Sprängningar på rekordnivå i Sverige – Riktad sprängverkan inte ovanligt

publicerad 1 november 2019
- Torbjörn Sassersson red.
Bilverkstaden i Vinsta som drabbas av ett nytt bombattentat. Foto (14 april 2019): NewsVoice.se

NewsVoice skrev tidigare om sprängningarna i närheten av redaktörens hemmakontor 2018. Platsen skulle kunna vara i Basra Irak, men det hände i Vinsta, Vällingby. Nu meddelar Polisen att sprängningarna nått rekordnivåer i Sverige precis som handgranatsattackerna, men Polisen är mest orolig för de kriminella som detonerar.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild ovan: Bilverkstad i Vinsta som drabbats av två bombattentat på kort tid. Foto (14 april 2019): NewsVoice.se

SVT Veckans brott skriver att antalet sprängningar i region Syd fördubblats 2019. Under perioden januari-oktober 2018 skedde 34 sprängningar, men 2019 har antalet fördubblats i region Syd och nått antalet 71 sprängningar, enligt Ylva Ehrlin, analytiker på Nationella bombskyddet.

“Vi är tio miljoner människor i Sverige men den här nivån på sprängningar har jag inte hittat någon motsvarighet av i något industrialiserat land”.

Ylva Ehrlin är orolig för de kriminella. I december 2018 skadades en 18-årig man allvarligt när han misstänks ha försökt detonera en sprängladdning i ett bostadshus i Malmö.

Hon säger till SVT att:

“Det som är farligt är att användaren av sprängmedlet förmodligen inte besitter kunskap i hur farligt det här är, hur känsliga ämnen det är”.

NewsVoice redaktion blev kontaktad av ett försäkringsbolag som meddelade att ett av de fordon som fångats av NewsVoice kamera på explosionsplatsen var inblandat i ett försäkringsärende. En militär källa uppger till NewsVoice att sprängladdningarna i Vinsta hade riktad sprängverkan. Det handlade om relativt avancerad sprängteknik.

En drabbad irakier vid de två Vinsta-sprängningarna sa till NewsVoice att det är tryggare att bo i Irak nu.

Läs mer om sprängningarna i Vinsta – NewsVoice

Handgranatsattacker

SVT rapporterade 2017 att attacker med handgranater ökat 7 gånger i Sverige på bara tre år. En person på Polisens Nationella Operativa Avdelning (NOA) säger att situationen är helt oacceptabel och att den skiljer sig från övriga Europa. ”Vi särskiljer oss extremt.”

Text: Torbjörn Sassersson

Vinsta bomattentat 27 mars 2019. Foto: NewsVoice.se
Vinsta-explosionen med riktad sprängverkan 27 mars 2019. Foto: NewsVoice.se

 

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • TILLAGT FÖR NÖDVÄNDIGT BÄTTRE HELHETS- SAN BEGREPS- FÖRSTÅELSE
  Vilket gäller andra stora saker också. Det ligger annat bakom som även styr det hela, även statsministern.
  Vilket jag skrivit om i även i andra till vidare o- hållbara följds sammanhang, som blir för mycket ta med utförligt även här.
  Nämner bara organet för Utlandsinformation som är det mest djävulskt styrande. övrigt.
  Men det finns och annat utifrån som påverkans- styr det.

  Vilket bl a. har att göra med att vi har för lite poliser och den delvis felaktiga invandringen, alla morden, ojämförligt värst i den mord- derna värden med sprängningar.
  Vilket eg. bara är förberedande på något mycket större värre. Och det har smugglats in flera kontejner med vapen och sprängmedel.
  Avsikten har sedan långt tillbaka varit att slutligen jaga ut svenskarna i havet.
  Det verkar nu bara vara så att det allestädes medvetandet med och genom Gudskrafterna måste ingripa förändra, för det kan inte vi med världen. Vilket eg har påbörjats. Rädda det som går och är värt att rädas.
  ———–

 • Förvandlingen av Sverige från ett folkhem till en materialistisk högborg kan tolkas analogt i sången om Santa Marta. (Colombia)
  Vilken söt liten stad det var en gång likt varje småstad hos oss före tiden Almar Ner.
  https://www.musica.com/letras.asp?letra=2002547
  Latinos är fena på att förvandla sina betraktelser till sångtexter med en bärande affinitet i sentimentet.

 • Jisses, Ylva är orolig. Jag är orolig för Ylva. Hon verkar inte vilja förstå att dessa s.k. ovetande hobby pysslare vet precis vad de håller på med. Livskvalitet kan ses med många olika ögon beroende på livserfarenhet och kompetens.
  Vill framföra ett stort tack och grattis till Newsvoice som kunde hjälpa inte bara försäkringsbolag utan även militära källor.
  Att politiker och polis inte reagerat är bara att beklaga. Dock förväntat, hoppet är det sista som överger.

 • En militär källa uppger till NewsVoice/…/riktad sprängverkan.
  Riktad sprängverkan? Snackar vi pansarskott? Det här är inget pojkstreck i ett kök direkt.

  Alla vi som gjort militärtjänstgöring, ju fattar detta. Det är vad vi är tränade till att motverka. När ska regeringen vakna?

  Kanske dax för försvaret för ett maktövertagande, för att få ordning i landet? Trodde aldrig att jag ens skulle tänka tanken som sann demokrat?

 • Skjut och sprängpartiets ledare tillika Statsminister, har verkligen barnasinnet kvar. Han är lika förtjust som de fjortonåriga gangsterynglen, vi gillar när det smäller. Att vidta några åtgärder i akt och mening att stävja buset kommer inte på fråga meddelas från Statsministerns pressekreterare. Övriga medborgare får huka sig, nu laddar de om. Vi skiter i om polisen eller någon annan blir skadad. VI VILL HÖRA SMÄLLEN!

 • Som Leif Östling mycket bra formulerade det: “Dessa människor kommer från en kultur som vi lämnade för över 100 år sedan”
  För 100 år sedan hade även vi ett betydligt strängare synsätt på brott och straff, då utbildningsgraden krävde stränga varningar. “Sig själv till straff och androm till varnagel” var dåtidens ide med straff som fortfarande lever högt i outvecklade länder.  Idag är har den ledande muslimska staten, Saudiarabien, fortfarande kvar oerhört primitiva avskräckningsmetoder för att kunna hålla ordning på outbildade massor, helt utan vår värdegrund, utan uppfostrade med hot och död inklusive piskrapp, stenande, halshuggning och korsfästning, idag!  För att inte tala om kvinnoförtryck och “hedersvåld”. Så när dessa människor väljer mellan brott och ärlighet blir valen helt löjliga i Sverige,  med det direkta svaret “brott lönar sig”, då varken allvarliga påföljder eller obligatorisk utvisning finns på “risksidan”, alltså så länge klan-reglerna inte bryts för då blir det “hemma-straff” igen.
  Och det spelar tydligen mindre roll hur allvarliga brott man begår, speciellt om man låter de allvarligaste brotten begås av minderåriga, i gänget då de automatiskt erhåller “straffrabatt”.
  Sverige måste anpassa straff-ribban mer till vad som idag sker i deras hemländer, snabbt, med åtminstone obligatorisk utvisning oberoende av “möjlig förföljelse i hemlandet” för de flesta allvarliga brotten som idag begås. Om hävdad förföljelse är äkta bör den snabbt leda till betydligt större försiktighet och betydligt mindre allvarliga brott. Om det är påhittat är det en klar mekanism att få ned återfallsbrottsligheten och då bör obligatorisk utvisning expanderas också till mindre allvarligare brott än skjutningar, sprängningar, knivskärningar, våldtäkt och vållande till annans död.
  Men det lär nog dröja innan någon sådan politik kan genomföras och intill dess kommer vi se en fortsatt explosion av alla typer av krigsliknande våld som till slut mycket väl kan leda till inbördeskrig.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *