Misstänkt våldtäkt i Vällingby – Polisen satte ut skylt “Olycka”

publicerad 12 januari 2020
- av NewsVoice
Loviselundsvägen Vällingby 12 jan 2020. Bild: NewsVoice.se
Polisen bekräftar att en misstänkt våldtäkt i Vällingby utreds. 12 jan 2020. Bild: NewsVoice.se
Misstänkt våldtäkt av ensam kvinna begicks enligt kvinnan av flera män. Brottsplats: Mindre park vid Loviselundsvägen 19A-23, Vällingby, Stockholm. Foto/montage: NewsVoice.se.

Polisen bekräftar att en misstänkt våldtäkt i Vällingby utreds. Polisen på den misstänkta brottsplatsen valde att sätta ut polisens varningsskylt med texten "Olycka". Ett ansvarigt befäl hos den lokala polisen kunde inte förklara varför en felaktig skylt ställts upp.

Uppdatering: Det är oklar exakt när den misstänka våldtäkten ska ha begåtts. Lokala Facebook-grupper diskuterar avsökande poliser i närområdet sedan flera dagar.

NewsVoice passerade på förmiddagen idag söndag en avspärrning av en mindre park vid Loviselundsvägen 19A-23 i Vällingby, Stockholm. Polisen hade ställt ut en varningsskylt med texten "Olycka".

Polisen hann plocka undan skylten och åka iväg innan skylten hann fotograferas varpå NewsVoice istället ställde frågor till en boende med en lägenhet strax intill den misstänkta brottsplatsen.

Flera män misstänks ha våldtagit ensam kvinna

Den boende hade haft fönstret öppet och hört att polisen diskuterade DNA-spår. En polishund användes och papperskorgar avsöktes. Det lät inte som en olycka skett innanför avspärrningen. Det var inte sannolikt att någon fallit ut från ett fönster eller att det handlade om narkotika. Våldtäkt var det mest troliga.

NewsVoice kontaktade ett ansvarigt befäl för Vällingby som också bekräftade att det handlade om en misstänkt våldtäkt. Flera okända män ska, enligt en ensam kvinna, våldtagit henne under natten i parken. Polisen startade därför tidigt på söndagsmorgonen en utredning på platsen.

Polisen kunde inte lämna fler uppgifter eftersom utredningen inte är klar. NewsVoice söker den drabbade kvinnan för att ställa frågor, om dessa inte stör utredningen. Den drabbade kvinnan har källskydd och kan vara anonym.

Kommentera gärna händelsen i artikelns kommentarsfält.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | Bilden i denna artikel är ett montage, men visar den korrekta avspärrade platsen.