Lars Bern varnar för att lyssna på Cancerfondens sockerpropaganda

3
1354
Lars Bern på YouTube. Foto: Lars Bern
Lars Bern på YouTube. Foto: Lars Bern

DEBATT. Lars Bern kritiserar Cancerfondens syn på kost och cancer med anledning av Cancerfondens gala den 6:e januari på TV4. Bern anser att Cancerfonden “totalt spårat ur”, särskilt då fonden tidigare marknadsfört en kampanj i samarbete med godisföretag och för att fonden inte vill medge att  kolhydratfattig kost kan vara avgörande vid cancerbehandling.

Cancerfonden punkterar en ballong i sin videon för att cementera sitt ställningstagande om att kosten inte är något att satsa på som behandlingsmetod mot cancer.

Lars Bern som är grundare och vice ordförande i Riksföreningen för Metabol Hälsa har en annan uppfattning, viket tydligt framgår i videokommentaren ovan och även i kapitlet “Behandling av cancer” från boken “Den metabola pandemin”, som TV Hälsa fick tillåtelse att publicera igår.

Han säger att det finns mycket mer forskning som behöver göras för att vi ska förstå alla mekanismer, men vi vet redan att socker skadar celler, blodkärl, ämnesomsättning och att kroppen lättare drabbas av inflammationer.

Cancerfondens årliga gala “Tillsammans mot cancer” drar varje år in många miljoner kronor, men Bern menar att fonden inte gör någon större nytta trots att fonden ger 100-tals miljoner kronor till forskningen. Han till och med uppmanar allmänheten att sluta ge pengar till fonden eftersom han anser att den “totalt spårat ur” till exempel när Cancerfonden tillsammans med godisföretaget Fazer kampanjade mot bröstcancer. Tidigare har Cancerfonden marknadsfört sig med sockrade bullar, skriver Bern i en krönika med över 250,000 visningar.

Läs hela artikeln och se videon på TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

  • I kommentarsfältet har varje person ansvar för sin egen kommentar. Kommentarer som bryter mot kommentarsreglerna eller svensk lag kan tas bort eller ändras.
  • Donera gärna till NewsVoice, en gratistidning som är beroende av läsarnas stöd. Pengarna går till undersökande och oberoende journalistik.

3 KOMMENTARER

  1. Tack Lars Bern för ditt engagemang. Cancerfondens agerande och självdiskrediterande samarbete med godisföretag är en käftsmäll mot alla cancersjuka, det är ju uppenbart. Det verkar som om parasiterna tävlar med varandra om att kränka och förödmjuka både cancerdrabbade och faktiskt sanningen i sig. Annika Dahlqvist och Erik Enby vet ju hur mobbingen tar sig ut. Man kan undra varför Linus Paulings nobelprisbelönade C-vitaminforskning inte fått genomslag trots att 50 år förflutit. Det är beviset för att ingen någonsin ska bli botad av skolmedicinen, endast hållas vid liv.

  2. Tack Lars Bern! Att inte stödja cancerforskningen gick upp för mig för ett antal år sedan, jag ringde då och frågade vad de sponsrade för slags forskning, och jag ville då också veta vem som satt i styrelsen, när svaren kom på mina frågor häpnade jag, vilket gjorde mig nästan ”illamående”…Denna video med ett fantastiskt utkristalliserat budskap om cancer och dess tillkomst och eventuellt botande ska jag med stor energi sprida vidare till mina nära och kära, där det redan finns cancer…Tack än en gång för Ditt lugna och sakliga sätt att förmedla budskap.Tack till NV.

KOMMENTERA [Se kommentarsregler]

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här