Adlibris krånglar med Jacob Nordangårds bok om Rockefeller

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 december 2019
- NewsVoice redaktion
Jacob Nordangård. Foto: Alexander Norstedt

NOTERAT. Jacob Nordangård som är författare och en av grundarna bakom Stiftelsen Pharos utmanar makten och han gör det med besked. Hans senaste bok “Rockefeller – en klimatsmart historia” som även kommer ut på engelska kastar strålkastarljuset på Rockefeller-familjens “smarta” planer för oss alla och hela världen. Nu krånglar Adlibris med tillgången till boken.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Jacob Nordangård. Foto: Andreas Norstedt

Efter att den nya upplagan fanns i lager den 11 december påstod Adlibris att boken inte fanns i deras utbud pga ett tekniskt fel. Detta åtgärdades efter påstötningar från Nordangård i torsdags. Boken fanns dock bara till försäljning i mindre än ett dygn innan den åter försvann. Kunder som därefter frågat Adlibris om boken får besked om att den inte finns i sortimentet.

När NewsVoice söker efter boken idag söndag morgon hittas den fortfarande inte.

Nordangård granskar västvärldens mest inflytelserika finansfamilj

Boken om Rockefeller har stor potential, särskilt den engelska upplagan kan nå en miljonpublik. Vi på NewsVoice känner likadant som Nordangård: allmänheten och våra beslutsfattarna har både rätt och skyldighet att känna till hur samhället och geopolitiken styrs från en överstatlig nivå på ett mycket odemokratiskt sätt.

Det ryktas att Rockefellers har så mycket makt att de inte vill synas i Forbes lista över världens rikaste familjer. Forbes uppger att Rockefeller-familjens förmögenhet ökat från 10 miljarder (2014) till 11 miljarder dollar (2016). Business Insider bekräftar summan 11 miljarder dollar 2019. Det är långt från familjen Walton som grundade Walmart. Deras förmögenhet ligger på 169 miljarder dollar att jämföra med Amazon-grundaren Jeff Bezos förmögenhet på 131 miljarder dollar, men ingen av dessa familjer har samma aktiva påverkan som Rockefeller-familjen som systematiskt styrt världsmarknader och geopolitik i 100 år.

Du kan läsa utdrag från boken om Rockefeller i NewsVoice: Jacob Nordangård om Climategate – Del 1 – Människan som den stora klimatboven var planerad. Jacob har även intervjuats av Mikael Willgert på SwebbTV. Boken finns att beställa på Pharos.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice, artikeln är uppdaterad kl 10:51


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Hoppsan, Nu jag gick också in och kontrollerade min egen och Lena Forsbergs bok “Cancer och mikrober” på AdLibris. Några ex hade de ju levererat, en del till biblioteken. Men nu var den borttagen. Samma med Bokus som meddelade att den är slutsåld. Det är den inte alls då jag sitter med ett försvarligt lager för de som är intresserade av just den kunskapen som boken förmedlar. När det gäller AdLibris så var jag själv uppe till Morgongåva och lämnade in en kartong till när den första var slutsåld. De anställde vid mottagningen bekräftade det Erik Forsman skriver ovan. Däremot var det en nyhet för mig att Bonniers också är sammanflätade med cancerindustrin.
  Kunskapen som min bok förmedlar är självklart ett hot mot den industrin. Det blir då logiskt att man ser till att sabotera dess spridning. Precis som med Nordangårds bok,, Vi tar ju båda upp Rockefellers världsdominans vare sig det gäller klimat eller sjukdomar.
  Dessutom har AdLibris tagit över servicen gentemot biblioteken, på bekostnad av Bibliotekstjänst i Lund.
  Ingemar Ljungqvist, kwame.ingemar @hotmail.com red AlmaNova och vetenskapsförfattare

  • Vi vet också sedan tidigare att Adlibris plockat bort somliga böcker – exempelvis rörande vaccinationer och var det inte också någon bok om homeopati?

   Jacobs bok är ytterst värdefull att känna till och dess innehåll är rejält vederhäftigt!! – Sprid den därför till så många som möjligt!! På bokus.com finns den i nuet på både svenska och engelska!

   • Oj då, nu går det snabbt… Jacobs bok finns idag på Adlibris – både på svenska och engelska!

    – Läs gärna också Jacobs bok – En obekväm resa – om hans erfarenheter från den akademiska världen. Den är både tragisk och oerhört inspirerande, och den visar fram den oerhörda kraften hos en envis kämpe med sanningen i totalt fokus… Jag kan varmt rekommendera den som komplement till boken om Rockefeller, samt som en skildring av hur det faktiskt även fungerar inom den akademiska världen. En värld som till så stor del ännu präglas av linjära perspektiv och omfattande mekanistiska värderingar mm.

 • Martin:

  Har du läst Boserup? Malthus blev motbevisad. Likadant med arvtagaren Ehrlich. Dessutom så är fertiliteten avtagande i världen och vi står inför en åldrande befolkning.

  Problemet är att en besutten elit ser människan som en pest för planeten när det är deras egen verksamhet och alltmer globaliserade handel som skapar miljöproblemen. Dessa individer lever inte direkt som de lär. Jag vänder mig emot en värld där människan utpekas som en belastning som helst inte ska födas. Jag anser inte att lösningen på mänsklighetens problem är ett teknologiskt kontrollsamhälle med beteendemodifiering och transhumanistisk uppgradering där makten lämnas över till globala expertråd och AI. Min stiftelse arbetar för demokrati och ett fritt öppet samhälle. Vi varnar för hoten mot människan. Det innebär samtidigt att vi har ansvar som individer att vårda både vår miljö, våra relationer och oss själva.

  • Vi är mycket tacksamma för allt ditt arbete du lagt ner Jacob och du ska veta att vi stödjer dig samt står bakom dig. Bry dig därför inte om vad Martin svamlar om.

 • Det är säkert mycket intressant läsning, men när man kritiserar ”neomalthusianska uppfattningar om att den stigande världsbefolkningen inte kunde mättas med jordens tillgängliga resurser” så måste man rimligen motbevisa både matematiken bakom exponentialfunktion (Al Bartlett), vad som sker i naturen med olika populationer som tillväxer och dör ut, arkeologiska resultat från Påskön där träden är borta (Jared Diamond) och data från jordbruksforskare (Julian Cribb) som varnar etc.

  Varför talar Nordangård med nedsättande värdeomdömen som ”ekofascism” eller om ”misantropi”? Är inte människan s.a.s. geten med skägget i brevlådan, vilket ovanstående herrar har bevisat och evidensbaserat? Motbevisa då det! Falsifiera detta! Vem är den ekologiska fascisten eller extremisten annars?

 • Den moderna tidens bokbål antar jag. Att göra obekväma böcker så gott som otillgängliga.
  Har sett intervjun med Nordangård på Swebb.tv och sett Nordangårds föreläsning vid höstkonferensen. Klargörande om agendan bakom klimatalarmismen.

  Finns även en bra video med Walter Veith som jag tror heter ” UN and the occult agenda”.

  God jul på er alla trots allt- skribenter och debattörer !

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *