Mehdi Nodehi: Ta sociala, konstruktiva och politiska initiativ för samhället och planeten

publicerad 4 december 2019
- av NewsVoice
Mehdi Nodehi, 2018. Privat foto.
Mehdi Nodehi, 2018. Privat foto.
Mehdi Nodehi, 2018. Privat foto.

DEBATT. "Låt oss diskutera koldioxid, Greta Thunberg och veckans demonstrationer mot det så kallade klimathotet", skriver Mehdi Nodehi på Facebook. Han vill att vi ska hitta en väg ut ur polariseringen till ett vettigare samtal om klimatet. NewsVoice publicerar debattinlägget.

Under veckan som gått har jag observerat dramatiska diskussioner på sociala medier och i vanlig ordning är debatten uppdelad i två kraftigt polariserade läger som hatar och anklagar varandra, helt enligt de oligarkägda massmediernas taktik för att gegga till ämnet, komma bort från en nyanserad debatt som kan ge klarhet i frågan.

Ena lägret är hatiska mot Greta Thunberg och menar att miljöproblemen inte alls existerar och det andra lägret har helt köpt mainstream-tolkningen att världen snart går under på grund av koldioxidutsläpp och att alla som kritiserar Greta är lata vita män, som vägrar släppa taget om sin bensinbil.

Personligen är jag helt övertygad om att Greta Thunberg är genuin och har goda intentioner. Däremot är jag lika övertygad att den globalistiska oligarkin har lyft fram, utnyttjat och manipulerat Greta med falsk information i syfte att utnyttja henne för att föra igenom sin egna agenda. Jag syftar på Agenda 2030, som under fina humanitära rubriker syftar till att bygga en global klimatdiktatur.

Läs mer: Ropen på ”klimatdiktatur” växer, Per Bauhn, SvD debatt

Polariseringen, förvirringen och manipulationen är total i både sociala medier och i massmedier, men om vi tar ett steg tillbaka, försöker lyssnar på varandra, tar bort all hat och alla anklagelser gentemot varandra kanske vi kan få lite klarhet i frågan.

Vad finns det för logiska vurpor i stackars förskräckta Gretas världsbild och denna numera globala klimatrörelse? Vad känns intuitivt fel och går emot mitt sunda förnuft?

1. Att vi ska drivas av panik och rädsla. “I want you to Panic”. När har det någonsin kommit något gott ur panik och rädsla? Ska vi verkligen grunda ett nytt samhället baserat på skräck och panik istället för inspiration, gemenskap, glädje och sunt förnuft?

2. Att ALL fokus i Gretas problemformulering ligger på att den naturliga gasen #koldioxid är boven i dramat. FAKTUM som vi alla har lärt oss i skolan är att koldioxid är en del av fotosyntesen och växternas #cellandning och därför absolut livsviktigt för både människan, djurens och växtriket. Koldioxid varken toxisk eller farlig. https://sv.wikipedia.org/wiki/Koldioxid

3. Koldioxid är inte den största och viktigaste växthusgasen. Tro det eller ej, men det är vattenånga i atmosfären som bidrartill mellan 50-90 % av växthuseffekten. Läs om växthusgaserna på Wikipedia så kan du se själv. Om nu vattenånga bidrar mest till växthuseffekten,varför pratas det inget om att minska utsläpp av vattenånga?

4. Att inget fokus läggs på giftiga industriframställda kemikalier såsom pesticider, GMO, konserveringsmedel, färgämnen, hormonstörandeämnen i våra livsmedel och i vår närmiljö. Upp-och-ner-vänt som detta är så ser den globalistiska oligarkin på dessa kemikalier som lösningar och inte problem. Det har exempelvis föreslagits att GMO och cancerframkallande pesticider som en lösning till "klimathotet", trots att GMO och cancerframkallande pesticider dödar bin, förstör ekosystem och gör oss sjuka.

Läs mer: Ekologisk mat är sämre för klimatet (Chalmers)

Man har t.o.m på senare tid börjat föreslå kannibalism som lösning för att "rädda klimatet".

Läs mer: Neokannibalism: ”Klimatalarmismen har tagit en makaber vändning”

5. Greta Thunbergs resa från okänd ungdom till klimatprofet var ett proffetionellt PR-trick i världsklass.

Det hela började med att en viss klimatprofil (läs klimatlobbyist) vid namn Bo Thorén letade efter unga profiler som kunde "få fart på klimatrörelsen". Bo Thorén fick då nys om Greta Thunberg via hennes mor kändisen Malena Ernman. Redan en månad innan Gretas skolstrejk träffades Bo Thorén och Malena Ernman och planerade hur Greta skulle framställas som klimathjälte genom en skolstrejk för klimatet.
Bo Thorén tippsade sedan PR experten och den uttalade globalisten Ingmar Rentzhog, som var ordförande för tankesmedjan Global Utmaning, som helt finansieras av miljardären Kristina Persson, den före detta framtidsministern i Stefan Löfvens regering.
 

Rentzhog har själv erkänt på sociala medier att han visste om att Greta skulle genomföra en skolstrejk veckan innan hon gjorde det, men som den PR expert han är så framställde han Gretas skolstrejk som helt spontan, dv.s att han bara råkade gå förbi Greta och på så vis "upptäckte henne".

Att använda barn på det här sättet och försöka manipulera folk är inget annat än en klassisk propagandametod och avancerad härskarteknik.

Det började alltså INTE med en spontan oskyldig skolstrejk, utan det hela var en iscensatt PR-kupp med en specifik agenda, men tro för guds skulle inte mig.
Informationen finns på flertalet olika källor så efterforska själv för att skapa din egen uppfattning.

Men miljöproblemen är högst verkliga

Sist av allt vill förtydliga att miljöproblemen är högst verkliga och vi har mycket att jobba för att ställa om vårt samhälle så att vi kan leva i större harmoni med ekosystemen och sluta vara så destruktiva mot vår moderplanet, men tro inte för en sekund att den globalistiska oligarkin som manipulerat, kapat och skrämt vettet ur Greta och klimatrörelsen, på något sätt vill ha ut något gott utav det här.

Att med hjälp av sina medier reducera miljödebatten till att enbart prata om “klimathotet” är ett sätt för den globalistiska oligarkin att skapa ett stort uppvaknande och använda det till sin egen fördel så att de kan bygga sin globalistiska diktatur med en världsregering med total ekonomisk och politisk kontroll över varenda individ och nation på planeten. Det är det som är planen, men självklart döljs den agendan under fina namn och rubriker såsom “omställning för klimat”, “Eko-revolution”, “Gröna vågen” “Agenda 2030” osv.

Ta egna sociala, informativa, politiska och entreprenöriella initiativ

Så låt oss inte falla för den globalistiska oligarkins taktik, utan vara minst lika smarta som som dem och istället nyttja situationen till HELA MÄNSKLIGHETENS fördel genom att syna den globalistiska oligarkin höja vår medvetenhet bortom hat mot Greta och polariseringen och samtidigt vägra acceptera deras lömska s.k. lösningar mot en totalitär klimatdiktatur.

Istället kan vi ta egna sociala, informativa, politiska och entreprenöriella initiativ för att föra fram de verkliga lösningarna, vilka det finns ett överflöd av. Jag pratar om alltifrån självförsörjande arkitektur, miljöbyggen, permakultur, närodlat och ekologiskt, fossilfri energi, bygga med hampa, starkare lokalsamhällen, direktdemokrati osv. Det finns många initiativ och det är där vår fokus ska ligga, istället för att smutskasta Greta och hata varandra.

Text: Mehdi Nodehi (finns på Facebook)