Därför ska Navid Modiri tatuera in Joe Rogans ansikte på sin rumpa

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 december 2019
- NewsVoice redaktion
Samtalsledaren Navid Modiri, 2019. Pressfoto: Jens Nordström via agenturen ROA.se

“Den 12 december ska jag tatuera in Joe Rogans ansikte på min rumpa. ‘Varför?’ frågar många. Här har ni svaret.” Det skriver samtalsaktivisten Navid Modiri. Joe Rogan från New Jersey är en av USA:s största poddare känd för sina långa djupintervjuer med intressanta människor.

Bild: Samtalsledare Navid Modiri, 2019. Pressfoto: Jens Nordström via agenturen ROA.se

Modiri annonserar att han ska starta podden “How can we?” och projektet går av stapeln i Kalifornien där han under tre veckor ska podda tillsammans med Aron Flam och Henrik Jönsson. Modiris ursprungliga inspirationskälla är poddaren Joe Rogan som för närvarande har över 6,9 miljoner prenumeranter på sin kanal.

Så här förklarar Navid Modiri sitt arbete som samtalsaktivist:

“Ett av vår tids största problem är de ökade avstånden mellan människor och de missuppfattningar, konflikter och ökade nivåer av främlingskap som följer. Digitaliseringen har gjort det möjligt för oss att koppla ihop våra datorer men också att slippa prata med och umgås med människor som inte tänker, pratar eller känner som oss. Det uppstår grupperingar, filterbubblor och polarisering mellan landsbygd och stad, mellan rika och fattiga, mellan progressiva och konservativa, mellan kristna och muslimer, mellan unga och gamla.

I en värld där alla har varsin världsbild är det svårt att förstå varandra. I en värld där alla pratar för att få rätt är det svårt att lyssna. I en värld där vi hela tiden ska dela upp oss i vi och dem är det svårt att skapa ett gemensamt samhälle. Jag tror att vi behöver förändra samtalet för att kunna förändra samhället.

Därför är jag samtalsaktivist.”

Navid Modiri på YouTube


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

Tags: Joe Rogan
 • Owen Benjamin går in på djupet om det.
  Han har flertal videos om det.
  Jag kan endast instämma i hans analys men jag misstänker att det är mer Vox day som är hjärnan (analytikern).

  How Gatekeeping Works” Owen Benjamin

  https://youtu.be/v3aToUtShJ4

  Tittar vi tex på det senaste avsnittet som Owe är inbjuden hos Rogan.
  Rogan får alltid säga en sanning (hook). I det fallet, jakt. För att sedan börja spinna loss och sälja in (dmt) droger och lösfittor. Han bjuder även in en gäst som inte låter Owen tala.
  Rogan är tungt uppbackad av YouTube. Just avsnittet med Owen växer inte i tittarsiffror på månader trotts att Owens tittare har vuxit enormt senaste halvåret.

  Owen är väldigt kontroversiell. Det finns verkligen två sidor av detta gräl. Men det jag håller med Owen är att Rogan definitivt är en grindvakt.

 • Joe Rogan är ett klassiskt exempel på en gatekeeper.
  Navid Modiri har två val efter det.
  Antigen totalt naiv och hyfsat pantad som inte på mindre än några avsnitt av Rogan förstår det eller så spelar han i samma team som Rogan.
  Har inte tittat på något om Navid, kommer antagligen inte göra det heller.

  • Kan du definiera vad du menar med gatekeeper (grindvakt) i detta sammanhang?

   Har du bevis för att Rogan är en grindvakt?

   Hur menar du att han uppfyller rollen som påstådd grindvakt? Hur gör han?

   Vilka intressen menar du att Rogan skyddar?

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *