Megyn Kelly startar oberoende kanal – Börjar med att granska Epstein-fallet

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 november 2019
- Torbjörn Sassersson
Megyn Kelly, 8 nov 2019. Foto: The MK Interview

NOTERAT. Efter en karriär som en av USA:s mest kända TV-personligheter tycks Megyn Kelly gått från att granska “alternativa” kanaler som InfoWars till att titta närmare på det nyhetsetablissemang som hon lämnat bakom sig. Megyn Kelly fick i oktober 2018 lämna sitt jobb på NBC efter att hon samma år uttalat sig icke politiskt korrekt. Innan NBC var hon anlitad av Fox News.

Megyn Kellys “brott” var att ifrågasätta om handlingen att klä ut sig till ett så kallat “blackface” inför en halloween-fest verkligen är att betrakta som ett rasistiskt skämt. Trots en offentlig ursäkt till allmänheten, förlorade hon jobbet.

Att sminka sig med ett “blackface” har blivit extremt känsligt och den kanadensiska premiärministern Justin Trudeau var i september 2019 nära att förlora sin ämbetspost efter att det framkommit att han som ung man festsminkat sig med ett “blackface”, rapporterar bla BBC.

Megyn Kelly startar egen verksamhet

Drygt ett år senare den 7 november 2019 startar något oväntat Megyn Kelly en egen kanal på YouTube, något hon kallar “The Megyn Kelly Interview” med ett tillhörande Instagramkonto.

En journalist ställer frågan om Kelly nu inlett en ny karriär som oberoende journalist eller om hon blivit en “digital provokatör”. Megyn Kelly har medel att driva en egen verksamhet. Med sig har hon 69 miljoner dollar från sitt kontrakt med ABC. Kelly är inte heller förhindrad att starta en konkurrerande verksamhet, enligt en artikel i Hollywood reporter.

ArcanumSkolan 2024
Ashley Bianco, 8 nov 2019. Foto: The MK Interview (Megyn Kelly)
Ashley Bianco, 8 nov 2019. Foto: The MK Interview (Megyn Kelly)

Intervjun med Ashley Bianco

Det första Megyn Kelly lägger ut på YouTube är en intervju med Ashley Bianco tidigare med en bakgrund på både CBS News och ABC som videoproducent.

Ashley Bianco sparkades i november 2019 från ABC News efter att kanalens ledning antagit att det var hon som till Project Veritas läckte den interna ABC-intervju med ankaret Amy Robach som avslöjade att ABC redan hade omfattande information om Jeffrey Epstein-fallet tre år innan Miami Herald släppt nyheten om att Epstein drev en sexring för makteliten.

NewsVoice rapporterade tidigare om Amy Robachs interna uttalande inspelat i studion på ABC om fallet Epstein. Robach visade tydliga tecken på frustration för att hennes arbetsgivare inte ville att ABC skulle släppa storyn om Epstein utan istället mörka den. ABC har enligt Robach en djupintervju med ett av Epsteins trafficking-offer.

Läs mer: ABC News mörkade Epstein-storyn tre år innan skandalen kom ut

James O’Keefe som driver Project Veritas har efter att det kom ut att Ashley Bianco fått sparken meddelat att det inte alls var hon som var läckan.

Många undrar om Megyn Kelly nu kommer att slå in på samma linje som tex den prisade Sharyl Attkisson som arbetade för CBS. Attkisson började granska Obama-administrationen och fick därför det onda ögat. Istället startade hon också en egen kanal.

Megyn Kelly finns med sitt “The MK Interview” på YouTube och Instagram. Attkisson driver kanalen “Full Meassure”.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat och ytterligare källor


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Megyn Kelly
  • Tyvärr, Megan provocerade fram avskedet från FOX när hon förnärmade president Trump!
    Hon simulerar manhatare, inte särskilt bra.

  • När “avhoppare” från de stora nyhetskanalerna utger sig att ha övergått till sanningen finns det nog anledning att ställa sig undrande. Är dessa gammelmedias nya ansikte???

  • PK maffian slår till igen! Nu börjar journalisterna kriga mot varandra verkar det som. Amerikas mediala större bolag drivs, som det svenska, av ett fåtal ägare och de är väldigt känsliga för någonting som kan tänkas vara något som inte faller dem på läppen.
    Det positiva är ju att den alternativa nyhetsverksamheten ökar lavinartat överallt så snart får väl youtube det svettigt att hålla koll på många, inte bara swebbtv, och till slut så har all byk blivit tvättad och kanske, i en avlägsen framtid, så kan man köpa “vanliga” tidningar igen när alla håller koll på alla.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *