Bok: “All Inclusive” – Välkommen till det nya Sverige

publicerad 23 januari 2020
- Extern skribent
Welcome. Foto: Alborz Shawn. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com
Welcome. Foto: Alborz Shawn. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com
Welcome. Foto: Alborz Shawn. Licens: CC BY 2.0, Flickr.com

ANNONS. I Sverige erbjuds en migrationspolitik och ett välkomstpaket som garan­te­rar: försörj­ning, bostad, utbildning, sjuk­vård, tand­vård, tolk­hjälp och pension. Allt är skattefinansierat och inkluderat.

Boken "All-inclusive" (2019) av Lars Åberg. Bild: Karneval Förlag
Boken “All-inclusive” (2019) av Lars Åberg. Bild: Karneval Förlag

Här bjuds också på ökad segregation, en sko­la i förfall, fler skjutningar, en tillväxande heders­kultur, gängvåld, sprängningar, långa vårdköer och mer otrygghet. Lars Åberg beskriver det nya Sverige som är öppet för alla. Särskild uppmärksamhet ägnar han åt barnen, Sveriges framtid.­

All Inclusive är tredje delen i Lars Åbergs ­­trilogi om Sverige idag. De tidigare böcker­na, “Framtidsstaden” och “Landet där vad som helst kan hända”, utgavs 2017 och 2018. Båda böckerna fick positiv uppmärksamhet.

”Läser just nu den lågmält försynte Lars Åbergs tredje bok om det nya, segregerade och ansvarslösa landet där vad som helst kan hända. Han borde 2020 få Lukas Bonniers Stora Journalistpris för sin nyanserade och 20-åriga granskning av den största sociala förändring som Sverige genomgått sedan Amerika-emigrationen.
Mod, integritet, kritiskt tänkande, upplyst humanism – det är så jag ser Lars Åbergs gärning. Han är unik och utan konkurrens och förtjänar ett stort erkännande.” Det skriver Mats Edman på Facebook, tidigare chefredaktör för bla Veckans Affärer och Dagens Samhälle.

”Lars borde ha prenumererat på Stora Journalistpriset de senaste åren och åren dessförinnan. Ett scoop är en sak, men att dra linjerna, gestalta de stora skeendena, beskriva och analysera det som är vagt för de flesta till en början men som sen, till slut, blir uppenbart för allt fler är större och viktigare än all dagssländejournalistik. Heja Lars. Om inte i det här livet kommer Lars Åberg få välförtjänt belöning hinsides med tusenfalt av jungfrur eller hur nu prissättningen ser ut i en rättvis värld.” Per Brinkemo, författare till bl.a. Mellan klan och stat: Somalier i Sverige.

Läs mer om Lars Åbergs böcker på förlagets hemsida

Sammanställning: NewsVoice

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq