Hyresrättsförening SKB måste sänka hyrorna med 50% pga Coronakrisen

publicerad 29 mars 2020
- Torbjörn Sassersson red.
Eva Nordstrom, VD på (SKB pressfoto) och Torbjörn Sassersson. Montage: NewsVoice.se
Eva Nordström, VD på SKB (pressfoto) och Torbjörn Sassersson. Montage: NewsVoice.se
Eva Nordström, VD på SKB (pressfoto) och Torbjörn Sassersson. Montage: NewsVoice.se

DEBATT. Hyresrättsförening SKB måste sänka hyrorna nu med 50% som ett sätt att ställa upp för sina trogna hyresgäster som drabbats av inkomstbortfall eller som blivit arbetslösa pga coronakrisen.

SKB är en kooperativ hyresrättsförening i Stockholmsområdet som bildades 1916 som en reaktion mot de svåra bostadsförhållandena som rådde i Stockholm i början av förra seklet, med målet att förhindra spekulation, men idag är SKB en hyresrättsförening med alldeles för höga hyror. SKB spekulerar som alla andra bostadsbolag på hyrorna.

Det är dags att SKB i coronatider går tillbaka till sitt ursprung och sänker hyrorna till hälften under den svåra period som Sverige nu går igenom.

Många som bor i SKB drabbas också hårt ekonomiskt av coronakrisen, men SKB har ännu inte agerat alls till förmån för sina medlemmar utan istället ställer SKB in och flyttar fram viktiga möten där medlemmar har möjlighet att kräva lägre hyror.

SKV skriver tex på sin hemsida att “motionsmötet den 14 maj utgår” och “vidare information kommer”. Hyresgästerna hålls i ovisshet.

SKB:s vd Eva Nordström meddelar på SKB:s hemsida att SKB försöker minska smittspridning och därför hänvisas boende till Folkhälsomyndigheten, men inte ett ord om att sänka hyrorna.

Undertecknad som skrivit denna debattartikel är själv boende i SKB och betalar 10,000 kr per månad. Jag tycker att alla som läser detta ska kontakta SKB och framföra sina önskemål om en snabb solidarisk hyressänkning.

Text: Torbjörn Sassersson

Kontakta SKB, antingen genom att ringa tel 08-704 60 00 eller genom att fylla i ett kontaktformulär. Eva Nordström kan nås på mail-adress: eva.nordstrom@skb.org

Relaterat

Bildannons för Dieseltrim.se

Så här kan du stötta Newsvoice

 • Ett språk som dessa tjänstemän hade förstått om hyresgästerna haft möjlighet att sparka dem!!!
  Strålande initiativ.

 • Vilken bra förening! Detta borde förstås gälla alla hyror och alla banklån också för den delen. Varför ska bankerna och hyresfastighetsägare tjäna pengar när alla andra går med förlust?

  • Varför begränsa det till hyror? Halva priset på ALLT, för ALLA!

   Alternativt kan man ju fundera på riktade hyresbidrag till dem som verkligen är i behov av det, snarare än att rasera ekonomin för SKB…

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *