Socialdemokraterna och LO övergav folket – Dags att avgå Stefan

Christer Nilsson - Foto: Johan ArvidssonChrister Nilsson (1941-) är historiker och författare (6 böcker), ledarskribent och recensent av facklitteratur. Han har skrivit för Läkartidningen, Axess, Ale - Historisk tidskrift, Finsk tidskrift, Expressen, Sydsvenskan, Helsingborgs Dagblad, Östgötacorren, Borås tidning och NewsVoice.
publicerad 19 februari 2020
- Christer Nilsson
Stefan Löfven - Foto: Michael Erhardsson
Stefan Löfven - Foto: Michael Erhardsson
Stefan Löfven, 2016 – Foto: Michael Erhardsson, Licens: redaktionell, Mostphotos.com

DEBATT. ”En ledare ska ingjuta hopp hos folket, ge framtidsvisioner, se helheten men inte glömma de mest utsatta”. Så talade Boris Johnson när Storbritannien trädde ut ur EU. Detta samtidigt som Stefan Löfven och (S) blivit en symbol för ett svenskt förfall i alla dessa avseenden.

Text: Christer Nilsson, historiker

Det går dåligt för socialister och socialdemokrater i Europa nu. De framstår närmast som anorektiska och i avsaknad av karismatiska ledare. De bästa har försvunnit. Återstår inte mycket annat för de övriga än att klättra i hierarkierna för garanterad inkomst och position.

I senaste EU-valet förlorade socialister och socialdemokrater 38 av sina 191 platser bland parlamentets 751 medlemmar. Kanske har partiernas sammanväxt med staten gått så pass långt att man nått vägs ände. I Sverige är det än värre för (S) med lika låga opinionssiffror som på Juholts tid, nu också förbisprungna av Sverigedemokraterna som det största partiet.

I LO är det etter värre – det skakas av inre strider och ligger mer eller mindre i spillror efter åtta år med Karl-Petter Thorwaldsson som ordförande . För honom var LO mer en politisk plattform än att företräda medlemmarna och då går det som det går. Precis som det ABF som också ligger i spillror när Thorwaldsson lämnade över till sin efterträdare. För LO-medlemmarna är det förbryllande varför Thorwaldsson närmat sig Vänsterpartiet och varför så mycket kraft lagts på att kartlägga SD:s förflutna. Man har känt sig bortprioriterade vartefter arbetsplatsolyckorna ökat och framförallt när kvinnor i vård och omsorg tvingats bära ett all tyngre ansvar för integrationen av nyanlända. Knappt nio procent av LO-väljarna röstar på (V) och enligt Demoskops senaste mätning är (SD) och (S) lika stora inom LO med (M) på tredje plats.

En symbol för den söndervittrande socialdemokratin är den utmobbade Ann-Sofie Hermansson, f.d. kommunalråd i Göteborg, som respekterade sina rötter och sitt uppdrag – att lyssna på folket. Kanske hon blir den enda toppolitikern som återgått till ett hederligt jobb och utbildat sig till att köra sopbil. Nu vann hon också målet i tingsrätten anklagad för förtal av två muslimska aktivister. Domen är glasklar. Det är inte straffbart att kalla dessa två extremister – för just extremister, eftersom dessa stöttat terrorister.

Så räddar regeringen sig själv

Det är egendomligt att det ska vara så svårt att förstå för regeringen, (S) + (MP), att det krävs två saker för att vända de katastrofala opinionssiffrorna:

 1. Att folket vill ha ett politiskt ledarskap som förstår vad demokrati är – att man representerar folket – tacklar sina uppgifter och inte i första hand är företrädare för sina partier eller den ena eller andra ideologin.
 2. Att svenska folket måste kliva ner från åskådarläktaren och kräva att politikerna gör sitt jobb, vilket lär bli det största problemet. Om så inte sker kommer dagens passivitet resultera i att medborgarna dels inte klarar av att göra sig av med olämpliga och inkompetenta politiker, dels inte klarar av att hålla politikerna i strama tyglar.

Swisha Christer NilssonSverige har blivit ett allt farligare land att leva i . Om inte medborgarna ser om sitt hus kommer vi att få fortsätta att leva med gängbrottslighet med narkotikahandel, mord, sprängdåd, bilbränder, våldtäkter, skolbarn som rånas av andra barn och allmän laglöshet.

Text: Christer Nilsson, historiker

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Bra beskrivning av läget av Christer Nilsson. Hoppas bara att förhoppningarna infrias om att inte bara Stefan Löven utan att hela regeringen tvingas avgå. Framför allt önskar jag att vi blir av med de tokiga samhällsfarliga miljöpartisterna.
  Soffan Hermanssons kurage och rättrådiga ställningstagande kan inte nog
  framhållas. Men hon fick gå. Socialdemokratiska röster gick före sanningen.
  Men vi kanske inte har sett slutet?

 • I var och varannan kommentarspost ser man uttryck såsom, när skall våra politiker vakna, de jobbar inte för folkets bästa etc.
  De är fullkomligt fullständigt vakna om man ser den gemensamma nämnaren i deras beteende a la “John Perkins”, De är helt enkelt kommenderade till att göra det de gör. Lösningen bör ligga i vilken hållpunkt har DS på dem? Är det pedofili är de ute på tunn is efter Trumps återval, eftersom pedofili är ett brott mot mänskligheten varhelst de befinner sig. Och de som skriker högst har mest att förlora.
  I USA är det bl.a. recept Epstein, vad här? Om man nu som här kan fördärva för sina välgörare, så är rädslan enorm för ett avslöjande av det manuskript man spelar efter..
  Lövets alla försök till avledare från sanningen är billiga tricks, eftersom den som beskyller andra enbart belyser sin egen skuld.

  • Innan Stefan Löfven deltog i hans första, och troligtvis sista, Bilderbergmöte så sa han att han “skulle minsann säga till dem”. När han efter detta möte av en icke-presstituerad reporter blev tillfrågad om vad som hade sagt under mötet så sa han att “det får jag inte prata om”.

   Så då kan man fråga sig vilka påtryckningar han blev utsatt för under och efter själva mötet. För jag kunde själv se att frågan om vad som hade sagt på mötet slog ann på en känslomässig sträng som fick honom att se rätt obekväm ut.

 • Hej S Hallengren
  Du har naturligtvis rätt att det är oerhört svårt att vända den här
  snedseglarskutan igen. En första åtgärd är att fälla regeringen, helst
  i förtid före nästa val.
  Sedan är det bara skarpa förslag som gäller för en konservativ regering.
  och då talar jag bara om en teoretisk modell – troligt utfall är säkert
  som du förutskickar i bästa fall en halvmesyr eller bara en tumme.

  1. Repatriering av invandrare som inte kan försörja sig.
  2. Totalstopp för asyl-och anhöriginvandringen.
  3. Verkställ omedelbart utvisning av personer som fått avslag.
  4. Totalstopp för påhittad arbetskraftsinvandring.
  5. Mer resurser till att uppsöka och utvisa dem som undanhåller sig.
  6. Grov brottslighet av minderårig innebär utvisning av hela familjen som väntar på PUT.
  7. Direkt utvisning av asylsökande för brott som medför fängelse i mer än två år.
  8 . Låt dessa avtjäna straffet i forna hemlandet eller tredje land, typ Kaliningrad.
  9. Stoppa fusket med LLS-bidragsformerna.
  10 Gör rent hus med de s.k. Samordningsnumren. Ta bort alla och börja om från början.
  Alla utan PUT måste identifiera sig på ett kontrollerbart sätt. Skatteverket får börja om
  från grunden.
  11. Förbjud nya moskéer, minareter och muslimska friskolor.
  12. Stoppa alla bidrag till Muslimska brödraskapet och deras filialer i Sverige.
  13. Sätt in alla resurser för att stoppa gängkriminaliteten, inte bara punktinsatser
  som nyligen i Malmö. Slå sönder klanväldet i de “utsatta områdena”.
  14. Utvisa omedelbart de imamer som är ett säkerhetshot enl. Säpo.
  15. Ställ de ca 150 IS-krigare som återvänt inför rätta eller låt de dömas på plats
  i Syrien eller Irak.

  Listan kan göras längre men jag stannar där, väl medveten om att detta är ett
  Sisyfos- arbete. Men kan danskarna hålla rent utanför egen dörr så borde
  vi också kunna göra det. En from förhoppning naturligtvis.

  • Tack för repliken, i blankvers Mmmmmums en god karamell ,din femtontabell att suga på nu i kväll. Må den bli realiserbar snart.

 • Christer Nilsson!
  Du avrundar med, -om inte medborgarna ser om sitt hus kommer vi att få fortsätta leva med gängbrottslighet etc.
  Vilka medborgare skall se om sitt hus så att vi slipper gängbrottsligheten? Skall de som kallas “vi” bara stå och se på när förödelsen fortsätter? Hur bör och skall de medborgare som förmodas se om sitt hus agera?

  Någon politisk lösning eller vilja att åtgärda misshälligheterna finns inte ens i teorin, inte i regeringen och inte i åttaklövern. Svensk politik är stendöd. Alla beslut tas i Bryssel enligt hemliga avtal. Vi kanske inte ens får rösta 2022. Vad återstår? Folkresning, – att med våld slänga ut förrädarna?

  Så länge DDR-kommunismen, Castro och Che Guevara romantiken från sextiotalet får härska i departementen och nu även i näringsliv, myndigheter, försvar och MSB blir nedförsbacken brantare.
  Sverige är tillsammans med Tyskland frivilliga experimentland för att implementera muslimsk invasion i Europa från mellanöstern. Enligt tidigare överenskommelser mellan de europeiska kolonialländerna och arabstaterna så konfirmerar Barcelona och Global Compact avtalen fortsatt invasion. Det finns bara några få europeiska stater som vågar trotsa EU och FN:s invasionsagenda Något måste ske innan alla grodor är kokta. Vi i Sverige kan inte sitta med armarna i kors och vänta på Macron:s fall, att Trump blir omvald eller att Ryssland eller Kina ställer upp till strid mot den europeiska globalismen.

 • Mycket imponernade sammanfattning!
  När Berlinmuren föll, då tappade vänstern kompassen och övergav arbetarna för att förvandla landet till en global socialbyrå. Reinfeldt satte fart med att bända upp medborgarnas hjärtan och humanitet, medmänsklighet och det lika värdet fick turbofart.
  För mig är nog miljöpartiet värst av alla verklighetsfrånvända värstingar. De jag känner tycker jag inte om, snåla, självgoda och hycklande i samma anda som Isabella Lövins bortförklarande av makens diselbil. Flera av dess höjdare har haft god hjälp av t.ex Muslimska brödraskapet som gödslats med bidrag som tack, tjänster och gentjänster är vad det handlar om. Nu sitter de tryggt i Löfvens knä, medan LO surar som inte får vara med. De har värmt upp det med medlemmarnas pengar och nu får se sig brädade av MP och andra Jökar. Avskaffad värnskatt, privatisering av AF och nu förändring av arbetsrätten, får glaset att rinna över. Brasan om främlingsfientlighet och SD:s mörka rötter, vill inte längre ta sig, hur mycket bensin rörelsens gigantiska maskineri häller på. Tvärtom, så synliggörs deras egna, ju mer de ångar på och Åkesson kan bara önska flyende arbetare varmt Välkomna!

 • Jag har aldrig förstått varför LO gillar arbetskraftsinvandring, det borde vara så att LO värna om svenska arbetare och inte arbetare över hela världen. Lika korkat som att Centern vill vara med i EU och inte värna om svenska bönder.

 • Nästan en utmärkt artikel, men bara nästan. Överarvoderade fackpampar och politikeradel i hela spektrumet bajsar på folket, sedan klagar de på att det luktar brunt. Detta stämmer.

  Att fackets medlemmar röstar på dessa högerpartier, i olika aromer och illusionistiska färger, är heller inte alls märkligt. Media ägs av finanskapitalet som spottar febrilt på SD. Folk tror då att deras missnöje bäst riktas mot finanskapitalet genom att rösta på det som ständigt bespottas. Tror man det så är man grundlurad.

  Media, ägd av finanskapitalet, är alltid glada att förstärka konflikten i sin marionetteater, så att folket aldrig förstår vad som verkligen pågår. Nyligen prisade man ex. Lotten Collin som har lyckats infiltrera “Public Service” med så pass grova lögner att t.o.m. Granskningsnämnden kände sig nödgade att fälla henne. Då är det illa.

  Newsvoice och dess troll arbetar febrilt för att folk ska rösta på ytterligare ett av de 8 högerpartierna, nämligen SD. Detta löser naturligtvis ingenting, men kommer leda till ännu mer högerpolitik. Högerpolitik bygger på “den amerikanska drömmen”. Den kallas så för att man måste sova djupt för att kunna tro på den.

 • “Så räddar regeringen sig själv” Vilken regering?
  En regering som så flagrant missbrukar väljarnas förtroende måste kunna sparkas. Det är det det handlar om inget annat. Just nu är Löfven och hans gäng det bästa sättet att få svenska folket att i framtiden aldrig mer rösta på socialister och kommunister.
  Den skada på Sveriges land de förorsakat kommer svenska folket aldrig att glömma och Dick Harrison kommer inte att kunna förvanska historien om Reinfeldt och BATRA!

 • “Socialdemokraterna och LO övergav folket” – så inleds Christer Nilssons korrekta artikel.
  Jag bara frågar, var och när skedde det och i så fall, vad var mediareaktionen? Jag besvarar frågan själv.
  Det skedde i det tysta, i det fördolda helt utan någon kommentar. Men det som skedde var det mest ominösa som någonsin hänt i vårt land Sverige efter andra världskriget. Jag visste ingenting och de två tidningar jag läste varje morgon, SvD och DN, skrev inget om det, mig veterligt, så vida man inte gömt undan det bland begravningsannonser eller korsorden! Det var 1998 som det skulle ha hänt, vilket jag kunde läsa om i en lång artikel i Aftonbladet, någon gång runt 2011, tror jag det var. I en artikel av Mats Svegfors, f d chefredaktör för Svenska Dagbladet, som då ägdes av Svenska Arbetsgivareföreningen, senare även landshövding och högt uppsatt person i styrelsen för Sveriges Radio och Television. Ämnet var den besvärliga situationen för dagstidningarna; nya bidrag tarvades tydligen. Svegfors avslutade med att omnämna att SvD, liksom även AB, Landsorganisationens store drake, just 1998 hade sålts till tre stora banker på Wall Street, New York: J P Morgan, Goldman Sachs och Mellon Bank of America. Norska Schibsted var med på ett hörn, som bulvan, förmodligen. “Jag vet, för jag var med” (vid försäljningen), skrev Svegfors förtydligande.
  Polletten singlade omedelbart ned för mig. Svenskan, vår gamla tidning, hade jag då sedan några år tillbaka avslutat abonnemanget på. Blaskan hade blivit totalt vidrig. Deras linjeledare till exempel, efter “Mission Accomplished” på våren 2003, när Irak ånyo hade våldtagits av USrael, kom direkt från en neocons fula mun, tycktes det.
  Ägarbytet av SvD och AB, Kapitalets & Arbetets främsta opinionsbildare, har i väldigt ringa omfattning berörts av andra kommentatorer (liksom kick-off:en, 9/11 alltså, starten på ett helt nytt paradigm i västerlandets historia). Sug på denna illasmakande karamell och mycket skola vara uppenbarat! Mycket kan förklaras av detta ägarbyte. I USA planerades PNAC mm. NWO skulle strax starta och Eliten här hemma ville vara med. Visserligen glömdes folket bort, men tre-fyra decenniers socialist-indoktrinering hade gjort landet till ett enda stort dagis. Än mer skräddarsydd propaganda, övervinner allt motstånd, trodde Eliten. Med rätt personer i MSM:s ledningsskikt fixar vi allt.
  Fram till supervalåret 2014 var det tämligen lugnt här hemma, även om SD bemöttes med pukor och slag så det räckte och blev över. Men från det Ubåts-undervattningsverksamheten och ryss/Putin-hatet då togs i bruk igen, började svenska folket så sakteliga vakna till liv och inse att rätt mycket var sinnesrubbat bland etablissemanget och deras eljest odemokratiska handlag allt tydligare. Senhösten 2015 blev dock en shock. Elitens dolda motivering för MENA-invasionen, lär ha utgjorts av bankernas skuld-mättnad var på väg att krascha ekonomin. Nytt folk med nya låntagare för all den exploderande byggnation som pågick och fortsatt pågår i många av de större städerna, kanske räddar situationen (tänkte troligen Fredrik R, som ju senare har smorts väl av, just banker).
  Nu, i nådens år 2020 ser alla som vill se, att helvetets högre värmegrader redan har uppnåtts. Fast en återuppstånden Gustav Wasa, en nationens nye räddare är otänkbart. Femtio år av socialism och fördumning av allt, på alla nivåer, gör en dylik räddning otänkbar. Som den allra sista Stalin-staten på hela klotets yta, kan endast aktioner utifrån bli vår räddning. Annars väntar Agenda 2030!
  PS: “ominös” = olycksbådande; ödesdiger. (SAOL).

  • Utmärkt sammanställning av läget Ulf! Att Sverige är MYCKET illa ute verkar svensken i allmänhet inte förstå men motståndsfickorna växer för var dag. Frågan är om det är för sent att rädda Sverige? Regimen i Stockholm med skojaren Löfven i spetsen kan vi inte vänta något gott ifrån och nästa politruk från sossarna Thorvaldsson är i kulisserna beredd att ta över…

  • Bra! Fakta förändrar läget. Dock har jag märkt att de flesta gamlingar måste undervisas på småskolenivå.
   De som går i pension idag tycks vara något sånär informerade, medan de pensionerade från Y2K och tidigare har tunnelseende och är mycket dåligt med om propagandan och har ingen vetskap om pengatryckeriet.
   Gå på pensionärers träffpunkter och lyssna av läget och man hör snart vilken propaganda som träffat vem.

 • Tack Christer för en lugn, sansad och bra beskrivning av vad som är två av de huvudsakliga problemen i dagens Sverige.

  Det Soffan fick löpa gatlopp för skulle ju av Sossarna ha kunnat vara startpunkten för en helomvändelse, om än väldigt sent och under galgen.

  Tyvärr har S, LO och andra partier samt intressenter under så lång tid låst fast sig vid den uppställda spelordningen att prestigeförlusten det skulle innebära att backa tillbaka och byta fot blir det slutliga hindret för att undvika sossarnas katastrof.

  När man klamrar sig fast vid den sjunkande båten så gör man normalt det för att själv överleva, och jag tror att det är precis så inom S, LO och andra aktörer. Ingen vare sig törs eller orkar ställa sig upp och medge att man haft fel och att man för snöd vinnings skull valt att spela med i den etablerade körens lov om sakernas tillstånd i Sverige.

  Jag har under ganska lång tid nu insett att det är politikernas syn på vilka som är deras uppdragsgivare och hur de förhåller sig till dessa som är avgörande för hur Sverige utvecklas. Det du kallar politiskt ledarskap kanske måste omprövas som begrepp.

  Medborgarresan.se och Hans Jenseviks initiativ Nix to the Six är två konkreta förslag som, om de får spridning, mycket väl kan åstadkomma det du, jag och väldigt många andra skulle se som önskvärt.

  Den europeiska och globala trenden är ju för övrigt ganska klar, den har accelererat efter Trumps tillträde som president i USA.

  Socialism och kommunism är på väg ut, den kraftiga polarisation som nu drivs fram i USA gör att socialister tvingas kraftigt ut till vänster för att kontrastera Trump. Vi skulle behöva någon i Sverige som gjorde ungefär samma sak så att förloppet skyndades på ordentligt. Ju förr socialister försvinner från jordens yta desto bättre.

  • Den efterlysta lösningen ligger i det faktum att Vänster/Höger-memet är en lögn! Häri ligger aktiviteten SÖNDRA väl dold. Två antagonistiska emotioner som underblåses flitigt av MSM m.fl. Big business med krig, psykisk ohälsa, bidrag för röstköp etc.
   Emotioner finns i hundratal medan man i den DS helt låter folket missförstå att dessa två inte är emotioner.
   Emotioner är staplade som en klaviatur i sekvens efter “tonhöjd”.
   Kortat ser det ut som så:
   Aktion
   Konservatism
   Inget intresse
   Antagonism
   Fiendskap.
   Hat med våld
   Rädsla
   Sorg
   Sympatikrav
   Utslagen
   Död.
   Att detta skall vara så svårt att ta till sig när det används emot en dagligen?
   En småbarnsmamma ser detta dagligen, men har ännu inte satt ord på småbarns utspel. Sedan börjar barnen i skolan!

   • Åke du är lite “flummig”, and not in a bad way. 🙂 Att det ligger något i dina emotioner har ju de flesta själva varit med om. Som när de har umgåtts med någon som befinner sig i den tråkigare änden av skalan så brukar ju den dåliga energin krypa över utan det för den sakens skull behöver sägas så mycket. Fungerar detta människor emellan så funkar det även i större skala om man då bara vet i vilka masspsykologiska trådar man ska dra.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *