Miljöministern nomineras till Årets Förvillare 2019

6
Isabella Lövin nomineras till Årets Förvillare 2019. Pressfoto: UNFCCC
Isabella Lövin, 10 dec 2019. Pressfoto: UNFCCC

DEBATT. Teknologie doktor Lars Bern nominerar miljöminister Isabella Lövin till debattpriset Årets Förvillare 2019. Tidigare har Strålsäkerhetsmyndigheten och en SVT profil nominerats inför den kommande folkomröstningen.

Debattpriset Årets Förvillare är inspirerat av föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) som på 1980-talet lanserade priset med samma namn. En av de drivande krafterna bakom att priset delas ut varje år är professor Dan Larhammar från VoF som idag är preses på Kungliga Vetenskapsakademin (KVA), en institution med stor kunskap i klimat- och miljöfrågor.

Extrakt från Lars Berns motivering:

Vetandets Värld: "Forskningen som tog hål på myten om ökenspridning". Skärmdump från SR.se. Foto: NOAA, Wikimedia, Public Domain
Vetandets Värld: “Forskningen som tog hål på myten om ökenspridning”. Skärmdump från SR.se. Foto: NOAA, Wikimedia, Public Domain

”Jag har vid några tillfällen det senaste året hört henne i Public Service tala om den växande ökenutbredningen. Detta är en uppseendeväckande desinformation för att komma från en miljöminister som rimligen är bättre informerad. Det innebär att hon medvetet ljuger för att gynna sin politik och att det alltså inte kan röra sig om okunnighet.

Hon sprider även påståenden om framtida torkkatastrofer p.g.a. pågående klimatförändring, vilket även strider mot en lätt observerbar verklighet.

Hur det förhåller sig med öknarna i världen har redovisats i radioprogrammet Vetandets Värld och finns därutöver dokumenterat i rader av andra studier.”

Se den kompletta motiveringen

Omröstningen till Årets Förvillare 2019 på bloggen Aretsforvillare startar senare i december. Ytterligare kandidater till röstningen kan fortfarande lämnas in.

Sammanställning: NewsVoice

Källa

Lars Bern: Därför svamlar Löfven och Lövin om ”klimathotet”

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

6 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Hans Hjelm
Hans Hjelm
Gäst
18 december 2019 kl 07:39

Överraskning! Greta Thunberg BIOPIC avslöjar att kameror rullade från dag en av hennes “virala” stigning. Tonårsmiljöaktivisten Greta Thunberg är föremål för en kommande dokumentärfilm – gjord av en besättning som har följt henne sedan de första dagarna av hennes skolstrejk.
Thunberg kan lägga till en dokumentärfilm till sitt växande CV. Direktör Nathan Grossman har följt den unga Greta från hennes sittande på trottoaren framför det svenska parlamentet, till det stora havet ombord på $ 4 miljoner tävlingsyachten Malizia II.
Hennes föräldrar har försökt göra henne till en kändis sedan hon bara var 12 år gammal, bara för att deras exploaterande TV-showidé förkastades av den svenska sändaren SVT. Thunbergs föräldrar, operasångare Malena Ernman och skådespelaren Svante Thunberg, är båda berömda i sig, och det är inte svårt att se hur deras anslutningar kan ha påskyndat processen genom vilken Thunberg blev den allestädes närvarande symbolen för klimatförändringar.
Hennes uppgång har varit noggrant koreograferad, hennes skolstrejk berömd på sin första dag av Ingmar Rentzhog av klimatförändrings sociala nätverk “We Don’t Have Time.” Rentzhog, som redan är vän med Thunbergs föräldrar, har redan anklagats för att ha använt flickans bild för att samla in miljoner dollar för sitt företag – vilket gjorde henne till ett hushållsnamn under processen.
Det finns redan tecken på att allt inte är bra i Thunbergs värld. Även när hundratusentals människor deltog i en skolstrejk i Madrid för att markera hennes uppträdande på den senaste klimatkonferensen och EU slutligen förklarade en klimatnödfall förra månaden, ligger lösningarna långt efter den förklarade omfattningen av problemet.
Thunberg själv klagade över att ett år med strejk i skolan i grunden inte har åstadkommit något, utsläppsmässigt – att planeten inte är längre ifrån en viss undergång än innan hon började sin anmärkningsvärda framgångsrika kampanj för att skämma världsledare att bry sig om.
Panik ger aldrig kloka beslut, men globala myndigheter tar emellertid Greta Thunbergs råd att agera som om huset brann. Om de inte är försiktiga kommer det att vara det.
https://www.rt.com/news/476133-greta-documentary-rise-to-fame/

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Hans Hjelm
30 december 2019 kl 19:15

Hans du har nog rätt. Tänk dig att du hade ett tema som du skulle vilja att världsbefolkningen blir varse om. Om du skulle sitta framför din arbetsplats eller riksdagshuset och strejkar för detta. Det skulle absolut inget hända om du inte hade 1 det rätta tema ( gifter i maten, mediciner, jordbruksartiklar, strålning, eutanasi är ett icke tema) 2 uppbackning av dem som hade makten 3 sponsorer. Du skulle sitta och möjligen beröra några förbipasserande som sedan glömmer dig.
Det är synd om Greta som har manipulerats att leva i skräck för vinningen skull, kanske hon vakna en dag och inser själv det. Det är cynisk att använda en ungdom för sin agenda, det vore ärligare att belysa de verkliga faror. Klimatkonferensen visar med all önskvärd tydlighet att det är bara fråga om pengar och inte om människan bättre mående. Det enda positiva med hela cirkusen är att fler människor har blivit uppmärksam på hur vi hanterar vår jord och våra egna liv.

Anders Wiman
Gäst
16 december 2019 kl 15:29

Dagens politiker Lämnar mig med en gapande mun av förvåning. Hur dum kan man bli ?
Deras heder kommer ju att för alltid, åtminstone hela livet och berättas skrönor om även långt efter att de är avlidna. Som kommer att skrattas åt: Har du hört vad Lövin påstår? Påstådde?
Gårdagens Norgehistorier kommer att bli Lövin-historier.
Fast å andra sidan så kan liknande epitet sättas på väldigt många inom denna regering som måste betecknas som vår största katastrof i modern tid. Jag undrar hur de orkar fortsätta leva i sin fantasivärld?

Birgit Sjölander
Birgit Sjölander
Gäst
Reply to  Anders Wiman
30 december 2019 kl 19:50

Anders i motsatts till dig tror jag faktiskt inte att de i regeringen är okunnig eller oinformerat. Jag tror snarast att de följer en agenda som de har blivit tillsagt att följer. Vilket är värre? Att göra saker trots att man vet att de är fel eller att vara okunnig. Jag tror det första är värre och visa dåliga karaktärsdrag. Så länge de känner sig uppbackat av de styrande kommer de dessa människor att följa vad de skall följa, först när systemet krackelerar kommer nästa karaktärsdrag fram nämligen som man kalla på tyska ” vändehals” då kommer vissa att vända 180 grader och “kämpar” ivrigt för motsatsen av det de tidigare har förespråkat. Detta är känd i historien, nazitiden, sammanbrott av DDR och möjligen i nyare tid hemvändande ISIS-kämpare.

Hans Hjelm
Hans Hjelm
Gäst
16 december 2019 kl 14:42

Revolutionären och bolsjevikledaren Vladimir Lenin har länge varit död. Lenin som var marxistisk teoretiker och ledare för bolsjevikpartiet drivande i den ryska revolutionen och en av grundarna till Sovjetunionen.
Efter hans död fördes kvarlevorna till huvudstaden för uppvisning i öppen kista och balsamering. Kroppen finns sedan dess bevarad på Leninmausoleet vid Röda torget i Moskva.
Leonid Krasin, som var framträdande inom bolsjevikpartiet, trodde att vetenskapen i framtiden skulle hitta ett sätt att väcka döda till liv, med förhoppningen om att Lenin en dag skulle kunna återvända till jordelivet. Klimatisterna verkar tro att “folkledaren” Lenin har återuppstått i gestalt av den nya “folkledaren” Greta Thunberg.

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
16 december 2019 kl 14:06

Det vore mycket intressant att få veta varifrån ministern fått sina uppgifter och hur dessa kontrolleras.