Stöd NewsVoice så att vi säkrar verksamheten tom juni!

23%

23.000 kr av behovet 100.000 kr är insamlat. Stöd kampanjen via Swish 123 530 2005 eller donera på ett annat sätt. Det smartaste för företag är att annonsera.

SAS permitterar 10,000 i personalen – 90% av styrkan

NewsVoice är en oberoende nättidning med utgivningsbevis som startade 2011. Syftet är att publicera nyheter, debattartiklar, kommentarer och analyser. Stöd vårt arbete genom att donera, sponsra (tex granskningar, utlandsreportage) eller annonsera.
publicerad 15 mars 2020
- NewsVoice redaktion
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum
SAS VD Rickard Gustafson. Pressfoto: SAS Pressrum

CORONAKRISEN. “SAS tvingas permittera runt 10 000 anställda – ungefär 90 procent av arbetsstyrkan. Det uppger flygbolagets vd Rickard Gustafson vid en pressträff”, skriver SVT. Tyskland stänger gränserna mot Frankrike, Schweiz och Österrike from måndag klockan 08:00, uppger tyska medier. På Arlanda ställs de flesta avgångar in, enligt Svedavia.

“Som en följd av effekterna av coronaviruset (COVID-19) och de åtgärder som myndigheter har vidtagit är efterfrågan på flygresor nu i princip obefintlig. SAS har därför beslutat att pausa merparten av verksamheten från och med måndagen den 16 mars fram till dess att det åter finns förutsättningar att bedriva kommersiell luftfart.” – SAS

SVT intervjuade Mats Knutson som är kanalens politiska kommentator och han menar att vi inte ens sett början på slutet på denna kris.

Text: NewsVoice

Svedavia kl 20.45, 15 mars 2020. Inställda flighter.


Du kan stötta Newsvoice via MediaLinq