Expressens Magda Gad hånar Lamotte medan gangsters tillåts dominera

Torbjörn Sassersson är grundare av NewsVoice som startade 2011. Torbjörn har arbetat inom media sedan 1995. Han har en fil kand (1992) inom miljövård från Stockholms Universitet. Stöd hans arbete genom en direktdonation via Paypal.
publicerad 2 mars 2020
- Torbjörn Sassersson
Joakim Lamotte, Magda Gad. Foton: SVT Play och Wikimedia. Montage: NewsVoice

Joakim Lamotte, Magda Gad. Foton: SVT Play och Wikimedia. Montage: NewsVoice

NOTERAT. Systemmedias journalister publicerar löpande angrepp och hån mot oberoende journalister och nya nätmedier som rapporterar om ett Sverige i kris. Med härskarteknik angrips: Bechir Rabani, NewsVoice, Nya Tider, SwebbTV, Nya Dagbladet och Granskning Sverige etc och nu senast Joakim Lamotte.

Text: Torbjörn Sassersson | Bild: Magda Gad (tv) och Joakim Lamotte (mitten). Foton från SVT Play, 26 feb 2020 och Wikimedia Commons. Montage: NewsVoice. Foto på Magda Gad: Magnus Bergström.

Senast i raden av påhopp är Expressenjournalisten Magda Gad som likt S-ministern Annika Strandhäll hånar Lamotte för att han bär skyddsväst när han rapporterar från Kronogården i Trollhättan, en plats som styrs av gangsters med beskydd av en “gangsteradvokat”, numera känd genom SVT.

Magda Gad skriver på sitt Twitter-konto:

“Senast jag använde skyddsväst var under cirka en timme vid en aktiv front för ganska precis två år sedan – i Yemen. Resten av de veckor jag tillbringade där hade jag inte väst. Och efter det – i Afghanistan, Syrien och Irak – har jag inte använt väst en enda gång. Just saying.” – Magda Gad på Twitter

ArcanumSkolan 2024

I den här livesändningen går jag runt i blodet från 92 dödade och 142 skadade människor som precis sprängts av IS. Alla civila. Män, kvinnor, barn. Vad är viktigast att diskutera? Den politiska situationen i landet och varför de bombades? Att jag har slöja? Eller inte har väst?” – Magda Gad på Twitter

Syftet med kommentarerna, som är riktade till Joakim Lamotte, verkar vara att förminska hans uppfattning om att han behöver skyddsväst för att kunna rapportera i Kronogården. Lamotte har en annan uppfattning och han delger information som Gad verkar vara omedveten om. Lamotte skriver på Facebook:

“Efter att jag offentliggjorde att jag tänkte åka tillbaka till Kronogården kontaktades jag av polisens personskyddsgrupp. De berättade att hotbilden mot mig var massiv och ansåg att jag behövde deras skydd. Det finns helt enkelt personer i Trollhättan som skulle döda mig om de fick chansen. Och poliser som kontaktade mig ansåg att jag borde ha skyddsväst för min egen säkerhets skull.

Under onsdagen hade jag, på grund av hotbilden, minst fyra livvakter från polisen runt mig från det att jag åkte in i Trollhättan tills att jag lämnade staden. Utöver dessa livvakter kryllade det av kravallutrustade poliser och polishästar i Kronogården. Man hade även satt in helikoptrar som cirkulerade över området. Detta stärkte ytterligare min uppfattning om hur stor hotbilden var. Dessutom har jag egna källor i Kronogården som starkt avrått mig från att återvända med tanke på vilka som är ute efter mig.

Sannolikt är det farligare för mig att vara i Kronogården än för Magda Gad att befinna sig i Kabul, men tack vare polisen gick rapporteringen bra och jag åkte direkt till SVT:s sändning i en annan del av staden, tog av mig jackan och gick in i sändning med skyddsvästen på, följd av fyra livvakter.”

Joakim Lamotte, 26 feb 2020. Foto: SVT Play.
Joakim Lamotte, 26 feb 2020. Foto: SVT Play. Infällt foto: Lamotte filmar i Kronogården.

Att det uppenbarligen är möjligt att jämföra krigsskådeplatser i Mellanöstern med kriget om Kronogården är intressant.

Läs mer: Nej Annika Strandhäll – Vi vill inte bli knullade och stuckna som grisar

Efter sändningen på SVT kom reaktionerna mot Lamottes skyddsväst, som plötsligt fick mest uppmärksamhet, istället för problemen i Sverige som Kronogården.

Lamotte:

“Efter sändningen började givetvis hånen hagla i sociala medier. Alexandra Pascalidou, vänsterdebattören Henrik Arnstad och Annika Strandhäll som annars ofta gråter ut om nätmobbning kastade de första stenarna, ivrigt påhejade av den svenska journalistkåren och politiker som exempelvis Annie Lööf. Jag vet inte, men tror att ingen av dessa människor skulle vilja byta hotbild med mig, som ofta handlar om hur min fru och mina döttrar skall våldtas och dödas.”

“I Kronogården har det gått så långt att PRO-föreningen måste ha skottsäkra glas. Tycker Magda Gad, Strandhäll, Pascalidou, Arnstad med flera att det också är någon att skratta åt?”

Det finns egentligen inte mycket att tillägga till Lamottes analyser av hur Sverige styrs och av vilken typ av ledare som har makten. Med “Sverigevänner” som dessa är hotet mot Sverige komplett.

Erik Bolinder som skriver för NB Nyhetsbyrån kommenterar dråpligt den eskalerande händelseutvecklingen runt Lamotte. Han skriver att Statlig Tvångs-TV (STV) beslutar sig för att göra ett debattprogram i Kronogården.

Erik Bolinder. Pressfoto: NB Nyhetsbyrån
Erik Bolinder. Pressfoto: NB Nyhetsbyrån

“Joakim Lamotte bjuds in. Andra radikalvänsteraktiva som hyllar samhällssystem som dödat 100 miljoner människor och som hatar Lamotte hoppar av debatten.

Debatten flyttar – pga av att polisen inte har kontroll på Kronogården – till annan plats i Trollhättan. Lamotte far ändå till Kronogården under dödshot och har assistans av poliser som nu är i antal så många att ligister och bilbrännare håller sig undan. Joakim Lamotte bär för säkerhets skull skyddsväst. Lamotte far sedan efter ett kort besök i Kronogården till Tv-debatten. Med skyddsvästen på. Han möter ett stort antal AFA-anhängare som uppviglats av SVT att hetsa mot honom.

En av ligisternas advokat ber Lamotte att ”visa respekt och ställa de rätta frågorna”. SVT:s programledare låter ligisterna och AFA-anhängarna häckla budbäraren Lamotte. Under stora applåder.”

Bolinder avslutar med orden: “Och i Kronogården brann bilarna upp, journalisterna hotades till livet och inget förändrades” och där står vi idag i Sverige med ett beslutsoförmöget etablissemang som inte kan lösa problem, bara ha dem så pass länge att problemen snart inte kan lösas överhuvudtaget.

Text: Torbjörn Sassersson

Donera till NewsVoice

Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq

 • Nyheter Idag (5 okt 2020): Skola sparkar trygghetsvärd – våldtäktshotade Lamottes barn

  “En man som skickat grova hot till Joakim Lamotte om våldtäkter på hans barn fick arbete som trygghetsvärd på en gymnasieskola i Malmö. Det avslöjade Joakim Lamotte själv i ett Facebookinlägg på tisdagen. Mannen har nu avskedats från skolan, som skriver till Nyheter Idag att mannen bara hann arbeta på skolan i två veckor.”

  https://nyheteridag.se/skola-sparkar-trygghetsvard-valdtaktshotade-lamottes-barn/

 • 1. Personligen tror jag att flera måste engagera sig som Lamotte vanliga människor som behöver gå ut och ställa frågor om livets baksidor och vad man kan göra åt dem.
  2. Föräldrar på stan behövs, och då alla gruppers föräldrar.
  3. Fastighetsbolagen behöver snygga upp områdena och anordna aktiviteter.
  4. Kommunen borde göra en undersökning av problem en inventering med förslag på åtgärder.
  5. Fritidsgårdar behöver uppenbarligen mera stöd.
  6. Återinför närpoliser omedelbart.

 • Jag var nog inte ensam om att bli upprörd när jag såg partiskheten i debattprogrammet i SVT från Trollhättan, med korrekta applåder från vänster supporter, upprörda feminister tillsammans med gängens “gangster advokat”.
  Att det finns samma krafter som verkar i Krongården som i Kabul verkar inte “änglakören” förstå, de upprepar statsministerns floskler, där förståelsen och viljan att hjälpa dessa brottslingarna har högsta prioritet, så vi andra skall se vilka fina och goda människor de är. Offren är dem totalt likgiltigt.
  Eget ansvar för sina handlingar krävs endast av polisen och Lamotte, som jag skulle önska kloning av. Skillnaden är avgrundsdjup jämfört med systemmedias ryggradslösa journalistkår.

 • Jämförelsen mellan Yemen med Kronogård gällande reporterns säkerhet är ju ljusår från en rak jämförelse!
  Yemeniterna vill försvara ett land från en militär invasion, medan Kronogårds kulturarbetare vill hålla sina “etiska” affärer i mörker. Därför önskar nog Yemeniterna all den medietäckning de kan få..

 • Lämna ett svar

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *