100-tals registrerade på samma adress i smörgåsbordet Sverige

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 9 december 2019
- NewsVoice redaktion
Mikael Oscarsson (KD) 8 dec 2019. Foto: Lisa Liljefors för SVT
Mikael Oscarsson (KD) 8 dec 2019. Foto: Lisa Liljefors för SVT
Mikael Oscarsson (KD) 8 dec 2019. Foto: Lisa Liljefors för SVT

NOTERAT. “Sverige har nu 392,000 personer med spökidentitet i ett växande parallellsamhälle” och “om svenska folket verkligen kände till det här skulle det bli ett ramaskri”, skriver Christer Nilsson för NewsVoice. Nu kommer det.

Kristdemokraterna kräver att lagen ändras för att stoppa kriminella från att utnyttja det svenska skattesystemet som kostar skattebetalarna miljardbelopp.

“Jag tror att stora delar av svenska folket tycker det är naivt och ofattbart att man inte agerar”, säger riksdagsledamoten Mikael Oscarsson (KD).

Många har falska ID-handlingar och utnyttjar systemet maximalt, även för att finansierakriminalitet.

I ett stort flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm har hundratals personer varit registrerade på en och samma adress.” … “Adressen är inte unik, det finns även andra adresser i Stockholm och även i andra storstäder där många med samordningsnummer är registrerade.” – SVT

“Som det är nu är det fin miljö i Sverige för organiserad brottslighet att verka i”, säger riksdagsledamoten Mikael Oscarsson (KD).

Kriminella utländska medborgare som bor i utlandet kan utnyttja samordningsnummer på olikasätt tex att få utbetalningar av moms eller skatteavdrag vid rut- och rotarbeten.

“Vi jobbar med ett snabbspår för att kunna skärpa lagstiftningen i närtid och därutöver en utredning som ser över hela systemet med samordningsnummer”, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till SVT, men Kristdemokraterna anser att det går för långsamt.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Det kan gå blixtsnabbt när det gäller att rasera komtroller, men när det gäller skärpta kontroller gäller sävlighet och vidsträckta utredningar. Om S tror att det är för att inte stöta sig med röstboskap via klanledare bör dom istället se till realiteter där “deras” klanledare förlorat makt till växande ungdomsbrottslighet som struntar i dom galmla klanerna och istället är inriktade på att bli ledande maffia, en anledning till gängstrider.
    S biter alltså sina egna händer, och oskyldigas blodiga, i sin enastånede slapphet/strategi i att fördröja verkliga insatser mot invandrarbedrägerier. I varje PK-styrd stat, likt Sverige idag, vågar medarbetare i statlig tjänst naturligtvis inte säga vad man tycker då jobbet då riskerar att försvinna snabbt på alla möjliga sätt. PK-styrning är inget nytt, snarare en kvarleva från vårt ursprung i flockar. Det är nog klarast synligt i primitiva vargsamhällen där ledaren styr genom att nicka, vrida och blicka. Hitlers sista år vid makten lär ha gått till på liknande sätt, så att knappt någon vågade informera (Löfven) om riktigt dåliga nyheter. Alltså fler flerårslånga utredningar på löpande band istället för krafttag, medans skutan fortsätter i full fart mot klart utritade men osynliga grynnor.

  • Lämna ett svar

    Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *