Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

34%

34.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera. Uppd. 19/4 kl 01:30.

Brittisk expertgrupp vill stänga UK 1,5 år med total social kontroll under coronakrisen

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 17 mars 2020
- Torbjörn Sassersson
John Warren deltar för UK på Defender Europe 20. NATO pressbild
John Warren deltar för UK på Defender Europe 20. NATO pressbild
John Warren deltar för brittiska armén i övningen Defender Europe 20. NATO pressbild

ANALYS. Brittisk expertgrupp vill implementera en auktoritär kontroll av England under 18 månader för att kväva coronasmittan. Det framkommer i en färsk rapport. Stor amerikanskledd militärövning i Europa (NATO) kan teoretiskt komma till “undsättning” för att se till att regler efterlevs.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice | #Covid19GetReal

Folkhälsomyndighetens strategi med en långsam spridning av smittan till så många som möjligt med målet uppnå flockimmunitet är dömd att misslyckas. Det anser en brittiska expertgrupp som statsepidemiolog Anders Tegnell i en tidigare intervju hävdat är “bäst i världen”. Istället vill expertgruppen implementera sträng social distansering för att kväva smittspridningen.

Expertgruppen som kallar sig Imperial College COVID-19 Response Team ser främst två strategier som även andra länder kan tillämpa:

  1. mildring, som fokuserar på att bromsa men inte nödvändigtvis stoppa epidemisk spridning – minska den högsta efterfrågan på hälso-och sjukvård samtidigt som de skyddar de som är mest utsatta för allvarlig sjukdom från infektion, och
  2. undertryckande, som syftar till att vända epidemisk spridning, minska antalet fall till så låga nivåer som möjligt och bibehålla situationen på obestämd tid.

Expertgruppen skriver att genom att kombinera tex: hemisolering av misstänkta fall, hemmakarantän för alla i samma hushåll och social distansering av äldre och andra med störst risk för ett svårt insjuknande bäst kan minska efterfrågan på sjukvård. Forskarna varnar att trots dessa åtgärder kan England få hundratusentals dödsfall och hälso- och sjukvårdssystemet kommer att belastas enormt, med andra ord: många kommer att dö.

Militären kan få roll för att kontrollera smittspridningen

För att kontrollera att ett helt lands population efterlever strikt social distans kan det krävas militär närvaro. Under april och maj deltar 37,000 personer i jätteövningen Exercise Defender Europe 20, en stor militärövning i Europa som är både ledd och dominerad av USA. Det är den största militärövningen på 25 år avseende USA:s förflyttning av material och personal från USA till Europa.

Tusentals amerikanska soldater kan teoretiskt omdisponeras och fördelas till olika länder för komma Europa till undsättning i populationskontrollarbetet.

Text: Torbjörn Sassersson, NewsVoice

Källor

https://www.youtube.com/watch?v=Ep2gqcDzehM


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq