Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

20%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Miljöministern nomineras till Årets Förvillare 2019

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 16 december 2019
- NewsVoice redaktion
Isabella Lövin, 10 dec 2019. Pressfoto: UNFCCC
Isabella Lövin nomineras till Årets Förvillare 2019. Pressfoto: UNFCCC
Isabella Lövin, 10 dec 2019. Pressfoto: UNFCCC

DEBATT. Teknologie doktor Lars Bern nominerar miljöminister Isabella Lövin till debattpriset Årets Förvillare 2019. Tidigare har Strålsäkerhetsmyndigheten och en SVT profil nominerats inför den kommande folkomröstningen.

Debattpriset Årets Förvillare är inspirerat av föreningen Vetenskap och Folkbildning (VoF) som på 1980-talet lanserade priset med samma namn. En av de drivande krafterna bakom att priset delas ut varje år är professor Dan Larhammar från VoF som idag är preses på Kungliga Vetenskapsakademin (KVA), en institution med stor kunskap i klimat- och miljöfrågor.

Extrakt från Lars Berns motivering:

Vetandets Värld: "Forskningen som tog hål på myten om ökenspridning". Skärmdump från SR.se. Foto: NOAA, Wikimedia, Public Domain
Vetandets Värld: “Forskningen som tog hål på myten om ökenspridning”. Skärmdump från SR.se. Foto: NOAA, Wikimedia, Public Domain

”Jag har vid några tillfällen det senaste året hört henne i Public Service tala om den växande ökenutbredningen. Detta är en uppseendeväckande desinformation för att komma från en miljöminister som rimligen är bättre informerad. Det innebär att hon medvetet ljuger för att gynna sin politik och att det alltså inte kan röra sig om okunnighet.

Hon sprider även påståenden om framtida torkkatastrofer p.g.a. pågående klimatförändring, vilket även strider mot en lätt observerbar verklighet.

Hur det förhåller sig med öknarna i världen har redovisats i radioprogrammet Vetandets Värld och finns därutöver dokumenterat i rader av andra studier.”

Se den kompletta motiveringen

Omröstningen till Årets Förvillare 2019 på bloggen Aretsforvillare startar senare i december. Ytterligare kandidater till röstningen kan fortfarande lämnas in.

Sammanställning: NewsVoice

Källa

Lars Bern: Därför svamlar Löfven och Lövin om “klimathotet”


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq