronnie Scott’s Jazz Club i Soho.
  • b – Tate Modern för den konstintresserade.
  • TorgPiccadilly Circus. Torget där allt samlas; teatrar, nattklubbar, affärer. Till och med en staty av den grekiska kärleksguden Eros.
  • Drick te – Afternoon Tea – Det finns många traditionella varianter av denna klassiker, den ena mer London än den andra. Vill du hellre testa en lite annorlunda tappning, välj Afternoon tea bus tour at B Bakery – då serveras du god afternoon tea ombord på en gammal dubbeldäckare och samtidigt en guidad tur genom staden.

För barnfamiljen

  • Madame Tussauds – för dig som älskar kändisar. Här finns vaxskulpturer av många kända ansikten från både scen och duk.
  • Buckingham Palace – kungliga monarkens residens. Här kommer du hitta en del turister, vilket du kommer förstå när du ser den otroliga arkitekturen som har stått sedan 1703.
  • London Eye – ett pariserhjul som byggdes för att fira tusenårsskiftet, den perfekta attraktionen för dig som vill se hela staden.
  • Shrek Adventure – vem vill inte se Shrek med alla hans vänner i 4D? Här hittar du flera nöjen – varför inte sjunga med Mästerkatten eller få din framtid spådd av Esmeralda?

Tips inför resan

För att maximera mängden sevärdheter under din London-vistelse rekommenderar vi att skaffa kortet The London Pass. Det ger dig inträde till över 80 sevärdheter – däribland Tower of London, Charles Dickens Museum och The Shard.

Köp London Eye Combination Ticket där det ingår både inträde till pariserhjulet och ytterligare en till attraktion från vår lista, till ett nedsatt pris. Köp era biljetter online så ni slipper spendera för mycket tid i köer.

För att ta dig runt på bästa sätt kan du köpa ett Oyster card för Londons tunnelbana. London är en färgglad palett av tunnelbanelinjer. Du kommer snabbt att lära dig tunnelbanesystemet.

Extern skribent

Relaterat

  • Läs mer om resor i NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *