Robert Aschberg jagar medborgarjournalisten Lamotte

publicerad 4 december 2019
- av NewsVoice
Robert Aschberg (reklamfoto från ViaPlay) och Jokaim Lamotte (privat foto). Montage: NewsVoice
Robert Aschberg (reklamfoto från ViaPlay) och Jokaim Lamotte (privat foto). Montage: NewsVoice
Robert Aschberg (reklamfoto från ViaPlay) och Jokaim Lamotte (privat foto). Montage: NewsVoice

NOTERAT. Robert Aschberg har i flera månader försökt få tag på medborgarjournalisten Joakim Lamotte, som menar att det handlar om att personer skrivit olämpliga kommentarer på hans Facebook-sida. Lamotte skriver att det är polisens sak att avgöra om det som står där går emot svensk lagstiftning.

Robert Aschberg och Frida Boisen som är programledare för TV-serien Trolljägarna verkar ha en annan åsikt. När Lamotte inte vill ställa upp på en intervju kontaktade Aschberg Lamottes fru på hennes arbetsplats trots att hon inte är inblandad i Lamottes arbete som oberoende journalist.

Lamotte skriver på Facebook:

“Om jag skall göra en intervju med Robert Aschberg så skall den direktsändas och inte klippas ihop på deras villkor. Annars får det vara.

Men, vad gör Robert Aschberg när han inser att jag inte tänker ställa upp i hans program? Jo, han ringer till min frus arbetsplats! Det är helt oacceptabelt. Han får gärna ge sig på mig hur mycket han vill, men att kontakta min frus arbetsplats är bortom alla rimliga gränser.

Min familj lever redan under stor press med galningar som ringer och lämnar hot. Det sista vi behöver är att Robert Aschberg ringer från Trolljägarna till min frus arbetsplats.

Vad är det han vill? Försöker han skrämmas genom att markera mot min fru?
Det är skamligt. Jag har ringt idag för att konfrontera Robert Aschberg med detta, men nu svarar han inte.”

Den medborgarjournalist som senast knackade på Robert Aschbergs lägenhetsdörr hette Bechir Rabani.

Text: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

 • Att försöka gå runt och hugga någon i ryggen, såsom att ställa oinblandade fruar till svars för makes handling, är den emotionella tonen “Lömskt hat”. Fascism är faktiskt ett bättre tillstånd eftersom den är rakt på.

 • Lamotte ska nog se upp. När bankmaffians girige grindvakt har kallats in kan det gå som det gick för Bechir Rabani. Plötslig “hjärtinfarkt”… och radering av hans existens på Wikipedia,

  Bechir Rabani var inte nådig i sin granskning av Aschberg och knackade på hos Aschbergs fru, såsom Aschberg själv håller på mot andras fruar.

  Bechir Rabani sänkte Aschberg totalt i sin egen granskning. Lamotte kan med fördel hänvisa sina tittare till den videon, samt fortsätta hålla sig dold, samt se till att vara mycket väl skyddad från Aschberg, eller andra agenter, före vid och efter en ev. direktsänd intervju.

  Men personligen ser jag det som så att Aschberg är diskvalificerad som journalist och skall bojkottas helt såsom man undviker en pestsmittad råtta. Det är inte hans frus fel. Hon skall lämnas ifred. Hon lider nog ändå.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *