100-tals registrerade på samma adress i smörgåsbordet Sverige

publicerad 9 december 2019
- av NewsVoice
Mikael Oscarsson (KD) 8 dec 2019. Foto: Lisa Liljefors för SVT
Mikael Oscarsson (KD) 8 dec 2019. Foto: Lisa Liljefors för SVT
Mikael Oscarsson (KD) 8 dec 2019. Foto: Lisa Liljefors för SVT

NOTERAT. "Sverige har nu 392,000 personer med spökidentitet i ett växande parallellsamhälle" och "om svenska folket verkligen kände till det här skulle det bli ett ramaskri", skriver Christer Nilsson för NewsVoice. Nu kommer det.

Kristdemokraterna kräver att lagen ändras för att stoppa kriminella från att utnyttja det svenska skattesystemet som kostar skattebetalarna miljardbelopp.

"Jag tror att stora delar av svenska folket tycker det är naivt och ofattbart att man inte agerar", säger riksdagsledamoten Mikael Oscarsson (KD).

Många har falska ID-handlingar och utnyttjar systemet maximalt, även för att finansierakriminalitet.

I ett stort flerfamiljshus i Hässelby i västra Stockholm har hundratals personer varit registrerade på en och samma adress." ... "Adressen är inte unik, det finns även andra adresser i Stockholm och även i andra storstäder där många med samordningsnummer är registrerade." - SVT

"Som det är nu är det fin miljö i Sverige för organiserad brottslighet att verka i", säger riksdagsledamoten Mikael Oscarsson (KD).

Kriminella utländska medborgare som bor i utlandet kan utnyttja samordningsnummer på olikasätt tex att få utbetalningar av moms eller skatteavdrag vid rut- och rotarbeten.

"Vi jobbar med ett snabbspår för att kunna skärpa lagstiftningen i närtid och därutöver en utredning som ser över hela systemet med samordningsnummer", säger finansminister Magdalena Andersson (S) till SVT, men Kristdemokraterna anser att det går för långsamt.

Text: NewsVoice