Avslöjande: Så här kan du skaffa spökidentitet med samordningsnummer

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 7 december 2019
- Christer Nilsson
Rökande man med huva. Foto: Vadim Kaipov. Licens: Unsplash.com

DEBATT. Sverige har nu 392,000 personer med spökidentitet i ett växande parallellsamhälle. Samordningsnummer infördes år 2000, bestämmelsen finns i §18a Folkbokföringslagen. Detta nummer var tänkt att användas av svenska myndigheter som identitet på personer ej folkbokförda i Sverige om det tex saknar uppehållstillstånd i väntan på asyl.

Christer Nilsson har ingen spökidentitet
Christer Nilsson – Foto: Johan Arvidsson

Text: Christer Nilsson, historiker | Rökande man med huva. Foto: Vadim Kaipov. Licens: Unsplash.com

Samordningsnumret tilldelas av Skatteverket på begäran av exempelvis Transportstyrelsen, Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen eller Migrationsverket. I dag har myndigheterna tappat kontrollen över vilka som är här. Ihållande och entydiga varningar från gränspolisen talar om att kaos råder i Sverige.


Enligt rapporter har nu 873,000 personer samordningsnummer, varav 45 procent inte har styrkt sin identitet, dvs 392,000 personer, vilket är lika många som alla invånare i Malmö och Karlskrona tillsammans. Vilka är de? Varifrån kommer de? Var finns de? Ingen vet.


Ett fysiskt ”darknet” med spökidentiteter

Om svenska folket verkligen kände till det här skulle det bli ett ramaskri. Vi har ett parallellsamhälle som bara växer. Det är människor som är rättslösa, utnyttjas som svart arbetskraft, är grovt kriminella, eller vars avsikter att vara här är helt okända. Det existerar nu rena ”ID-fabriker” som förfalskar pass och ordnar med samordningsnummer mot betalning och här pekas bla uzbeker ut.

Vill du inte betala kan du ordna det själv, så här:

  1. Registrera en tilltänkt bil hos Transportstyrelsen och
  2. faxa över din falska passidentitet (som aldrig kontrolleras). Enda kontrollen är en slagning på bilen att det inte är något fel på den.
  3. Transportstyrelsen uppdrar sedan åt Skatteverket att ge vår spökperson ett samordningsnummer så att han kan köpa bilen.

Sedan går det inte att hitta någon ägare på den bilen eftersom personen inte finns i Sverige. Denne kan ha 150,000 i skulder på bilen, obetalda P-avgifter, obetald trängselskatt mm.

Läs mer av Christer Nilsson: Migrationskrisen ger oss parallella samhällen och kostar 250 miljarder kr per år

Åkte du fast? Inga problem. Skaffa ny spökidentitet…

I dag är det okänt hur många sådana Mercedes, Audis eller BMW:s som kör runt i Sverige. En ren kurragömmalek. Om du mot all förmodan skulle bli påkommen av polisen använder du dig av ytterligare ett reptrick – du söker omedelbart asyl och därmed är den tilltänkta rättsapparaten som genom ett trollslag försatt ur spel. Simsalabim. Du är nu en helt annan person och kan söka ett nytt samordningsnummer!

Swisha Christer NilssonOm du inte ens har lust att söka ett samordningsnummer och trassla med ID-papper kan du helt enkelt bara skicka in en självdeklaration, eller ta ett svartjobb och din arbetsgivare skickar in kontrolluppgift. Hepp! Då har du ett samordningsnummer – och har den gyllne biljetten till välfärdsparadiset.

Skatteverket ger i dag samordningsnummer till personer oavsett om de är illegala invandrare eller inte. Verket får inte ens kontakta gränspolisen för kontroll. En helt surrealistisk bild. Skatteverket har inte uppdraget att vara den som har 100 procent kontroll på identiteten utan måste förlita sig på alla andra myndigheter. Ett moment 22. Systemet med samordningsnummer är ett sällan skådat haveri.

Text: Christer Nilsson, historiker

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq