Ryska ambassaden besvarar Ygemans 5G-skäll mot Ryssland

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 1 januari 2020
- NewsVoice redaktion
Den ryska ambassören i Sverige: Viktor Tatarintsev. Pressfoto från ryska ambassaden, Stockholm.

NOTERAT. NewsVoice kommenterade igår digitaliseringsminister Anders Ygemans skäll på Ryssland om att svenskars hälsokritik mot telekom-systemet 5G egentligen är en rysk nätattack. Nu har ryska ambassaden i Stockholm besvarat Ygemans “paranoia” på sin Facebook-sida. NewsVoice publicerar den ryska kommentaren oredigerat i sin helhet.

Bild: Den ryska ambassadören Viktor Tatarintsev. Pressfoto från ryska ambassaden (Facebook), Stockholm.

Hälsomedvetna svenskar hånas av minister eller "Ygeman mål för rysk nätattack"?
Hälsomedvetna svenskar hånas av minister eller “Ygeman mål för rysk nätattack”? – NewsVoice

“Rysslands Ambassad i Sverige gratulerar er på det kommande året 2020 och önskar trevliga nyårshelger!

Våra speciella gratulationer med anledning av det Nya året går till Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Som vi har lärt oss känna i ”Svenska Dagbladet” från 31 december har populariteten av hans ”Facebook”-sida ökat dramatiskt vilket vi av hela vårt hjärta gratulerar honom för!
Det är ett särskilt nöje att det stigande intresset för hans inlägg, inklusive de som handlar om 5G, förknippar Anders Ygeman just med vårt land. Med hänsyn till den omfattande reaktionen på ministerns senaste inlägg verkar det så att nästan alla ryssar som behärskar svenska kommenterat!

Å vår sida borde vi erkänna att vi inte haft någon aning om Anders Ygemans höga popularitet i Ryssland. Vi lovar att prenumerera på hans ”Facebook”-sida och noga följa honom i sociala medier.

Vi skulle vilja även försäkra ministern om att han har fel i sin bedömning om att i vårt land förknippar man utveckling av 5G-teknologier med ett negativt inflytande på allmänhälsan. Tvärtom är vi öppna för samarbete med våra svenska partners inom detta område, i synnerhet med de som, till skillnad från ärade Statsråd, inte lider av paranoia i sökandet efter ”ryska trollar”.

Vi hoppas att han även framgent inte kommer att glömma bort Ryssland – och då inte som ett hot utan som en potentiell och pålitlig partner.

Gott Nytt År, Anders!
Gott Nytt År, Sverige!”

Källa: Ryska ambassadens Facebook-sida

Sammanställning: NewsVoice


Så här kan du stötta Newsvoice

Stöd NewsVoice 2024
  • Det har tidigare någonstans uttryckts att den 25:e januari 2020 – så skulle det ske samlingar världen över – och för att rikta uppmärksamhet mot 5G… – Är det någon som har kännedom om var och hur detta kommer att ske i Sverige??

 • Kjell Holmsten 4 januari, 2020 at 20:43
  Savalle 4 januari, 2020 at 21:31

  Låt mig först få be om ursäkt att denna kommentarstråd gått helt off topic men jag tror att Torbjörn förlåter oss.

  Vi måste alla börja stå upp för våra åsikter och börja räta på ryggen i olika sammanhang om vi gemensamt skall åstadkomma en ordentlig scenförändring.

  Jag har vid flera tillfällen kritiserat såväl polisen som hela den så korrupta rättsvårdande apparaten inkl åklagare och olika domstolar. Pk-polisen tillåts, utan att bli fällda för tjänstefel (något som Palme regeringen tog bort 1975/76) stå med armarna i kors utan att ingripa då Joakim Lamotte häromsistens befann sig Trollhättan för att rapportera om ett kriminellt invandrargäng.

  Men om man tittar på detta klipp så inser man att det är skillnad på folk och folk när polisen ingriper.

  Den här 20 åriga svenska och mycket rättsmedvetna killen ger mig personligen lite hopp om att inte alla ungdomar springer omkring och hyllar Klimat Greta och är livrädda för vad globalisterna försöker lura i dem.

  Som den här killen agerar i mötet med den annars så fega pk-polisen är ett föredöme för oss alla och då främst för den yngre generationen.

  Det går bra för svensk polis att vara kaxiga och stöddiga mot svenska ungdomar som inte gjort något annat än vandrat gatan fram, föreställ er om det varit ett gäng kriminella invandrarungdomar. Då hade polisen snabbt satt sig i bilen och åkt därifrån, möjligen hade först bjudit på lite varmkorv innan.

  • Jan, bra videotips. Om du eller någon känner för det sammanställ gärna videon i en sammanfattande text, men gör det inte för min eller NewsVoice skull. Gör det för Sveriges bästa. Din text och videon kan sedan publiceras här i NV för maximal spridning.

   Det är särskilt intressant att få med de tre alternativen och konsekvensanalysen av David Massi.

   • Jag har inte tid att börja skriva artiklar i den omfattning som jag gjorde tidigare, dessutom vill även jag ha ett annat, mer normalt, liv utanför bloggosfären.

    Men det finns alldeles säkert någon annan som kan skriva en sammanfattande text till gagn för NV och Sveriges bästa.

    Jag vill uppmana alla att titta på det bifogade klippet om hur polisen agerar gentemot svenska ungdomar till skillnad mot när de möter gängkriminella invandrarungdomar.

    Kommentera gärna vad ni tycker om den svenska pk-polisens agerande i dessa två olika sammanhang.

    Kanske vi snart har “Sheriffen” Sederholm ridande på sin höga häst här snart?? Vi kan ju hoppas att denne intellektuelle gigant är beredd att ta till vapen igen, nu när han insett att också Torbjörn S kommit ut ur sin garderob vad avser synen på tillståndet i Sverige av idag.

  • Jan Norberg, du är en oerhörd tillgång för alla rätts-törstande människor just genom din starka vilja att diskutera ämnen och frågor som avviker från det “politiskt korrekta”.

   Jag hoppas verkligen att du i och med detta blir en flitig artikelskrivare och kommentator här igen!

   I dessa tider med så mycket svekfulla människor behöver vi kraftfulla och orädda röster som inte är veka och småaktigt lättsårade.

   Vi svenskar måste NU kavla upp ärmarna, räta på ryggen och förena oss i kampen mot de orättfördiga och ondsinta människor som står för vanstyret.

   Du, Jan Norberg tillsammans med Öystein Rönne och Bosse Persson behövs mer än någonsin!

 • Jag uppskattar dina kommentarer “Savalle” som ofta är träffsäkra och spännande med din ofta kristliga betoning om jag får uttrycka mig så. Andra personer som jag uppskattar väldigt mycket är Lars Bern, Michael Willgert och Lennart Matikainen mfl. Att använda sitt namn i stället för ett alias tror jag är mer förtroendeingivande för oss läsare av kommentarerna här på NV. Sen tycker jag att Torbjörn allt för lättvindigt tillåtit flera alias och förnamn här på NV vilket ofta gjort mig misstänksam. Annars är min största behållning här kommentarerna som många gånger är mer insiktsfulla än själva artikeln? Jag är glad och tacksam att jag får vara här och läsa och ibland kommentera. Tack för en fantastisk upplevelse här på News Voice vilket Torbjörn ska ha all heder av.

  • Tack så jättemycket för dina fina ord, Kjell Holmsten!

   Jag tycker att du är mycket insiktsfull, Kjell – och vi alla här som ärligt söker vägar som leder mot omtanke om våra medmänniskor, om djuren och om naturen – vi kämpar tillsammans i ett oerhört viktigt arbete.

   Vi måste nu se till att vi når många fler. Tillsammans blir vi starka och kan ge varandra mod.

   Ja Torbjörn ska ha all heder för den kamp han för. Ibland knorrar jag över att mina kommentarer rensas bort, men jag vet att uppskatta hans insats.

   • Savalle, du vet att du är oerhört uppskattad för all vederhäftig visdom samt information som du bidrar med…

    Jag är innerligt glad att du är tillbaka, och hoppas naturligtvis att du skall ha kraft att “stå kvar” även om det blåser upp emellanåt. Men, som du så väl med all säkerhet redan vet, kan det då vara välgörande att “söka sig till stormens öga” – för där vilar lugnet samt allt djupare insikter…

    I denna tidsperiod då det skälver och brister överallt på grund av alla de dolda agendornas påverkan mm, behöver vi alla varandra, och vi behöver bli så många fler – där finns vår livsuppgift… – just i detta behöver vi förankra oss och stå stadigt, och inte för ett ögonblick förlora fotfästet. – Det handlar sannerligen om att igen och igen slipa oss själva till att inte ge vika, eller hur Savalle?

    Allt Gott Till Dig,
    Ingrid

    • Tack för dessa så glädjande och fina ord, Ingrid!

     Ja, vi behöver verkligen varandra! Och nu om någonsin gäller det att vi förankrar oss och står stadigt. Vi har ett oerhört ansvar för våra egna liv, våra medmänniskor, alla barn, alla djur!

     Det finns en oerhört ond agenda.

     Många är fortfarande inte medvetna om det, men är på väg att bli det.

     Jag har sökt mig till stormens öga då och då för att där vila i lugnet, men nu går det inte längre. All kraft behövs nu och alla vi som kan överblicka vad som är på väg att ske i vårt land – och på hela jorden – behöver kämpa allt vad vi förmår .

     Det vi skriver här på internet är oerhört viktigt, men det räcker inte. Vi behöver nå människor i vår fysiska omgivning.

     Många människor kan ännu inte ta till sig hela den hemska sanningen, men 5G är något som alla kan förstå att det är ett överhängande hot som inte får tillåtas geomföras utan någon belysning och granskning.

     Det finns ett förslag i riksdagen att lägga över ansvaret for 5G på SÄPO och militären. Det skulle innebära att hela projektet skulle kunna sekretessbeläggas.

     Så arbetar mörkrets krafter.

     Genom att med ljus, sanning, kraft fördriva mörkret ska vi förenas kampen för livet och friheten.

     Allt Gott önskar jag dig Dig tillbaka, Ingrid!

  • Kjell. Att hålla koll på alla kommentarer och florerande alias är problematisk. Det tar tid och irriterar. Man/jag hinner inte och låter dessa ofta passera om kommentaren i sig håller sig inom de normala kommentarsreglerna.

   Savalle. Tack för dina kommentarer. Jag tar endast bort kommentarer om de är för off-topic, men det finns massor av exempel på off-topic-kommentarer som fått ligga kvar som i denna tråd, inklusive min egna.

   • Vi människor tänker associativt. Ämnen som är off-topic kan leda till väldigt intressanta diskussioner.

    Det är inte sällan även oerhört svårt att avgöra vad som är off-topic och vad som inte är det. Det finns många sammanhang som inte är klarlagda eller tydliga.

    Det skulle vara berikande för din fina blogg om du skulle avstå från att ta bort kommentarer som inte vid en första anblick avviket från artikelns huvudtema, anser jag.

    Jag är mest aktiv på Peter Krabbes blogg. Där har vi mycket fruktbärande diskussioner. Inget som är allvarligt och ärligt menat tas bort, men alla försök att sabotera diskussionen kvävs i sin linda.

    Blogg-sabotörer à la Cederholm / Åberg /”Sylthammar” hade inte blivit långvariga på Peters blogg.

    Torbjörn, du har skapat Newsvoice, som är oerhört bra och viktig. Du skulle kunna göra Newsvoice ännu bättre genom enkla förändringar av modereringen, anser jag.

    En vidsynt artikelförfattare tar säkert inte heller illa vid sig om diskussionen i kommentarsfältet går i slingriga banor. Det betyder ju att artikeln väckt många tankar och känslor.

 • T Sassersson red. 4 januari, 2020 at 19:00

  Om vi nu för att försöka begränsa debatten och hålla oss till Sverige (det är givetvis annorlunda i tex Iran) så har ursprung absolut ingen betydelse det är åsikterna som i första hand måste få framföras utan den repression som “tokvänstern” och övriga inom pk-etablissemanget på sedvanligt manér försöker undertrycka genom stigmatisering och hot om rättsliga åtgärder, läs Näthatsgranskaren Tomas Åberg mfl.

  I Sverige har vi, som framgår av debatten med Hans Gustav Dahl här ovan, nått ett sådant lågvattenmärke att man undrar hur i hela världen Sverige skall ta sig ur detta åsiktsförtryck. Intellektuellt kan jag som andra givetvis förstå att man vill skydda sin familj och ingen vill väl mista jobbet pga sina åsikter, men vilket pris skall vi anse det vara värt att betala för den förlorade yttrandefriheten??

  Jag personligen tror att alla väntar på att några skall gå före och öppna på fördämningarna i frågan om vilka åsikter som skall få uttryckas, sån är svensken uttryckt i generella termer. Jag ser vissa tecken på att frispråkigheten är på väg att ta större plats, men som du säger ännu är det långt kvar.

  Det har ju gått för långt när man som du själv måste köpa knivsäker jacka och handskar för att kunna gå till gymmet på kvällen. Jag måste passa på och berömma för den förflyttning du personligen gjort då det gäller frispråkigheten om det pågående vansinnet. Snart är det ännu en rygg som rätats ut, grattis Torbjörn.

  Jag har sagt det förut och upprepar med papegojas envishet att det är vi äldre som behöver ta leaden i detta, vi har inga jobb att försvara och sitter man som jag själv dessutom långt i från den svenska vardagens alla vedermödor så kan jag gärna utmana Näthatsgranskarens alla försök att tysta mig medelst sin skattefinansierade åsiktsförföljelse.

  All vår början bliver svår, så det är bara för alla att sakta förflytta sig ut ur sina respektive garderober och stå upp för åsikts och yttrandefriheten.

  Självrespekten som behövs kräver att vi alla uppträder med våra egna namn, det är just när vi inte törs stå offentligt för våra åsikter som vi alla sitter fast i pk-narrativets grepp där Tomas Åberg mfl med alla sina skattepengar försöker hålla oss kvar.

 • Min åsikt är att det är eftersträvansvärt att folk i Sverige, etniska svenskar likväl som annat hederligt folk som kallats för nysvenskar, att fritt uttrycka sina åsikter under sitt personnamn.

  Man kan betrakta åsiktsannonserandet som ett test på hur bra eller illa det är ställt med människors integritet och mod. Jämförelsevis känner jag en del folk som riskerar att bli hämtade av en säkerhetstjänst med risk för att mördade, om de uttrycker sina åsikter.

  Ett exempel är en iransk kvinna som jag hade kontakt med per mail för några år sedan. Trots att vår mail-konversation inte innehöll något politiskt blev hon ändå intagen för förhör av den iranska säkerhetstjänsten. Hon klarade sig bra, men blev varnad, inte desto mindre fortsatte hon konversationen med mig till dess att hon försvann igen, för gott.

  Jämför detta med att som svensk i värsta fall bli anmäld av Näthatsgranskaren eller bli av med jobbet för en löjlig delning på Facebook. Dessa bakslag är ingenting mot vad som händer människor i andra länder.

  Jag känner personer som flytt undan tortyr och risken att bli arkebuserad i ett dike bara för att de uttrycker negativa åsikter mot sin regim. Jag har med ett hjälp av ett falskt papper besökt ett fängelse i en diktatur för att kunna ställa frågor till interner (politiska dissidenter och riktiga kriminella), med dold mikrofon, med risk för att jag själv kunde bli fängslad som Martin Schibbye och Johan Persson i Etiopien.

  Dessa erfarenheter har färgat mig som oberoende journalist och människa på så vis att jag inte längre är ängslig för vad svenska myndigheter kan hitta på för att stoppa mig från att ställa relevanta svåra frågor eller rapportera om en oegentlighet.

  Svenska får nu garanterat samma typ av erfarenheter tack vare en odemokratisk och galen migrationspolitik och tokvänsterns politiska beslut som nu sammantaget avgör Sveriges öde ett sekel framåt. Därför har vi snart alla en vän eller anhörig som skadats eller mördats av kriminella, förlorat jobbet för en delning på Facebook, eller tagits in för förhör av våra egna myndigheter.

  Detta leder till att folk kommer att våga skriva för- och efternamn efter sina kommentarer när de uttrycker sina åsikter på webben, men det kommer naturligtvis inte räcka långt. Ett sant engagemang för ett land eller ett folk (multikulti eller inte) kräver mycket, mycket mer.

 • Hans Gustav, du verkar vilja gå förbi kärnfrågan här. Dvs att ställa sig frågan varför dessa människor, kända eller okända, inte vågar framträda under eget namn.

  Har det inte gått för långt när människor känner sig så rädda att de inte vågar framträda under eget namn, lever vi då i en demokrati med åsikts och yttrandefrihet????

  Om det är som du antyder så innebär detta att vi lever i en fascistoid stat där åsiktsfriheten och den grundlagsbefästa yttrandefriheten befinner sig på ett sluttande plan. SKRÄMMANDE!!!!!!!

  Å andra sidan ställer jag mig den grundläggande frågan, HUR skall vi någonsin komma tillrätta med detta???

  Finns det öht något hopp om en stor del av befolkningen lever i skräck för att uttrycka sig och sina åsikter??

  Jag har själv tagit en del tuffa konsekvenser i det privata av min frispråkighet men jag har å andra sidan inga problem med att sova gott om natten. Hur det är med dessa stackars människor vilka går omkring och bär på sina olika rädslor vill jag inte ens tänka på.

  Häller du inte med om att vi alla måste räta på ryggen och stå upp för åsikts och yttrandefriheten??

  Försök nu att svara på kärnfrågan!!

  • Jan, jag försöker svara så gott jag kan, men det är inte lätt att föra andras talan-

   Jag häller verkligen med om att vi alla måste räta på ryggen och stå upp för åsikts och yttrandefriheten, men jag anser även att vi inte ska kräva mer än vad människor förmår.

   Det är bättre,anser jag, att sporra än att kräva. Men visst är situationen allvarlig:

   5G är ett förtäckt vapen- och övervaknings-system som skulle kunna komma till insats mot befolkningen.

   Den påtvingade migrationen med IS-terrorister och kriminella klaner utgör ett annat överhängande hot.

   Sveriges ekonomi körs i botten.

   Laglösheten ökar dag för dag.

   Politikerna verkar fjärrstyrda och gör sig allt oåtkomligare.

   Lagar sägs vara på gång som ska tysta kritiken.

   TV, radio, tidningar verkar tävla om att överträffa PRAVDA i förljugenhet.

   NOG BEHÖVER VI REAGERA KRAFTFULLT!

   Med 5G skulle den kokta grodan även kunna bli stekt.

   Uttrycket “Nu är det kokta fläsket stekt!” betyder ungefär att det är stora problem på gång, att det är riktigt illa och att det finns få saker man kan göra åt det.

   Vi kan göra något åt det. Men vi behöver agera NU.

   VI ALLA!

 • Om du frågar en av de korrupta politikerna, som parlamentet är fullt av i sverige, skulle du vara en antisemit.
  Effekten av att ha Judea dårar, i kontroll över en kristen nation, är förstörelsen av landet, som du ser i Sverige idag.

 • Här är en mycket komisk sketch om ministerns förunderliga jätteblunder:

  (Happy New Year from Mother Russia!)

  Samtidigt hoppas jag här på denna tråd kunna ges tillfälle att framföra en hälsning till Öystein Rönne, Bosse Persson och Jan Norberg, eftersom min kommentar till dem tidigare togs bort:

  Kära medkämpar för sanningen, Öystein, Bosse och Jan, jag hoppas att ni fortsätter er viktiga kanp offentligt. Ni har modet att uppriktigt och ärligt säga sanningen till svenska folket, som omedelbart behöver hoppa upp ur grod-koket och agera.

  Skulle uppskatta om inte även denna kommentar tas bort.

  • Savalle, för din skull gör jag ett undantag och kommenterar här. Tackar för berömmet, men varför är du så obenägen att skriva under eget namn??

   Om vi alla skall få till stånd en förändring av samhällsutvecklingen så måste vi alla räta på ryggen och komma ut ur våra garderober. Rädslan för att bli stigmatiserad är vår tids största gissel och det kan vi ändra på om vi alla bara säger vad vi kan stå för.

   Om vi bara säger det vi kan stå för så borde det inte vara ett problem att skriva under med sitt eget namn, eller hur??

   Jag kanske inte alltid håller med om allt vad du skriver men i och med att du skriver under eget namn så ökar din trovärdighet och respekten för Vad du skriver blir svårare att “attackera”.

   Gör upp med demonerna, släpp rädslorna och kom ut ur garderoben, du visar då lite personlig integritet och det behövs om vi alla tillsammans skall kunna förändra den samhällsutveckling vi alla har åsikter om.

   • Jag är inte rädd för att skriva under eget namn.

    Det borde du veta, Jan Norberg, eftersom jag en gång tidigare bemött dig i en debatt här på Newsvoice under mitt eget namn – på din uppfordran.

    Jag är bekant här och på andra bloggar under signaturen Savalle. Därför fortsätter jag att skriva under denna signatur.

    MVH / Hans Gustav Dahl

    • Bra jobbat Hans Gustav Dahl, nu återstår bara för alla andra anonyma att komma ut ur sina garderober.

     När vi alla skriver under med våra egna namn så får detta forum en helt annan dynamik och trovärdigheten ökar dramatiskt.

     Om vi alla skriver med våra riktiga namn så behövs inte heller uppdelningen med Rakt På Sak och övriga avdelningar och den pseudodebatt som är resultatet av att vissa inte anser sig förmögna att skriva med sina egna resp namn.

     Juridiskt är det ingen skillnad att skriva under signatur/pseudonym eller med sitt rätta namn, men det underlättar för Torbjörn S att administrera detta forum.

     Vi är alla själva personligt ansvariga för vad vi skriver här på NV och det spelar då ingen som helst roll om man skriver under signatur, Torbjörn är som ansvarig utgivare skyldig att medverka vid rättsutredningar om någon debattör av rättsvårdande myndigheter anses ha brutit mot svensk lag.

     Det besväret slipper Torbjörn därför om vi alla skriver under med eget namn.

     Hoppas att du i fortsättningen använder ditt rätta namn, tack för att just du finns Hans Gustav!!

     • Och tack för att just du finns, Jan!

      Tillsammans med alla andra uppriktiga sanningssökare utför vi ett oerhört viktigt arbete.

      Somliga av oss är förhindrade att gå ut med sitt namn, men de kan trots det vara väldigt viktiga.

      Var och en av oss får försöka sträcka oss så långt som möjligt för att nå resultat. Vi är alla olika. Vi har olika livsåskådningar och olika livssituationer att ta hänsyn till.

      Men det som förenar oss är just viljan att kämpa för det sanna det goda det sköna:

      http://runeberg.org/tegner/003.html

      I regel kommer jag även fortsättningsvis att använda mig av signaturen Savalle, men i anslutning till de artiklar som kräver namn respekterar jag givetvis det.

      • Varför är “somliga” av oss förhindrade att gå ut med sitt namn??

       Kan du inte utveckla detta lite närmare??

       Rädsla för att bli stigmatiserade, eller för vilka åsikter dessa människor hyser??

       Vi måste slå hål på glastaket som finns i debattklimatet, annars har man inte i denna typ av debattforum att göra.

       Mycket intresserad av att läsa din argumentation.

      • Jag har personlig kontakt med några av de kommentatorer, som jag bedömer vara synnerligen viktiga på de högkvalitativa alternativa medierna, som inte vill offentliggöra sin identitet.

       Det viktigaste skälet de anger är att skydda sin familj.

       Några av dem är rätt kända personer.

       Jag anser att även de som inte vill framträda
       offentligt ska ha möjlighet att framföra sin mening.

       Det skulle vara en mycket stor förlust att kväva deras röst genom att kräva det de inte tycker sig kunna.

 • jag har sett realt den verkliga orsaken till varför Sverige har dessa imbecilla politiker. Orsaken är deras väljare och det vet de flesta här på stället. Men att se en person i aktningsvärd ålder vägra att förstå att våra MSM ljuger om och utelämnar info är orsaken till landets förfall är beklämmande. Det är så ingraverat i vissas sinne att bevis inte fungerar, därför att en journalist “kan inte ljuga”! Det är som om inget får existera utanför detta mentala nirvana. Det blir jag själv som är paria, som påstår att något som “inte finns”, finns.
  Klart att det går att hantera dessa personer, men till vilket pris när granaterna regnar ner? Numera frågar jag nästan först om personen kan engelska utöver att beställa en pilsner! Kan de inte det så är oddsen nästan givna vad gäller utbildningsnivån och framtida utbildning. The person is a waste of time at present.

  • Det är värre Åke. Folk är inte ointelligenta. De förstår en hel del. jag vet för jag har intervjuat dem. Men de är inte motståndskraftiga mot den media-inducerade masshysterin av lögner som uttalas av storvulna journalister och politiker. Det är en slags storvulen parodi som påminner mig om denna bild:

   https://vetenskapligapartiet.files.wordpress.com/2020/01/hur-man-vet-att-hunden-kan-multiplikationstabellen.jpg

   Du kan ha en mycket intelligent och logisk konversation med människor, samt berätta för dem om hur man skiljer lögn från sanning etc. De är helt eniga och med om vad som måste göras, men efter en stund framför dumburk och sociala medier så är de hjärntvättade in i dumhet igen och går och röstar på fortsatt idioti, d.v.s. fortsatt 8-parti för EU eller icke-valsamverkande mikroparti.

   • Dock finns två saker som är mig bekanta och som går hem i alla läger och det är “Hur bankerna skapar pengar via kredit” och den emotionella skalan.

 • Ynkeman kanske skulle kritisera landet som verkligen påverkar och styr Sverige dvs USA..Nu senast ska någon s.k korruptions-dumstol i USA bötfälla svenska företag för korruption.( Jag som i min enfald trodde att sådant sköttes inom landet och att böterna i så fall skulle betalas i Sverige och inte skickas till USA). Det här är väl verkligen något som Ynkeman borde gnälla över men det är ofarligt att anklaga Ryssland för det värsta som kan hända är lite sarkasm från deras luttrade ambassadör. Det märkliga är att ingen verkar reagera över att svenska företag och banker betalar böter till USA…Men jag antar att det är kostnaden för att få vara en servil vasallstat till USA! Ifrågasätt aldrig deras krig, brott mot internationella lagar, initierande av statskupper och färgrevolutioner m.m. för då drabbas du själv snabbt av USA:s “godhjärtade” politik.

 • Jag blir bara ledsen, när andra länder, en efter en, gör parodi på Sverige och på våra amatörpolitiker. Jag frågar bara – hur länge till ska vi svenska folket skämmas för att våra amatörpolitiker missköter sina uppdrag genom att uttala sig om saker som de inte har någon kunskap om, typ när de gör såna här uttalanden som Ygeman gjorde – och därmed, steg för steg, monterar de ner det gamla fina förtroendet som Sverige har åtnjutit i andra länder. Det är så ledsamt att titta på, speciellt när hjälp finns att få. Det är bara för våra politiker att plocka bort sina skygglappar och börja lyssna på folket som många gånger har kloka saker att säga dem. Men tyvärr, det verkar som att våra politikers stolthet är för stor, tillika deras tjurskallighet.

 • Ambassadör Tatarintsev önskar oss snovom godom, gott nytt år, lite felstavat. Jag är en av de svenskar, som säkert misstänks för rysk påverkan, eftersom jag studerar landet, men 5G kan jag inte. Ygeman är en mycket märklig figur. En patient.

  Det ryska nyåret är speciellt och varar i dagar.

  Jag lyssnar på Savalle och andra kritiker. Que passa? Ännu ett sätt att ta livet av oss?

  Tänk på att 5G är förbjudet på minst ett ställe. Bryssel.

  • Dom befinner sig ju redan där, då Riksdagen ju intet annat är, än en jä–la cirkus. Uppenbarades för alla, efter valet i september 2018! Fast några betraktar det som ett dagis, Riksdagiset. Med en välbetald skara clowner, med ringa arbetsbörda, eftersom EU-Bryssel tagit hand om det mesta av lagstiftandet.

 • SVT sköter propagandan helt utan hjälp av Ryssland. Ygeman är bara en i raden av ministrar vi inte har något som helst förtroende för.

 • Varför nämndes inte Schweiz som det riktigt “förlorade landet”, där 5G tillsvidare ej kommer utvecklas just pga okönda hälsorisker. Detta land som är styrt av direktdemokrati, till skillnad från Ryssland och Sverige, tog det som ygemann betraktar som säkert för det osäkra. Kanske är det Schweizerost troll därifrån som försöker “trolla bort” 5G? Ryssland verkar ju tycka som Kina och Sveriges regeringar att 5G är säkert, utan en enda oberoende studie som underlag.Kanske Ygeman “bara” ville skapa ett nytt argument för att gå med i NATO? Suck vilka förklenade vikingar som styr detta land idag. Ryggradslösa, dessutom.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *