Lars Bern: Vad du behöver veta om kosten om du fått cancer

0
Lars Bern, 10 dec 2019, Hedemoratäppan, Sthlm. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se
Lars Bern, 10 dec 2019, Hedemoratäppan, Sthlm. Foto: T. Sassersson, NewsVoice.se

DEBATT. TV Hälsa publicerar ett kapitel från boken “Den metabola pandemin: det största hotet mot en hållbar framtid” av Lars Bern med anledning av Cancerfondens gala den 6:e januari på TV4. Cancerfonden fokuserar på genetiska aspekter när fonden stödjer forskningen, men Bern anser att kosten i sig har stor betydelse vid behandling cancer.

Text: Lars Bern (fetningar: TV Hälsa) | Bild: Lars Bern och webbsida från Cancerfonden.se. Montage och foto: Torbjörn Sassersson, TV Hälsa

Kapitlet: “Behandling av cancer” av Lars Bern

Vad kan vi göra för att förhindra canceruppkomst och vad gör vi om en cancer redan bildats? Kan vi göra något åt skadade mitokondrier?

Med den ökande insikten om att cancer primärt är en metabol sjukdom och inte i första hand beror på skador på cellkärnans DNA, borde vården på allvar se över de rutiner man följer för behandling av dem som får en cancerdiagnos. Warburgs och andra forskares observationer rörande cancercellernas stora sockerberoende leder fram till den triviala slutsatsen; att den primära och omedelbara åtgärden vid en cancerdiagnos borde vara att sätta patienten på fasta för att senare gå in för en strikt ketogen diet.

Läs resten av kapitlet i TV Hälsa | Mediasamarbete med NewsVoice

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten