Afrikas flyktingströmmar beror på Frankrikes exploatering

30
Matteo Salvini - Pressfoto matteo Trani, Italienska inrikesministeriet, Wikimedia Commons, CC BY 3.0 it
Matteo Salvini tar krafttag för att lösa migrationsfrågan – Foto: Matteo Trani, Italienska inrikesministeriet, Wikimedia Commons, CC BY 3.0 it

NOTERAT. Italiens vice premiärminister Matteo Salvini och utrikesminister Luigi Di Maio anklagar Frankrike för att exploatera och förhindra utvecklingen i Afrika. Frankrikes utsugningspolitik ger oss migrantströmmarna, hävdar de italienska toppolitikerna.

Uppgifterna ligger helt i linje med de afrikanska kontakter NewsVoice talat med. Migrationen från Afrika handlar om den postkoloniala exploateringen av Afrika och inte ett varmare klimat och ökenspridning som bla Isabella Lövin och Stefan Löfven hävdtat många gånger i svenska systemmedier. Se Lars Berns videokommentar om det, en video med över 100,000 visningar.

Italiens högerpolitiker hävdade detta redan för ett år sedan och det utlöste en politisk kris mellan Frankrike och Italien. Den 22 januari förra året sa Matteo Salvini under en direktsändning i italiensk TV (Mattino 5):

“Migrantionsproblemet har många orsaker, till exempel de som inte åker till Afrika för att skapa utveckling, utan snarare för att gripa välstånd från det afrikanska folket. Frankrike är ett av dessa länder. Italien är det inte.”

Det började i januari 2019 med att Luigi Di Maio anklagade Frankrike för att utnyttja Afrika och därför förvärra migrationskrisen. Luigi Di Maio säger att Frankrike utnyttjar kolonierna för att finansiera Frankrikes skulder.

“Från och med idag tar vi de som vill landstiga i Italien till franska Marseille. Jag kommer att uppmana till sanktioner mot de länder som koloniserar Afrika.”

Pierre Moscovici. Foto: Charles Hendelus. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Pierre Moscovici. Foto: Charles Hendelus. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Den franska socialististen Pierre Moscovici, som sedan 2014 är ledamot i den europeiska kommissionen där han ansvarar för ekonomiska och finansiella frågor inom EU menade att Luigi Di Maios uttalande var galet och oansvarigt.

Luigi Di Maio insisterade under dispyten att allt som han sagt är sant. Han menar att Frankrike ekonomiskt och valutamässigt utnyttjar 14 afrikanska stater och följaktligen förhindrar ländernas utveckling.

“Det bidrar till migrantströmmar, migranter som sedan kommer att dö i Medelhavet eller landstiga vid våra [italienska] kuster. Det är dags för Europa att ha modet att ta itu med  avkoloniseringen av Afrika.”

Debatten i Italien delade landet i två delar. Italiensk press gav delvis stöd till de två politikerna medan vissa tidningar hävdade att den afrikanska francen (CFA) inte är ansvarig för krisen i de afrikanska länder som genererat migranter.

Afrikanska intellektuella ger Matteo Salvini och Luigi Di Maio helt rätt i sina analyser. Exploateringen av Afrika ha pågått, eller snarare kontinuerligt fortsatt, sedan slaveriets dagar, ofta i skydd av skenbilden att Frankrike och andra ockuperande länder “hjälper” Afrika att utvecklas.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

30 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Jan Norberg
27 januari 2020 kl 14:48

Jag måste medge att du är en skicklig debattör, om än något svår att få grepp om.

Din hypotes om den till globala finansintressen samarbetande vänsterrörelsen delar vi sannolikt, tex Greta och Extinction Rebellions som fullt ut finansieras av dessa globalister och därmed springer deras ärenden.

Du undviker skickligt att ställa frågan varför de gör detta??

Är de så genomkorrupta att de tror sig förmögna att kunna kasta dessa globalistintressen överbord när de infört sitt kommunistiska drömsamhälle, eller är de helt så korkade att de inte inser att de är lurade??

Du gillar ju att titta i backspegeln så jag tar liknelsen med när tyska industriella finansintressen trodde att de kunde samarbeta med och styra Hitler. Vad tror du om den liknelsen??

Vi vet ju alla hur det gick i Hitlers fall och det finns ju uppenbara likheter mellan Hitler och Greta/ER, jag är i alla fall mycket orolig för hur denna konstellation av militanta vänsterdårar och tex George Soros skall sluta för vår gemensamma mänsklighet och dess framtid.

Klimatfrågan sjunker ju snabbt ihop som en ballong om man istället tittar till den skada denna oheliga allians kommer att skapa om vi inte får stopp på dårskapen.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
25 februari 2020 kl 18:18

Globalisering=Brittiska imperiets agenda.
Striden pågår enligt flera bedömare internt i Usa, Kina och Ryssland.
Än så länge mindre inom EU(?)
Daniel Estulin sade något intressant om Kina nyligen.
https://forbiddenknowledgetv.net/xi-jingping-trump-and-putin-are-on-the-same-team/
Jag uppfattar en del politiskt radikala människor som frälsta. Dom kan inte föreställa sig att deras goda rättrogna intentioner skulle kunna gå fel.
Dom stimuleras av att bekämpa de ‘otrogna’ beträffande tex jämlikhet och klimat. Hade dom haft erfarenhet av att sköta ett företag hade dom åtminstone blivit mer ekonomiskt realistiska.
Men oligarkin vill ha radikala krafter att spela ut, för såna låter sig inte påverkas av rationella argument.
Det cementerar den önskade polariseringen.
Precis som med sex är det starka känslor i omlopp.
Men det innebär ju inte att deras meningsmotståndare behöver ha rätt heller.
I de större sammanhangen finns karriärer att göra finansierat av de rika.
Jan Myrdal säger ju att han borde ha gjort sin karriär i Usa medan han var yngre.
Han tycks inte ställa sig frågan varför Usa har en sån miljö överhuvudtaget.
Och det gjorde inte Kinas kommunister heller i tillräcklig omfattning.
Dom trodde tydligen att aristokraternas socialister var genuina trots att dom hade fritt spelrum att intrigera.

Och de mer kunniga till vänster har fortfarande inte fattat att McCarthy hade rätt om kommunistinfiltration även om den skedde i samförstånd med monopolkapitalet. Och även om McCarthy, som inte fattade det sammanhanget angrep många oskyldiga.
Studentuppviglaren Cohn Bendit under 68-kalabaliken i Frankrike erkände att Cia var inblandat där.
Sånt är favorit i repris för imperiet sen århundraden.

Både Hitlerismen och kommunismen var av samma oligarki omsorgsfullt skapade resurser för att spelas ut mot varandra.
Tyska kapitalister var underordnade imperiet.

Jan Norberg
26 januari 2020 kl 12:20

@Peter Pettersson Grafström 26 januari, 2020 at 07:30 Tack för ditt svar Peter, du är sannolikt ganska bra på att lägga pussel och det skall du ha cred för, men som vanligt gäller det att ställa sig frågan vad det färdiga pusslet skall föreställa. Den samlade bilden på övergripande nivå som pusslet skall föreställa räcker ofta för att vi alla skall kunna bilda oss en uppfattning även om vi inte alltid lyckas få alla bitarna på plats, dvs budskapet som bilden vill förmedla är viktigare att se än att alla bitarna ligger på exakt rätt ställe. Hoppas att du förstår metaforen. Utan att veta så tror jag vi delar uppfattning att vi aldrig kommer att kunna finna alla bakomliggande orsaker till sakernas tillstånd i den samhällsutveckling vi ser och har sett de senaste 100 åren. För mig är det viktigaste att vända trenden så att utvecklingen börjar gå åt rätt håll, och förvisso måste man då överse med att allt inte har sin exakta förklaring. Jag tror det kallas pragmatism!! USA är inte heller för mig något 100 % lyckosamhälle men där har man i alla fall börjat med att försöka vända trenden, något vi inte sett i Sverige. Det viktiga är, och där verkar vi vara överens, att de dolda krafter som hittills kunnat manipulera de breda massorna nu släpats fram i ljuset. Om vi alla börjar inse och förstå att vi varit manipulerade av den globala finansiella eliten med Soros och andra som skickliga manipulatörer så räcker det för att vi, här och nu, med gemensam kraft skall kunna vrida utvecklingen åt rätt håll. Det som ligger i vägen för detta paradigmskifte är alla de vänstermänniskor (tex Greta) som aningslöst lierar sig med dessa globalister, läs Soros och hans anhang. Det visar att det fortfarande finns ett hinder på vägen till en bättre värld, nämligen illvilliga och hjärntvättade socialister och då måste vi börja gräva där vi står i den verklighet vi ser. Jag är en vän av polarisation i politiska samtal, det kanske har märkts, och om vi inte använder klarspråk i tilltalet till varandra så tassar vi omkring på de villkor som vänstern och globalisterna dagligen bankar in i våra medvetanden. Att censurera och i tysthet försöka stänga ned det fria och öppna samtalet är endast ett bevis på rädsla, feghet och personliga tillkortakommanden. Vi har alla våra egna och speciella hjärtefrågor som vi vill driva,… Read more »

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
27 januari 2020 kl 13:58

Vi är helt överens sen länge om att det finns en intolerant och farlig förtryckande mentalitet hos många som kallas vänster.
Och jag förstår din taktik och vill inte ta avstånd från den.
Men mitt sätt att närma mig det hela är att jag hoppas att åtminstone den mer intelligenta eller mer självständigt tänkande delen av vänstern ska släppa beröringsskräcken för att det faktiskt är den rika överklassen och dess agenter som hela tiden legat bakom framväxten av det intellektuella gods som vänstern till stor del ganska aningslöst omfattar.
Klasskampen ter sig så naturlig för de vänsterinriktade att det finns ett intuitivt motstånd mot att föreställa sig att det är något lurt med den saken.
Att faktiskt den rika överklassen har större fördelar av klasskampen än nackdelar så länge dom inte förlorar kontrollen.
Och att det är medelklassen överallt som försvagas. Eftersom medelklassen delvis genom sin numerär är källan till de flesta begåvningar som kan utmana överklassen är deras försvagning taktiskt till fördel för den överklass som höll sin beskyddande hand över sin agent Karl Marx.
Och över en mängd irrationella akademiska aktiviteter tex Frankfurtskolan.
Härur följer ingen självklar fortsättning men det ger hopp om att man på bred front börjar exponera hela den komplott mot mänskligheten som överklassen begått genom att listigt designa och kontrollera ‘oppositionen’.
Exponera hur hemliga nätverk i överklassens (och främst den anglosaxiska elitens) tjänst hela tiden varit av avgörande betydelse och fortfarande är det inom och utom EU trots att vänstern aldrig(?) och övriga mycket sällan tar upp det. Och att Rockefellers och deras gelikar är på båda sidor och gör narr av höger-vänster polariseringen.
Jag kan inte förutse hur en evoluerad och verkligen självständigt tänkande vänster skulle ta sig ut om dom omvärderade sin analys och inte längre ville vara så hjälpsamma mot sina skenbara fiender monopolkapitalisterna. Och jag är inte säker på att du skulle gilla dom då heller. Men det skulle nog leda till en intressantare debatt om man inte längre förträngde avgörande fakta.

stig lönnqvist
stig lönnqvist
Gäst
24 januari 2020 kl 12:15

Tiden kommer att visa från vilka Afrikanska länder flyktingströmmen kommer ifrån. Vilka länder som varit/är kolonisatörer till dessa länder blir ganska så klar då.
Kan tänka mej att från Sydafrika kommer det inte så många.

Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
Gäst
24 januari 2020 kl 02:01

Det sekterist-importören Löfven och tillväxt-förespråkaren Bern missar är att vi behöver nedväxt till för att alla människor ska få det bra.

Det är inte en åsikt, men ett faktum, att tillväxten nu drivits så långt att den rubbar en naturlig balans och utrotar art efter art, samt i en accelererande takt gör slut på våra naturtillgångar.

Matematiker är 100% eniga om vad som sker med ständig tillväxt, dvs. fullkomligt makabra siffror på några fåtal fördubblingar. Arkeologer har goda evidens för vad som skedde med Påskön, där populationen växte och de högg ner alla träd på sin egen ö. Tillväxten av människor, råttor och rovdrift lade sannolikt grunden till förödelsen.

Jordbruksforskare vet också att den pågående tillväxten INTE är hållbar, men att s.k. ”hållbar tillväxt” är en oxymoron, en självmotsägelse. Det finns även goda exempel på hur man överlever i hållbar balans, ex. på ön Tikopia. Population har betydelse. Ekologisk hållbarhet måste vara målet!

sten bjorsell
sten bjorsell
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
12 februari 2020 kl 13:44

Det låter som att du läst David Montgomerys bok “DIRT”.  Påskön var inte den enda stillahavsön där människorna drevs till kannibalism efter att ha förstört naturresurser med intensivjordbruk och (övergående) befolkningsökning, följt av kraftig befolkningsminskning, krig och kannibalism.  Mangaia hamnade i stort sett i samma situation och långt innan kannibalismen åt man råttor som delikatesser. Grundmeningen, att vi behöver någon slags nedväxt eller åtminstone nolltillväxt av befolkning kombinerad med intelligent utveckling av regenerativt jordbruk av den typ som Gabe Brown bl.a. förespråkar är nödvändig. Tikopia är ett exempel på en lyckad samverkan med naturen som varade extremt länge, över 1000 år. Montgomery skrev efter boken dirt en  bok med titeln “growing a revolution” där han reser runt i världen och finner bl.a. mindre kulturer där man i enlighet med Brown inser att en del av det som växer varje år måste återbördas till jorden så att följande skördar kan bli lika bra eller bättre. (T.ex halm efter skörd) Brown själv optimerar både regn och fotosyntes  för att nå samma mål. Hans farm på några tusen acres använder noll kemisk gödsling och knappt några kemiska gifter.  För snabb återhämtning av jord kan man också använda träkol gjort på skogsavfall. Kolet i träkolet håller i över 1000 år även i mycket varma klimat som Sydamerika. En win-win investering där kolet kommer till användning, till skillnad från  vansinnig CO2 särskiljning och lagring
Min åsikt är alltså att vi behöver en vettig tillväxt med hjälp av regenerativa metoder. Vi vet ju redan att fattigdom orsakar befolkningsexplosion och välstånd (Sverige innan massinvandring) leder till motsatsen. Alltså kan vi också slippa de ibland drakoniska befolkningskontroll-metoderna i Tikopia.

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  sten bjorsell
12 februari 2020 kl 17:35

Boken “Dirt” likväl som boken boken “Collapse” av Jared Diamond, som skriver sådant… som de gör, och om Påskön, kan slängas. De är bara en del i en bakvänd ond agenda som förvränger vad som är vår verkliga historia. De för bara ut vad som passar in i en historiesyn som är inom “evolution” från det som kom till… allt kom genom det inget som fanns, som skapades genom dess explosion – att förr var det primitivt… kunde ingenting, råttor… kanni-baal-ism… osv – som nu nyttjas in i agenda 2013 och målet att lamslå våra fri och rättigheter som nationer och folk. På den ön och det folk som var sjöfarande, de var alltså inte fast på ön, så var allt blomstrande, då man var intonad på sina naturliga sammanhang. Men det har kommit kataklysmer, “resets”. Statyerna är ju nästan övertäckta av “något”, och alla träd försvann. Sjuk “forskning” har inte en susning om faktisk historisk verklighet. Det har kommit “papper”… a 2013 paper was titled ‘F**k Jared Diamond’), and he has repeatedly been accused of misrepresenting facts to fit his grand narratives. Fantasierna krig Påskön och miljömässig “Collapse”är som man skriver “”Totally Wrong”. Fantasier om att de förbrukade upp allt, högg ned allt, kunde inte odla, hade inget, var så dumma, så de dukade under av råttor och kannibalism… har ingen som helst förankring i verkligheten, och alla sanningssökare ska inte låta sig duperas av globalisternas skriverier. Jorden kring där de har statyer, vilket har med sötvatten att göra, är EXTREMT näringsrik, och har kunnat ge enorma skördar. Det var inte då att “förr” var dumma, utan det är Devolution, vi är dom dumma. De hade mycket mer avancerat för sig än vi har idag, och det byggde på naturliga principer, därför ser vi inte mycket av det. De var kanske aldrig fler än 3000 – och gick då inte från tex 30000 ned till 3000 på grund av sin primitivitet. Men det var kataklysm, och så kom västerlänningar och spred sjukdom. Befolkningen dog inte ut… utan är över hälften av ursprungsbefolkningen som finns i Polynesien. Jorden de brukade på ön är EXTREMT näringsrik kring statyer och det som hör dit (men jag har inte kollat så noga) som, tror jag, hör ihop med sötvattenkällor, och jorden har analyserats är där “otroligt” näringsrik och har kunnat ge enorma skördar. Så har man debunkat det där som kallas “mata’a”. Man… Read more »

Agneta Norlin
Agneta Norlin
Gäst
Reply to  Martin Gustavsson - Vetenskapliga partiet
25 februari 2020 kl 10:53

Jag tror också tillväxttanken som är grundbulten för vårt ekonomiska system är ohållbart i längden och att vi börjar se konsekvenser av detta nu genom skuldmättnad och ekonomisk tillbakagång i många länder. Att alla pengar skapas som skuld mot ränta som gör att nya skulder skapas för att betala av räntan är en annan del av samma problem. Detta system berikar några få i världen men ca 80 % förlorar på det. Jag tror också vi måste i grunden förändra det här för att kunna leva hållbart och i balans med naturen.

Jan Norberg
23 januari 2020 kl 16:54

Jag gillar Salvini men här tror jag att han och en del italienare inte ser hela bilden, problemet med Afrika ligger inte endast på Frankrikes axlar. Iofs har Frankrike velat exploatera sina fd kolonier alltsedan de avträdde sin roll som kolonisatörer, men de är ingalunda ensamma. Italien har minsann ingen historia som de har anledning att vara nöjda med. Komplexiteten till varför Afrika inte av egen kraft kan resa sig och bli en respekterad kontinent stavas korruption i olika former. Under förevändning av sina tidigare kolonisationsäventyr så har fd kolonisatörer givit olika former av utvecklingsbistånd, men har samtidigt sett till att få olika favörer genom att uppmuntra korruption i olika former. Sverige knappast kan beskyllas för aggressiv kolonisation i Afrika, men de har ju via SIDA varit en av de största biståndsgivarna till olika länder. Allt för att visa sin godhet med svenska skattebetalares pengar. Dessutom har ju Sverige inte haft någon formell anledning att kräva några speciella favörer från dem vilka de svenska skattebetalarnas pengar delats ut till. Ta bara Pierre Schori, Olof Palme, mfl:s stöd till Zimbabve där Robert Mugabes kommunistiska förtryck till stor del kunde upprätthållas under många år samtidigt som han själv och hans klan berikade sig själva på ett sätt som inte så många svenskar känner till. Det senaste dagsfärska exemplet rör Isabel do Santos som är dotter till Angolas fd president, hon är född i Baku Azerbadzjan och bor nu i Portugal. Att Portugal liksom Frankrike och andra fd kolonisatörer har fingrarna kvar i syltburken går lätt att inse om man förstår spelet kring hur den avancerade korruptionen rent praktiskt går till. Som Afrikas rikaste kvinna så har hon ju använt ett mycket avancerat bolagsupplägg som på global basis satts upp av skrupelfria experter inom bankvärlden. Att Sverige skulle vara ett land utan korruption i detta globala spel är en illusion. Ericsson har varit en mycket aktiv spelare när det gäller att muta det Angolanska telecombolag där Isabel do Santos varit huvudägare, det kanske skall tilläggas att Isabel do Santos har fått stor hjälp av den afrikanska storbanken Banco de Fomento Angola, den Portugisiska storbanken BPI och den Angolansk-Portugisiska banken EuroBic där Isabel do Santos själv sitter på en stor ägarposition. Jag är själv mycket tveksam till att peka ut just Frankrike som ensam tjuv till skändningen av Afrika, alla fd kolonisatörer fortsätter att sko sig på dessa länder. Och när afrikanerna rånas av… Read more »

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
23 januari 2020 kl 17:33

korruption är västimperiets standardmetod och John Perkins med ‘Confession of an Economic Hitman’ visade att alternativet till korruption ofta var att den ärlige makthavaren lönnmördades. Och det finns mindre våldsamma sätt att utmanövrera de hederliga,
Kina är liksom tidigare generationer av socialdemokratiska europeer tillsammans med Giscard D’Estaing och Sovjet och Japan mfl allvarligt intresserade av utveckling av fattiga länder. Och europeerna hade vid den tiden runt 1980 realistisk finansiering för det förutsatt att inte Us/Uk hade satt sig på tvären.
Utveckling kopplad till en europeisk petrovaluta var bla på bordet.
Men KIna har emot sig Us/Uk och deras knähund Frankrike.
Både Macron och Sarkosy var särskilt starkt associerade med Usa.
Och US/Uk är emot utveckling. Det är Malthusianer generellt.
För dom är utarmning och svält och sjukdomar en välsignelse.
Vilka svenska långivare övertar inte sina låns säkerheter och kallar du det alltid brutalt när det inte är KIna?
Har du nånsin hört Kinas version av det du kritiserar?
Jag medger att den versionen fn inte är lika lätt tillgänglig, men det borde göra kritiker mer eftertänksamma och inte lita på västs version även om dom intervjuar de afrikaner som säger det väst vill höra.

Jan Norberg
Reply to  Peter Grafström
24 januari 2020 kl 06:04

Peter, du ville ha svar av mig så jag klipper in mina svar i din text enl nedan. Peter Grafström 23 januari, 2020 at 17:33 korruption är västimperiets standardmetod och John Perkins med ’Confession of an Economic Hitman’ visade att alternativet till korruption ofta var att den ärlige makthavaren lönnmördades. Och det finns mindre våldsamma sätt att utmanövrera de hederliga, Jan N: It takes two to tango, dvs det finns alltid två parter då det gäller korruption. Människans natur innehåller alltid böjelser för att sko sig själv, varför skulle afrikaner vara annorlunda? När Reagan tvingade USSR på fall så var genast västliga intressen där och försökte sko sig på de enorma naturresurser ryssarna sitter på, svenska rådgivare var även de involverade. Vad dessa västliga intressen inte förstod var att ryssars, liksom afrikaners, girighet att sko sig själva var en drivkraft som satte käppar i hjulet då man försökte överta kontrollen av dessa naturresurser. Ryssars och afrikaners uppfattning om västvärldens marknadsekonomi är skev då de uppfattar att demokrati av västligt snitt är det samma som rövarkapitalism av sämsta sort. Orsakerna till denna uppfattning är för många för att kort kunna avhandlas i detta svar till dig, men låg utbildningsnivå och korruption på alla nivåer i folks vardag har nog bidragit. Lägger du därtill att korrupta samhällssystem i kombination med personlig girighet ibland dem vilka sitter vid makten gör att massorna fortsätter att lida svårt under korruptionens effekter. Min slutsats blir därför att det är afrikanerna själva som måste resa sig och införa riktig demokrati samtidigt som de håller externa parter utanför. Tar vi ryssarna så hyllar de ju som bekant sin Putin även om också han är korrumperad så det förslår, men han har ju varit smart nog att lyfta det allmänna välståndet till en nivå som gör att massorna hyllar honom och frivilligt i hyggligt demokratiska val väljer honom som sin ledare. Kina är liksom tidigare generationer av socialdemokratiska europeer tillsammans med Giscard D’Estaing och Sovjet och Japan mfl allvarligt intresserade av utveckling av fattiga länder. Jan N: Vad menar du med “allvarligt intresserade”? Menar du att socialdemokratiska ledare, Kina, Sovjet, Japan och andra skulle ha högre och ädlare syften än andra än dem du räknar upp? Skulle inte tro det Peter, du verkar ha gått på myten om socialisters självpåtagna roll som godhetsivrande och självuppoffrande samariter vars mål det är hjälpa andra utan att själva tjäna något på sin… Read more »

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
24 januari 2020 kl 15:47

Beträffande korruption gäller John Perkins uppgifter för mig. Dom som stod emot avled i ‘olyckshändelser’. Men det blir inte plötsligt moraliskt att ta mutor för det. Det är bara det att den som avböjer byts ut till någon annan nappar. Det är girigheten och hänsynslösheten från väst som är problemet. Imperialismen. Var i världen ser du tecken på att Us/Uk befrämjar utveckling istf utsugning och ‘failed states’? Us/Uk är mot utveckling därför att deras maktmonopol inte tål konkurrens. Sen omkring 15-1600-talet insåg britternas elit att det är mkt fördelaktigt att ha ett åtminstone nära monopol inom bankväsendet. Dom angav aldrig det motivet öppet men deras agerande har därefter gått ut på att hindra utveckling överallt eftersom det hotar deras dominans och därför den fria lunchen som kan erhållas genom bankkarteller. Vid Franska revolutionen som organiserades från London av Lord Shelburne mfl, utropade britternas lejda hejdukar ‘revolutionen behöver ingen vetenskap’ och högg huvudet av medlemmar av den Franska vetenskapsakademin. När du säger att det inte är konstigt att Usa motverkar konkurrens låter det mer harmlöst än vad det är. Giscard d’Estaing var som du vet inte socialdemokrat och att jag nämner Sovjet och Europeiska socialdemokrater har inte med politiska sympatier från min sida att göra utan dom var mer självständiga gentemot Usa då. Och trodde på utveckling fred och samarbete. Det var dom även i samband med Us/Uks ubåtsbluffande och Thatcher skrev på godkännande för såna falskflagg som brittiska flottan höll på med för att beteendemodifiera Sverige. (Se Thunanders väl underbyggda bok Det svenska ubåtskriget) I det i förra kommentaren nämnda fallet fanns ett ekonomiskt realistiskt projekt som delar av Opec tentativt gick med på i utbyte mot just utveckling och Shahen av Iran var en del av det. Han störtades av den anledningen av Us/Uk och Uk’s lydige medarbetare Khomeini stängde ner kärnkraftsprojekt som också var tänkta att spridas till de fattiga länderna. Liksom i fallet med Tjernobyl senare, var det inte minst Frankrike och Sovjet som kunde sprida kärnkraftsteknologi och som fick ett stort bakslag av den hittills oförklarade kärnsprängningen av reaktorn. Både Usas och Sovjets experter anser att det var en atomexplosion men ingen trovärdig teori för hur det kan vara möjligt har publicerats. Uppträdandet från nyckelpersoner antyder att det var sabotage och vittnen till misstänkt uppträdande skickades till det mest radioaktiva området och dog efter hand. Påståenden om ett farligt experiment bygger på att man tror på… Read more »

Jan Norberg
Reply to  Peter Grafström
24 januari 2020 kl 18:07

Peter, jag gillar människor som försöker tänka själva, du är en av dem vilka visat förmåga att inte köpa det som presenteras oss av olika skäl.

Men du går ofta till överdrift i ditt sökande av alternativa förklaringsmodeller och ditt retrospektiva spekulerande rent historiskt är oftast mycket svårt att kontrollera m a p källor.

Jag är som du sannolikt känner till mer intresserad av vad vi kan göra här och nu samt att vi alla tar oss an vad vi kan göra för att återställa tilltron till den representativa demokratin.

Den behöver dock fräschas upp och det mycket omgående, där vill jag gärna hänvisa till Medborgarresan.se och Hans Jenseviks, Nix to The Six.

Att älta historiken gör ju inte dagens samtid så annorlunda, om du inte bara vill briljera med dina historiska kunskaper. Vilka förvisso tidvis kan vara hyggligt logiska men tyvärr ganska meningslösa för oss vilka vill se förändring här och nu.

Det är ingen Vem vet mest tävling vi håller på med. Vi behöver dock gemensamt öppna ögonen på den stora delen av befolkningen som fortfarande bänkar sig i kväll framför TV:n för att se på tex På Spåret eller Skavlan.

Peter Grafström
Peter Grafström
Gäst
Reply to  Jan Norberg
26 januari 2020 kl 07:30

Konstruktiv förändring här och nu uppnår man inte om man inte har en realistisk uppfattning om vilka mäktiga krafter som ständigt lurar oss att vända oss mot dom som borde vara naturliga allierade, och beundra dom som bara tänker manipulera oss. För det ändamålet är det helt naturligt att redovisa tidigare och inte särskilt gamla exempel.
Eftersom utveckling är ett naturligt sätt att lösa överbefolkningsproblematiken utan inhumana metoder är det viktigt att medvetandegöra beslutsfattare om vilka mäktiga krafter som med näbbar och klor saboterar utveckling.
Det innebär inte att man i diplomatin skall göra stort väsen av sig som nation men man måste ha en realistisk förståelse.
Det är också tänkbart att om Usas ‘partners’ i väst blev mer tydliga i sitt genomskådade av Usa, att bättre krafter i Usa och Uk, skulle kunna komma fram lättare än om alla jamsar med.
Jag har intrycket att du och många andra tycker att man får iaf lite ideologisk draghjälp av Usa att bekämpa irrationella vänsterkrafter i vid bemärkelse och då får man överse med det andra.
Och när man ‘briljerar’ med att Usa faktiskt spridit vänsterrevolutioner i samtliga förekommande fall, då blir det bara för rörigt så då behåller vi lugnt skygglapparna på som de menlösa maktens kreatur vi är.
Och gillar läget 🙂

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
23 januari 2020 kl 08:14

Här är ett utdrag ur Zingdad,s beskrivning (år 2017) om vad som ligger bakom den stora migrantströmmen till Europa:

…Den faktiska poängen med att skapa ISIS var att låta the Rothschilds få kontroll över Syrien och en del av den planen var att starta den europeiska migrantkrisen. Så, information spreds, först i Syrien, och sedan mer allmänt, att det fanns plats för alla som ville söka sig till Europa att gränserna var öppna och att de kunde tas emot i Europa.

Människor från krigsfördrivna och fattigdomsområden fick höra att hus, bilar, jobb, komfort och generösa sociala säkerhetsnät väntade på dem i Europa, och att därmed skulle alla deras problem vara över. Och Rothschild,s politiska dockor i Europa spelade med och öppnade entusiastiskt gränserna på ett sätt som aldrig tidigare har hänt. Detta planerades, konstruerades och skapades noggrant av the Rothschild,s som gjorde detta i avsikt att destabilisera Europas nationer.

Rothschild,s strategi är att fylla Europa med dessa invandrare och sedan tända en gnista med tillbud som orsakar motsättningar mellan migranterna och invånarna. Och de kulturella, socioekonomiska och religiösa skillnaderna mellan de två folken erbjuder en stor möjlighet till detta. Tillsätt lite lite friktion så har man mycket snabbt en explosion.

Planen var att orsaka ett inbördeskrig som skulle rasa över Europa. Ett klassiskt inslag i Illuminati-handboken är att skapa en katastrof och sedan erbjuda sin egen lösning på den katastrofen. I detta fall planerade de att erbjuda en snygg lösning. Det uppenbara svaret på detta var att skapa en europeisk försvarsmakt. En enda armé bestående av de europeiska nationernas arméer som kommer att rapportera till EU: s politbyrå. Och arméns första uppgift var att stoppa våldet, upprätthålla freden och att skapa stabilitet.

Och därmed skulle Rothschild,s ha fått kontroll över Europa, där avsikten var – En nation, En valuta. En högsta regering som varken är vald eller ansvarig för Europas folk. Med en militär som skulle verkställa Rothschild,s vilja. Detta var en mästerlig plan i ondska…

Roger
Roger
Gäst
Reply to  Erik Wiklund
23 januari 2020 kl 10:48

Bra beskrivning.
Lika Soros sprider info om hur bra det kommer att bli i det nya landet genom en bok som delades ut och som det inte skrivits knappt något om MSM.

Att kineserna tar över afrika är det också nästan tyst om.
För mycket att skriva om hur de gör.
https://etidning.da.se/#pages/259089/1/32

Finns massor att läsa för de som söker och hur det ligger till, mycket är det tyst om eller censureras om vad Sverige gjort.
Enorma problem med lokala befolkningen som inte kan hantera jordbruket dom förstör och plundrar.
https://youtu.be/VEDU0xIILKA

Girighet och korruptionen/fake news har förstört hela världen numera, det börjar bli akut, och klimatet används som orsak för att dölja detta.

Erik Wiklund
Erik Wiklund
Gäst
Reply to  Roger
23 januari 2020 kl 11:28

– Ja, kineserna är på väg att ta över Afrika, och afrikanerna och muslimerna är på väg att ta över Europa. Men ingen höjer ett varningens finger, varken politikerna eller folket – därför att dom ser inte detta komma, så som den okunnige Löfven uttryckte sig i TV, eller ska vi säga ondskefulla Löfven ? – Ja, antingen handlar det om okunnighet eller om ondska när det gäller toppolitikerna. Men när det gäller folket då är det nog bara ren okunnighet det handlar om. Men OK folket får väl tas bryskt på sängen när dom till sist fattar vad våra politiker har ställt till med.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
22 januari 2020 kl 18:49

Sen 1961 tar Frankrike ut en s.k. “kolonial skatt” för den infrastruktur som byggdes i de fjorton afrikanska länderna Benin, Burkina Faso, Elfenbenskusten, Mali, Niger, Senegal, Togo, Kamerun, Central Afrikanska Republiken, Guinea Bissau, Ekvatorialguinea, Chad, Kongo-Brazzaville och Gabon. Dessa länder måste varje år sätta in en okänd summa på den franska centralbanken och sen får de själva årligen disponera 15 % av den summan. Behöver de mer får de låna 20 % av föregående års insatta summa till en marknadsmässig ränta. Behöver de låna mer så lägger Frankrike sitt veto. Artikeln nedan nämner en uppskattad totalsumma à 500 miljarder USD. Så kolonisationen av Afrika upphörde aldrig utan den ändrade bara form. https://www.pambazuka.org/governance/france-still-robbing-its-former-african-colonies

Även Sverige är med och röjer nere i Mali för att som det heter “rädda dem från islamisterna”, när de i själva verket bara hjälper till att försvara franska intressen. Massinvandringen till Europa är inte bra men det är inte heller detta. Skulle utsugningspolitiken upphöra så skulle det kanske ha en viss effekt på den strida invandringsströmmen, så italienarna har onekligen en poäng.

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
22 januari 2020 kl 18:02

Måste vara årets största icke-nyhet att Afrikanska länder exploateras av ett antal stormakter runt om i världen.
Nu tar jag direkt från minnesbanken men det var väl minst hundra år sen som de dåvarande Europeiska stormakterna samlades för ett möte i avsikt att stycka upp Afrika. Och även om det skett en avkolonialisering på papperet så är det väl ändå få insatta som inbillar sig att det i verkligheten är på det viset. Man såg nog till att välbetalda marionetter inrättades för att inte släppa makten ifrån sig.

Och varför begränsa sig till Frankrike när det gäller skuldbörda , de flesta sentida Afrikanska migranterna i Sverige kommer från Afrikas Horn och där har Frankrike litet eller inget inflytande , rätta mig om jag har fel. Att Salvini inskränker sig till att tala om Frankrike som boven i dramat kan väl möjligtvis bero på gammal rivalitet länderna emellan.

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  Torbjörn Sassersson red.
22 januari 2020 kl 17:49

Det ska inte kallas för “insikt”. Snarare ett sidospår ämnat att skapa scapegoats som kamouflerar afrikansk inkompabilitet med de sätt som västerländsk “utveckling” har. Där engelsmännen lämnade där kan man ofta se välstånd. Australien…Där fransmännen var/är i Afrika, så finns mycket lite av inhemsk sund drivkraft och patriorism.

När europeer nu dödas och tvingas fly sitt eget land Sydafrika, så uppstår inget himmelrike på jorden, utan ett helvete.

Köp inte lättvindigt allt som sägs i dessa dagar…

Kenneth Thorberg
Kenneth Thorberg
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
22 januari 2020 kl 18:08

Vad använder du för matematik när du räknar Sydafrika som Européernas eget land ?

Savalle
Savalle
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
22 januari 2020 kl 22:42

Sylthammar, här har du ett passande ordspråk på ytterlänNÄSmål:

Dä komma ‘ut bott dä som rinn botti ncesav inni menu.
(Det kommer inte
bort det som rinner från näsan in i mun.)

Växer snoken när du skriver här?

Pinocchio – “trädockan som vill bli människa och som får längre näsa varje gång han ljuger”
– Wikipedia

Sune Sylthammar Ståhlberg
Sune Sylthammar Ståhlberg
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
22 januari 2020 kl 23:32

Kenneth, det är inte matematik, för matematik har man för att dölja sakernas verkliga tillstånd. Du kan googla om du inte vet om att europeer skapade ett land som hette Sydafrika, ur ingenting, där inget folk heller fanns. Genom generationers hårt arbete blev landet en plats som försörjde hela Afrika med frukt, grönskaer och mat, mm. Det skulle världsglobalistkommunisterna ta ned, till varje pris. Det gjordes mycket genom vidrigt sosseriet och Palme.

Sedan så borde upphört för länge sedan att man sätter offerstämplar på Afrika, istället för att påtala folkens eländiga drivkraft som ersatts av lättja, sko sig-tänk, etc. De har inte det direkt uttalat… som vi har i ryggmärgen, kanske delvis genom religioners försorg, eller nedärva dygder… -som att göra rätt för sig, jobba för ömsesidigt välstånd. Folkslag är olika, vilket smygglobalister inte vill inse.

De där länderna betalar ingen “skatt” till Frankrike. De kan vara med i systemet eller gå ur, det är frivilligt. Det borde vara välgörande för vilka andra länder som helst att vara med i de två system som finns i Afrika som är knutna till Frankrike och som även är “uppstyrt”, säkrat, mot euron.

Frankrike har ingen ekonomisk vinst ur systemet som höjer Frankrikes BNP. Åtta länder (fd kolonier)i det ena systemet och sex i det andra. Mali (fd koloni) gick en gång ur, men gick senare med igen.

Beakta istället våra egna länder och de skatter och verklig utsugning som drivs mot oss från obskyra överstatliga arrangemang.

Lisa Larsson
Lisa Larsson
Gäst
Reply to  Sune Sylthammar Ståhlberg
23 januari 2020 kl 00:44

Bara för att något kallas för “frivilligt” så betyder det inte att det verkligen är just detta. För i så fall är det inte heller någon utsugning i våra länder från några obskyra överstatliga arrangemang. Du behöver inte betala skatt då det också är helt “frivilligt”. Du kan sätta dig på arslet och inte göra ett skit fram till dess att svälten befriar dig helt från utsugning. Men om det inte är ett alternativ är du så illa piskad att delta i systemet och “frivilligt” betala din skatt.

Att sen Mali “frivilligt” gick med igen kan troligtvis bero på att Frankrike skickade främlingslegionen för att “rädda dem från islamisterna”. Men jag vet att du är såpass insatt och likaså vet jag att du har ett sjukligt behov av att trolla. Känns det lite bättre nu så här efter simsalabim?