Misstänkt våldtäkt i Vällingby – Polisen satte ut skylt “Olycka”

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 12 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Loviselundsvägen Vällingby 12 jan 2020. Bild: NewsVoice.se
Polisen bekräftar att en misstänkt våldtäkt i Vällingby utreds. 12 jan 2020. Bild: NewsVoice.se
Misstänkt våldtäkt av ensam kvinna begicks enligt kvinnan av flera män. Brottsplats: Mindre park vid Loviselundsvägen 19A-23, Vällingby, Stockholm. Foto/montage: NewsVoice.se.

Polisen bekräftar att en misstänkt våldtäkt i Vällingby utreds. Polisen på den misstänkta brottsplatsen valde att sätta ut polisens varningsskylt med texten “Olycka”. Ett ansvarigt befäl hos den lokala polisen kunde inte förklara varför en felaktig skylt ställts upp.

Uppdatering: Det är oklar exakt när den misstänka våldtäkten ska ha begåtts. Lokala Facebook-grupper diskuterar avsökande poliser i närområdet sedan flera dagar.

NewsVoice passerade på förmiddagen idag söndag en avspärrning av en mindre park vid Loviselundsvägen 19A-23 i Vällingby, Stockholm. Polisen hade ställt ut en varningsskylt med texten “Olycka”.

Polisen hann plocka undan skylten och åka iväg innan skylten hann fotograferas varpå NewsVoice istället ställde frågor till en boende med en lägenhet strax intill den misstänkta brottsplatsen.

Flera män misstänks ha våldtagit ensam kvinna

Den boende hade haft fönstret öppet och hört att polisen diskuterade DNA-spår. En polishund användes och papperskorgar avsöktes. Det lät inte som en olycka skett innanför avspärrningen. Det var inte sannolikt att någon fallit ut från ett fönster eller att det handlade om narkotika. Våldtäkt var det mest troliga.

NewsVoice kontaktade ett ansvarigt befäl för Vällingby som också bekräftade att det handlade om en misstänkt våldtäkt. Flera okända män ska, enligt en ensam kvinna, våldtagit henne under natten i parken. Polisen startade därför tidigt på söndagsmorgonen en utredning på platsen.

Polisen kunde inte lämna fler uppgifter eftersom utredningen inte är klar. NewsVoice söker den drabbade kvinnan för att ställa frågor, om dessa inte stör utredningen. Den drabbade kvinnan har källskydd och kan vara anonym.

Kommentera gärna händelsen i artikelns kommentarsfält.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bilden i denna artikel är ett montage, men visar den korrekta avspärrade platsen.


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
 • Artikeln gnäller egentligen inte på polisen i fält utan på policyn från ledningen som de följer. Policyn handlar bla om att människor inte ska bli “oroliga” trots att även svenskar är vuxna människor som klarar av verkligheten.

  De hade alltså inte behövt sätta upp skylten överhuvudtaget eftersom platsen redan var avgränsad med blått band (finns tyvärr inget foto på det) och eftersom platsen var omringad av polisbilar. Dessutom svarar ändå inte poliser i fält på frågor om vad som hänt. De blir ännu mer osannolikt att de svarar på frågor eftersom de satt upp fel skylt.

  Så varför kommunicera att det var en olycka om det inte var en olycka och om de ändå inte tänker svara på frågor?

 • Det var som det var sagt att “Så bygger vi ett starkare Sverige” och “Vi löser problemen tillsammans” samtidigt som vi nynnar “We shall Overcome”.

  • Torbjörn, kunde man inte dra ihop ett gäng riktiga män, som klär ut till äldre kvinnor, de övriga gömma sig i buskarna och plötsligen hoppar fram och tar tag i situationen. Under tiden filmar man allt och lägger ut, (här på Newsvoice t ex.) med beskrivningen att det var tur för kvinnan att det fortfarande finns män som tar ett samhällsansvar? Lovar att uppskattningen kommer bli över förväntan.

   • Erik, ditt förslag är inte helt fel, men det kräver ett stort mått av personligt mod och det är det inte många som har.

    Skulle du själv verkligen våga ställa upp på det du föreslår??

 • Skylten var kanske inget misstag utan visar bara på hur långt normaliseringen av myndigheters beskydd av förövare har gått, vilka får all medkänsla och resurser. Om gärningsmännen hittas och lagförs kommer det säkert att heta att “det inte var deras mening att våldta” eller “att de inte visste att man inte fick våldta”. Den senare ursäkten har hörts i en rättssal och jag vill minnas att gärningsmännen fick väldigt låga straff då de inte var läskunniga och ganska “nya i stan”.

  Från Wikipedia:
  “Olycka, olyckshändelse eller våda, innebär att något går fel utan att någon menade det, till exempel bilar krockar på vägen, båtar sjunker i havet, flygplan havererar eller hus brinner upp sedan någon glömt släcka stearinljus.”

  Valet av skylt är nog även relaterat till den ökande inkompetensen i poliskåren:
  “Antagningskraven till polisutbildningen har stegvis sänkts eller förändrats:
  • 2016 sänktes begåvningskravet. Rekryteringsmyndighetens test har en niogradig skala där en normalbegåvad sökande får en trea, fyra, femma eller sexa på testet. Tidigare krävdes en fyra för att komma in på polisutbildningen. Nu är kravet sänkt till en trea./…/ Störst andel slutar dock på grund av att man missar i teoretiska moment. https://www.svd.se/polisstudenter-kuggade-klarade-inte-avfyra-vapen

 • Kling och Klang-polisen i Sverige är en olycka för folket! En mer inkompetent poliskår får man leta efter! En del påstår att det är PK-samhället som gjort polisen impotent men kom ihåg att inträdeskraven till polisutbildningen sänkts dramatiskt…De senaste sänkta kraven tyder på att man grävt ner ribban för nya sökande till polishögskolan bara för att fylla ut alla tomma platser.

  • Det behövs många batongarbetare för att kväsa den olydige svensken. Lövets många enkla jobb!
   Utbildning: >batong, huvud, slå.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *