Handla med kryptovalutor – En snabbguide

publicerad 13 december 2019
- Extern skribent
Handla med kryptovalutor. Foto: Austin Distel. Licens: Unsplash.com

Kryptovalutor har ökat i popularitet de senaste åren och idag är det många investerare som väljer att handla med kryptovalutor, istället för “vanlig” Forex Trading som annars var det vanligaste sättet att investera i valutor. 

Handel med kryptovalutor och Forex Trading har samma grundprincip, du köper en viss valuta i ett mindre värde för att sedan sälja valutan när den stigit i värde. Den största skillnaden mellan Forex Trading och kryptovalutor, är att kryptovalutor oftast innebär en högre risk. Detta eftersom de kan stiga eller sänkas i värde mycket snabbare och i högre belopp.

Vad betyder blockchain-teknologi?

Som man kan höra på namnet, är Blockchain en sekvens av block som är fastkedjade med varandra och tillgängliga publikt.

Dessa block är fastkedjade i en ledger, som då är huvudblocket. Detta huvudblock delas med användare som är med i samma teknologi.

Eftersom användarna delar på samma huvudblock medför detta en högre säkerhet av informationen, snabbare transaktioner. Det ökar också den ekonomiska säkerheten och har en räckvidd till hela världen.

Till skillnad från traditionella valutor, är kryptovalutor en digital valuta som är helt decentraliserade. Kryptovalutor använder sig av blockchain-teknologi för många olik användare. Istället för att handla med en traditionell valuta, använder kryptovalutor handelsplattformen olika valutor när man investerar.

Dessa valutor kontrolleras inte av en central administratör, vilket har ökat populariteten i valutor som dessa. Inga dolda avgifter skickas till administratörer som banker eller andra verksamheter.

Den populäraste kryptovalutan är idag Bitcoin, vilket även var en av de första digitala valutorna som blev populär runt om i världen. Att lära sig hur man handlar med Bitcoin och andra kryptovalutor är en kraftfull färdighet.

När man handlar med forex trading kollar man på skillnaderna mellan priserna på de olika valutorna. Digitala valutor har en högre vitalitet, som alltid förändrar sig.

Har du koll på trenderna och vilka valutor som du bör köpa och sälja och under vilken viss tid, har du en stor chans att faktiskt gå i vinst med dina investeringar.

Att tänka på om du vill handla med kryptovalutor

Det finns lite olika sätt du kan handla med kryptovalutor, men de två vanligaste är att du skapar ett konto på ett kryptovaluta exchange. Här gör du en insättning med pengar och sedan börjar du handla och sälja. Detta liknar det traditionella sättet att handla med valutor.

Det andra sättet är att använda dig av CFD. Det är just detta som TrustedBrokerz erbjuder. Använder du detta sätt så handlar du med din föredragna valuta och genom kontraktet för varje metod behöver du inte köpa kryptovalutan.

Det finns många fördelar att använda en kryptovaluta broker, då du inte behöver tänka på säkerheten av en kryptovaluta-plånbok och vissa erbjuder en större vinst eftersom du inte behöver lära dig om trenderna helt själv.

Text: Extern skribent

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *