Privatlån utan säkerhet hos Julakoncernens nya Wästgöta Finans

publicerad 23 december 2019
- Extern skribent
Privatlån utan säkerhet. Foto: Tumisu. Licens: Pixabay.com

PRIVATEKONOMI. Wästgöta Finans är den nyaste medlemmen i den stora Julakoncernen som omfattar flera olika varuhus och varumärken. Bolaget är verksamt inom finanssektorn och erbjuder privatlån utan säkerhet med rörlig ränta.

Jula Holdingkoncernen är verksamma inom handel, fastigheter, logistik, hotell och finans. I deras verksamhet ingår även retail-företagen Jula och Hööks tillsammans med Jula Logistics, G&K Blanks Fastigheter, Jula Hotell & Konferens och Wästgöta Finans. Jula AB är ett familjeägt företag med 3000 anställda.

Bolaget etablerades 1979 och år 2018 hade det en omsättning på cirka 7 miljarder kronor. Koncernens huvudkontor finns i Skara där företaget grundades.

Wästgöta Finans lanserades i början av 2019 för att Jula Holding-koncernen vill ha möjligheter att erbjuda flexibla privatlån till sina existerande kunder.

Alla som behöver ett privatlån kan dock ansöka om lånet och man måste inte vara  kund hos något av koncernens företag för att få låna. Wästgöta Finans vill erbjuda ett tryggt alternativ för lån och fokuserar på snabba beslut, utbetalningar samt bra villkor.

Wästgöta Finans strävar efter att kunna erbjuda sin låneprodukt till låga priser, vilket är en strategi som har lett till Julakoncernens framgångar.

Håkan Nyberg är VD

Håkan Nyberg är Wästgötas Finans nya VD. Han har erfarenheter från många olika ledande positioner i svenska och internationella finansiella bolag. Han har bland annat varit VD för Ikano Bank, Nordnet Group, Entercard International och har även haft ledande befattningar inom Föreningssparbanken. I ett pressmeddelande uttalar sig Håkan Nyberg om den nya rollen:

“Jag har egentligen hela min yrkesverksamma karriär inom finanssektorn, men är faktiskt ursprungligen ingenjör. Idag är det viktigt med kunskap inom programvara och teknologi, och där känner jag mig trygg.

Det jag kan är att leda och utveckla verksamheter i ett datadrivet och teknologiskt sammanhang och det handlar det mycket om idag. Att låna ut pengar är i många stycken en analytisk process, man behöver hantera data för att låna ut pengar och hantera kundrelationen.”

På Wästgöta Finans sker låneansökningar genom företags webbsida www.wastgotafinans.se och all kommunikation med bolaget är digital. Nybergs kunskaper inom teknologi och datahantering lämpar sig därför väl för det nya företagets arbetsmetoder. Kunder som genomför en låneansökan legitimerar sig och signerar låneavtal med BankID.

Privatlån utan säkerhet med individuell ränta

Lånen är utformade för att passa Julakoncernens kunder och andra personer som behöver ett privatlån utan säkerhet. Enligt Wästgöta Finans är det många av deras kunder som lånar till renoveringar av hemmet, men lånet är inte öronmärkt för något specifikt som till exempel ett billån är.

Ett privatlån utan säkerhet innebär att låntagare inte behöver sätta huset, bilen eller något annat av monetärt värde som säkerhet. Wästgöta Finans erbjuder individuell ränta.

Genom att göra en kreditupplysning bedömer de låntagarens återbetalningsförmåga och personliga ekonomi för att bedöma vilken ränta som är mest lämplig.

Extern skribent


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq