Råd till coronadrabbade och de som granskar händelseutvecklingen

publicerad 22 mars 2020
- Ingemar Ljungqvist
Ingemar Ljungqvist och Agneta Schnittger. Foto: T. Sassersson
Ingemar Ljungqvist och Agneta Schnittger. Foto: T. Sassersson
Ingemar Ljungqvist och Agneta Schnittger. Foto: T. Sassersson

DEBATT. Ta dina egna ansvarsfulla steg att minska risken för Covid-19, samtidigt som du är en av dessa som förvandlar krisen till en möjlighet. Svenska myndigheter utgör idag en fara för hela svenska folket genom att de tror att de vet. Vi vet genom vår erfarenhet att vi enbart tror och därför är vi öppna för ny kunskap, inte minst att tillämpas för att bekämpa Covid-19.

Text: Ingemar Ljungqvist, dr Sc, doktorerade på aids-epidemin 1999 och Agneta Schnittger MD, PhD utbildad i funktionsmedicin | #Covid19GetReal

Vi vet dock att det varje dag i Sverige är 25-30 personer, som avlider för tidigt, därför att de får biverkningar av föreskriven behandling (ref Svaradoktorn.se 20 jan 2020). Hittills fram till dagens datum har 20 personer avlidit av Coronaviruset i Sverige, men med dessa dödsfall som grund har myndigheter, mainstream media, akademierna och aningslösa politiker piskat upp ett scenario där man ska sprita sina händer och stanna hemma om man är sjuk och internera alla människor 70+. Detta scenario som piskas upp leder dock till rädsla, som i sig sätter ned immunsystemet på de allra flesta.

Det finns också de som mildrar scenariot, dvs de som påpekar att coronapandemin inte avviker speciellt mycket från de årliga influensorna, de som skördar bortemot 1000 döda i Sverige per säsong och ibland uppemot en miljon som tar sig igenom dem levande. Alltså har vi denna gång fått se en planerad uppdriven hysteri. Den vill vi inte vara med om – även om SARS2-Cov-19 är något nytt, kanske från fladdermöss med ett robustare immunsystem, vilket gör att vi denna gången kan smittas bara vi skrattar tillsammans.

Detta tog filmaren Roy Andersson upp i en debattartikel redan 1989 i “Vetenskapsmannen och Vår Tid”. Då önskade Andersson att vetenskapssamfundet skulle föra en vetenskaplig debatt om Aidsvirusets ursprung. Vi fick tyvärr inte en sådan debatt – istället fick mänskligheten flera luftburna virus; SARS, MERS och nu SARS2-Covid.

Skydda dig mot Covid-19

Vad vi vill är att nå ut med den information som gör att vi verkligen kan optimera det viktigaste vi har för att klara av infektioner: vårt immunsystem.

 • Se till att du hela tiden förser dig med höga halter C-vitamin. Vitamin C ska vara i så ren form som möjligt – inte apotekets brustabletter.
 • Sedan bör man preventivt ta tillskott av vitamin D3. Detta så länge solen står lågt.
 • Senare till våren räcker det att solbada på verandan runt tolvslaget. Då tillverkar kroppen själv med hjälp av solens livgivande strålar detta immunstärkande ämne.
 • I tillägg till detta kan man både preventivt men framförallt vid första tecken på slem och hosta använda sig av ett jordens renaste material i form av nanosilver. Det är effektivt mot såväl bakterier, svamp och virus och hjälper inte minst vart immunförsvar.

Till detta kan man göra ännu mer tillägg, men det har experten Bertil Wosk redan redovisat på TV Hälsa med 67 referenser som stöd för sina hälsopåståenden.

Detta gäller om du blir sjuk i Covid-19 och ska stanna hemma: Vätska, Värme och Vila.

Vätska

Se till att dricka ordentligt med vatten, örttéer, vanligt te och buljong. Låt njurarna arbeta och göra sig av med slaggprodukter.

Värme

Se till att hålla dig varm. Försök inte att sänka feber under 40 grader med paracetamol. Coronaviruset dör först efter 38,5 graders kroppstemperatur. Studier på djur har visat att sjukdomsförloppet och dödligheten är lägre hos den gruppen som inte fatt paracetamol jämfört med den behandlade gruppen. Låt huden genom svettning göra sig av med slaggprodukter.

Vila

Se till att vila. Låt kroppen bekämpa Coronaviruset. Lägg Dig väl omstoppad i soffan, sov, lyssna på musik och ljudböcker. Stärk immunsystemet med C-vitamin, 10-12 gram per dag. Tag extra D3-vitamin. Kolloidalt silver 10 ppm 3 msk/dag hjälper kroppen att bekämpa virus.

Lär av Kina

I ett folkhälsoperspektiv kan vi också dra lärdomar av såväl Kinas och Sydkoreas framgångar i deras nationella epidemier. I Kina har man behandlat svårt sjuka med IV C-vitamin. Studier pågår med 6-12 gram C-vitamin respektive 12-24 gram C-vitamin intravenöst till de sjukaste. Man har redan sett mycket positiva resultat. Andra behandlingar har provats såsom passiv immunisering, dvs genom att ge antikroppar fran patienter som genomlidit virussjukdomen till de sjuka. Man har även haft positiv effekt av malariamedel, chlorochine, som prövas i bla Marseille.

Mer info: Agneta Schnittgers böcker

Oklarheter i skuggan av Covid-19

Magdalena Andersson har föreslagit ett 500-miljarderspaket från statskassan, som låntagarna skall betala tillbaks senare. Anders Ygeman flaggar för att man ska införa censur mot “falsk information”. Information om ett påstått fabricerat virus, delades 4 miljoner gånger på sociala medier innan Google tog bort det. Vi vet att det finns flera avgörande frågor runt coronaviruset som borde besvaras – i stället för som nu helt tigas ihjäl av etablissemanget och tre sådana är till exempel:

Var det bara slumpens verk att staden Wuhan var först ut med heltäckande 5G-utrustning över hela staden med startpunkt Allhelgonahelgen 2019, och där första patienterna dök upp dagar senare?

Läs mer av Agneta i NewsVoice

Var det bara en slump att man vid mötet Davos i oktober 2019 gjorde en simulering av vad som skulle ske om ett nytt SARSvirus skulle dyka upp? I detta sammanhang skulle man också se till hur makteliten kunde skaffa sig ännu mer makt på vanligt folks bekostnad? Är det bara en slump att Bill Gates gått in som storägare (samme Bill Gates var också med i Davos) i företaget Pirbright där man äger patenten på ett antal genförändrade patenterade Coronavirus?

Läs mer: Bill Gates ”förutsåg” coronavirus-utbrott och finansierade coronaviruspatent

Bakom alla de följdåtgärder som nu utförs i Covids kölvatten uppenbarar sig tydligt för oss något annat. Vi anammar inte okritiskt budskapen i myndigheternas och regeringens deklarationer. Vi anar en liten koncentrerad makt personifierad av män som sitter bakom lyckta dörrar i de stora läkemedelsföretagens, i de stora världsbankernas och i de världsledande tankesmedjornas direktörsrum.

Vi fann också ett dokument från 2014 som på sidan 18-22 där man klart beskriver hur en tänkt maktelit utifrån SARS kan förstärka sin makt och sin finansiella sits vid en kommande pandemi. Utgivarna av rapporten är Rockefeller Foundation och Global Business Network. Utifrån detta kan vi ana att vår svenska mainstream press redan är helt i händerna på denna typ av intressen.

Schibsted och Bonnier är ju redan en del av läkemedelskartellerna, men även våra publika organ som SVT och SR har anammat dessa principer. Jobbet är ju att granska makten. Likadant är det med våra myndigheter och politiker. De följer idag givna riktlinjer från etablerade experter.

Nu kan vi bara hoppas att enstaka journalister återgår till sitt ursprungliga jobb. Likadant har redan en del läkare gått emot myndighetsutövarna. Vi själva kan öka våra möjligheter att komma helskinnade undan pandemin genom att följa råden ovan. Från kris till möjlighet!

Text: Ingemar Ljungqvist, dr Sc, doktorerade på aids-epidemin 1999 och Agneta Schnittger MD, PhD utbildad i funktionsmedicin | #Covid19GetReal

Relaterat

https://www.youtube.com/watch?v=kYdrL44sh-8

ArcanumSkolan 2024

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Ingemar Ljungqvist:
  Ja, det finner jag sannolikt att de två sommalierna som avled hade brist på D-vitamin och därför dåligt immunförsvar.

  David:
  Jag finner inte att Du svarar på sakfrågan angående dr Wallacs tes; Hur kan Italien ha världens näst äldsta befolkning om de saknar tarmludd och immunförsvar (pga att de äter mjöl)?

  FRÅGA: Bortser Du från det eller har Du funnit någon förklaring?

  Italien har världens näst äldsta befolkning och andra orsaker till de höga dödstalen i Corona:
  https://www.svd.se/helt-olika-beslut-i-drabbade-omradena–tydligt-resultat

  ”En forskargrupp vid Oxford University har jämfört de två provinserna i en ny studie, som också tittar på sammansättningen av befolkningarna i ett brett spektrum av världens länder – i förhållande till utvecklingen av coronaviruset i varje land.

  I studien påpekade Oxford-forskarna att Italien är sårbart för coronapandemin eftersom landet har många äldre.

  Italien har världens näst äldsta befolkning, med en andel på 23,3 procent av äldre över 65 år. Samtidigt finns det många nära relationer mellan generationerna.

  Det är bland annat på grund av de starka familjebanden som coronasmittan haft extra goda förhållanden för att spridas i Italien. Med konsekvensen att sjukhusen inte har kapacitet nog till att behandla dem som är mest sjuka.”

  Länk till studien:
  https://osf.io/fd4rh/?view_only=c2f00dfe3677493faa421fc2ea38e295

 • Ingemar Ljungqvist:
  Ja, det finner jag sannolikt att de två sommalierna som avled hade brist på D-vitamin och därför dåligt immunförsvar.

  David:
  Jag finner inte att Du svarar på sakfrågan angående dr Wallacs tes; Hur kan Italien ha världens näst äldsta befolkning om de saknar tarmludd och immunförsvar (pga att de äter mjöl)?

  FRÅGA: Bortser Du från det eller har Du funnit någon förklaring?

  Italien har världens näst äldsta befolkning och andra orsaker till de höga dödstalen i Corona:
  https://www.svd.se/helt-olika-beslut-i-drabbade-omradena–tydligt-resultat

  “En forskargrupp vid Oxford University har jämfört de två provinserna i en ny studie, som också tittar på sammansättningen av befolkningarna i ett brett spektrum av världens länder – i förhållande till utvecklingen av coronaviruset i varje land.

  I studien påpekade Oxford-forskarna att Italien är sårbart för coronapandemin eftersom landet har många äldre.

  Italien har världens näst äldsta befolkning, med en andel på 23,3 procent av äldre över 65 år. Samtidigt finns det många nära relationer mellan generationerna.

  Det är bland annat på grund av de starka familjebanden som coronasmittan haft extra goda förhållanden för att spridas i Italien. Med konsekvensen att sjukhusen inte har kapacitet nog till att behandla dem som är mest sjuka.”

  Länk till studien:
  https://osf.io/fd4rh/?view_only=c2f00dfe3677493faa421fc2ea38e295

 • Nu har vår artikel fått ytterligare stöd från de somalier i Sverige som var de första offren: Håller helt med Sandström i hans slutord. Makten kan inte längre behålla kontrollen över folket. Ett sådant mycket färskt exempel. Det visade sig att bland de första döda av Corona var flera somalier. Ett epidemiologiskt fenomen som måste ha sin förklaring. Jag tror att det i främsta rummet beror på att denna etniska minoritet i Sverige lider brist på D.vitamin. Det kunde man fastslå redan 2015: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2015/april/nio-av-tio-gravida-somaliska-kvinnor-har-svar-d-vitaminbrist/ I MSMedia förklarar man fenomenet med att de lider av informations brist. Men i den officiella informationen ingår inte den erfarenheten att vitamin D3 är ett av de främsta skydden för immunsystemet och därmed också ett skydd mot Covid-19. Det visade vi på här https://newsvoice.se/2020/03/coronakrisen-granska/ och mängder med insatta personer på sociala media säger detsamma.

  Jag håller också med Sandström om att den hysteri som kommer i lagoma proportioner – Den får ju inte skapa panik – skapar rädsla, som i sin tur är oerhört destruktivt för immunsystemet.

 • Nu har vår artikel fått ytterligare stöd från de somalier i Sverige som var de första offren: Håller helt med Sandström i hans slutord. Makten kan inte längre behålla kontrollen över folket. Ett sådant mycket färskt exempel. Det visade sig att bland de första döda av Corona var flera somalier. Ett epidemiologiskt fenomen som måste ha sin förklaring. Jag tror att det i främsta rummet beror på att denna etniska minoritet i Sverige lider brist på D.vitamin. Det kunde man fastslå redan 2015: https://www.vardfokus.se/webbnyheter/2015/april/nio-av-tio-gravida-somaliska-kvinnor-har-svar-d-vitaminbrist/ I MSMedia förklarar man fenomenet med att de lider av informations brist. Men i den officiella informationen ingår inte den erfarenheten att vitamin D3 är ett av de främsta skydden för immunsystemet och därmed också ett skydd mot Covid-19. Det visade vi på här https://newsvoice.se/2020/03/coronakrisen-granska/ och mängder med insatta personer på sociala media säger detsamma.

  Jag håller också med Sandström om att den hysteri som kommer i lagoma proportioner – Den får ju inte skapa panik – skapar rädsla, som i sin tur är oerhört destruktivt för immunsystemet.

  • Tveksamt.
   För att sprida låga doser måste högre finnas nånstans.
   Gasen är dessutom oerhört lättflyktig dvs svårt att sprida med flyg dvs
   den faller inte ner så snabbt även om den är tyngre än luft.
   Veterans today är också utsatta för galenskaper för att misskrediteras även i andra sammanhang där dom sitter på viktig info.
   Kanske är det någon som nyss läst på om Aum sekten o Tokyos tunnelbana.

   LeifB

  • Tveksamt.
   För att sprida låga doser måste högre finnas nånstans.
   Gasen är dessutom oerhört lättflyktig dvs svårt att sprida med flyg dvs
   den faller inte ner så snabbt även om den är tyngre än luft.
   Veterans today är också utsatta för galenskaper för att misskrediteras även i andra sammanhang där dom sitter på viktig info.
   Kanske är det någon som nyss läst på om Aum sekten o Tokyos tunnelbana.

   LeifB

 • @David, bra artikel, observera dock att det handlar om “moderna/rubbade” spannmålssorter, plus att de flesta köper färdig pasta/mjöl och inte mal hemma på egen kvarn strax innan tillagning, Einkorn och Tuvråg/Svedjeråg har annan sammansättning av bla, gluten och c:a 45 ggr mindre mängd, hålla sin hälsa på topp idag är som att navigera genom ett stort minfält med slarvigt ritad minkarta.

  • Håller med här också. Sådana uppgifter borde varit med. Slarvigt att skriva ”ta bort allt korn, vete, råg och havre från din föda i alla former som de förekommer”. Jag t.ex. groddar ett kravodlat gammaldags rågkorn som jag har på sallad. När blev groddar livsfarliga?

   • Det är inget som Dr Wallach har skrivit utan något han har sagt i en radioshow och som han säger gång på gång: ta bort allt spannmål från din föda och då menar han i första hand antagligen “torrt” spannmål och inte groddar.

    • Dr Wallachs tes är undermålig. Italien har världens näst äldsta befolkning – hur rimmar det med dr Wallachs tes? Jo, ganska dåligt, nästintill orimligt. För att Wallachs tes skulle stämma, så torde Italien ha världens näst yngsta befolkning. Eftersom de enligt honom äter så mycket dåligt mjöl och därför har så dåligt immunförsvar – Äldre människor skulle t.ex. dö som flugor i vanliga influensa epidemier, för att ta ett exempel. Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, för att ta några andra exempel.

     Däremot kan Italien vara mer drabbade pga att de har en sådan gammal befolkning och att de har mer umgänge mellan generationerna, men det är en annan vinkling än spaghetti.

     Kärlek och frid, kunskap och sanning!

     • Japan har världens äldsta befolkning och där är dödstalet just nu bara 3,6% medan det i Italien är uppe i 9,5%.

      Tyskland, Portugal, Finland, Bulgarien, Grekland, Sverige, Lettland och Danmark, Frankrike, Estland och Slovenien har nästintill samma del av populationen som är över 65 år som Italien men har lägre dödlighet i coronaviruset.

      Spanien och Iran har en yngre befolkning än samtliga dessa länder och har ändå högre dödlighet.
      Ändå är du snabb att dra slutsatsen att dr Wallachs tes är “undermålig, dålig och orimlig”. Då blir jag nyfiken på att få reda på din utbildningsnivå. Dr Wallach har i allafall kunskaper från tre utbildningar: veterinär, naturläkare och agronom.

      Äkta kärlek, äkta sanning, äkta kunskap, äkta ödmjukhet!

     • Italien har säkert mycket gammal befolkning – förresten, källa på det! Men du vet också att italienare räknas som gamla vid 58 års ålder, eller hur? Jo, eftersom det är deras pensionsålder. 58 år och inte 67 som här i landet. Jojo, Det blir många gånger fler gamlingar. Och har de god pension kan de resa runt i världen – eller kunde … …

      • Maja D – Italien har världens näst äldsta befolkning:
       https://www.svd.se/helt-olika-beslut-i-drabbade-omradena–tydligt-resultat

       “En forskargrupp vid Oxford University har jämfört de två provinserna i en ny studie, som också tittar på sammansättningen av befolkningarna i ett brett spektrum av världens länder – i förhållande till utvecklingen av coronaviruset i varje land.

       I studien påpekade Oxford-forskarna att Italien är sårbart för coronapandemin eftersom landet har många äldre.

       Italien har världens näst äldsta befolkning, med en andel på 23,3 procent av äldre över 65 år. Samtidigt finns det många nära relationer mellan generationerna.

       Det är bland annat på grund av de starka familjebanden som coronasmittan haft extra goda förhållanden för att spridas i Italien. Med konsekvensen att sjukhusen inte har kapacitet nog till att behandla dem som är mest sjuka.”

       Länk till studien:
       https://osf.io/fd4rh/?view_only=c2f00dfe3677493faa421fc2ea38e295

     • Svar som ovan 24 mars, 2020 at 16:49 på “Svar som ovan kommentar 24 mars, 2020 at 17:18.”

      Villkorslös kärlek, sanning och ödmjukhet, frid och kunskap.

      • David:

       Förlåt att jag är envis, men jag finner inte att Du svarar någonstans på sakfrågan angående dr Wallacs tes. Hur kan Italien ha världens näst äldsta befolkning om de saknar tarmludd och immunförsvar (pga att de äter mjöl)?

       FRÅGA: Bortser Du från det eller har Du funnit någon förklaring som Du inte skrivit än?

       Önskar verkligen förstå hur Du menar.
       Gudomlig kärlek & Frid

   • Och vi som inte har tillgång till något gammaldags rågkorn öht att grodda pga att ingen på orten säljer sådant – vad gör vi? Jo, vi slutar äta bröd – eller kanske blir det en skiva varannan dag eller vecka. Lite skit rensar väl magen …

    • @Maja D, kolla in ex. vis (ekomarknad; Warbro kvarn mfl) skaffa gärna en kvarn (Kvarnspecialisten) är kunnig, skaffa boken Einkorn av Carla Bartolucci (finns i Sverige) gott, nyttigt och skitkul 🙂

 • @David, bra artikel, observera dock att det handlar om “moderna/rubbade” spannmålssorter, plus att de flesta köper färdig pasta/mjöl och inte mal hemma på egen kvarn strax innan tillagning, Einkorn och Tuvråg/Svedjeråg har annan sammansättning av bla, gluten och c:a 45 ggr mindre mängd, hålla sin hälsa på topp idag är som att navigera genom ett stort minfält med slarvigt ritad minkarta.

  • Håller med här också. Sådana uppgifter borde varit med. Slarvigt att skriva “ta bort allt korn, vete, råg och havre från din föda i alla former som de förekommer”. Jag t.ex. groddar ett kravodlat gammaldags rågkorn som jag har på sallad. När blev groddar livsfarliga?

   • Det är inget som Dr Wallach har skrivit utan något han har sagt i en radioshow och som han säger gång på gång: ta bort allt spannmål från din föda och då menar han i första hand antagligen “torrt” spannmål och inte groddar.

    • Dr Wallachs tes är undermålig. Italien har världens näst äldsta befolkning – hur rimmar det med dr Wallachs tes? Jo, ganska dåligt, nästintill orimligt. För att Wallachs tes skulle stämma, så torde Italien ha världens näst yngsta befolkning. Eftersom de enligt honom äter så mycket dåligt mjöl och därför har så dåligt immunförsvar – Äldre människor skulle t.ex. dö som flugor i vanliga influensa epidemier, för att ta ett exempel. Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, för att ta några andra exempel.

     Däremot kan Italien vara mer drabbade pga att de har en sådan gammal befolkning och att de har mer umgänge mellan generationerna, men det är en annan vinkling än spaghetti.

     Kärlek och frid, kunskap och sanning!

     • Japan har världens äldsta befolkning och där är dödstalet just nu bara 3,6% medan det i Italien är uppe i 9,5%.

      Tyskland, Portugal, Finland, Bulgarien, Grekland, Sverige, Lettland och Danmark, Frankrike, Estland och Slovenien har nästintill samma del av populationen som är över 65 år som Italien men har lägre dödlighet i coronaviruset.

      Spanien och Iran har en yngre befolkning än samtliga dessa länder och har ändå högre dödlighet.
      Ändå är du snabb att dra slutsatsen att dr Wallachs tes är “undermålig, dålig och orimlig”. Då blir jag nyfiken på att få reda på din utbildningsnivå. Dr Wallach har i allafall kunskaper från tre utbildningar: veterinär, naturläkare och agronom.

      Äkta kärlek, äkta sanning, äkta kunskap, äkta ödmjukhet!

     • Italien har säkert mycket gammal befolkning – förresten, källa på det! Men du vet också att italienare räknas som gamla vid 58 års ålder, eller hur? Jo, eftersom det är deras pensionsålder. 58 år och inte 67 som här i landet. Jojo, Det blir många gånger fler gamlingar. Och har de god pension kan de resa runt i världen – eller kunde … …

      • Maja D – Italien har världens näst äldsta befolkning:
       https://www.svd.se/helt-olika-beslut-i-drabbade-omradena–tydligt-resultat

       “En forskargrupp vid Oxford University har jämfört de två provinserna i en ny studie, som också tittar på sammansättningen av befolkningarna i ett brett spektrum av världens länder – i förhållande till utvecklingen av coronaviruset i varje land.

       I studien påpekade Oxford-forskarna att Italien är sårbart för coronapandemin eftersom landet har många äldre.

       Italien har världens näst äldsta befolkning, med en andel på 23,3 procent av äldre över 65 år. Samtidigt finns det många nära relationer mellan generationerna.

       Det är bland annat på grund av de starka familjebanden som coronasmittan haft extra goda förhållanden för att spridas i Italien. Med konsekvensen att sjukhusen inte har kapacitet nog till att behandla dem som är mest sjuka.”

       Länk till studien:
       https://osf.io/fd4rh/?view_only=c2f00dfe3677493faa421fc2ea38e295

     • Svar som ovan 24 mars, 2020 at 16:49 på “Svar som ovan kommentar 24 mars, 2020 at 17:18.”

      Villkorslös kärlek, sanning och ödmjukhet, frid och kunskap.

      • David:

       Förlåt att jag är envis, men jag finner inte att Du svarar någonstans på sakfrågan angående dr Wallacs tes. Hur kan Italien ha världens näst äldsta befolkning om de saknar tarmludd och immunförsvar (pga att de äter mjöl)?

       FRÅGA: Bortser Du från det eller har Du funnit någon förklaring som Du inte skrivit än?

       Önskar verkligen förstå hur Du menar.
       Gudomlig kärlek & Frid

   • Och vi som inte har tillgång till något gammaldags rågkorn öht att grodda pga att ingen på orten säljer sådant – vad gör vi? Jo, vi slutar äta bröd – eller kanske blir det en skiva varannan dag eller vecka. Lite skit rensar väl magen …

    • @Maja D, kolla in ex. vis (ekomarknad; Warbro kvarn mfl) skaffa gärna en kvarn (Kvarnspecialisten) är kunnig, skaffa boken Einkorn av Carla Bartolucci (finns i Sverige) gott, nyttigt och skitkul 🙂

  • Sorgligt att 2000-talets vetenskap vet att allt handlar om ett virus? Och att Italien drabbas hårt? Redaktören måste ha läst tusentals journaler och hittat “virus” och till råga på allt “coronavirus”. Några andra infalls punkter om sjukdomar hittar man inte där. Och inte någon annan stans heller. Alla är lika inlåsta i detta tankesystem – Den Vetenskapliga Kyrkan som bygger på penningens makt och dess troende blir bara rikare och rikare, det gäller 2000-talets vetenskap också så inget nytt under himlen där inte.

   • Håller med. Hur kan man t.ex. skriva “ta bort allt korn, vete, råg och havre från din föda i alla former som de förekommer”. Jag t.ex. groddar ett kravodlat gammaldags rågkorn som jag har på sallad. När blev groddar livsfarliga?

    • Bedrövliga kommentarer! Det är naturläkaren Dr Joel Wallachs åsikter och inte 2000-Talets Vetenskap. Tidningen har inga åsikter utan publicerar åsikter från personer som har förvägrats att komma till tals av etablissemanget och av mainstream media, särskilt inom naturlig hälsa. Artiklarna i tidningen är tämligen kontroversiella. Det är för den kontroversiella linjen som tidningen har blivit anklagade, inte för att vi är PK. Även Newsvoice och vaken.se har sedan 10 år tillbaka publicerat artiklar med Dr Wallach, vars livsuppgift är att sprida kunskaper om hur viktigt det är med vitaminer och mineraler för vår hälsa. Han anses vara en guru inom alternativ hälsa och har blivit förlöjligad och förföljd av etablissemanget sedan 50 år tilbaka. Era kommentarer tyder snarare på en slags hat och förföljelsemani mot en av Sveriges viktigaste, oberoende och politiskt och religiöst oberoende alternativmedia. Skamligt rent ut sagt. Vad driver er till detta?

     • David, för att när jag läste artikeln, blev jag mycket upprörd och jag tyckte det var slarvigt skrivet, citerar fast med versaler;

      ”TA BORT ALLT KORN, VETE, RÅG OCH HAVRE FRÅN DIN FÖDA I ALLA FORMER DE FÖREKOMMER”.

      “Allt” och “alla” är ord och inga visor. Jag t.ex. groddar ett kravodlat gammaldags rågkorn som jag har på sallad. När blev groddar livsfarliga?

      Frid och kärlek!

      • För mig låter det som väldigt märkligt hur man först kan bli “mycket upprörd” över något sådant och samtidigt underteckna “frid och kärlek”. Nåja, dr Wallach är 79 år och hans råd bör nog ses utifrån dessa ögon – den tid då det med “spannmål i alla former” avses alla former ogroddat spannmål, musli, bröd, kakor, pasta etc. Jag vet inte vad han har för åsikt om groddat spannmål, men det är ju bra att du uppmärksammar detta.

     • David, Du lade ut en länk om en hypotes som fanns beskriven i en artikel av Michael Zazzio i 2000-talets vetenskap och uttryckte att den var intressant. Jag läste och reagerade, för jag tyckte den var slarvig, nästintill pinsam.

      Och att dr Wallach är 79 år (antar att Du vill påvisa kunskap och erfarenhet) är inte på något vis belägg för att han skall ha rätt, i så fall är det lika mycket belägg för att han är förvirrad och dement. Jag är dock i grunden emot de bröd och spannmål som generellt säljs på våra vanliga butiker här i Sverige, rena skiten tycker jag och säkerligen en av grunderna till många sjukdomar här. Men att hans tes skulle vara trolig, tror jag faktiskt inte på. Utvecklar lite mer här:

      Italien har världens näst äldsta befolkning – hur rimmar det med dr Wallachs tes? Jo, ganska dåligt, nästintill orimligt. För att Wallachs tes skulle stämma, så torde Italien ha världens näst yngsta befolkning. Eftersom de enligt honom äter så mycket dåligt mjöl och därför har så dåligt immunförsvar – Äldre människor skulle t.ex. dö som flugor i vanliga influensa epidemier, för att ta ett exempel. Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, för att ta några andra exempel.

      Jag skulle lätt kunna hitta på en liknande generell tes, som t.ex. att det beror på att de dricker för mycket rödvin i Italien och att de därigenom har fått så försurade kroppar och dåligt immunförsvar av all alkohol. Men tänk att den tesen går ju heller inte, för den talar emot att Italien har världens näst äldsta befolkning. Enkla teser där man dömer allt över en kam utan referenser, kan man nog vara lite skeptiskt till.

      Däremot kan Italien vara mer drabbade pga att de har en sådan gammal befolkning och att de har mer umgänge mellan generationerna, men det är en annan vinkling än spaghetti.

      Kärlek och frid, kunskap och sanning!

      • INNERLIGT TACK HELENE – för dina väl formulerade och väl underbyggda inlägg… samtidigt som du betonar betydelsen av sanning och kärlek i ditt bemötande… Din framtoning inspirerar 😉
       / Ingrid

      • Protest! Är det sanning, kunskap och kärlek att kalla dr Joel Wallach för förvirrad och dement bara för att han är 79 år? … I USA står valet av president mellan en 73-åring, en 77-åring och en 78-åring, som sedan ska sitta i minst fyra år och som mest i 10 år. Det betyder att de kommer att vara äldre än vad dr Joel Wallach är nu, under sin aktiva presidenttid. Ändå är ingen av dessa lika noga med att förse kroppen med de näringsämnen som är viktiga för kognitiva förmåga som dr Joel Wallach som har en hälsovärden som en ungdom, ett eget radioprogram och reser runt och föreläser 300 dagar om året. Men närmare 90 % av amerikanerna tycker att de ska styra landet. Kallar du dessa för förvirrade och dementa också?

       Man blir så ledsen å alla pensionärers vägnar, över denna nedvärderande människosyn. Trakiskt! Detta visar ingen kärlek alls, bara föraktfullhet. Ghandi är väl en av era förebilder och han var lika gammal som dr Wallach när han predikade sitt kärleksbudskap. Var han förvirrad och dement då också kanske?

       Jag säger er: Sann kärlek och sann kunskap och sanning i ordets riktiga bemärkelse till alla! – inte låtsaskärlek och flummiga New Age mantra som ni inte förstår innebörden av – då riskerar ni att bli sedda som rabbinerna i Matteus 6:5-8 som älskade att stå och rabbla fina ord för att synas av människor. Över detta meditera ni borde.

      • Nej David, man är inte dement och förvirrad bara för att man är 79 år. Det var bara ett svar på Ditt antagande att bara för att man har en lång och gedigen arbetslivserfarenhet inom ett gebit, så behöver det inte innebära att man har rätt.

       Jag har utvecklat en metod för ständiga förbättringar inom ledningssystem för kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Inom den privata sektorn så genomför man inte bara revisioner på ledningssystem, utan vid behov även på ledningens kompetens. Det är nämligen som så, oavsett om en person varit en förträfflig ledare under många år, så kan sjukdomar såsom stroke, demens o.s.v. sätta ned förmågan och driva en verksamhet i konkurs där det kanske slutar med att flera hundra människor blir utan arbete. Sådan är verkligheten.

       Det är kunskap, sanning och medmänsklig kärlek. Det är inte en nedvärderande syn på någon som är äldre. För mig får man gärna leda en verksamhet om man så är 120 år gammal, bara man besitter kompetensen som erfordras.

       Jag står för det jag skriver:

       Italien har världens näst äldsta befolkning – hur rimmar det med dr Wallachs tes? Jo, ganska dåligt, nästintill orimligt. För att Wallachs tes skulle stämma, så torde Italien ha världens näst yngsta befolkning. Eftersom de enligt honom äter så mycket dåligt mjöl och därför har så dåligt immunförsvar – Äldre människor skulle t.ex. dö som flugor i vanliga influensa epidemier, för att ta ett exempel. Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, för att ta några andra exempel.

       Guds kärlek och frid, kunskap och sanning.

      • Du skriver att dr Wallachs hypotes finns beskriven i en artikel av Michael Zazzio i 2000-Talets Vetenskap. Du får hjärna hjälpa mig hitta den för jag gör det inte. Vilken tidning, vilken nummer?

       Sanning från källan till allt ljus och äkta kunskap samt frid och sann ödmjukhet.

      • Till sakfrågan:

       Hur får Du ihop ekvationen att Italien har världens näst äldsta befolkning – om de saknar tarmludd och immunförsvar för att de äter mjöl?

 • Min inköpslista ser ut så här:

  BULKPOWDERS.SE
  35% rabatt på Bulkpowder, använd rabattkod: CRASHS
  OBS! Fri frakt när Du handlar över 500 kr.

  1.C-vitamin pulver (ren askorbinsyra 1 kg för 259 kr)
  https://www.bulkpowders.se/vitamin-c-pulver.html
  2. COMPLETE MULTIVITAMIN COMPLEX™ PULVER (500 g för 499 kr) Förutom vitaminer och mineraler så innehåller den även kraftfulla antioxidanter, probiotika, samt nyttig frukt- och växtextrakt.
  https://www.bulkpowders.se/complete-multivitamin-complex-pulver.html
  3.VITAMIN D3 TABLETTER 5000 IE (270 tabletter för 179 kr)
  https://www.bulkpowders.se/vitamin-d3-tabletter-5000ie.html
  4.SUPERSTARKA OMEGA 3 SOFTGELS 1000 MG ( 270 tabletter för 249 kr)
  https://www.bulkpowders.se/superstarka-omega-3-softgels-1000mg.html

  KOLLOIDALTGULDOCHSILVER.SE

  5.Kolloidalt Silver 20 PPM 5 liter 900 kr (Detta är det mest prisvärda på marknaden eftersom det är dubbelt så starkt som 10 ppm. I styrka så motsvarar det således 2 stycken 5 liters dunkar med 10 ppm, vilket normalt skulle kosta ca 1400 kr): http://kolloidaltguldochsilver.se/wordpress/forsaljning/
  6.Utrustning för egen tillverkning av t.ex. kolloidalt silver, kan man också köpa från denna sida. Ett sådan paket kostar 2500 kr, det enda man behöver köpa in är ett bra batterivatten (Kemetyl är ett bra märke) då blir produktionskostnaden ca 10 kr/liter. http://kolloidaltguldochsilver.se/wordpress/forsaljning/
  7.Sprayflaska för näsa kan man köpa på en välsorterad hälsokostaffär och fylla med kolloidalt silver. Bor man långt ifrån affär och beställer på nätet får man betala frakt: (Pris 16 kr, handlar man för över 100 kr här, så är det fri frakt): https://www.svensktkosttillskott.se/ion-silver-nassprayflaska?da=14-939

  Ha det så gott och kom ihåg frid & <3

  • Bra igen Heléne Karlsson. Du är den första här som är lika påläst. Kul!

   Dock undrar jag lite kring omega 3. Har man strikt LCHF-diet (ett vitt begrepp som kan innehålla lite olika mängd fett) och intar stora mängder animaliskt fett, kockosfett osv behöver man verkligen då förstärka? Vistas man i solskenet mycket, kan man dessutom utesluta D-vitamin. Alla dessa kompletteringstillskott skall naturligtvis vägas mot den diet man intar. En sallad varje dag av kravmärkta grönsaker är grundläggande.

   Skulle även slå ett slag för mycket nötter och frön samt dessutom tre delar gurkmeja, två delar ingefära och en del Ceylonkanel. Glöm inte mjölksyreprodukter också.

   • Tack så mycket Erik!

    Du vet hur det är, det man ser hos andra besitter man själv.

    Vad gäller första frågan om omega, så tar jag det pga att jag inte så ofta äter sill, makrill eller lax. När t.ex. köttdjur som kor och lamm (kravmärkt) får gå ute och beta naturligt så blir halterna ca 4 ggr högre, men jag tror inte de ändå är i närheten av fet fisk.

    Ja, ut i sol och frisk luft. Underbart och välgörande. Men dessvärre lite för lite sol i vissa perioder här, så jag tror på förstärkning av D-vitamin generellt för befolkningen (kunde man tvinga ut alla i skog & mark, så vore och det en välgärning). Jätteviktigt dock att komplettera med magnesium eftersom D-vitamin drar ut magnesium ur kroppen.

    Ja, färsk sallad varje dag, underbart! Jag dricker även ett te varje dag gjort på gurkmeja, ingefära, kanel och rosmarin, antiinflammatoriskt och stärkande. Köper även kravmärkta grönsaker (vitkål, palsternacka, rotselleri, lök, vitlök, äpple, morötter) och mjölksyrar/fermenterar.

    Min lista med tillskott är inget jag följer slavisk, generellt sätt, utan en akutlista om man är rädd för att bli utsatt i dessa tider för Corona. Alla har t.ex. inte tid att mjölksyra/fermentera, då är multivitaminpulvret i min lista ett alternativ då det innehåller probiotika. Dessutom skall var och en läsa på, prova sig fram och anpassa efter det som man kommer på att sin kropp behöver. Jag kanske t.ex. behöver B12, Du kanske inte alls behöver B12, men har en kropp som skriker efter Selen o.s.v.

    Ja, Du vet. Allt handlar om att lära känna sin kropp, forska och pröva ut.

    Härligt att ni tar hand om er! Kärlek och frid!

 • Mycket bra artikel <3

  MIN INKÖPSLISTA & RUTINER ang influensor/förkylningar (och Corona)

  Hej kära medmänniskor! Här kommer lite information om hur jag gör och tänker.
  Om jag inte skulle haft råd att köpa allt, utan bara hade råd att köpa en sak, då skulle jag välja kolloidalt silver (och en nässprayflaska). Jag skulle spraya mina näshålor och hals 5 ggr/dag om jag kände att något var på g. Detta råd kommer sig av ca 10 års användande av kolloidalt silver för att förhindra influensor och förkylningar. Jag har en jobbig nackskada som blir värre av hostningar, nysningar etc. Med kolloidalt silver har jag ”motat Olle i grind” i ca 90 % av fallen när jag varit på väg att bli sjuk och om jag inte haft silver tillgängligt och influensan/förkylningen hunnit få fäste så har jag köpt eller tillverkat det själv och börjat ta det, då har symtomen minskat med ca 70 % och sjukdomen har lämnat kroppen något lite tidigare än vanligt. Men nu till hela listan;

  FÖREBYGGANDE MOT INFLUENSA/FÖRKYLNING
  A) 1 gram C-vitampulver 5 ggr/dag (viktigt att sprida ut över dagen, lös upp i vatten eller juice).
  B) 0,5 gram multivitaminpulver 5 ggr/dag (blanda ut och drick med C-vitaminen. I detta pulver finns ca 30 ingredienser bl.a. magnesium, selen, zink, probiotika, antioxidanter mm. )
  C) 1 tablett D3 minst 4000 IE (100 mikrogram)
  D) 1 tablett omega 3 1000 mg superstarka
  E) 1 tablett magnesium 500 mg
  (Det behövs extra magnesium för att aktivera D-vitamin. Vid brist på magnesium hjälper det inte att ta mer D-vitamin och stora doser D-vitamin urlakar kroppen på magnesium. Brukar ta magnesium på kvällen eftersom det är avslappnande och ger därför bättre sömn.)

  Allmänt: Ovan tillskott tages om möjligt i samband med en god och näringsriktig måltid. Sitter i solen. Promenerar i skogen. Ser till att sova ordentligt. Försöker att undvika stress, uppstressande människor, tv-program etc. Försöker göra sådant man blir fridfull av, be en bön, meditera… Använder tiden kreativt som t.ex. att laga god och näringsriktig mat i stället för att t.ex. titta på tv. Man kan också tvätta händerna oftare och använda handskar när man är på affären, då brukar man inte ta sig i ansiktet lika mycket (tips från Ingemar Ljungqvist). Skulle jag använda något som dödar bakterier och virus för händerna, så skulle jag ta några droppar kolloidalt silver och gno in det i händerna, istället för handsprit.

  BEHANDLING OM INFLUENSA/FÖRKYLNING FÅR FÄSTE
  1. Som ovan, men lägg till;
  2. Öka C-vitamin och multivitamin till det dubbla.
  3. Kolloidalt silver: Spraya varje näshåla 2 ”duschar” x5 ggr/dag
  4. Kolloidalt silver: Gapa och spraya in mot hals och i munhåla 4 ”duschar” x5 ggr/dag

  ALLVARLIGT INSJUKNANDE
  Om jag skulle bli allvarligt sjuk och inlagd, så skulle jag fortsätta med ovan men istället för att äta C-vitamin så skulle jag önska att jag fick höga doser C-vitamin intravenöst. Enligt flera artiklar så framkommer att de som fått denna behandling i Kina, så överlevde 100 %.

  • Mycket bra lista Heléne Karlsson. Som taget ur vårt dagliga intag, men multivitaminpulver (beroende på var du köper det) så behövs endast tillsättas askorbinsyra samt D3 minst 5000 IE samt magnesium.

  • Sorgligt att 2000-talets vetenskap vet att allt handlar om ett virus? Och att Italien drabbas hårt? Redaktören måste ha läst tusentals journaler och hittat “virus” och till råga på allt “coronavirus”. Några andra infalls punkter om sjukdomar hittar man inte där. Och inte någon annan stans heller. Alla är lika inlåsta i detta tankesystem – Den Vetenskapliga Kyrkan som bygger på penningens makt och dess troende blir bara rikare och rikare, det gäller 2000-talets vetenskap också så inget nytt under himlen där inte.

   • Håller med. Hur kan man t.ex. skriva “ta bort allt korn, vete, råg och havre från din föda i alla former som de förekommer”. Jag t.ex. groddar ett kravodlat gammaldags rågkorn som jag har på sallad. När blev groddar livsfarliga?

    • Bedrövliga kommentarer! Det är naturläkaren Dr Joel Wallachs åsikter och inte 2000-Talets Vetenskap. Tidningen har inga åsikter utan publicerar åsikter från personer som har förvägrats att komma till tals av etablissemanget och av mainstream media, särskilt inom naturlig hälsa. Artiklarna i tidningen är tämligen kontroversiella. Det är för den kontroversiella linjen som tidningen har blivit anklagade, inte för att vi är PK. Även Newsvoice och vaken.se har sedan 10 år tillbaka publicerat artiklar med Dr Wallach, vars livsuppgift är att sprida kunskaper om hur viktigt det är med vitaminer och mineraler för vår hälsa. Han anses vara en guru inom alternativ hälsa och har blivit förlöjligad och förföljd av etablissemanget sedan 50 år tilbaka. Era kommentarer tyder snarare på en slags hat och förföljelsemani mot en av Sveriges viktigaste, oberoende och politiskt och religiöst oberoende alternativmedia. Skamligt rent ut sagt. Vad driver er till detta?

     • David, för att när jag läste artikeln, blev jag mycket upprörd och jag tyckte det var slarvigt skrivet, citerar fast med versaler;

      “TA BORT ALLT KORN, VETE, RÅG OCH HAVRE FRÅN DIN FÖDA I ALLA FORMER DE FÖREKOMMER”.

      “Allt” och “alla” är ord och inga visor. Jag t.ex. groddar ett kravodlat gammaldags rågkorn som jag har på sallad. När blev groddar livsfarliga?

      Frid och kärlek!

      • För mig låter det som väldigt märkligt hur man först kan bli “mycket upprörd” över något sådant och samtidigt underteckna “frid och kärlek”. Nåja, dr Wallach är 79 år och hans råd bör nog ses utifrån dessa ögon – den tid då det med “spannmål i alla former” avses alla former ogroddat spannmål, musli, bröd, kakor, pasta etc. Jag vet inte vad han har för åsikt om groddat spannmål, men det är ju bra att du uppmärksammar detta.

     • David, Du lade ut en länk om en hypotes som fanns beskriven i en artikel av Michael Zazzio i 2000-talets vetenskap och uttryckte att den var intressant. Jag läste och reagerade, för jag tyckte den var slarvig, nästintill pinsam.

      Och att dr Wallach är 79 år (antar att Du vill påvisa kunskap och erfarenhet) är inte på något vis belägg för att han skall ha rätt, i så fall är det lika mycket belägg för att han är förvirrad och dement. Jag är dock i grunden emot de bröd och spannmål som generellt säljs på våra vanliga butiker här i Sverige, rena skiten tycker jag och säkerligen en av grunderna till många sjukdomar här. Men att hans tes skulle vara trolig, tror jag faktiskt inte på. Utvecklar lite mer här:

      Italien har världens näst äldsta befolkning – hur rimmar det med dr Wallachs tes? Jo, ganska dåligt, nästintill orimligt. För att Wallachs tes skulle stämma, så torde Italien ha världens näst yngsta befolkning. Eftersom de enligt honom äter så mycket dåligt mjöl och därför har så dåligt immunförsvar – Äldre människor skulle t.ex. dö som flugor i vanliga influensa epidemier, för att ta ett exempel. Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, för att ta några andra exempel.

      Jag skulle lätt kunna hitta på en liknande generell tes, som t.ex. att det beror på att de dricker för mycket rödvin i Italien och att de därigenom har fått så försurade kroppar och dåligt immunförsvar av all alkohol. Men tänk att den tesen går ju heller inte, för den talar emot att Italien har världens näst äldsta befolkning. Enkla teser där man dömer allt över en kam utan referenser, kan man nog vara lite skeptiskt till.

      Däremot kan Italien vara mer drabbade pga att de har en sådan gammal befolkning och att de har mer umgänge mellan generationerna, men det är en annan vinkling än spaghetti.

      Kärlek och frid, kunskap och sanning!

      • INNERLIGT TACK HELENE – för dina väl formulerade och väl underbyggda inlägg… samtidigt som du betonar betydelsen av sanning och kärlek i ditt bemötande… Din framtoning inspirerar 😉
       / Ingrid

      • Protest! Är det sanning, kunskap och kärlek att kalla dr Joel Wallach för förvirrad och dement bara för att han är 79 år? … I USA står valet av president mellan en 73-åring, en 77-åring och en 78-åring, som sedan ska sitta i minst fyra år och som mest i 10 år. Det betyder att de kommer att vara äldre än vad dr Joel Wallach är nu, under sin aktiva presidenttid. Ändå är ingen av dessa lika noga med att förse kroppen med de näringsämnen som är viktiga för kognitiva förmåga som dr Joel Wallach som har en hälsovärden som en ungdom, ett eget radioprogram och reser runt och föreläser 300 dagar om året. Men närmare 90 % av amerikanerna tycker att de ska styra landet. Kallar du dessa för förvirrade och dementa också?

       Man blir så ledsen å alla pensionärers vägnar, över denna nedvärderande människosyn. Trakiskt! Detta visar ingen kärlek alls, bara föraktfullhet. Ghandi är väl en av era förebilder och han var lika gammal som dr Wallach när han predikade sitt kärleksbudskap. Var han förvirrad och dement då också kanske?

       Jag säger er: Sann kärlek och sann kunskap och sanning i ordets riktiga bemärkelse till alla! – inte låtsaskärlek och flummiga New Age mantra som ni inte förstår innebörden av – då riskerar ni att bli sedda som rabbinerna i Matteus 6:5-8 som älskade att stå och rabbla fina ord för att synas av människor. Över detta meditera ni borde.

      • Nej David, man är inte dement och förvirrad bara för att man är 79 år. Det var bara ett svar på Ditt antagande att bara för att man har en lång och gedigen arbetslivserfarenhet inom ett gebit, så behöver det inte innebära att man har rätt.

       Jag har utvecklat en metod för ständiga förbättringar inom ledningssystem för kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Inom den privata sektorn så genomför man inte bara revisioner på ledningssystem, utan vid behov även på ledningens kompetens. Det är nämligen som så, oavsett om en person varit en förträfflig ledare under många år, så kan sjukdomar såsom stroke, demens o.s.v. sätta ned förmågan och driva en verksamhet i konkurs där det kanske slutar med att flera hundra människor blir utan arbete. Sådan är verkligheten.

       Det är kunskap, sanning och medmänsklig kärlek. Det är inte en nedvärderande syn på någon som är äldre. För mig får man gärna leda en verksamhet om man så är 120 år gammal, bara man besitter kompetensen som erfordras.

       Jag står för det jag skriver:

       Italien har världens näst äldsta befolkning – hur rimmar det med dr Wallachs tes? Jo, ganska dåligt, nästintill orimligt. För att Wallachs tes skulle stämma, så torde Italien ha världens näst yngsta befolkning. Eftersom de enligt honom äter så mycket dåligt mjöl och därför har så dåligt immunförsvar – Äldre människor skulle t.ex. dö som flugor i vanliga influensa epidemier, för att ta ett exempel. Cancer, hjärt- och kärlsjukdomar, för att ta några andra exempel.

       Guds kärlek och frid, kunskap och sanning.

      • Du skriver att dr Wallachs hypotes finns beskriven i en artikel av Michael Zazzio i 2000-Talets Vetenskap. Du får hjärna hjälpa mig hitta den för jag gör det inte. Vilken tidning, vilken nummer?

       Sanning från källan till allt ljus och äkta kunskap samt frid och sann ödmjukhet.

      • Till sakfrågan:

       Hur får Du ihop ekvationen att Italien har världens näst äldsta befolkning – om de saknar tarmludd och immunförsvar för att de äter mjöl?

 • Min inköpslista ser ut så här:

  BULKPOWDERS.SE
  35% rabatt på Bulkpowder, använd rabattkod: CRASHS
  OBS! Fri frakt när Du handlar över 500 kr.

  1.C-vitamin pulver (ren askorbinsyra 1 kg för 259 kr)
  https://www.bulkpowders.se/vitamin-c-pulver.html
  2. COMPLETE MULTIVITAMIN COMPLEX™ PULVER (500 g för 499 kr) Förutom vitaminer och mineraler så innehåller den även kraftfulla antioxidanter, probiotika, samt nyttig frukt- och växtextrakt.
  https://www.bulkpowders.se/complete-multivitamin-complex-pulver.html
  3.VITAMIN D3 TABLETTER 5000 IE (270 tabletter för 179 kr)
  https://www.bulkpowders.se/vitamin-d3-tabletter-5000ie.html
  4.SUPERSTARKA OMEGA 3 SOFTGELS 1000 MG ( 270 tabletter för 249 kr)
  https://www.bulkpowders.se/superstarka-omega-3-softgels-1000mg.html

  KOLLOIDALTGULDOCHSILVER.SE

  5.Kolloidalt Silver 20 PPM 5 liter 900 kr (Detta är det mest prisvärda på marknaden eftersom det är dubbelt så starkt som 10 ppm. I styrka så motsvarar det således 2 stycken 5 liters dunkar med 10 ppm, vilket normalt skulle kosta ca 1400 kr): http://kolloidaltguldochsilver.se/wordpress/forsaljning/
  6.Utrustning för egen tillverkning av t.ex. kolloidalt silver, kan man också köpa från denna sida. Ett sådan paket kostar 2500 kr, det enda man behöver köpa in är ett bra batterivatten (Kemetyl är ett bra märke) då blir produktionskostnaden ca 10 kr/liter. http://kolloidaltguldochsilver.se/wordpress/forsaljning/
  7.Sprayflaska för näsa kan man köpa på en välsorterad hälsokostaffär och fylla med kolloidalt silver. Bor man långt ifrån affär och beställer på nätet får man betala frakt: (Pris 16 kr, handlar man för över 100 kr här, så är det fri frakt): https://www.svensktkosttillskott.se/ion-silver-nassprayflaska?da=14-939

  Ha det så gott och kom ihåg frid & <3

  • Bra igen Heléne Karlsson. Du är den första här som är lika påläst. Kul!

   Dock undrar jag lite kring omega 3. Har man strikt LCHF-diet (ett vitt begrepp som kan innehålla lite olika mängd fett) och intar stora mängder animaliskt fett, kockosfett osv behöver man verkligen då förstärka? Vistas man i solskenet mycket, kan man dessutom utesluta D-vitamin. Alla dessa kompletteringstillskott skall naturligtvis vägas mot den diet man intar. En sallad varje dag av kravmärkta grönsaker är grundläggande.

   Skulle även slå ett slag för mycket nötter och frön samt dessutom tre delar gurkmeja, två delar ingefära och en del Ceylonkanel. Glöm inte mjölksyreprodukter också.

   • Tack så mycket Erik!

    Du vet hur det är, det man ser hos andra besitter man själv.

    Vad gäller första frågan om omega, så tar jag det pga att jag inte så ofta äter sill, makrill eller lax. När t.ex. köttdjur som kor och lamm (kravmärkt) får gå ute och beta naturligt så blir halterna ca 4 ggr högre, men jag tror inte de ändå är i närheten av fet fisk.

    Ja, ut i sol och frisk luft. Underbart och välgörande. Men dessvärre lite för lite sol i vissa perioder här, så jag tror på förstärkning av D-vitamin generellt för befolkningen (kunde man tvinga ut alla i skog & mark, så vore och det en välgärning). Jätteviktigt dock att komplettera med magnesium eftersom D-vitamin drar ut magnesium ur kroppen.

    Ja, färsk sallad varje dag, underbart! Jag dricker även ett te varje dag gjort på gurkmeja, ingefära, kanel och rosmarin, antiinflammatoriskt och stärkande. Köper även kravmärkta grönsaker (vitkål, palsternacka, rotselleri, lök, vitlök, äpple, morötter) och mjölksyrar/fermenterar.

    Min lista med tillskott är inget jag följer slavisk, generellt sätt, utan en akutlista om man är rädd för att bli utsatt i dessa tider för Corona. Alla har t.ex. inte tid att mjölksyra/fermentera, då är multivitaminpulvret i min lista ett alternativ då det innehåller probiotika. Dessutom skall var och en läsa på, prova sig fram och anpassa efter det som man kommer på att sin kropp behöver. Jag kanske t.ex. behöver B12, Du kanske inte alls behöver B12, men har en kropp som skriker efter Selen o.s.v.

    Ja, Du vet. Allt handlar om att lära känna sin kropp, forska och pröva ut.

    Härligt att ni tar hand om er! Kärlek och frid!

 • Mycket bra artikel <3

  MIN INKÖPSLISTA & RUTINER ang influensor/förkylningar (och Corona)

  Hej kära medmänniskor! Här kommer lite information om hur jag gör och tänker.
  Om jag inte skulle haft råd att köpa allt, utan bara hade råd att köpa en sak, då skulle jag välja kolloidalt silver (och en nässprayflaska). Jag skulle spraya mina näshålor och hals 5 ggr/dag om jag kände att något var på g. Detta råd kommer sig av ca 10 års användande av kolloidalt silver för att förhindra influensor och förkylningar. Jag har en jobbig nackskada som blir värre av hostningar, nysningar etc. Med kolloidalt silver har jag “motat Olle i grind” i ca 90 % av fallen när jag varit på väg att bli sjuk och om jag inte haft silver tillgängligt och influensan/förkylningen hunnit få fäste så har jag köpt eller tillverkat det själv och börjat ta det, då har symtomen minskat med ca 70 % och sjukdomen har lämnat kroppen något lite tidigare än vanligt. Men nu till hela listan;

  FÖREBYGGANDE MOT INFLUENSA/FÖRKYLNING
  A) 1 gram C-vitampulver 5 ggr/dag (viktigt att sprida ut över dagen, lös upp i vatten eller juice).
  B) 0,5 gram multivitaminpulver 5 ggr/dag (blanda ut och drick med C-vitaminen. I detta pulver finns ca 30 ingredienser bl.a. magnesium, selen, zink, probiotika, antioxidanter mm. )
  C) 1 tablett D3 minst 4000 IE (100 mikrogram)
  D) 1 tablett omega 3 1000 mg superstarka
  E) 1 tablett magnesium 500 mg
  (Det behövs extra magnesium för att aktivera D-vitamin. Vid brist på magnesium hjälper det inte att ta mer D-vitamin och stora doser D-vitamin urlakar kroppen på magnesium. Brukar ta magnesium på kvällen eftersom det är avslappnande och ger därför bättre sömn.)

  Allmänt: Ovan tillskott tages om möjligt i samband med en god och näringsriktig måltid. Sitter i solen. Promenerar i skogen. Ser till att sova ordentligt. Försöker att undvika stress, uppstressande människor, tv-program etc. Försöker göra sådant man blir fridfull av, be en bön, meditera… Använder tiden kreativt som t.ex. att laga god och näringsriktig mat i stället för att t.ex. titta på tv. Man kan också tvätta händerna oftare och använda handskar när man är på affären, då brukar man inte ta sig i ansiktet lika mycket (tips från Ingemar Ljungqvist). Skulle jag använda något som dödar bakterier och virus för händerna, så skulle jag ta några droppar kolloidalt silver och gno in det i händerna, istället för handsprit.

  BEHANDLING OM INFLUENSA/FÖRKYLNING FÅR FÄSTE
  1. Som ovan, men lägg till;
  2. Öka C-vitamin och multivitamin till det dubbla.
  3. Kolloidalt silver: Spraya varje näshåla 2 “duschar” x5 ggr/dag
  4. Kolloidalt silver: Gapa och spraya in mot hals och i munhåla 4 “duschar” x5 ggr/dag

  ALLVARLIGT INSJUKNANDE
  Om jag skulle bli allvarligt sjuk och inlagd, så skulle jag fortsätta med ovan men istället för att äta C-vitamin så skulle jag önska att jag fick höga doser C-vitamin intravenöst. Enligt flera artiklar så framkommer att de som fått denna behandling i Kina, så överlevde 100 %.

  • Mycket bra lista Heléne Karlsson. Som taget ur vårt dagliga intag, men multivitaminpulver (beroende på var du köper det) så behövs endast tillsättas askorbinsyra samt D3 minst 5000 IE samt magnesium.

 • Tack för denna intressanta artikel. Det är inte utan att man undrar om vi någonsin kommer att få svar på alla frågor… …

 • Haaretz: “The Plague Is a Formative Event. When It Fades, New Possibilities Will Emerge”

  “When the coronavirus pandemic ends, some won’t wish to return to their former lives, David Grossman writes.”

  “Suddenly, a disaster of biblical scale has entered our lives. “Then the Lord sent a plague upon the people.” And the world was plagued. Every person in the world is taking part in this drama. No person is excluded. There is no one whose intensity of participation is less than that of others. On the one hand, because of the nature of mass slaughter, the dead we don’t know are only a number, they are anonymous, faceless. But on the other hand, when we look today at those who are close to us, at our loved ones, we feel how much every person is an entire culture, infinite, whose disappearance would dislodge from the world someone who is now and will always be irreplaceable. The uniqueness of every person suddenly cries out from within them, and just as love causes us to set apart one person from the masses that flow through our life, so, we see now, the awareness of death also causes us to do. ”

  https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.MAGAZINE-the-plague-is-a-formative-event-when-it-fades-new-possibilities-will-emerge-1.8687842

 • Tack för denna intressanta artikel. Det är inte utan att man undrar om vi någonsin kommer att få svar på alla frågor… …

 • Haaretz: “The Plague Is a Formative Event. When It Fades, New Possibilities Will Emerge”

  “When the coronavirus pandemic ends, some won’t wish to return to their former lives, David Grossman writes.”

  “Suddenly, a disaster of biblical scale has entered our lives. “Then the Lord sent a plague upon the people.” And the world was plagued. Every person in the world is taking part in this drama. No person is excluded. There is no one whose intensity of participation is less than that of others. On the one hand, because of the nature of mass slaughter, the dead we don’t know are only a number, they are anonymous, faceless. But on the other hand, when we look today at those who are close to us, at our loved ones, we feel how much every person is an entire culture, infinite, whose disappearance would dislodge from the world someone who is now and will always be irreplaceable. The uniqueness of every person suddenly cries out from within them, and just as love causes us to set apart one person from the masses that flow through our life, so, we see now, the awareness of death also causes us to do. ”

  https://www.haaretz.com/israel-news/.premium.MAGAZINE-the-plague-is-a-formative-event-when-it-fades-new-possibilities-will-emerge-1.8687842

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *