Journalister med vänsterliberal hjärtförstoring skyddar grovt kriminella

Från förnekelse till förståelse om förortens unga brottslingar

7

DEBATT. När det invandringsrelaterade våldet inte längre går att förneka, då måste nya strategier till för att kamouflera mångkulturens förödande baksidor. Förståelse för förövaren är nu målet för läsare och lyssnare av statsmedia, när förnedringsrånen gör allt fler i värdlandet förbannade.

Text: Harriet Larsson | Musikvideo: Z.e – “Allt e Mitt” om gangsterlivet

Redaktörerna verkar ha förstått att statsministerns förklaringar om arbetslöshet och utanförskap inte längre går hem hos läsare/lyssnare, när allt fler av Svenssons unga söner och döttrar har fått smaka på våldet med rån, överfall och våldtäkter.

Fokus riktas mot förövarens samvetskval och ånger i reportagen

Ung förortskille som ångrar sig, en annan som lämnat kriminalitet och skötsamma föräldrar som fördömer sin sons förnedringsaktivitet går också bra. Syftet är att ingen skall missa hur dåligt förövarna mår efter väl förrättat värv och hur snälla de innerst inne är.

Inte ett ord om gammal tradition och kultur från hemlandet eller från köksbordets passiva föräldrar, som inte slår näven i bordet. Döttrarna verkar de däremot ha god pli på. Nya bortförklaringar kommer om polis och journalist som provocerar förortens känsliga gossar.

Rapports inslag, om de somaliska föräldrarnas botgöring för sin son, som förnedrat och urinerat på Liam, fick undertecknad att undra om detta föräldrapar fick regi av SVT för att framstå som riktigt goda och präktiga?

Frun läste till undersköterska och maken gick på SFI, efter många år i Sverige. God ekonomi, till skillnad från många svenska föräldrapar med barn, verkade de ha. Deras lymmel hade fått senaste mobilen och märkesjackan var det inget fel på.

Samma regi verkade SvD:s journalist ha fått med sin artikel från söndagen den 23 februari ”Nils, 17, förnedrade sin kompis: ”Borde ha stått upp för honom.” Svenska namn med Kim och Nils, så klart! Muhammed, Ali eller Amir lyser med sin frånvaro. Hela artikeln lyfter fram hur förövaren Nils ångrar sig och våndas, ber om förlåtelse. Han får endast det likgiltiga svaret ”Mm” från offret.


En ung kille som lurats in i bakhåll, piskats med en läderrem, slagen med ett basebollträ och tvingats sjunga en rapplåt under inspelning och till slut tvingats att naken hoppa ner i iskallt vatten för att fly undan sina monster, får vi ta del av, men sedan så är det klart.


Journalister med vänsterliberal hjärtförstoring

Den hjärtnupna journalisten, med vänsterliberal hjärtförstoring citerar förövaren, när hon ömmar för hans hemska samvetskval. Offret är det inte så noga med.

”Har så sjukt mycket skuldkänslor och jag mår så dåligt över allt det här. Förlåt allt mannen” och för att vi läsare riktigt skall förstå hur dåligt han mår, så brer hon på med flera citat:  ”Med hela mitt hjärta och själ ber jag så mycket om ursäkt. Jag önskar bara att jag var tillräckligt modig för att göra något” … ”Vi alla skulle ha gjort något, ringt polisen eller sånt men vi var alla för fega”.

Då får jag stålsätta mig för att orka läsa vidare om detta ensidiga dravel och påpassligt får hon in hur John Horn mördades av unga nynazister utanför Kungälv 1995, inga våldtäktsoffer här inte och inte en skymt av förortens Svennehatande unga, som kräver respekt av alla Svennar och gräset de går på.

Därutöver får kriminolog Sven Granath ”grupptrycket” att ursäkta det mesta av djävulskap, från ”utanförskapets” unga förövare. Sista avsnittet i SVT:s serie ”När livet vänder” i februari med Anja Kronor fick invandrarkillen Jaouli ”Finess” Akofely med uppväxt i Hässelby berätta sin historia. ”I Sverige är man ingen”, förklarar han.

Vem var han i hemlandet och vem vill han vara nu eller vad är det som utgör hinder för förverkligande, fick jag aldrig klart för mig.

Familjen kom från Kongo till Sverige, pappan lämnade familjen, modern kämpade och slet för sina söner, men det hjälpte inte. Sönerna blir kriminella. När hans bror blev skjuten till döds bestämde sig Jaouli för att aldrig hamna i kriminalitet och basket och musiken blev hans räddning. Slutet Gott och allting Gott.

Kanske får vi framöver ett reportage från SVT om alla Svennar som aldrig har kriminalitet på sin agenda?

Joakim Lamotte, Magda Gad. Foton: SVT Play och Wikimedia. Montage: NewsVoice
Joakim Lamotte, Magda Gad. Foton: SVT Play och Wikimedia. Montage: NewsVoice

När jag tittade på SVT:s nya debattprogram ”Sverige möts: Direkt” från Trollhättan där Joakim Lamotte mobbades med besked efter hans reportage från Krongården, fick jag nog, när förortens ”gangsteradvokat” kläckte ur sig:

”Man kommer inte till Sverige som kriminell. Det är Sverige som gör oss kriminella.”

Varför då inte vända hem på direkten? undrar jag.

Läs mer: Nej Annika Strandhäll – Vi vill inte bli knullade och stuckna som grisar

”Utan personligt ansvar” för sina handlingar är den röda tråden i alltför många reportage, tyvärr verkar lagret av offerkoftor aldrig ta slut i vänsterns garderober. Dessa reportage är bara exempel på sofistikerade och mycket försåtliga sätt att väcka sympati för förortens föräldrar, ångerfulla förövare och en invandrarkille som väljer att inte bli kriminell.

Därutöver är det underförstått att det är värdlandet, samhället och vi andra, som bär ansvar för gängens handlingar, hur grymma och förnedrande de än är. Syftet är att vi skall förstå hur ett gott hjärta klappar bakom skyddsvästen med pistolen och kniven i byxfickan.
Det lika värdet måste nu befästas med besked, när gemene man börjar inse hur falskt det är.

Text: Harriet Larsson

Lämna Twitter - Byt till Twitter och friheten
Prenumerera
Notify of
guest

7 Kommentarer
Nyast
Äldst Mest röstad
Inline Feedbacks
Se alla kommentarer
Torbjörn Sassersson red.
Admin
5 mars 2020 kl 18:04

Jag har raderat en del grälande kommentarer.
Snälla starta inte tredje världskriget igen om vem som är vem. Diskutera bara artikeln.

Hans Berggren
5 mars 2020 kl 15:37

Sverige är byggt på UPA.”utan personligt ansvar”. “Styrelsen beviljar sig ansvarsfrihet”, har det hetat sen långt innan jag var född. Fråga Wallenbergs. Eller Löfven. Att många unga invandrare blir kriminella beror faktiskt delvis på arbetslöshet etc. men också på att svenskarna tydligen blivit masochister och tar på sig skulden för allr som våra kära bankirer, storföretag och regeringar ställt till, från klimatet till krigen som drivit hit alla flyktingar. Samhällets allmänna velighet skapar ett maktvakuum, och man kan knappast vänta sig att människor som vuxit upp i krig ska bli hur snälla som helst bara för att de har “fått” komma till Sverige. De är pjäser i ett spel som går ut på att avla fram fler konsumenter/mera kanonmat/mera hat i Europa till den globala kapitalismens fromma och omättliga begär efter mer makt och pengar.

Chris
Chris
Gäst
5 mars 2020 kl 14:24

Du är en gapig papegoja Jan. Jag ser inget värde i att debattera med dig. Jag kan istället rekommendera andra att läsa vad Börje Peratt klarsynt skrev om din person redan för två år sedan: https://borjeperattexplorer.wordpress.com/2018/08/25/tappat-greppet/

Jan Norberg
4 mars 2020 kl 23:56

Jag är övertygad om att signaturen Chris säkert har något att tillföra debatten, eller hur???

Torbjörn Sassersson red.
Admin
4 mars 2020 kl 20:15

Och där dog debatten… 🙂

Jan Norberg
4 mars 2020 kl 15:10

Harriet du är Newsvoice mest lysande stjärna, tack är väl det enda man egentligen behöver säga.

Nu återstår att se hur denna “rasistiska” artikel tas emot ibland dem vilka fortfarande inte har modet att under eget namn stå för sina åsikter.

Anders Wiman
Gäst
4 mars 2020 kl 14:56

Tack Harriet!
Du har verkligen förmåga att uttrycka dig. Och förändringen kommer när förnedringens verkligheter kryper närmare på var och en av oss så kommer också insikten: att “Så här kan vi inte ha det”.
När, i stort sett ingenting i landet står att känna igen så hoppas jag att var och en av oss vill tillbaka till det land som vi en gång hade innan alla dessa förblindade regeringsmedlemmar fått makten och har utnyttjat den till ett veritabelt helvete för dess innevånare. Det går ju inte att vi fått apartheid emot oss, vi som är Sveriges riktiga medborgare.
Nationalismen börjar vakna överallt i Europa. Varför ska svenska ungdomar som vill bilda familj få stå tillbaka för denna tsunami av våldsamma klaner. Varför har inte Socialdemokraterna med alla sina år av makt kunnat återskapa och se till en familjs främsta behov. Varför har det blivit så viktigt att slå sönder att det normala är att modern har ekonomisk möjlighet att var tillsammans med sina barn när de är små.
Jag har aldrig varit på dagis själv, men mina barn har. Vi hade inte ekonomisk möjlighet att göra på något annat vis. Jag gick i fällan som så många andra.