Ryska ambassaden besvarar Ygemans 5G-skäll mot Ryssland

publicerad 1 januari 2020
- av NewsVoice
Den ryska ambassören i Sverige: Viktor Tatarintsev. Pressfoto från ryska ambassaden, Stockholm.

NOTERAT. NewsVoice kommenterade igår digitaliseringsminister Anders Ygemans skäll på Ryssland om att svenskars hälsokritik mot telekom-systemet 5G egentligen är en rysk nätattack. Nu har ryska ambassaden i Stockholm besvarat Ygemans "paranoia" på sin Facebook-sida. NewsVoice publicerar den ryska kommentaren oredigerat i sin helhet.

Bild: Den ryska ambassadören Viktor Tatarintsev. Pressfoto från ryska ambassaden (Facebook), Stockholm.

Hälsomedvetna svenskar hånas av minister eller "Ygeman mål för rysk nätattack"?
Hälsomedvetna svenskar hånas av minister eller "Ygeman mål för rysk nätattack"? - NewsVoice

"Rysslands Ambassad i Sverige gratulerar er på det kommande året 2020 och önskar trevliga nyårshelger!

Våra speciella gratulationer med anledning av det Nya året går till Sveriges energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman.

Som vi har lärt oss känna i ”Svenska Dagbladet” från 31 december har populariteten av hans ”Facebook”-sida ökat dramatiskt vilket vi av hela vårt hjärta gratulerar honom för!
Det är ett särskilt nöje att det stigande intresset för hans inlägg, inklusive de som handlar om 5G, förknippar Anders Ygeman just med vårt land. Med hänsyn till den omfattande reaktionen på ministerns senaste inlägg verkar det så att nästan alla ryssar som behärskar svenska kommenterat!

Å vår sida borde vi erkänna att vi inte haft någon aning om Anders Ygemans höga popularitet i Ryssland. Vi lovar att prenumerera på hans ”Facebook”-sida och noga följa honom i sociala medier.

Vi skulle vilja även försäkra ministern om att han har fel i sin bedömning om att i vårt land förknippar man utveckling av 5G-teknologier med ett negativt inflytande på allmänhälsan. Tvärtom är vi öppna för samarbete med våra svenska partners inom detta område, i synnerhet med de som, till skillnad från ärade Statsråd, inte lider av paranoia i sökandet efter ”ryska trollar”.

Vi hoppas att han även framgent inte kommer att glömma bort Ryssland – och då inte som ett hot utan som en potentiell och pålitlig partner.

Gott Nytt År, Anders!
Gott Nytt År, Sverige!"

Källa: Ryska ambassadens Facebook-sida

Sammanställning: NewsVoice