Filmen: “Den sista striden” – En plågsam påminnelse om ett moraliskt förfall i Sverige

Torbjörn Sassersson är grundare av och redaktör på NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 10 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Filmproducenten Börje Peratt och dr Erik Enby - Filmhuset 8 mars 2020. Foto: Torbjörn Sassersson

NOTERAT. NewsVoice var på plats under premiären av dokumentärfilmen “Den Sistat striden” om den deslegitimerade läkaren Erik Enby, en film av Börje Peratt. Den starkaste bismaken av filmen kommer från de samlade intrycken av en tämligen avskyvärd sammanslutning av myndighetspersoner och “journalister” som försökte krossa en människa med det uppenbara syftet att varna andra från att göra vad Enby gjorde, att bota sjuka människor med icke konventionella metoder och samtidigt hålla fast vid 30 års erfarenheter i ett sökande efter roten till de kroniska sjukdomarna.

Erik Enby fann sannolikt att roten till de kroniska sjukdomarna står att finna i människans blod, vilket kan infekteras av mikrober långt innan symptom uppstår.

Särkilt beklämmande är det att konstatera att de rättsinstanser som borde komma till Enbys undsättning i själva verket fanns i centrum i arbetet att försöka krossa hans liv, arbete, fynd och gärningar medan journalister från bla Expressen beskrev honom som en slags vampyr, ute efter människors blod. Expressen till och med jämförde Enbys rekommendationer för C-vitamin med våldtäkter på kvinnor.

Läs mer om premiären på Humanism och Kunskaps hemsida

Huvudpersonerna i mobben är alla namngivna i filmen, vilket känns nödvändigt för annars finns inget att ta på, en myndighet eller en tidning är inte samma sak som ansvarig person. Börje Peratt hade ändå kunnat vara betydligt mer sträng mot dessa hänsynslösa individer.

Filmen är dock inte en gnällvisa tillägnad Enby. Istället är Erik Enby en katalysator som dragit fram de mest fula sidorna hos det svenska etablissemanget. Det handlar om individer som villigt ställt upp på att försöka krossa honom för att lika skyndsamt försvinna när de utsätts för svåra frågor. Peratt redovisade hur en efter en av dessa personer försöker komma undan med olika svepskäl.

Förutom avklädningen av etablissemangets sämsta sidor för alla att beskåda finns de uttalanden som Erik Enby och forskaren Olle Johansson fäller i filmen om dessa fulheter. Deras klockrena kommentarer är nästan obetalbara och de fick också publikens ovationer. Herrarna sa förmodligen exakt det som väldigt många skulle vilja säga högt.

Erik Enby, 2019. Foto: Ritva och Börje Peratt. Produktion: Börje Peratt.
Erik Enby, 2019. Foto: Ritva och Börje Peratt. Produktion: Börje Peratt.

Idag spelar det inte längre någon roll om Enby får tillbaka sitt läkarleg. Han sa det själv. Peratts film är ett domslut och de hänsynslösa ansvariga får ta hand om konsekvenserna av sina handlingar, kanske enligt karmas egna lagar, om det finns en rättvisa på ett högre plan för rättväsendet gör ingen nytta för rättvisan i Enbys fall.

Enby går vidare och planerar att lära ut vad han samlat på sig i kunskap och erfarenheter. Hans arbete blev känt i hela Sverige och även utomlands genom Peratts två filmer om honom. Enby räddade liv med sina medicinska ordinationer, enligt de patienter som valt att vittna. Hans plågoandar har i sammanhanget inte åstadkommit någonting av värde överhuvudtaget.

Text: Torbjörn Sassersson

Relaterat


Så här kan du stötta Newsvoice

Tags: Erik Enby
Stöd NewsVoice 2024
 • Det moraliska förfallet har med sej ett ekonomiskt dito i en nära framtid. Man kan följa detta i realtid på hela klotet i olika länder genom sajten deagel.com med dynamiska parametrar. Men allt går att förändra, många i landet blir bildligt talat tvungna att lyfta sej själva i håret. Om dom kan och vågar. http://www.deagel.com/country/Sweden_c0192.aspx

 • Om man följer spåren tillbaka i detta, steg efter steg efter steg, så hamnar man till slut i UZA och FDA. Den makten är fruktansvärd och styr all världens business med läkemedel utan hänsyn till människoliv. Denna maktstruktur är inte intresserade av friska människor. Dom är intresserade av sjuka människor som dom kan tjäna pengar på. Alla hot mot denna organisation slås ner med järnhand och med miljarder Dollar i ryggen.

 • Det moraliska förfallet har med sej ett ekonomiskt dito i en nära framtid. Man kan följa detta i realtid på hela klotet i olika länder genom sajten deagel.com med dynamiska parametrar. Men allt går att förändra, många i landet blir bildligt talat tvungna att lyfta sej själva i håret. Om dom kan och vågar. http://www.deagel.com/country/Sweden_c0192.aspx

 • Om man följer spåren tillbaka i detta, steg efter steg efter steg, så hamnar man till slut i UZA och FDA. Den makten är fruktansvärd och styr all världens business med läkemedel utan hänsyn till människoliv. Denna maktstruktur är inte intresserade av friska människor. Dom är intresserade av sjuka människor som dom kan tjäna pengar på. Alla hot mot denna organisation slås ner med järnhand och med miljarder Dollar i ryggen.

 • Svenska (msm) journalister är totalt värdelösa. Svenska journalister älskar att hänga ut människor som dom inte håller med.

 • Svenska (msm) journalister är totalt värdelösa. Svenska journalister älskar att hänga ut människor som dom inte håller med.

 • Fantastiskt bra artikel Torbjörn! Så välformulerad. Tack också till Börje Peratt. Tack! Bu ska riksbanken låna ut 500 miljarder till näringslivet också. Varifrån kommer pengarna? Soros?

 • Fantastiskt bra artikel Torbjörn! Så välformulerad. Tack också till Börje Peratt. Tack! Bu ska riksbanken låna ut 500 miljarder till näringslivet också. Varifrån kommer pengarna? Soros?

 • Lästips:

  Ulla Premmert om Premiären på ”Sista striden”

  “Några av oss i publiken hade varit med i slutfasen av redigeringen av ”Sista striden” och sett olika versioner växa fram. Ändå upplevde åtminstone jag filmen på ett nytt sätt den här söndagen 8 mars 2020 på Filmhuset. I en timme och 40 minuter satt jag totalt absorberad av en granskande journalistik som får Janne Josefssons ”Uppdrag granskning” och Macchiarini-dokumentärerna att blekna.”

  https://humanismkunskap.org/2020/03/12/premiaren-pa-sista-striden-av-borje-peratt/

 • Lästips:

  Ulla Premmert om Premiären på “Sista striden”

  “Några av oss i publiken hade varit med i slutfasen av redigeringen av “Sista striden” och sett olika versioner växa fram. Ändå upplevde åtminstone jag filmen på ett nytt sätt den här söndagen 8 mars 2020 på Filmhuset. I en timme och 40 minuter satt jag totalt absorberad av en granskande journalistik som får Janne Josefssons “Uppdrag granskning” och Macchiarini-dokumentärerna att blekna.”

  https://humanismkunskap.org/2020/03/12/premiaren-pa-sista-striden-av-borje-peratt/

 • Fantastiskt! Första visningen av många – en film ‘alla’ borde se …wish i was there 🙂

 • Fantastiskt! Första visningen av många – en film ‘alla’ borde se …wish i was there 🙂

 • “Sista Striden” har haft premiär, men Sista Ordet är inte sagt än.
  En stor eloge till Börje Peratt för hans idoga letande efter sanningen!

  Jag har ägnat många år av mitt liv åt att informera om skolmedicinens tillkortakommanden och rättsrötan i Sverige i Erik Enbys fall. Vet hut alla inblandade myndighetspersoner och media i Sverige! Har ni inga skamkänslor i kroppen? Ni hade chansen och tog den inte. Beklämmande! Erik Enby har räddat inte bara mitt liv med sina behandlingsmetoder utan även många andras under årens lopp, där skolmedicinen har gett upp hoppet.

  Se dokumentären som klär av sensationsmedia och våra myndigheter!
  Deras licenser borde i stället ha dragits in för att få ordning på torpet i Sverige.

  Vi människor är biologiska varelser och ska definitivt inte stoppa i oss
  kemiska/syntetiska substanser eller underkasta oss strålning och/eller cytostatika,
  dessutom alldeles i onödan.
  Upp till kamp alla gräsrotsrebeller!

  Siv (ledamot i styrelsen för 2000-Talets Vetenskap,
  tidskriften för Naturlig Hälsa och Miljö, se http://www.2000tv.se)

 • Tack Torbjörn för den sakliga recensionen av filmen Sista striden. Filmen var ett sorgligt dokument över att Sverige inte längre är en rättssäker stat – speciellt inte när “högt uppsatta människor och etablissemanget” behöver en syndabock. Mitt hopp står till att människorna i Sverige tar till sig den kunskap som finns bland “grästuvorna” – dvs de människor som själva har upplevt att de blivit botade från svåra sjukdomar genom att göra kostförändringar. Det finns ju tack och lov de som “vittnar” och som man inte kan bryta ned genom att hänga ut offentligt eftersom de inte har en legitimation som kan tas ifrån dem.

 • I sammanhanget ska också ges en stor eloge till Börje PerR*att för hans sökande efter sanningen utan skygglappar. *Han har av mig tillägnats ett extra R, i sitt efternamn. Det står för Revolutionär – just i den bemärkelsen att det är idag en Revolutionär handling att säga sanningen.
  Så långt har det moraliska förfallet gått med PK-media.

  Jag tycker att Du Torbjörn sätter upp den devisen igen på din nyhetsblogg. Den fanns där förut.

  Ingemar Ljungqvist, som i boken Cancer och Mikrober var före sin tid och där på tre ställen stavade Börje Perratt med ett extra R.

 • Fantastisk fin recension av den filmaftonen. Jag var där så jag kan intyga.
  Jag tog också upp en fråga den kvällen, som kanske jämte Big Pharmas påverkan är den yttersta orsaken till Enbys svåra sits. Jag vill inte uttrycka den helt i skrift men det finns en ledtråd i denna likaledes fantastiska artikel av Sassersson:
  https://newsvoice.se/2019/11/lee-harvey-oswald-kennedy-vapeniserad-cancer/

  Den som studerar detta samband står också bättre rustad att för att förstå spelet runt Coronaviruset.
  Ingemar Ljungqvist, författare till boken om Enby: “Cancer och Mikrober”

 • “Sista Striden” har haft premiär, men Sista Ordet är inte sagt än.
  En stor eloge till Börje Peratt för hans idoga letande efter sanningen!

  Jag har ägnat många år av mitt liv åt att informera om skolmedicinens tillkortakommanden och rättsrötan i Sverige i Erik Enbys fall. Vet hut alla inblandade myndighetspersoner och media i Sverige! Har ni inga skamkänslor i kroppen? Ni hade chansen och tog den inte. Beklämmande! Erik Enby har räddat inte bara mitt liv med sina behandlingsmetoder utan även många andras under årens lopp, där skolmedicinen har gett upp hoppet.

  Se dokumentären som klär av sensationsmedia och våra myndigheter!
  Deras licenser borde i stället ha dragits in för att få ordning på torpet i Sverige.

  Vi människor är biologiska varelser och ska definitivt inte stoppa i oss
  kemiska/syntetiska substanser eller underkasta oss strålning och/eller cytostatika,
  dessutom alldeles i onödan.
  Upp till kamp alla gräsrotsrebeller!

  Siv (ledamot i styrelsen för 2000-Talets Vetenskap,
  tidskriften för Naturlig Hälsa och Miljö, se http://www.2000tv.se)

 • Inte 17 tänkte läkemedelsindustrins förmånstagare låta en man förstöra deras fina inkomstkälla – cancer! Folk hade ju blivit botade istället för plågade ihjäl av starka gifter. Som tur är har dessa numera väldigt lite kredibilitet och de kommer inte undan eller kan gömma sina förmögenheter, allt går ju att spåra så snyggt i dag med teknologin. Ingen kan förstås råda bot på den skada häxjakten media utsatte Eneby för. Finna många på listan som kommer att bli bortglömda av vanligt folk när de ber om hjälp. Folktribunaler är oundvikliga.

 • Det är bara för bedrövligt! Men karmalagarna är osvikliga, och för att vara på den säkra sidan och uttrycka det även religiöst, så “måtte fan ta dem och låta dem brinna i helvetet i evighet”!

  • förvisso kommer Uniersum med en faktura…. deras “straff” mot sig själva, för att försöka återfinna balansen, blir ett veritabelt helvete. I många liv framöver. eftersom beslutet om en ny riktning måste komma ur omedvetenhet om Universums fakturor. det måste komma ur den egna själen.
   Ingen lätt sak.

 • Tack Torbjörn för den sakliga recensionen av filmen Sista striden. Filmen var ett sorgligt dokument över att Sverige inte längre är en rättssäker stat – speciellt inte när “högt uppsatta människor och etablissemanget” behöver en syndabock. Mitt hopp står till att människorna i Sverige tar till sig den kunskap som finns bland “grästuvorna” – dvs de människor som själva har upplevt att de blivit botade från svåra sjukdomar genom att göra kostförändringar. Det finns ju tack och lov de som “vittnar” och som man inte kan bryta ned genom att hänga ut offentligt eftersom de inte har en legitimation som kan tas ifrån dem.

 • I sammanhanget ska också ges en stor eloge till Börje PerR*att för hans sökande efter sanningen utan skygglappar. *Han har av mig tillägnats ett extra R, i sitt efternamn. Det står för Revolutionär – just i den bemärkelsen att det är idag en Revolutionär handling att säga sanningen.
  Så långt har det moraliska förfallet gått med PK-media.

  Jag tycker att Du Torbjörn sätter upp den devisen igen på din nyhetsblogg. Den fanns där förut.

  Ingemar Ljungqvist, som i boken Cancer och Mikrober var före sin tid och där på tre ställen stavade Börje Perratt med ett extra R.

 • Fantastisk fin recension av den filmaftonen. Jag var där så jag kan intyga.
  Jag tog också upp en fråga den kvällen, som kanske jämte Big Pharmas påverkan är den yttersta orsaken till Enbys svåra sits. Jag vill inte uttrycka den helt i skrift men det finns en ledtråd i denna likaledes fantastiska artikel av Sassersson:
  https://newsvoice.se/2019/11/lee-harvey-oswald-kennedy-vapeniserad-cancer/

  Den som studerar detta samband står också bättre rustad att för att förstå spelet runt Coronaviruset.
  Ingemar Ljungqvist, författare till boken om Enby: “Cancer och Mikrober”

 • Inte 17 tänkte läkemedelsindustrins förmånstagare låta en man förstöra deras fina inkomstkälla – cancer! Folk hade ju blivit botade istället för plågade ihjäl av starka gifter. Som tur är har dessa numera väldigt lite kredibilitet och de kommer inte undan eller kan gömma sina förmögenheter, allt går ju att spåra så snyggt i dag med teknologin. Ingen kan förstås råda bot på den skada häxjakten media utsatte Eneby för. Finna många på listan som kommer att bli bortglömda av vanligt folk när de ber om hjälp. Folktribunaler är oundvikliga.

 • Det är bara för bedrövligt! Men karmalagarna är osvikliga, och för att vara på den säkra sidan och uttrycka det även religiöst, så “måtte fan ta dem och låta dem brinna i helvetet i evighet”!

  • förvisso kommer Uniersum med en faktura…. deras “straff” mot sig själva, för att försöka återfinna balansen, blir ett veritabelt helvete. I många liv framöver. eftersom beslutet om en ny riktning måste komma ur omedvetenhet om Universums fakturor. det måste komma ur den egna själen.
   Ingen lätt sak.

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *