Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

43%

43.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 25/4 kl 13:45.

Därför ska Navid Modiri tatuera in Joe Rogans ansikte på sin rumpa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 december 2019
- NewsVoice redaktion
Samtalsledaren Navid Modiri, 2019. Pressfoto: Jens Nordström via agenturen ROA.se

“Den 12 december ska jag tatuera in Joe Rogans ansikte på min rumpa. ‘Varför?’ frågar många. Här har ni svaret.” Det skriver samtalsaktivisten Navid Modiri. Joe Rogan från New Jersey är en av USA:s största poddare känd för sina långa djupintervjuer med intressanta människor.

Bild: Samtalsledare Navid Modiri, 2019. Pressfoto: Jens Nordström via agenturen ROA.se

Modiri annonserar att han ska starta podden “How can we?” och projektet går av stapeln i Kalifornien där han under tre veckor ska podda tillsammans med Aron Flam och Henrik Jönsson. Modiris ursprungliga inspirationskälla är poddaren Joe Rogan som för närvarande har över 6,9 miljoner prenumeranter på sin kanal.

Så här förklarar Navid Modiri sitt arbete som samtalsaktivist:

“Ett av vår tids största problem är de ökade avstånden mellan människor och de missuppfattningar, konflikter och ökade nivåer av främlingskap som följer. Digitaliseringen har gjort det möjligt för oss att koppla ihop våra datorer men också att slippa prata med och umgås med människor som inte tänker, pratar eller känner som oss. Det uppstår grupperingar, filterbubblor och polarisering mellan landsbygd och stad, mellan rika och fattiga, mellan progressiva och konservativa, mellan kristna och muslimer, mellan unga och gamla.

I en värld där alla har varsin världsbild är det svårt att förstå varandra. I en värld där alla pratar för att få rätt är det svårt att lyssna. I en värld där vi hela tiden ska dela upp oss i vi och dem är det svårt att skapa ett gemensamt samhälle. Jag tror att vi behöver förändra samtalet för att kunna förändra samhället.

Därför är jag samtalsaktivist.”

Navid Modiri på YouTube


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Joe Rogan