Adlibris krånglar med Jacob Nordangårds bok om Rockefeller

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 22 december 2019
- NewsVoice redaktion
Jacob Nordangård. Foto: Alexander Norstedt

NOTERAT. Jacob Nordangård som är författare och en av grundarna bakom Stiftelsen Pharos utmanar makten och han gör det med besked. Hans senaste bok ”Rockefeller – en klimatsmart historia” som även kommer ut på engelska kastar strålkastarljuset på Rockefeller-familjens ”smarta” planer för oss alla och hela världen. Nu krånglar Adlibris med tillgången till boken.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Jacob Nordangård. Foto: Andreas Norstedt

Efter att den nya upplagan fanns i lager den 11 december påstod Adlibris att boken inte fanns i deras utbud pga ett tekniskt fel. Detta åtgärdades efter påstötningar från Nordangård i torsdags. Boken fanns dock bara till försäljning i mindre än ett dygn innan den åter försvann. Kunder som därefter frågat Adlibris om boken får besked om att den inte finns i sortimentet.

När NewsVoice söker efter boken idag söndag morgon hittas den fortfarande inte.

Nordangård granskar västvärldens mest inflytelserika finansfamilj

Boken om Rockefeller har stor potential, särskilt den engelska upplagan kan nå en miljonpublik. Vi på NewsVoice känner likadant som Nordangård: allmänheten och våra beslutsfattarna har både rätt och skyldighet att känna till hur samhället och geopolitiken styrs från en överstatlig nivå på ett mycket odemokratiskt sätt.

Det ryktas att Rockefellers har så mycket makt att de inte vill synas i Forbes lista över världens rikaste familjer. Forbes uppger att Rockefeller-familjens förmögenhet ökat från 10 miljarder (2014) till 11 miljarder dollar (2016). Business Insider bekräftar summan 11 miljarder dollar 2019. Det är långt från familjen Walton som grundade Walmart. Deras förmögenhet ligger på 169 miljarder dollar att jämföra med Amazon-grundaren Jeff Bezos förmögenhet på 131 miljarder dollar, men ingen av dessa familjer har samma aktiva påverkan som Rockefeller-familjen som systematiskt styrt världsmarknader och geopolitik i 100 år.

Du kan läsa utdrag från boken om Rockefeller i NewsVoice: Jacob Nordangård om Climategate – Del 1 – Människan som den stora klimatboven var planerad. Jacob har även intervjuats av Mikael Willgert på SwebbTV. Boken finns att beställa på Pharos.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice, artikeln är uppdaterad kl 10:51


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq