Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

31%

31.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

Fem trender vi kan förvänta oss inom betting 2020

publicerad 9 februari 2020
- Underhållning @NewsVoice
Foto: Pexels.com

BETTING 2020. Det finns en del intressanta trender i bettingvärlden vi kan förvänta oss år 2020. Följande fem trender kommer att vara tydliga kommande året. Ett spelbolag som har tagit fasta på dessa trender är LeoVegas, som också ligger bakom rapporten om bettingtrenderna.

Trender inom Live betting 2020

Live betting kanske inte är en ny trend, men den kommer fortsätta att växa sig stark under 2020. Speciellt kommer live betting i mobilen ha en stark roll i framåt, då man kan ta vara på chanser och trender när de dyker upp oavsett var man befinner sig. Här måste spelbolag se till att leverera en snabb och smidig användarupplevelse då det i vissa fall handlar om sekunder. 

När live betting växer och det finns fler marknader att ta del av, blir det en utmaning att förse rätt marknad till rätt spelare. Detta kan göras möjligt genom personliga anpassningar.

Betta på nästa händelse

Att live betting blivit populärt beror till stor del på att spelare som följer en match vill kunna betta på nästa händelse i matchen. Omständigheterna kan förändras snabbt i sport, därför tror vi att möjligheten att kunna lägga omedelbara bets är viktigt för spelare. I tennis kan det exempelvis vara att spela på vem som tar nästa poäng, medans det kan vara nästa hörna, frispark, eller mål i fotboll. Ett spelbolag som har tagit vara på denna trenden är just LeoVegas, men även andra spelbolag erbjuder funktionen. Det kommer med största sannolikhet att bli tillgängligt för fler sporter under året allt eftersom trenden växer sig starkare.

Spelarspecialer

Vi ser också en positiva trender mot spelarmarknader och specieler, särskilt när det gäller välkända spelare som Cristiano Ronaldo, Lionel Messi eller Mohamed Salah.

I sommar har vi Fotbolls-EM att se fram emot, det kommer spelas i flertalet länder runt om i Europa och där tror vi att betting på mål från enskilda spelare kommer få en rejäl boost. Spelbolag har rapporterat att de såg en stor skillnad i bets på specifika spelare när Cristiano Ronaldo flyttade till Juventus. De allra största namnen i vissa sporter kan ha stor påverkan på populariteten av dessa spel.

Har man deltagit i någon Fantasy sport, exempelvis Fantasy Premier League, så är kanske denna trend ingen nyhet. Det är ett spel som bygger mycket på individuella spelare snarare än laget. 

Bet builder

Urvalet av olika odds och spelmarknader blir alltmer likt mellan de bettingsidor som finns på svenska marknaden. Därför är det väldigt viktigt att kunna erbjuda något nytt och fräscht för att separera sig från alla andra. Bet builder är en sådan funktion, som gör det mer flexibelt för spelare att bygga sina egna spel fritt. Det har ännu inte kommit till alla bettingbolag och inte heller på samtliga sporter, men det kommer rulla ut mer och mer under 2020.

Detta är särskilt bra för spelare som bara vill spela på en specifik match eller event, exempelvis Champions League-finalen. I det fallet kan man bygga ihop flera olika bet på matchen till ett större bet för att öka oddsen. Exempelvis att Liverpool vinner matchen, Sadio Mané mål och att båda lagen gör mål i matchen. Även här tror vi att trenden kommer se en rejäl ökning under fotbolls EM 2020.

Trender inom personlig anpassning

Som redan kort beskrivits är erbjudandena från leverantörerna på spelmarknaden nu på många sätt liknande, vilket kommer att leda till ett högre fokus när det gäller personlig anpassning.

Det kommer att vara viktigt att hitta en bra balans mellan operatörens förslag och en anpassning av kunden själv, som val av favoritsporter, ligor, lag och kanske till och med spelare. Favoritligorna kan redan väljas av kunden hos vissa spelbolag och det kommer bara att få mer uppmärksamhet under året. 

Text: Extern skribent 

Relaterat


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq