Stefan Löfven är Årets Förvillare 2019

publicerad 7 januari 2020
- av NewsVoice
Bild: Stefan Löfven,2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons
Stefan Löfven blev Årets Förvillare 2019
Bild: Stefan Löfven, 2017. Foto: Bengt Nyman. Licens: CC BY 2.0, Wikimedia Commons

Röstningsbloggen Aretsforvillare.nu meddelar idag att Socialdemokraternas partiledare Stefan Löfven fick debattpriset Årets Förvillare 2019. Löfven fick 47% av rösterna och på en stark andraplats kom Isabella Lövin (Mp) med 31%. Strålsäkerhetsmyndigheten fick tredje plats med 19%.

Den sammanfattande motiveringen löd:

”Stefan Löfven har bakom sig en oavklarad svetsarutbildning och han hoppade av sina studier vid socialhögskolan i Umeå. Löfven saknar utbildning inom naturvetenskap eller klimatologi, vilket sammantaget förklarar hans inkompetens att förstå och förklara klimatförändringarna. Han saknar även en förmåga att hantera en nationell migrationskris med tillhörande klanvåld och gängkriminalitet.”

Se komplett motivering

Det är sannolikt att avgörande faktor var ett miserabelt framträdande i SVT Agenda där Löfven låtsades som att han inte förstått migrantkrisens konsekvens med orden: ”Vi såg det inte komma”. Löfven saknar även kompetens att förstå klimatfrågor.

Röstningen Årets Förvillare 2019

Aretsforvillare.nu uppger en reservation som handlar om bristande resurser vilket lett till att röstningsförfarandet inte varit tillfredsställande.

"Det har tex inte gått att utesluta försök till röstningsfusk, vilket det för övrigt fanns indikationer på i det senaste svenska Riksdagsvalet. En 100% säker röstning kräver ID-kontroll och dokumentation..."

Bloggen skriver att omröstningen måste betraktas som en vanligt förekommande opinionsmätning av samma typ som kvälls- och dagstidningar gör i sina nätpublikationer för att få en generell uppfattning om människors åsikter i diverse sakfrågor.

Att vann Stefan Löfven vann årets folkomröstning råder det inga tvivel om eftersom det är ett långt hopp mellan vinnaren som fick 47% och andraplatsen som hamnade på 31%.

Text: NewsVoice, uppd. kl 21:30, 7 jan

Röstresultat: Årets Förvillare 2019
Röstresultat: Årets Förvillare 2019